pátek 5. října 2012

Víkendový kvíz


Photobucket

Photobucket


Protože rád luštím křížovky a vždycky se těším na víkendovou přílohu MF Dnes, kde bývá jedna celostránková, mám pro Vás na tento víkend také jeden kvíz. Najdi pět rozdílů!

*
*
*
*
*

Správná odpověď: První fotka je očividně v horách, druhá v centru Prahy. Ale bylo to těžké, když osoby na obou fotkách mají stejné oblečení, že? 

Pokud sháníte inspiraci na to, jak vyrazit do ulic města, inspirujte se tímto člověkem.

96 komentářů:

  1. Najdi už si něco jiného, tohle je ohrané...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V křížovkách v MF Dnes jsou také stále ta stejná slova, ale stejně mě baví.

      Vymazat
    2. Jo, mozek se nemusí namáhat, jedeš automaticky, hýkavec na dvě - osel, není nad jistotu porozumění.

      Vymazat
    3. A takhle tedy máme chodit oblékaní do města? http://www.rouming.cz/roumingShow.php?file=Is_this_some_kind_of_sick_joke.jpg :DDDD

      Vymazat
  2. není to jedno co si kdo obléká? když mu to vyhovuje tak proč ne?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není to jedno, co si kdo píše na svůj blog? Když mu to vyhovuje, tak proč ne?

      Vymazat
    2. ani on není perfektní.. neříkám, že se oblékám jako ti lidé na fotografii, ale tohle je už opravdu ohrané. Tohle je parketa Ady z MP.
      Petr

      Vymazat
  3. Ano ať si obléká každý kdo chce co chce,ale mě se taky nelíbí,když má někdo na sobě oblečení,které je opravdu určené na výlety nebo horské tůry a nosí je do města...proto se oblečení dělá-ke každé příležitosti jiné!Je škoda,že mnoho lidí už to vůbec nerozlišuje...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A mně se zase nelíbí, že kdejaká můra neumí napsat túra.
      Když se už oháníš pravidlama, zopákni si 4. třídu ZŠ, ju?

      Vymazat
    2. máš pravdu,to je opravdu strašný!!!takové chyby dělám nerada,ale občas se prostě stane...můrou mě sice nazývat nemusíš Kláro,ale jak myslíš...

      Vymazat
  4. Hele, Vítku, ty sice kritizuješ lidi, kteří jsou podle tebe hrozně oblečení (ano, jsou), ale ostatní tě zase mohou kritizovat za tvou postavu, např. :D ..slyšels někdy o posilovně, nebo fitku? Možná, že by sis měl nějaké to kostičkované oblečení pořídit, a vyrazit na nějakou túru. Protože na tvé postavě je přesně vidět, že tvá strava zahrnuje především sacharidy. A věř, že někomu pak už nepomůžou ani značkový hadříky ;)K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak jsem řekl níže:

      "Co tím chci říct - nad tím se už zamyslete sami, ale neříkej mi, že tu někoho urážím. Nijak jsem se k oblečení nevyjádřil. Proč si myslíš, že je to urážlivé? Protože tě samotnou napadlo, že chodit do města ve stejném oblečení jako na horskou túru není úplně normální a poukázáním na to bych někomu mohl šlápnout na kuří oko? Aha, teď jsme se dostali k jádru věci."

      Došlo ti, že já poukazuji na to, že lidé ve městě se oblékají stejně jako horolezci a přímo k osobám se nijak nevyjadřuji? Naopak ty tady mě tady soudíš...

      Vymazat
    2. Ježiši, Víťo, hlavně neposlouchej kecy o dietách a posilovnách, není nad normálně stavěného chlapa! A že jich moc není, jsi jeden z mála, spíš všude extrémy - kostry nebo vypasení vepříci.

      Vymazat
    3. No, ale on teda fakt neni pořádně stavěnej chlap. Má bůčky. Já totiž taky nekritizuju tebe, ale tvou pneumatiku. Tebe nebaví koukat na kostičky, mě na sádelnatce.
      K.

      Vymazat
  5. I když tyto dámy na druhé fotce nejspíš nemají oblečení od Gucciho, tak sázím na to, že budou mít něco v hlavě, což se o tobě říci nedá ;). Karolína

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Jsi ukázka toho, proč se ti lidé takto oblékají. Mezi "nelíbí se mi tvoje oblečení" a "jsi blbec, protože (podle mě) máš hnusné oblečení" je podstatný rozdíl... Kdyby se náhodou hezky oblékli do, všichni by o nich řekli, že jsou povrchní a hloupí. Stejně jako ty, která posuzuješ lidi podle toho, jak jsou oblečeni.

