čtvrtek 15. listopadu 2012

Kožich Maison Martin Margiela with H&M



Photobucket


Můj nový kožich ze spolupráce Maison Martin Margiela with H&M, jejíž výsledek je od dnešního rána v prodeji. Stejně jako ostatní kousky z této kolekce je i tento inspirován jednou z předešlých sezón - kožichem z bobří kožešiny na podzim a zimu 2007/2008. Není nad pravou kožešinu, ale ano, vypadá moc dobře. Už se těším, až si jej někam obleču :)

54 komentářů:

  1. http://www.protisrsti.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. jaky to tam bylo rano?
    ja jsem usla:)

    OdpovědětVymazat
  3. Robo již jistě také nechal rozpárat nejednoho bobra :o škoda, že nám o tom nemůže psát. Tady by se to hodilo maximálně. http://www.differentlife.cz/kozichy.htm

    Opravdu ty hadry za to stojí?

    http://www.differentlife.cz/picture/kozich-no03.jpg

    OdpovědětVymazat
  4. Propagace utrpení a bolesti je duševní mrzáctví nejtěžšího kalibru.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že podobné komentáře píšeš i u kožených bot a tašek a na foodblogy u příspěvků o mase. Tehdy zvířata také umírají...

      Vymazat
    2. Samozřejmě, ale u výroby kožichů je utrpení zvlášť speciální + zcela zbytečné. Pravá kožešina byla dávno překonaná, to bys mohl vědět, když jsi takový módní guru, nehledě na línání pravých kožešin aj. nepříjemné vlastnosti. Chtělo by to trochu empatie, nemyslíš? Nebo myslíš stále jen na sebe?

      Vymazat
    3. Mám několik starých kožešin ze druhé nebo třetí ruky, takže pláčeš u špatného hrobu. A mezi zabitím pro kožešinu a pro maso nevidím rozdíl.

      Vymazat
    4. wow. celkem mě fascinuje, jak se zvířata berou jenom jako produkt a vůbec se neřeší jejich životní podmínky nebo to, že vůbec nějakej život maj, ale přecházíme rovnou k tomu, že je jedno, jestli je ZABIJEM pro nacpání pupků nebo zahřátí (páč nic nehřeje tak dobře jako kožešinka, žejo, to už ví i inženýři z nasa, proto v ní posílaj kosmonauty do vesmíru).

      Vymazat
    5. kožichy nenosím - prostě by mi vadilo mít na sobě srst zvířete, ale miluji svoje kožené boty a kabelky ... takže nechápu tyhle pseudokeci některých chytráků, co mají v puse steak, na nohách kožené boty a vadí jim frajerka vedle u stolu v kožichu ... máš pravdu Vítku ... je to jen tvoje věc

      Vymazat
    6. jenže on je dle mého názoru rozdíl mezi tím, jestli zabijete zvíře JEN pro tu kožešinu, nebo jestli zabijete zvíře pro maso a ze zbytků - tj. z kůže - ušijete boty apod. tady totiž se to zvíře spotřebuje celé (nebo převážně celé)

      Vymazat
    7. Zvířata porážená pro maso nejsou zaživa stahována z kůže.

      Vymazat
    8. Asi tak, kožichy sebou nesou smrt v ukrutných bolestech, ale týrání (i když ne stahování z kůže zaživa) probíhá i u zabíjení pro maso. Běžte se podívat na jatka, není to nic ani vzdáleně etického, je to holokaust. Snad do toho mluvit mohu, když jsem většinu života vegetarián, nechci se na tomto podílet. Vítězslav ilustruje onen převažující perverzní postoj většinové společnosti (většinovost nemusí znamenat dobré!), že zvíře je neživá věc. Dokud tito lidé budou představovat mainstream, do té doby se budeme vzájemně vraždit a likvidovat život na Zemi, násobit utrpení své i druhých. Pouze občas pokrytecky zapláčeme nad nějakým zachráněným zmrzačeným dítětem v tv, zatímco bezpilotní letadla v téže vteřině zavraždí desítky zdravých dětí jinde.
      Doufám, že stihneme definitivně zničit především sami sebe a příroda se z řádění parazitického predátora, který si dovoluje uzurpovat vznešené označení homo sapiens, ještě dokáže vzpamatovat.

      http://youtu.be/G_lL_iirSMo

      Vymazat
    9. Pokud působit utrpení je "jen tvoje věc", pak jsme totálně v prdeli. Sorry, co jste to za lidi? Tady je slet přímo havlovské humanity.

      Vymazat
    10. Asi tak, zvířata sama se v přírodě zabíjí, aby přežila, a zrovna příjemné to pro oběti predátorů není nikdy. Poražení krávy na jatkách nejspíš nebude o moc horší než roztrhání antilopy gepardem. Na rozdíl od zvířat to člověk umí průmyslovým způsobem. Kdyby lvi dokázali místo lovu chovat stádo buvolů a porážet je na jatkách, nejspíš by to z pohodlnosti dělali. Neumí to, tak loví.

