úterý 14. května 2013

Jarní vyjížďka na kole


 photo levis-cervene_01_zps8d2edc42.jpg

 photo levis-cervene_02_zps8bb95e8c.jpg

 photo levis-cervene_03_zps69ac0574.jpg

 photo levis-cervene_04_zps87e0746a.jpg

 photo levis-cervene_05_zps273180e4.jpg

 photo levis-cervene_06_zps8d20b485.jpg

 photo levis-cervene_07_zpsdece3621.jpg

S Gábi jsme krásný jarní den zakončili vyjížďkou na kolech (a zakotvili v hospodě). 

Dlouho jsem sháněl červené kalhoty a Levi's letos poprvé představil pětsetjedničky v barvách. Původně jsem chtěl chinos, ale látka barevných pětsetjedniček je lehčí a příjemnější na omak a na nošení a také lépe sedí než "ty běžné", takže přesně splnily moje představy. Košile Brax, sako D&G, hodinky Festina ze Slevomatu, ponožky Uniqlo, boty Sansibar (prodávají je třeba v Máji na Národní a mají je až do velikosti 47) a kabát H&M. Jo, a Gábi má na sobě svetr od Michaela Korse :)

39 komentářů:

  1. Kalhoty moc hezké a vypadají, že ti i dobře sedí :) Gábi je hezká, jen jí podle mě svetřík dělá zbytečně bledší ve tváři :) skvěle by mi k ní pasovala barva hořčicová nebo oranžová :))

    OdpovědětVymazat
  2. Měl bych dotaz na rozepnutý spodní knoflíček na kabátě. Jde o ležérní eleganci, nebo o pravidlo, podobně jako v případě saka? Díky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U kabátu žádné pravidlo není, v GQ o tom napsali, že se má zapínat podle teploty/počasí. Tady jej mám rozepnutý, protože se tak na tom kole lépe šlape ;)

      Vymazat
    2. U kabátu to nevadí, pokud máš ale sako, zapíná se jen jeden knoflík :)

      Vymazat
  3. To kole je hezké retro? Koupené, nebo nalezené na půdě? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Flying Pigeon, koupené, ale není staré, jen vyrábí stále ten stejný model :)

      Vymazat
  4. Opravdu krásný bicykl, hodinky, boty, kabát.

    Zajímalo by mě jakým se vozíš autem?

    OdpovědětVymazat
  5. ...je to pravda, Levi´s má letos spoustu barevných kalhot...vůbec mám pocit, že letos jsou pánské barevné kalhoty ve světě v kurzu...ale v červených kalhotech do práce v Praze? Myslím, že by to neprošlo veřejným míněním...

    OdpovědětVymazat
  6. Dobrý den,

    mohu se zeptat na cenu Vašeho kola a kde jste jej zakoupil?

    Děkuji Tereza H.

    OdpovědětVymazat
  7. Pefektní.) A co má Gábi za svetřík? Ten mi totiž takyx padl do oka.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Michael Kors, jak píšu v poslední větě ;)

      Vymazat
    2. Už to vidím, trapas, omlouvám se.) A svetr pořádně závidím:)

      Vymazat
  8. Pěkné! Vkusné a přitom stylové. Odkud máš ponožky?

    Díky Diana

    OdpovědětVymazat
  9. To sako a ponožky ! ♥ :D A samozrejme topánky a krásny úsmev ^^

    OdpovědětVymazat
  10. Tentokrát se náš vkus poněkud míjí. Kalhoty s béžovým kabátem dobré, ale u kombinace červená a modrá se mi u těchto odstínů vybavilo lidové rčení "pro blázny je dobrá", dvakrát mi to neladí. Ano, je to do očí bijící, člověk na sebe upozorní a bude vyčnívat z davu, ale jde to zkombinovat lépe. Pokud si u modrého saka odmyslím spodní díl, tak krása, moc Ti sluší.
    Svetřík mě původně vyděsil, považovala jsem ho za vrchní díl pyžama, to není z pozice haterství, ale pouhá upřímnost. Podívám se a co vidím - pyžamo :o (mám hodně podobné).
    Ale ty jsi, Vítku, čím dál hezčí, ať už si oblečeš cokoli. Slečny to mají holt těžší :)

    OdpovědětVymazat
  11. No vidíš, když jsem to sako měl posledně, psali mi haters, jak je mi malé a jak v něm vypadám jako hromotluk :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na té otvíračce to ale vypadá na ještě jiné sako, ne? Toto je pěkný, tamto bylo trochu out

      Vymazat
  12. Mohu se zeptat, proč v každém příspěvku musíte psát, že mají boty velikosti 47? Jste čurák?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nepíšu to v každém příspěvku a píšu to proto, že sehnat jiné než sportovní nebo trekové boty ve velkých velikostech bývá problém. A ty vulgarismy si příště nechte.

      Vymazat
    2. Ah... chápu, omlouvám se

      Vymazat
  13. Ahoj,práve som objavila tvoj blog a som nadšená :) u nás na Slovensku sotva nájdem niekoho s podobným a skvelým vkusom aký máš ty :) Veľmi rada budem sledovať tvoje príspevky nielen na Fb ale aj tu :) konečne niekto kto je vkusný a nebojí sa experimentovať :)

    OdpovědětVymazat
  14. Nedávno jsem byla s kámošem na nákupech, abych mu poradila, co si má koupit něco na sebe a vybrala jsem mu podobný outfit! :)

    OdpovědětVymazat
  15. Máš úžasný styl, kéž by bylo víc takových, kteří pochopili, že móda není povrchnost a že to, co máme na sobě je důležité.