      Vymazat
    2. Vidím, že si to nepochopil. Neznáš mě! Jak můžeš vědět, jak se oblíkám. Samozřejmě, že já bych si na sebe sportovní oblečení vzala jen tehdy, když jdu na túru nebo někam sportovat. Ale když si toto oblečení někdo vezme mimo spor. aktivity, tak ho nijak neurážim. Možná by si měl psát trochu jiné články a nebo to alespoň jinak podat.

      Vymazat
    3. Já nevím, jak se oblékáš a nevím, proč si myslíš, že to vím. Ale přesně kvůli lidem jako jsi ty se tito lidé oblékají tak, jak se oblékají. Kdyby náhodou dali oblečením najevo, že u toho přemýšleli (například já), měli by je někteří (například ty) za blbce, protože přemýšlet u oblečení je přece povrchní. Proto jdeš na rande v teplákách a nenamalovaná a na pracovní pohovor v pyžamu, že? Kluk v tobě totiž hledá vnitřní krásu, stejně jako je zaměstnavateli jedno, jak vypadáš, protože neupravená recepční/prodavačka/barmanka přiláká více zákazníků. Aha.

      Pokud to nechápeš ani teď: ty srovnáváš tu paní na fotce a mě podle toho, co máme na sobě. A to je povrchní. Já naopak pouze způsobem, který ti může ale i nemusí připadat vtipný, poukazuji na to, že dvě paní na víkendové procházce v centru Prahy mají na sobě to stejné oblečení jako lidé při výstupu na horu.

      Co tím chci říct - nad tím se už zamyslete sami, ale neříkej mi, že tu někoho urážím. Nijak jsem se k oblečení nevyjádřil. Proč si myslíš, že je to urážlivé? Protože tě samotnou napadlo, že chodit do města ve stejném oblečení jako na horskou túru není úplně normální a poukázáním na to bych někomu mohl šlápnout na kuří oko? Aha, teď jsme se dostali k jádru věci.

      Vymazat
    4. Aha :D To jistě. Tak jen pro tvou informaci, na rande chodím namalovaná a upravená a neříkám, že přemýšlet u toho co si vezmu na sebe je povrchní, to rozhodně není, protože já to dělám taky a povrchní si nepřijdu. Vyvoď si z toho co chceš, já jsem pouze napsala svůj názor.

      Vymazat
    5. Anonym, citis sa teraz lepsie, ked si sa vykecala? Nabuduce si chod citat blogy o opicej laske a o tom, ako sa vsetci lubime.

      Vymazat
  6. Jak by bylo krásně, kdyby se každý staral jenom o sebe! Já jsem zase ráda, že taky v dnešné době žijí lidi, kterým je nějáká móda šumák a nekritizujou jenom hadry ostatních, možná by sis taky mohl vyjet na nějaký výlet a pročistit si hlavu, moda a luxus není všechno.....M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak jsi přišla na to, že móda je pro mě všechno? Aha, protože toto je blog o módě (a ne třeba o výletech do hor) a já jsem jeho autorem, a tak píšu o módě (a ne třeba o výletech do hor). Dovol, abych se poklonil tvé pronikavé inteligenci a tvému bystrému úsudku.

      Vymazat
    2. Mimochodem, slyšela jsi o této knize?
      http://www.dharmagaia.cz/kniha/754-ingrid-bauerova-bez-plenky-laskava-moudrost-prirozene-hygieny-nemluvnat
      Myslíš si, že autorčino "všechno" je vyměšování? A že se zajímá jen "o hovno"? Vzhledem k tvému komentáři by to bylo logické, co říkáš?

      Vymazat
  7. tak tohle je FAIL .. (myslím ten článek:))
    L.