      Nejde tu ani tak o to, jestli zabíjet a působit utrpení, protože smrt a násilí prostě patří k životu. Jde o to, jestli je to nezbytné pro přežití. Lev se trávy nenažere, u člověka to tak jasné není a je to spíš věc do diskuze. A nemyslím si, že by postoj, že zvíře je "neživá věc" byl ve společnosti převažující. Nejvíc mě ale rozsekala poslední věta. Jak může někdo, kdo je proti násilí a zabíjení, doufat, že jednou zničíme sami sebe? To skoro vypadá na vážný duševní problém.

      Vymazat
    11. Kožich je rozmařilost a zbytečnost, protože v našich podmínkách se dá velmi snadno nahradit jinými materiály, navíc brutalita při obstarávání kožešiny pro v podstatě zbytečné módní kožichy je daleko za hranou prostého usmrcení. Obyvatelům Grónska bych kožešiny nezazlíval.

      Vymazat
    12. JE rozdíl v tom, jestli mám kožené boty nebo pravý kožich, kůže na výrobu kožichu se získává od zvířat, která jsou chována jen kvůli tomu, kůže na boty je paralelním produktem zvířat na maso

      Vymazat
  5. Jak to, že jsem Tě nepotkala ve frontě?!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyhlášený blogger do fronty nemusí... koneckonců dělá reklamu značce, tak jsou pro něj asi jiná pravidla ;-)

      Vymazat
    2. Jojo, má ze showroomu.

      Vymazat
  6. Ten kožich je umělý, takže na jeho výrobu maximálně rozpárali nějakého plyšáka. Mě osobně víc zaujal ten vlněný kabát v béžové barvě, vypadá luxusně.

    http://www.hm.com/cz/product/05579?article=05579-A
    http://www.hm.com/cz/product/05581?article=05581-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak proč tu Vítek kecá o pravé kožešině? Poškozuje tím image HM :)

      Vymazat
    2. Aha. "Není nad pravou kožešinu, ale ano, vypadá moc dobře." Tak jsi blbý? :)

      Vymazat
    3. Původní originální kousek byl z pravé kožešiny, ale ten co prodávají v HM je umělý, stačí kliknout na odkaz, je tam napsáno složení - 16% polyester, 42% modacrylic, 42% acrylic.Možná to Vítek špatně formuloval.

      http://www.hm.com/cz/product/05579?article=05579-A

      Vymazat
  7. Odpovědi
    1. Robo nás dává pozdravovat z exilu, Vítězslava prý nejvíc. Musel rozšířit počty ztepilých komorníků, šperků, kožichů, luxusních palic a dalších propriet, ale vůbec nic nepomáhá. Plebejské zacházení, na které není zvyklý, ho uvrhlo v hluboké deprese. Doufám se brzy vzmuží a založí vlastní blog.

      Vymazat
  8. Vůbec nemám pocit, že by autorem blogu byl mladý člověk. Spíš pohodlný padesátník, stejně tak někteří přispěvatelé. Copak dnešní mladí nemají žádné ideály?

    OdpovědětVymazat
  9. Dobrý večer,

    pan Robo (Robert Chevaliér), zde již nebude a nehodlá parazitovat. Jako jeho osobní komorník
    mám za úkol se omluvit samotnému Vítězslavovi za parazitování. Podle pánovi (Robo) nálady se chystá samostatný neparazitující blog o panu Robovi. Byl jsem zmrskán za zvuků za zvuků Satieho Gymnopedes, abych Vám mohl nabídnout tuto mailovou stránku, kam byste mohli zasílati náměty na to, co by měl pana Roba blog obsahovat robochevalier@gmail.com Děkuji, komorní Stano

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S jeho pravopisem se ani nedivím, že ho Robert mrská. Jen bych Robertovi doporučil, aby ho mrskal za zvuků Wagnerovy Valkýry. Třetí dějství je svižnější a k práskání bičíkem se bude lépe hodit. Nemluvě o tom, jaký klenot klasické hudby to je. Jako kdyby to však dokázal ocenit, že?

      Vymazat
    2. Vidíš Vítku, že to jde i s humorem.

      Vymazat
    3. Víťo, kdybys to bral od začátku takto, mohli jsme se tady všichni celkem dobře snášet a vesele koexistovat. A ještě bys byl ke všemu za frajera ;)

      Vymazat
  10. jasně, jen do toho. podporuj ty zvěrstva kvůli pravým kožešinám...(neřeknu ani slovo proti umělý, ani proti tomu kožichu z hmka) tahle zatuchlá společnost, která je posedlá nějakým sociálním statusem, který by mohla prezentovat něčím tak zjevným jako je pravá kůže. výborně, jdeš moc dobrý příkladem, Vítku, opravdu.

    OdpovědětVymazat
  11. Vítku, prosím, dosud jsem se nedočkala odpovědi na otázku?

    Proč odstraňujete komentáře, které Vám nejsou po chuti?

