úterý 23. října 2012

Taková vyjížďka na kole není vůbec špatná


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket



S kamarádkou Gábi jsme si vyjeli na projížďku. A protože na Moravě je jízdní kolo spíše dopravním prostředkem než sportem (ke kterému si člověk obléká polyesterovou kombinézu), jeli jsme za vínem.

Na sobě mám džíny Levi's 511 z kolekce Commuter, které jsou speciálně navrženy pro jízdu na kole. Mají širší nohavice, které se zužují, jsou pružné a pevné, zesílené v rozkroku, mají zvýšený sed, aby vám netáhlo na záda, když se vám v sedě vyhrne bunda, kapsy z dvouvrstvé látky a na pásu najdete poutko na zámek na kole. A když si ohrnete nohavice, objevíte reflexní proužek. A co víc, odpuzují vodu. Opravdu! Podle mě jsou geniální :) Na mé facebookové stránce se někdo ptal na dostupnost... já je mám z obchodu Levi's v Palladiu a pokud vím, tak je mají snad všude.

Baseballovou bundu/mikinu Voi Jeans jsem si objednal na Zootu (shodou okolností je na něm moje iniciála :), Kedsky, Happy Socks a batoh Le Sportsac mám z Urbanluxu.

50 komentářů:

  1. hezký, ale mohl si nám taky ukázat batůžek!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můžeš se na něj podívat třeba tady: http://www.czechfashionisto.com/2012/08/vikend.html ;)

      Vymazat
  2. dneska supr :) švihácký

    OdpovědětVymazat
  3. Džíny navržené pro jízdu na kole jsou skvělý nápad! Běžné městské kalhoty nebývají moc odolné a sportovní oblečení není do města to ono. (Jasně, o vhodnosti džínů se dá taky polemizovat, ale podle mě jsou pořád lepší než Rejoice.)

    OdpovědětVymazat
  4. No úplná parádička Vítku. Mocinky Vám to sluší. Určitě jste byl ten nejstylovější a nejelecuntnější cyklista na celé jižní Moravě.
    Majka

    OdpovědětVymazat
  5. konečne zvýšený sed, neznášam bedrové nohavice a holé kríže! :)

    OdpovědětVymazat
  6. ááá, oceňuji zejména V jako Víťa :))
    parádní, miluju bejzbolky.

    OdpovědětVymazat
  7. To kolo je fakt prďácký!!!

    OdpovědětVymazat
  8. Podle me mas tu bundu trochu malou .)

    OdpovědětVymazat
  9. Tak tohle se mi moc líbí! Ty džíny, bunda - super!

    OdpovědětVymazat
  10. hezký a moc! sluší ti to a kolo máš taky super!

    OdpovědětVymazat
  11. Cyklodžíny? No ne, to je docela šikovná vychytávka...

    OdpovědětVymazat
  12. Myslím ale, že kalhoty ti jsou malé, těsné. Koukla jsem se na ně na fotku na kterou jsi odkazoval na facebook a tam mi připadají pěkné. Píšeš že mají širší nohavice, na "promo" fotce to tak i vypadá, ale na tobě vypadají jak slimky. Nemyslím si že jsi tlustý ale máš silná stehna a proto bych doporučila nenosit takhle upnuté kalhoty, opticky to stehna ještě víc rozšiřuje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Malé není to stejné, co těsné. Malé určitě nejsou, ani těsné. Jsou zúžené, slim, ale to snad záleží na vkusu, ne?
      Jsou slim, aby se v nich na kole dobře jelo a aby se nechytaly do řetězu, ale ne až tak, aby úplně přiléhaly k noze, poskytují dostatek pohodlí a volnosti. Samozřejmě když si sedneš na kolo, tak nohu obtáhnou, jak by měly.

      Vymazat
  13. tá bunda je perfektná! a taký bicykel (kolo) by som brala :)

    OdpovědětVymazat
  14. Je ti to těsné. Kdy už si uvědomíš, že nejsi malý školáček?

    OdpovědětVymazat
  15. OMG, co ten batoh? Myslela jsem, že takový ubohý vak na záda si vezmeš jen přes tvou mrtvolu. Bože, jsi snad na túře?!

    OdpovědětVymazat
  16. libi! a ty kalhoty jsou super, takove bych chtela.

    OdpovědětVymazat
  17. jen technická ... jak dlouho jsi se do toho oblečení soukal a kolik metrů jsi na tom kole doopravdy ujel? :)

    Jinak myslím, že obecně jakékoliv džíny či kalhoty pro cyklisty v tomhle stylu jsou skvělý nápad (a nemusí to být zrovna Levi's). Taky se mi moc líbí cyklistické boty v podobném "casual" stylu, ale je poměrně obtížné je u nás sehnat.