    OdpovědětVymazat
  8. Víťo, já se akorát obávám, že kritizování stejně ničemu nepomůže. Podle mě kulturu dané společnosti ovlivňuje kulturu oblékání, ne naopak. Takže dokud u nás bude kultura celkově na nízké úrovni (tím myslím veškeré hodnoty současnosti), tak se holt nic nezmění. Anebo bude po Čechách chodit o něco víc stylově oblečených lidí schopných sprostě pořvávat v tramvaji... Aneta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona kultura této země je totálně v pr**li už dlouho. A lepší už to tu nebude, jen možná v opilství to konečně dotáhneme na první místo a šplhnem si ještě víc v průvodnících pro cizince ohledně sexuální turistiky. Spíš bychom si měli zvykat. Jednou i tzv. odstrašující fotky budou u nás dávány za vzor vrcholného vkusu. Místy už i jsou.

      Vymazat
  9. Přesně, Víťo. Taky nechápu, jak si lidé mohou brát do hor tak příšerné hadry.

    OdpovědětVymazat
  10. Kdyby ty paní neměly prsa, tak možná ani nepoznáme, že jsou to paní. A to mi vadí na téhle "módě" asi nejvíc.
    (Mimochodem, nikdy asi nepochopím, proč lidi čtou některé blogy, aby potom jenom mohli flusat po článcích. Vždyť to nedává smysl, když se mi něco nelíbí, tak to prostě nečtu.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani já to nechápu. Také bych mohl lézt na blogy o počítačových hrách, telefonech nebo fotbale a říkat jim, že to moc řeší... Když je toto blog o módě, tak co tu máme řešit? Světový mír?

      Vymazat
    2. možná by ti ten Světový mír šel líp ;-)

      Vymazat
    3. A myslíš, že na blogu o počítačových hrách někdo řeší ostatní lidi? neřeší :) řeší se tam počítačové hry! bingo!

      Vymazat
  11. Uprimne by mě zajímalo, co by sis do hor oblékl ty:D:D:D:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nějak nechápu, co to má společného s tímto článkem, ale určitě bych si nevzal ty ohavné kalhoty...

      Vymazat
    2. A co by sis, samozřejmě jen ze zajímvosti, vzal třeba na dvoudenní výšlap do přírody, Vítku?
      Bavím se o cestování mimo stezky, samozřejmě.


      A další otázka, To by sis vzal na cestu Prahou (nebo kde to žiješ) oblek
      nebo jiné "formální/městské" oblečení a až teprve u prvního náznaku přírody by ses převlékal? (Třeba aby tě nevyfotil nějakej bloger)

      Sám trávím venku a v přírodě mnohem víc času, než v obydlených částech naší kouzelné republiky a na ty cesty z lesa do centra/z centra do lesa si rozhodně nechávám své praktické oblečení (protože do batohu se mi nevejde ramínko s oblekem (a to mám 50litrovej batoh)). Takže se ptám, jak to mám řešit, aby mě nevyfotil nějakej aktivní, očividně zaujatej, bloger?
      To jsou samozřejmě jen řečnické otázky a pokud opovíš, rád si to přečtu a poučím se, spíš se tímto zastávám jen tak okrajově těch několika přírodou posedlých lidí, kteří se takovýmto blogerům občas nechtěně dostávají do hledáčku.

      Vymazat
    3. V: Nechápeš? No, já se upřímně vždycky bavím, když ti "stylaři" vyběhnou někam mimo město, kluby, bary ... to je zase k smíchu těm lidem, kteří mají pořádně oblečení do přírody (hor...).
      A souhlas s Pepe, to bychom se měli převlékat při každé změně lokace? Sama nenosím outdoorové oblečení ve městě, ale dám příklad. Byla jsem v jižních Čechách, víceméně mimo město, pak jsme se potřebovali někde najíst, jeli jsme do Tábora do lepší restaurace, ale bylo by bývalo lehce nepraktické a složité se někde na okraji města v autě převlékat do jiného oblečení. Tohle se holt někdy stane...

      Vymazat
    4. Kdybych šel do přírody, tak bych se podle toho oblékl. Pointa je to, že v trekovém oblečení máš jít na túru a v městském do města. Osobně se mi trekové oblečení nelíbí, ale neodsuzuji je. Ale do lepší restaurace, jak píšeš, bych v takovém oblečení nevkročil.

