čtvrtek 27. prosince 2012

Vánoční



Photobucket

Zdravím vás od vánočního stromečku! Našli jste pod ním, co jste si přáli? Já jsem dostal zrcadlovku (hurá!) a spoustu dalších krásných dárků, které mi udělaly velkou radost :)


Photobucket
Eau de gentiane blanche od Hermèse

Photobucket
Manžetové knoflíky s lebkou Swarovski

Photobucket
Knížka Obnažená Paříž, která vtipnou formou popisuje hlavní město Francie a její obyvatele. Určitě se mi bude hodit, protože v únoru se do Paříže chystáme s mojí balkánskou sestrou.

Photobucket
Abych pravdu řekl, už mi vadí, jak se pořád všude mluví o tom, jak jsou svetry (třeba s jelenem) a ponožky neoblíbenými dárky. Já jsem měl z ponožek i flanelového pyžama od babičky radost. Jsou ručně pletené a během nocí u počítače mě budou hřát :)



Photobucket

Moje nejlepší kamarádka věděla, že se mi tato taštička Le Sportsac už dlouho líbíla :)

Photobucket
I sám sobě jsem udělal radost, hodinkami Emporio Armani. Koupil jsem je na Slevomatu v sekci Móda a luxus.

Photobucket
Samozřejmě nesmí chybět vánoční debužírování, že? :D

Photobucket

Photobucket

Photobucket

45 komentářů:

  1. Mě se třeba vždycky svetry s jelenem líbily! Taky nechápu, proč nejsou zrovna v oblibě :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. že nejsou v oblibě? :) to asi podle toho, v jaké společnosti žiješ. Dle mého jsou tyto výstřelky naprosto skvělé skvosty na tělo. A co já jsem zatím zaregistrovala, tak se lidi po těchle věcech můžou ubít :)

      Vymazat
  2. no na štýl!
    pariz knizka ma super ilustraciu na obalke!

    OdpovědětVymazat
  3. Souhlasím s názorem okolo svetrů a ponožek, taky nechápu, proč je většina nemá ráda a nenosí je!
    Obnaženou Paříž si chystám již delší dobu koupit, má skvělé recenze a doporučení, tak uvidíme! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chlupáčku, tvoje láska k chlupatinám je všeobecně známá, ale je dobře, že jsi to zase připomněl.
      Co Ornellka? Už sis za ní zaletěl soukromým tryskáčem do Prahy na kafe? Vincenzovi se Ornellka také líbí?

      Vymazat
    2. Czech Blondýn - virtuální piča

      Vymazat
    3. Ano, miluji kožichy a svetry, umělé i pravé, jakékoli barvy i vzoru! A nestydím se za to! Je to má vášeň! Jsem hrdý na všechny kousky, které vlastním!
      Jo a díky za jmenování na virtuální p**u, to jen tak někdo nemá! :-)

      Vymazat
  4. hodinky jsou krásné ... manžel po nich taky touží, tak doufám že je brzy uvidím u Tebe na ruce ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K tomu jsem se nedostal, ale taky to bude ;)

      Vymazat
    2. hodinky jsou naprosto otřesné. a jde vidět, že jsi šel jen po tom aby na nich byla značka. Protože pokud nestály max. 1500 tak nemělo cenu je kupovat a možná ani tehdy. Protože totožné hodinky jen bez značky co mají na sobě (tj. stejný strojek, tah i pouzdro) seženeš za pár kaček. No prostě hodinky o EA si muže koupit jen pseudoluxusní člověk

      Vymazat
    3. Nejsou otřesné. Já Vítkův blog poslední dobou také moc nemusím, ale hned nemusím hejtovat každou prkotinu. Je to jeho věc, dle mě to byla alespoň částečně dobrá investice. Jsou pěkné, klasické, tak proč ne?

      A co se týče těch skleniček coca cola. Jste vážně všichni normální? To si Vítkovi rodiče kvůli láhvi Hennesy musí hned pořizovat ručně broušené sklo?

      Vymazat
    4. Není tak bohatý, aby si kupoval levné věci ;))) za značku se platí dámy

      Vymazat
  5. Krásně prostřeno! :-) U nás sice visí na stromečku péřové boa a dárky jsem balila do zuřivých kombinací proužků, puntíků a kytek, ale tahle starosvětská elegance má hodně do sebe... (zvlášť, když je původní, ach)

    OdpovědětVymazat
  6. Ty hrníčky!!!

    Ponožky jako dárek náhodou miluju, nejlepší!

    OdpovědětVymazat
  7. Tak ta taštička na fotoaparát je delikátní!