    OdpovědětVymazat
  18. Víťo, mně se to k tobě absolutně nehodí, jsi hezký kluk, ale v tomto vypadáš opravdu trochu jako přerostlý školák. Jako dospělý chlap, který chce zase jednou býti školákem, tak se nasouká do své vzpomínkové bundy, kterou kdysi dávno nosil (bunda se zdá hlavně na prvním obrázku dost malá) Podle mého názoru toto je oděv vhodnější pro mladší věkové kategorie a jiné typy chlapců, tebe to spíš hyzdí (a co ty boty, v tom se dá jezdit na kole? :o To by byla má smrt) Ovšem na noční projíždu někde za vsí asi dostačující odění.
    Aspoň chválím zajímavé kolo a že nosíš mou zamilovanou značku džínů :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To asi musíš trpět, když džíny, tenisky a mikiny nosí všichni Češi bez ohledu na věk nebo pohlaví...

      Vymazat
    2. Anonymní24. října 2012 18:28 - jenže jsou džíny,mikina a tenisky a pak to co tu předvádí pan Vítek!

      Vymazat
    3. No tak tenisky na sport snad vypadají jinak, ne takové žabkohybridy, které ničí nohy. Jasně, pokud v tom ujedu, ujdu pět metrů, tak je to jedno. Oproti běžně ošacenému muži je i jednou za čas nezdařený Vítkův úbor pořád ještě dobrý, i když tentokrát je bunda opravdu nějaká malá a divná.
      Že se většinou Češi, hlavně chlapi, oblékají strašně (ne všichni, stejně jako všichni nenosí tenisky, mikiny atd.), to je normální, člověk si zvykne a přestane to registrovat. V této zemi jsme si již všichni zvykli na ledaco, a to v mnohem významnějších sférách než jsou hadry.

      Vymazat
    4. Vítek tu ještě nepředvedl nic moc podařeného, neustále bojuje s velikostní řadou! o tom že oblečení má nějaké střihy evidentně ani neslyšel. o trendech evidentně taky ne. zná pouze značky které mu něco dávaj zadarmo!a nechápu co tu furt máte potřebu se ohlížet o tom co nosí ostatní! chodí stejně nevkusně a šíleně oblečení jako vítek!

      Vymazat
  19. V tomto ošacení bych se zajisté ven jít nebál, ale neunesl bych, pokud by na mě vypadalo tak jako na tobě. Kalhoty i bunda jsou ti malé a vůbec v tom nevypadáš "sharp". Buď zhubni, anebo si začni kupovat takové věci, ve kterých nevypadáš jako skinny teenager, kterému narozdíl od tebe takový upnutý/těsný styl sedí.

    OdpovědětVymazat
  20. Džíny "na kolo" se mi zdají jako dobrá vychytávka. Něco takovýho by se mi tady v Holandsku vcelku hodilo. Místní kola mají sice kryt na řetěz, ale stejně se o to ta látka otírá (a to už dávno nenosím nějaký zvonáče) a o to častěji musím prát.

    OdpovědětVymazat
  21. Abych řekl pravdu, tohle bych si na tobě nedokázal představit. Ale když to teď vidím, tak v tom vypadáš dobře :)

    OdpovědětVymazat
  22. Již delší dobu pobývám v Amsterdamu, kde na kole jezdí každý. Vy v ČR zatím ještě evidentně nemáte ponětí, co to znamená elegance na bicyklu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevšiml jsem si, že bych tu psal něco o eleganci. A polní cesta za vesnicí není Amsterdam.

      Vymazat
    2. aaha, polní cesta není Amsterdam a ta paní, co tu byla zesměšňována kvůli nevhodným sandálům v supermarketu byla kde, na Mariahilfer Strasse, že... chtělo by to více sebereflexe a méně pýchy ;)

      Vymazat
    3. Pysne mi prislo spis to radobypouceni o tom, jak se my v CR neumime oblect na kolo, zejmena myslim tu formulaci VY V CR....trosku trapne od Cecha ci Cesky....

      Vymazat
  23. Mariahilferstr.? Jste se spletl, ne?! Neměl jste na mysli Kohlmarkt nebo aspoň Kärtnerstr. - abychom zůstali ve Vídni? Mariahilferstr. je vlastně takový supermarket, po 1989 se jí dlouho říkalo nákupní třída Východu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji za poučení, Vídeň znám dobře :) Mariahilf. mi přišla naprosto dostačně luxusní, když se tu často řeší vhodná obuv do Kauflandu.