      Vymazat
    5. radši bys trpěl hlady viď

      Vymazat
    6. V.: Nějak jsi zapomněl odpovědět, jak bys to udělal, kdybys jel na túru - to by ses převlékl až ,,u přírody" :DDD
      K.: ten by hlady rozhodně netrpěl :D

      Vymazat
    7. Pokud vím, tak existuje i hezčí oblečení na túru, které nekřičí "koukejte všichni, jak jsem strašně sportovní". A čím to je, že i když si pražská rodinky jednou za týden odpoledne vyjede na kolech (ještě k tomu na rovinku), musí se nasoukat do těch upnutých overalů z polyesteru, které ještě mnohdy potištěné různou reklamou? Cítí se pak "sportovněji"? Vypadá to akorát směšně... :D

      Vymazat
    8. Vítku a neměl bys teda nějaký odkaz na to co nosit do přírody? Fakt mě to zajímá. A co je špatného na sportovním oblečení na kolo? Nebo jak jsi to myslel?
      Bára

      Vymazat
  12. Vítězslave absolutně se mi líbí jak dokážeš vyprovokovat "davy", a jak jsi krásně udeřil hřebíček na hlavičku. Ovšem nejlepší je jak to tady ti sociálně slabší, kteří to hrozným způsobem žerou nemůžou rozdýchat, a snaží se psát urážlivé vzkazy! Víc takových článků, bavím se nad diskuzí pod nimi...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to, ze kdo kritizuje cokoliv, je jen socialne slabsi zavistivec, je asi muj nejoblibenejsi argument hned po "kdo nema rad homosexualy, je latentni homosexual" :D

      Vymazat
    2. Sociálně slabší? Tak to mne skutečně pobavilo... díky :-)))

      Vymazat
  13. Zijem v zahranici a podla hentoho ohozu spoznam ceskeho turistu v míionovom meste na kilometer. Co su to za strasne nohavice? Ja im nerozumiem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ano, ja napriklad ziji a studuji ve Vidni. Nejvetsi koncentrace Cechu je tu samozrejme na Vanoce, ale "ceske" obleceni bije do oci nejen v tuto dobu. At uz jsou to hloucky skolaku (casto vulgarne vyrvavajici na pomyslne lesy), nebo dospeli.. kazdy ma samozrejme rifle a takovou tu sportovni bundu s kapuci, damy outfit jeste doplni o bilou elegantni kabelku a tenisky, panove zase narvou kapsy k prasknuti, protoze "buzertaska" je trapna a chlapi v hospode by ho pomluvili. Jak lehke by bylo vymenit aspon tu bundu za sako - hned to vsechno vypada jinak...boze, mohla bych si vypsat ruku..

      Vymazat
    2. Tak to je přesné. Minulý víkend jsem byla ve Vídni a čeští turisté byli k poznání na třicet metrů. Netvrdím, že se všichni ostatní, včetně Vídeňanů, oblékají vkusně (viděla jsem tam různé zjevy - prokazatelně místní), ale alespoň nejdou do města oblečení jako na túru. Jistě, někomu je to pohodlné, ale existuje i pohodlné oblečení vhodné do města.
      Ovšem co mě zarazilo ještě víc, byla velmi specifická "kultura cestování" - velké množství českých spolucestujících v autobuse se chovalo tak, že podle nich snad museli natočit Účastníky zájezdu... Byl to pro mě svým způsobem kulturní šok.

      Vymazat
    3. Ono potkat se v české MHD s Iry nebo Němci taky není nic moc. Kam se na ně hrabe naše uřvaná mládež. Posledně jsem zažil nezapomenutelnou hrůzu ve vlaku (bohužel s rezervací bez možnosti změny) s rodinkou Indů (dvě "děti" cca 20 let, rodiče cca 40 let + dva stejně staří asi jejich přátelé). Co ti dokázali za cestu, to jsem neviděl... Konzumace všeho možného, okusování pomeranče vcelku, takže šťáva a pecky padaly na zem, jinými peckami po sobě mladí házeli, rodiče mezitím konzumovaly nějaké placky, drobků na zemi nepočítaně. Celou hodinu otec s rýmou nemaje/nepoužívaje kapesníku popotahoval nudli. Poslední kapka byla, když "až z paty" vytáhnul chrchel, plivnuj si jej do ruky, potom otevřel okno a nechal chrchel unést větrem. To jsem už nevydržel a vystoupil. To nebyli lidi, s opicemi by se cestovalo líp!

      Martin K.