    OdpovědětVymazat
  8. obnazena pariz je skvela, vlastne doporucuji precist si od Clarka vsechna Merde a Tak pravil hlemizd, hodne se nasmejes :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O jeho knížkách jsem už hodně slyšel a někdy si je musím přečíst :)

      Vymazat
  9. Víťánku, až knihu přečteš půjčíš, jo? prosím, prosím, smutně koukám,,,šak ňa znáš.... Petruš

    OdpovědětVymazat
  10. Paráda. Svetr je skvělý, taky se po podobném poohližím. Nicméně mě už delší dobu zaráží, že ty, milovník kvalitních věcí a „tradice,“ je ochotný nosit hodinky od módních značek a bez rodokmenu. Vím, že podobné kousky od hodinářských značek jsou o dost dražší, ale mít prostě na ruce čistě mechanickou věc, která se vyrábí ručně, mnoho desítek let v podstatě beze změny, a i přesto je schopná plnit svoji funkci stejně, jako moderní kusy na baterku, to je k nezaplacení. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná je to naivní, ale od značky jako Armani očekávám také určitou kvalitu. A ano, nad mechanické hodinky není, ale ty jsou cenově někde jinde. Na takové si ještě počkám. K některým věcem musí člověk dospět, a to nejen co se peněz týče.

      Vymazat
    2. Jistě, neříkám, že nemohou být kvalitní (a Armani zrovna celkem jsou). Nicméně, k tomuhle se klasické Primky nebo něco jako Archimede Klassik prostě hodí. :) Hezký zbytek svátků.

      Vymazat
  11. super sveter, tematicke ja mozem :)
    a vase kolace vyzeraju ako tie moje!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pečeš i ty stejné druhy? :D Nad domácí cukroví prostě není :)

      Vymazat
  12. Dárky jsou super, knížka vypadá zajímavě, Paříž miluju, tak si ji nejspíš přečtu. Hodně mi svým stylem a celkově názory připomínáš mého nejlepšího kamaráda, taky je to takový stylový gentleman se zálibou ve starých věcech. :) A svetry se sobem a ponožky jooo, bez nich to nejsou Vánoce! :)

    OdpovědětVymazat
  13. ten sveter ti pristane a ponožky závidím také su najlepšie!
    a tiež najradšej dostávam ponožky, ale málokedy mi ich aj niekto dá :)

    OdpovědětVymazat
  14. Ty hodinky mi tam mezi ty ostatní věci nějak nepasují :-) Přijde mi, že by se hodily spíše sem... http://www.muzivcesku.cz/abercrombie-guy
    (u hodinek Quartz podle mě na značce a ceně moc nesejde, vybíral bych spíš podle vzhledu/stylu a dojmu ze zpracování)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A nejsou to tak trochu předsudky? Nebo věc vlastního vkusu? Jsou to jednoduché hodinky se stříbřitým náramkem a nenápadným logem. Samozřejmě chápu, že nejvíc se u nás fejkuje Vitón a Armáni, což v lidech zanechává určité dojmy, ale to snad neznamená, že dělají jen nevkusné věci, ne?

      Vymazat
    2. taky se stotožnuji s názorem hodinek. Proč k tokovému outfitu rvát zbytečné designovky, nehodili by se k tomu spíše nějaké Švýcary, nebo když už tak aspoň DE, USA ...
      = pořádný třeba i vintage Švícary ti udělají mnohem víc parády než tyhle designovky ... Ale záleží na vkusu. Já jako zatvrzelý příznivec hodinek mám určitě jiný názor a vkus jak Ty .. Tak mě neber moc vážně
      Jinak celkově dobrá volba . Chválím

      Zdravím Lukáš

      Vymazat
  15. Krásne darčeky :)

    www.spwfashion.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  16. Ten kavovy servis neni vubec spatny - osobne bych se obaval zlateho zdobeni na okrajich (obavam se, ze bude podlehat abrazi), ale jednou za cas..na bitte.
    Mne nevadi sklenicky per se, jen me zarazila jejich pritomnost. Louis Vuitton Moet Hennessy konak..a u toho tohle. Cekal bych je nekde na koleji. Urcite jsou prakticke, ale ze je snesete na vanocnim zaberu Vy bojovnik s nevkusem...je zarazejici. Oba vime, ze ve svete sklenicek jsou tim, cim softshelova bunda z Lidlu u Loro Piana. Ale tragedie to neni, to bychom prehaneli. Frohe Weihnachten.