    OdpovědětVymazat
  16. Zdravím Vítku,

    mohu se zeptat na trochu impertinentní otázku....jaké spodní prádlo nosíš? Klasické boxerky, nebo upnuté s nohavičkami nebo slipy? Nebo něco jiného? Ptám se kvůli kalhotům,které nosíš.

    Díky Pavla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Upnuté s nohavičkami. Volné jsou pohodlnější, ale pokud nejsi hip hoper a nenosíš o pět čísel větší džíny tak nízko, že by se pod nimi stejně nemělo co nic rýsovat, tak to není úplně ono ;)

      Vymazat
    2. A jakou značku? Jinak pozor při vedrech! Hrozí znehodnocení semene.

      čau Pavla

      Vymazat
  17. Všiml jsem si, že ve většině tvých fotopříspěvků opravdu dochází k rýsování intimních partií, ale to si myslím, že je vzhledem ke zvolenému oblečení regulerni.

    Alan

    OdpovědětVymazat
  18. Neflákejte to, Vítku :) už to chce další článek

    OdpovědětVymazat
  19. Chtěl bych se zeptat, co si myslíš o kostýmech v novém filmu The Great Gatsby.

    OdpovědětVymazat
  20. čau, prosimtě, jakej je tvůj názor na kostýmy ve filmu Velký Gatsby a vidíš nějaký rozdíl oproti Great Gatsby? Tom

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Film jsem neviděl a ani nevím, jestli na něj do kina chci jít, protože je to americký film. A v USA jde o obchod a peníze a ne o to, věrně napodobit knihu nebo věrně ukázat historické oblečení. Hlavně je to o tom, vytřískat z toho co nejvíce peněz. A Mařce se líbí Di Caprio už od dob Titanicu, Máňi zase oblečení od Prady a Bláža je dojatá ze smutného konce, který musí být pořádně dramatický (a prý připomíná konec Titanicu - asi aby dojal i pamětnice). Ale na kostýmy jsem se díval na fotkách a zaměřil jsem na detaily. Obecně mně u historických filmů vadí to, jak se oblečení upravuje aktuálním trendům.

      Podívejte se na Gatsbyho s Redfordem - pastelové obleky a kalhoty do zvonu. Z té fotky nejde vůbec poznat, že nejde o 70., ale o 20. léta:

      http://1.bp.blogspot.com/-llcHvshBl_s/USghsAcW2BI/AAAAAAAAJFE/iNnBK3vJiyw/s1600/The+great+Gatsby_Waterston_Dern_Redford.JPG

      V novém Gatsbym dělala kostýmy Prada, takže mediální PR masáž byla snad důležitější než celý film. Odstřihněte tu herečku a nepoznáte, jestli je to oblečení podle módy 20. let nebo té aktuální. Slim saka a slim nohavice? U všech obleků od 50. let až po ty z dob Rakouska-Uherska, které jsem viděl, byly nohavice i rukávy obleků na dnešní poměry poněkud široké, stejně tak kabáty:

      http://sfappeal.com/wp-content/uploads/2013/05/great-gatsby.jpg

      A tady se podívej na obleky ze 20. let:

      http://clothman.net/images/1920s-mens-clothes-3.jpg

      http://graphics8.nytimes.com/images/2012/03/12/world/asia/12-Great-Gatsby-IndiaInk/12-Great-Gatsby-IndiaInk-blog480.jpg

      http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/34/Douglas_Fairbanks_and_Mary_Pickford_02.jpg/250px-Douglas_Fairbanks_and_Mary_Pickford_02.jpg

      Punčochy sice vypadají, že jsou opravdu z hedvábí, ale u bot musí být poznat, že nejsou ze 20. let, ale od Prady, že jo, a taky musí mít pořádně vysoký podpatek, aby si holky řekly "ježiš já ji obdivuju, jak v těch vysokých a nádherných šteklích dokáže chodit celý den a jak skvěle u toho vypadá", a ne "vidíte, že ve dvacátých letech vypadaly i boty na nižším podpatku skvěle". To by pak nemusely být ani od Prady a celá jejich PR kampaň by neměla smysl, že?

      http://3.bp.blogspot.com/--mADz7P0j9k/T6YXXubokKI/AAAAAAAAAy4/0bZue3s0iDA/s1600/1920s-jazz-age-fashion.jpg

      versus

      http://bookhaven.stanford.edu/wp-content/uploads/2013/05/great-gatsby2.jpg

      Vymazat
    2. Hezky rozebráno , díky. A když pomineš historickou nepřesnost..líbí se ti obleky? nosil bys je?

      Vymazat
    3. Jo a na film nechoď budeš vytočený podle toho jak jsem z blogu vypozoroval tvou chuť na filmy a vkus vůbec. Je plný odporných klišé, přehnaně glamourových reklamních okamžiků..prostě Hollywood v nejhorší fázi. Avšak na filmu mi vadilo to samé co na knize (spousty patosu)..tudíž to zase nejde házet na film. průmysl. Ale z obleků jsem nadšen a chci si nechat jeden takový ušít :)

      Vymazat
    4. Líbily. Asi jako každému, právě proto, že odpovídají dnešní módě a vkusu a ne tomu 20. let, což je také účel této reklamy. Pardon, totiž tohoto filmu. Přesně jsi vystihl "přehnaně glamourových reklamních okamžiků".

      Vymazat
  21. Vypadas zde velice mile a to kolo je prima.

    OdpovědětVymazat