      Vymazat
  14. Paris fashion week máme za sebou a módní bloger Vítek píše zas o tom, že do města outdoor ne. Co třeba nějaká kritická reflexe týdne módy, co? Co třeba rozebrat s napětím očekávané kolekce Rafa Simonse pro Dior a Hediho Slimana pro Saint Laurent, hm? Čím dál víc to tu začíná připomínat deníček puberťačky. Ale možná tvoje čtenáře a čtenářky víc zajímá, jak se rozplýváš nad svetříky GANT a kritizuješ (asi po sto padesáté) Rejoice. Bylo by to typicky české.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Píše to furt dokola. Divím se, že nezmínil Alpine Pro... to je tu evergreen :-) Ale možná jsem to jen přehlédla :-)

      Vymazat
    2. Vítek si asi libuje v nošení dříví do lesa a v přesvědčování přesvědčených. Jinak si to neumím vysvětlit. Informační hodnota jeho příspěvků je většinou nulová.

      Vymazat
    3. Tak proč zde trávíš svůj čas?

      Vymazat
    4. Pro pobavení kouzlem nechtěného;)

      Vymazat
  15. Ako keby to zohrávalo nejakú úlohu ... ano šaty robia človeka ... ale tiež sa hovorí nesúď knihu podľa obalu ...
    Príde mi to trochu povrchné riešiť niečo také ... možno že na to mali tí ľudia nejakí dôvod, že sa tak obliekli a možno sa v tom cítia len pohodlne ...
    Ako keby život nestál na trošku iných hodnotách ... ale toto je len módny blog tak čo iné od toho očakávať než články o móde či nemóde ...
    Každý máme iný hodnotový rebríček že ?
    Ali

    OdpovědětVymazat
  16. Ok chápu, že se ti to nelibí. Přijde mi ale dost zvrácený, když dospělej člověk (kterej tu navíc nedávno poučoval o slušnym vychování) dává fotky úplně cizích lidí na svojí stránku a dělá si z nich legraci.
    Když už tohle téma musíš pořád dokola řešit, dělej to aspoň nějakou inteligentní formou.

    OdpovědětVymazat
  17. Přijde mi legrační, že zde někdo zmínil že "kultura naší země je v ***". Nebojte, není :) Ano, v zahraničí jsem nikoho neviděl nosit kalhoty Rejoice, ty jsou naše, a ohledně jejich elegance souhlasím s Víťou. Ale ostatní národy mají zase jiné klenoty, které se u nás moc nevidí. Poměr elegantních lidí a "masy" mi přijde v Praze zhruba stejný jako v jiných evropských hlavních městech. Je podzim a obliba velice elegantích mladých slečen v nejsprostších gumákách (holinách, chcete-li) mě nepřestává fascinovat. A třeba klasikou, ponožkama v sandálech, nejsme ve světě "známí" my, ale spíš Němci. Nebojte, vážně to s náma není tak špatné ;)

    OdpovědětVymazat
  18. Vyhlašuju soutěž, kdo dokáže víckrát napsat za měsíc slovo rejoice. Snažte se, jak chcete, ale Vítka nikdo nepřekoná! Vítku prosím, najdi si už nové téma! Ovšem jestli si tuto radu vezmeš k srdci už nezjistím, protože tímto "článkem" můj zájem o tebe, tvůj supermega originální blog a ultramaxi jedinečné a kontroverzní názory, končí. Aneb dělám přesně to, co se tu občas objeví: když se vám tu nelíbí, tak sem nechoďte. No, třeba ten počet negativních komentářů neznamená jen to, že jsi kontroverzní a originální mezi těmi "achajícími" blogerkami s makronkami (jak už jsi nám tu "párkrát" naservíroval), ale třeba to i o něčem vypovídá.. Bye.

    OdpovědětVymazat
  19. Uff, taky uvažuju, že konečná, to fakt nemá moc společného s módním blogem. Imho jsi relativně známý jen proto, že jsi (zatím) osamocen. Jakýsi přehled máš, ale obléct se moc neumíš, ačkoli někomu s jiným somatotypem by ty Tvoje kreace možná slušely. Nejsi na takovém levelu, abys moh poukazovat na nedostatky ostatních a být brán vážně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. naprosto souhlasím, Vítek na to prostě nemá a přesto remcá :)

      Vymazat
  20. Nuda! Oháníš se dobrým vychováním a sám ho přitom nemáš. Patří k němu totiž tolerance. Už vidím Oldřicha Nového, kterak se směje někomu, kdo cestou do zájezdního hostince v Mnichovicích prošel Prahou v pumpkách. Všem nám tu bude lépe, až se naučíme soustředit na chyby vlastní. Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak zalez píčo a nekritizuj Vítka.