    OdpovědětVymazat
  17. předpokládám, že tenhle sevis je rodičů. (tedy co tak vídám, bývá to tak. my máme doma japonský poccelán z 19. století, ten má babička a naši zas mají anglický pocelán, podobný tomuhle. Cena se ale odhaduje spíš podle histor.hodnoty,např. z toho japonského, který má stěny doslova jako papír fakt nepijem) jinak se říká čaj nebo káva podle konvičky - Vyšší je na kávu, buclatá na čaj, což tady poznat nejde, protože konvice je z cizího servisu :))) to, že je někde i set na mléko, podle mě jako rozlišovák nefunguje, to je v Anglii běžné i u čaje. Jo a někdy jsou servisy přímo dělané na to i to.. každopádně je fakt škoda, že nemáte konvičku, moc se to k tomu nehodí. Ale poprosila bych Vítka, jestli by se mi podíval na značku, (těch pocelánových šálků) potože tenhle je opravdu hezký... je dost možné, že tam nebude nic než nějaký klikyhák, tak bych prosila, pokud to jde,vyfotit ho...děkuju. Pokud z toho rodiče pijí, tak by to snad nic zas tak cenného být nemělo, úplně stejný porcelán se dá někde ve vídni koupit i dneska, myslim, že se nepije už jen z těch historických

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten (čajový) servis je podle značky asi z roku 1912 a je můj...

      Vymazat
    2. děkuju, ale já se neptala čí je ani jak je starý, ale prosila jsem o značku...

      Vymazat
    3. Jste velmi zdvořilá! Reagoval jsem na "předpokládám, že tenhle servis je rodičů." Ne, koupil jsem si jej já, protože se mi moderní porcelán nelíbí. Také jsem konečně rozluštil značku; je to A B Jones & Sons Ltd, značka používaná mezi lety 1900-1913.

      Můžete se na no podívat i tady, ten druhý obrázek http://www.thepotteries.org/markguide/knots2.htm

      Vymazat
    4. mockrát děkuji za značku, už si ji píšu. Já vím na co jste reagoval. Ale proč místo odpovědi na otázku,to jsem nechápala, ale ok třeba je to pro vás důležité toto osvětlit:) Já mám např. radši rodinný porcelán se svojí historií. Vím, že je to levnjší, ale kupovat neúplný servis mi přijde jako strašná škoda. Mimochodem, to byste mi v tom případě mohl doporučit nějaké zajímavé antiky, které mají kvalitní zboží a nepřemrštěnou cenu s ohledem na hodnotu věcí. I ta kovová konvička by byla krásná, s vlastním servisem..je mi povědomá, možná se dřív hodně dělávala, připomíná mi raný modernismus, Hofmannovské art deco, tak něco na ten zůsob, i když tohle bude jiste něco levnějšíh:))to je jasný, ale moc pěkné.

      Vymazat
    5. Já také raději pil ze servisu, který používala už moje prababička, ale ty se většinou nedochovají, spíše jednotlivé kusy a takových několik mám. Ale kompletní servis, obzvlášť, pokud má být z určitého období, se shání občas docela těžko, zvláště z období před první světovou válkou. Ale dají se koupit na Aukru nebo ještě lépe Ebay, i když ze zahraničí musíte počítat s vysokým poštovným...

      Vymazat
    6. z internetu to bývá předražené, zase ty běžný servisy z 19. století nemají takovou cenu, lidi to neví prodejci dost nasazujou, uplně nesmyslně.s tim počtem je fakt, že je spíš zázrak, když je celý, nebo poskládaný aspoň ze stejných kusů, to je pravda. ale myslela jsem spíš šálky, třeba mít servis bez konvičky mi přijde divnější než mít sice jen pár šálků, ale s konvicí..ale to je jedno, pěkné to je. P.S. jestli je ta zahrádka v nových příspěvcích vaše, stálo by za to prodat nějaký ten hadřík a nahodit si kůlničku. Aspoň trošku.

      Vymazat
    7. V Anglii bývalo běžné, mít k porcelánovému servisu stříbrnou konvici a já jsem to tak chtěl.

      Vymazat
  18. jinak bych řekla, že čajový by byly buclatější i ty šálky, že to bude fakt spíš na kafe..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nevím, u těch servisů se někdy šálky na čaj a šálky na kávu liší jen podle velikosti a tvar je stejný. Reálná velikost se dá na fotce těžko poznat. Fakt je, že pokud servis nemá konvici, můžeme nad tím dumat, jak jen chceme :-).

      Vymazat
  19. Vítku, nádherný úsměv a ještě hezčí porcelánový servis :) Aranžmá jako z pohádky, sluší ti to moc. Sice občas mne štvals mazáním a psaním ne zcela pochopitelných komentárů, ale vše odpuštěno :) Umíš překvapit i velmi pozitivně. 1*

    OdpovědětVymazat
  20. A ten svetr (veveruše+listí) je boží :) Odkud je?

    OdpovědětVymazat