    Děkuji za odpověď
    ET

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Odstraňuji vulgární nebo urážlivé komentáře a pomluvy.

      Vymazat
    2. Božský Robo nebyl ani jedno. Jana

      Vymazat
    3. Myslím, že k Robovi jsem se už vyjádřil...

      Vymazat
  12. POmluvy??
    On Vás někdo na Vašem blogu pomlouvá?
    Nebo spíše vyjadřuje svoje pocity, reakci na Vaše komentáře.

    Vítku, buďte formát a komentáře, pokud nejsou plné vulgarit nemažte.
    Přece nestojíte o jednostrannou diskuzi plnou áchání nad Vaším oblečením
    Blog nedělá jen blogger ale i diskutující a vtipná, jiskrná diskuze pod článkem

    ET

    OdpovědětVymazat
  13. Asi tak: někdo mě označí za hysterického homonarcise, tak to smažu. Pak jsem hned cenzorská buzna, tak to také smažu, pak dotyčný opět protestuje a připojí se ostatní s komentáři plnými urážek plnými nenávistmi, které se vůbec nevztahují k tématu, ani nejsou odpovědí. Tak je smažu také a oni začnou s tím, jak jsem netolerantní a jak jejich příspěvky nebyly plné vulgarit a pokračují s dalšími urážkami. Myslím, že to, co mě uráží nebo ne, dokážu lépe posoudit já než Vy nebo kdokoli ostatní.
    Stejně tak nejsem ješitný ani netolerantní, tak si příště dejte pozor, já Vás také neurážím.

    Možná by Vás mohlo zajímat toto: http://cs.wikipedia.org/wiki/Ur%C3%A1%C5%BEka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I když tu je jen věcná a neosobní kritika, tak ji mažeš - a jiné jsem si tu jaksi ani nevšimla, homonarcise apod. vidím prvně v příspěvku od tebe. Proč tak lžeš?

      Vymazat
    2. Vítku, děkuji Vám za odpověď. Potom tedy nechápu, proč odtud zmizel i můj komentář, který se pouze věcně ptal, proč mizí komentáře. Nikoho jsem neurážela, ani jsem nebyla vulgární

      ET

      Vymazat
    3. Myslíte ten, kde jste také dodala, že jsem ješitný a netolerantní?

      Vymazat
    4. Ještě se vrátím ke svému komentáři z 18.11. 2012 v 5:00

      napsala jsem Vám, abyste byl formát, což není urážlivé. Také jsem nepoužila slova jako ješitný a netolerantní....takže nevím, proč bych si měla dávat pozor. Cožpak nechápete, že si těmito reakcemi odrazujete návštěvníky Vašeho blogu.
      Dopustila jsem se pouze věcného dotazu, případně poznámky o formátu...viz. výše.

      O to více mě mrzí Vaše reakce....



      ET



      Vymazat
  14. Slova homonarcis, buzna a podobné vulgarity jak píšete Vítku, tu nepadla ani jednou. Ale samozřejmě chápu, že musíte "přiklášlovat" skutečnost, aby jste si odůvodnil cenzuru.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas, přesně to se tu děje. Přitom homonarcise jsem si ani nevšimla, ještěže nám to Vítek připomněl :)

      Vymazat
  15. Tady to máte:

    http://i290.photobucket.com/albums/ll278/sir_Cosmo/Czech%20Fashionistos%20Diary/smazane-komentare.jpg

    A jestli s těmi urážkami nepřestanete, tak Váš také smažu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vítku, probudte se. Vždyť Vás tu nikdo neuráží! Jenom kroutime hlavou nad tím, jak směšně a dětinsky působí to Vaše cenzurování.

      Vymazat
    2. Já myslím, že dokážu lépe než Vy posoudit, co mě uráží a co ne.

      Vymazat
  16. Hmmm, i můj slušný komentář, ve kterém jsem vyjádřila zklamání nad úrovní tohoto blogu včetně diskuse, zmizel. Tady se maže úplně všechno... Jitka

    OdpovědětVymazat
  17. Pro mě je umělý kožich výraz srabáctví!

    OdpovědětVymazat
  18. Podle mě si Vítek toho ,,homonarcise,, vymyslel sám, aby obhájil tu svoji útočnou cenzuru.

    OdpovědětVymazat
  19. jistě, některé komentáře mohou být urážlivé, vulgární a nevhodné, ale většina z nich je čistě jen vyjádřením názoru na Vás, váš styl oblékaní a to, jak působíte na veřejnost (myslím samozřejmě tu virtuální). máte plné právo cenzurovat příspěvky v diskuzi, ale tím pouze docílíte poklesu návštěvnosti.

    OdpovědětVymazat
  20. Můj komentář byl také absolutně bez urážek, dokonce jsem ani nekritizovala a byl odstraněn...

    OdpovědětVymazat
  21. Jak to bylo myšlený s tim homonarcisem? Pavol

    OdpovědětVymazat