      Vymazat
    2. Provedu. Začíná to tu být na zblití, díky lidem bez jakékoliv kultury vyjadřování. Hlavně, že nenosíte rejoicky, že.

      Vymazat
    3. O tom jsem psal v minulém příspěvku o etiketě. Jedna věc je tolerance, druhá je tolerování nevhodného oblečení...

      Vymazat
    4. Tolerance je obecně krásná věc, hlavně se o ní hezky mluví, to je jasné, ale pořádek musí být!!:D Možná se dočkáme toho, že Vítek založí hnutí mírné tolerance v mezích příruček o etiketě:) Ach jo.

      Vymazat
    5. A já s Vítkem souhlasím. Tolerovat můžeš náboženství, politické názory apod. Ale tak vážnou věc jako je nevhodné oblečení...? To snad nemůžeš myslet vážně ne? ;-)

      Vymazat
  21. No a kdy se teda dočkáme něčeho pořádného? Největší módní událost roku skončila před pár dny, videa a fotky z přehlídek publikovány, není důvod otálet. Jen bych se přimlouval za trochu promyšlenější zhodnocení než ve stylu "ty svetry jsou nádherné!", "tento kabát chci!" atd.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten taky bude. Článek o kolekcích, které se mi líbily, jsem už před nějakou dobou rozepsal, ale pak jsem na to nějak zapomněl. Stejně o nich ale moc nepíšu, protože od toho jsou tu jiní a lidé nechodí na můj blog kvůli recenzím přehlídek. Nebo se mýlím? Vidím to na jejich sledovanosti nebo počtu komentářů. Tak proto.
      Raději sem občas hodím dvě fotky, k jedné napíšu, že je z hor, ke druhé že je z centra Prahy, podivím se nad tím, že jsou lidé na obou fotkách stejně oblečení, a se škodolibou radostí sleduji ty nenávistné komentáře, protože všichni vědí, že je to pravda a štve je to.

      Vymazat
    2. Haha a už se stalo, co většina lidí očekávala, Vítek po tolika negativních reakcích označil svůj článek za vtip :)))

      Vymazat
  22. Mohl by nekdo napsat, co je v zasade spatneho na tom, kdyz nekdo pise na svuj blog porad to same? Bude nekdo nekomu rozmlouvat psani deniku, protoze kazdy den napise: dnes jsem vstal v sedm hodin apod.?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako kdyby se v novinách nepsalo stále o tom stejném, že?

      Vymazat
    2. Pokud si někdo říká "fashion blogger" nebo "fashionisto", čekalo by se, že hlavním tématem jeho příspěvků na blogu bude fashion v pravém významu toho slova a ne milionkrát omletá kritika rejoicek nebo prezentace velmi konfekčních (a konformních) přírůstků vlastního šatníku doplněná až dětsky naivními komentáři typu: "do tohoto saka jsem se zamiloval".

      Vymazat
    3. Samozřejmě je pravda, že si každý může psát a publikovat, co se mu zlíbí, je-li však úroveň taková, jaká je, je kritika víc než oprávněná.

      Největší problém je, že ačkoliv by jeden očekával, že by se s vyšším věkem a přibývajícími zkušenostmi autora měla úroveň jeho blogu zvyšovat, trend je spíše opačný.

      Vymazat
    4. Jenže blog a deník není to samé, pokud si tohle bude psát Vítek do deníčku, bude mi to úplně ukradené, ale on to záměrně zveřejňuje na webu a čeká, že se k tomu někdo vyjádří...ano, to je prostě princip blogu, pokud si chceme psát deníček, můžeme si vytvořit textový soubor denicek.txt na ploše svého počítače :)

      Vymazat

  23. Nevím co tu všichni tak řešíte. Vítek má ve všem pravdu.

    Na víkend jsem byl teď v jednom lázeňském hotelu a naprostá hrůza.

    V teplákách a tričku, crosskách nebo teniskách, tam lidi chodili běžně na snídani a večeři ... přitom i na vchodu do restaurace je napsáno velkým písmem - Vstup pouze ve společenském oděvu ... . dalo by se vlastně říct, že za exota sem tam byl v lázních v košily já. Připadal sem si jak když kolem mě probíhá sjezd lyžařů a horolezců ... jako fakt sila!








    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A v tom tkví to kouzelné buranství Čechů, že i když je někde společenské odění přímo vyžadováno či očekáváno, tak tupou buranskou slupkou ani na papíře psaná informace nepronikne. Představa košile je pro mnohé to, co červený hadr pro býka. Jde přece o nóbl kus oděvu, který pro jistotu většina z nich ani nevlastní. Obyčejný český lid má blíže chlévu, do kterého se chodí zásadně v nějakém uváleném hadru a zasviněných gumákách. A když je to dobré do chléva, tak se vtom může na pole aj do města. Češi přece nejsou nic nóbl a když se takových sejde víc, nebudou se bát vlka nic.

      Vymazat
    2. Myslím, že v košilY jsi jediný na světě. Dokonce!

      Vymazat
    3. V košilY budeš za exota úplně všude.

      Vymazat
  24. http://www.rouming.cz/roumingShow.php?file=Is_this_some_kind_of_sick_joke.jpg

    OdpovědětVymazat
  25. Někdo prostě módu neřeší, má jiný priority nebo zájmy, než ty, bukvinko. Aby se ti z toho neopupínkovala prdelka.

    OdpovědětVymazat
  26. vitku, napadlo te, ze lide se oblikaji a stylizuji do toho, co je bavi. lide, co jezdi na snowboardu chodi v snowboardove bunde, lidi, co maji radi hip hop chodi xxxl trika, rozkrok u kolen a rovny ksilt, jsou lidi, co maji radi metal, etno a ja nevim, co dal. a vsichni chodi oblikani, podle toho, co maji radi a do ceho se stylizuji.
    tak je nech nosit, co maji radi a co je pro ne to, v cem se nasli. a nediktuj podle sveho vkusu, jak kdo ma chodit oblikanej. tyhle lidi maji radi prirodu a radi davaji vylety /vim, ze ty asi nepochopis/ tak je nech nosit kostkovany kalhoty a trekovy boty i ve meste. je ti do toho velky NIC, co kdo nosi.
    ted to vyzni strasne jako velky kyc. ale neznas je, tak je nesud pode toho, co kdo ma na sobe. sudte lidi podle toho, jaci jsou, jak jsou inteligentni. spousta lidi, co se oblika podle tvych norem jsou urcite strasni zmr*i a opacne. cely tvuj blog zavani dost velkou prazdnotou ... hodnotit lidi podle hadru. smutne
    ------------------
    nechce se mi hledat prispevek, kde nekdo psal o socialne slabych. doufam, ze to byl vtip. ono, narodit se do bohaty rodiny je krasny a zivot pak je docela jednoduchy.
    pokud jsi to myslel/la vazne, tak jsi fakt idiot/idiotka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. naprosto souhlasím.
      tohle má podle jeho slov bejt blog o módě.. a ne o jeho debilních názorech.
      On miluje módu starých pánů, fajn, já miluju hip-hop módu a také mi přijdou tak mladí kluci, jako on, ujetí, že nosí dědkovský hadry.

      Vymazat
    2. Oblečení s módou nesouvisí? Aha.
      A to, že používáš výraz "dědkovský hadry" (ještě s tím "ý" na konci) mluví za vše.

      Vymazat
    3. tak ty bys to třeba napsal s "í", no :D takže nepopíráš, že je nosíš? :D
      ale víš co ti závidím? Že až budeš starej, třeba takovejch 70 let, nebudeš muset měnit šatník :D v domově důchodců budeš skvěle zapadat s hadříkama, který nosíš teď :D

      Vymazat
  27. Burani eleganci nikdy nepochpí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a ty jsi ten buran, že?!

      Vymazat
    2. Já jsem jedna z mála (soudě podle toho, co kolem sebe vidím), která ji chápe.

      Vymazat
    3. Burani především nikdy nepochopí, že jejich pohled na svět není jediným a v žádném případě ne jediným správným...

      Vymazat
    4. Tak s tím naprosto souhlasím.

      Vymazat
  28. Zdravím,
    nikdy jsem na fashion blogy nepřispěla, ale občas si v nich ráda něco přečtu a mrknu na fotky. Ale téma "outdoor" oblečení ve městě, mě donutilo něco napsat :). Na úplně jiném webu, který vůbec nesouvisí s módou se jedna paní dotazuje, kde ostatní lidé kupují oblečení, že na sebe nemůže nic sehnat a jedna z odpovědí je tato : "Sem na tom podobně, v uvedených krámech se mi nic nelíbí. Nejraděj mám sportovně elegantní styl, takže Alpine pro, Nord Blanc, Hannah, apod." ...vidíte jako já, kde je ten zakopaný pes ?...ty ženský si prostě myslí, že když za bundu/kalhoty dají v Hannahu 2000,- (tedy přibližně, nevím kolik přesně stojí, možná, že je mnohem dražší ), tak je to "něco" a musí to přece ukázat světu. V neposlední řadě jde i o to, že pro ně je to "sportovně-elegantní styl" - nemají páru o tom, že to s elegancí nemá nic společného (bohužel).
    Styl oblékání, nemá v naší zemi prostě tradici, zejména v menších městech a pak to takto vypadá. Řekněme, že rodinka z maloměsta (nemyslím to pejorativně) jede do Prahy a patřičně se na to obleče, to, že se oblékli jako na hory oni vůbec netuší, berou to tak, že jsou kvalitně oblečeni ( za velké peníze a ve značce ). Neberte to tak, že je obhajuji, jen je to takové zamyšlení nad tím, jak to také může být...

    Hal379

    OdpovědětVymazat
  29. já tedy nechci nijak opravovat autora, ale slečny/paní na obrázku nemají oblečení primárně určené na hory. To vypadá malinko jinak. Ty kalhoty, jsou pořád jen kalhoty, jen na sobě nemají krokodýla, ale kytičku. A mají na sobě kostky. A co je na tom špatně ? To je jako by jsi řekl že nosit se můžou jen košile bez vzoru. Žádné proužky, žádné kostky. Určitě se shodneme že by se to oblečení nehodilo do divadla, nebo na pracovní pohovor, ale proč v něm nejít do města ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty silné "záplaty" na kolenou a zadku jsou tam proto, aby se při outdoorových aktivitách kalhoty neprošoupaly. To dělá z rejoicek kalhoty do přírody/lesa/hor.

      Vymazat
    2. V.,takže tohle nosit podle tvé logiky jedině na hory?

      http://www.fler.cz/zbozi/sportove-panske-sako-so-zaplatami-2780496

      Ix

      Vymazat
    3. Nevím, jakou to má souvislost, ale záplaty na rukávech se dříve dělaly na blazerech na volný čas, kde se očekávalo, že by mohly být více namáhány. Tehdy se blazery nosily i při sportovních aktivitách, protože sportovní oblečení jako dnes neexistovalo. A mimochodem, Fler používáš jako směrodatný zdroj? To je jako bys podle Babicu a kuchařek u Přemka Podlahy hodnotila gastronomii...

      Vymazat
  30. Není snad jedno, odkud se vezme fotka saka se záplatami, když se bavíme obecně o oblečení se záplatami? Hraje to pro tebe velkou roli?
    Mimochodem, na fleru najdeš spoustu krásných věcí, které s přehledem strčí do kapsy tvůj LV diář i nevkusný norkový nákrčník. Zkus se tam někdy zajít podívat.
    A prosím tě, píšeš, že se to dělalo dříve - dnes teda ty záplaty slouží k čemu?

    Ix

    OdpovědětVymazat
  31. "záplaty na rukávech se dříve dělaly na blazerech na volný čas, kde se očekávalo, že by mohly být více namáhány. Tehdy se blazery nosily i při sportovních aktivitách, protože sportovní oblečení jako dnes neexistovalo."
    Kterou část přesně nechápeš? Sport znamená volný čas a dříve se na volný čas nosily blazery, a volný čas někteří trávili tím, čemu říkáme sport dnes. A ne, oblečení se záplatami není jedno a to samé. To sako na fotce je strašné. Blazer není tak krátký, bývá z hrubší látky a ty záplaty jsou tam nesmyslné, protože nejsou na lokti. Podobně jako nesmyslné nošení rejoicek do školy a do města.
    Zjevně mě nenávidíš, a nechceš přijmout můj názor na rejoicky. Pokud to tu ale nepřestaneš zahlcovat hloupými komentáři, slovíčkaření o záplatách, a urážkami o tom, jak "nevkusné" mám věci, tak půjdeš do spamu.

    OdpovědětVymazat
  32. Já tvůj názor ale přijímat nemusím, mohu mít svůj vlastní, to je jedna z výhod dnešní společnosti. Nebuď tak vztahovačný a netvrď něco, co z textu nevyplývá. Papa

    Ix

    OdpovědětVymazat