      Vymazat
  24. Bože co furt máte? Džíný se mají nosit upnuté, tak aby byly jasně vidět zaoblené vnady pozadí! Já jsem uplně uffy-puffy, když vidim jak nějakej hastroš má gaťata uvolněné pod zádelní tvary! To prostě mám chuť mu říct:,,tak heled se klučino, než řeknu Yves Saint-Laurent, tak šupito porajzuj si do krámečku a šupito do uplejch gaťat, ty klučino!,, A laskavě si vyprošuju, abyste tady Vítkovi nepomlouval jeho baseballovou bundičku a nebo mu neřikali takový blbůstky, že je snad při těle! Opravdu přesně, jak Vítek řikal v jednom z minulých témat - spodina (vy) dnes vůbec nemá úctu a respekt před Vrchností (Já, Vítek Ivičič atd). A co se týče tý husičky, co si vykračuje v nějkaejch otřesnejch uplně tfuj-thajksel sandálech, tak to už je jenom vrchol despektu spodiny, vůči elitě. Já kdybych chodil nakupovat do takovejch krámečků jako Billa nebo Lidl, tak no ten puch tam, ty hadry na těch plebejcích a to chování, žádná úcta, žadné zdravení, žádné úklonky, bagážista, liftboy, ringboy nic.......to prostě no uff a puff.

    Vítku držte se. Zkuste poradit, jak se má spodina chovat vůči nám?

    Robo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Robo rulezz :D

      Vymazat
    2. Díky darling, já zase žeru Choparda, Moet Chandon, fiží, kožešiny a šperky ze slonoviny. Víte, dneska jsme se nechal inspirovat Vítkem a také jsem si vyjel. Ovšem jen na zahradě rezidence. Už už jsem byl blizoučko, že bych i svolil k tomu, že bych vyjel za bránu, ale jeden z mých vodičů (mám dva takové muscle-boye, urostlý gentlemany)kteří mne vlastně vozí na tom kole, tak že mne ze strany přidržují a tlačí mne, abych nemusel šlapat.....no kde sem to skončánkoval.....už už jsem nahlížel za bránu a najednou bum-bác ...no co to moje oči uviděly?! Nějaká poběhlice pomatená v nevkusných vytahaných zvonáčích a šílenem batikovném kabátku s odpornými křusnami si to s nějakou na hlavu náročnou knížkou šupajdila z filosofické fakulty. Fuj sakr blé. Ale musim potom podotknout, že když můj vrátný vyhazoval nějakého velmi starého sešlého a mdlého dědka, tak jsem zjistil, že už i spodina se učí mravům, pač byl pořád v předklonu a dokonce i měl mírný hrb. No takže jsem se svými chlapci-tahači (hihih tak jim řikám) kroužil a co chvíli se občerstvoval Moet Chandonem rose imperial, majordomus pouštěl Vivaldiho a já lačně sledoval, jak pulzují bicepsy mým tahačům. Ovšem konec málem znamenal katastrofu, začalo poprchávat a oslepila mne kapka,která mi šplouchy-šplouch do oka a já byl uplně štronzo - no toto?! Pak jeden z těch tahačů-chlapců omylem ukopl jeden z krystalů, kterým mám vyzdobené kolečko a bylo po náladě.......byl jsem rozladěn, mrzut jsem odešel povečeřet.

      Vítku, jakou Vy máte asistenci, když se vydáte na bicykl? Další otázka je možné sehnat přes internet nějaký obrovský bižu nebo glamour jewel z rohu nosorožce afrického? Cena je vedlejší.

      Robo (za zvuků Vivaldiho)

      Vymazat
    3. Robo! jo! chachááá! konečně někdo dokáže vyjádřit můj pocit z Vítka!

      Vymazat
    4. :DDDDDDDDD Dlouho jsem se tak nezasmála, to je super. Přímo terapie smíchem, díky

      Vymazat
  25. Pekne na vyjizdku "za barakem", ale chtel bych te videt treba po 100km :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eh, nevím, proč bych měl ujet 100 kilometrů. Kolo jsem vždycky bral jako dopravní prostředek na kratší vzdálenosti.

      Vymazat
  26. Moc dobrý outfit!!
    Nevíš, zda se tyto kalhoty dají sehnat i v dámském provedení?

    OdpovědětVymazat
  27. To kolo je skvělé... Kde se dá něco takového sehnat?
    P.S. Sekne ti to :)

    Peťa S.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to Flying Pigeon a narazit na něj u nás je docela těžké...

      Vymazat
  28. Džíny na kolo jsou stejně nevhodné jako rejoicky do města. Tady jsi trochu ujel, fashionisto.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestliže neumíš anglicky, tak se podívej do slovníku, co "Commuter" znamená.

      Nejsou to džíny, které si oblečeš, pokud jsi cyklista a jedeš na túru. Ale jsou ideální, pokud jedeš třeba do školy nebo do práce a vezmeš si je namísto normálních džín.

      Vymazat
  29. takže funkční sportovní oblečení na kolo už je taky špatně? :D

    OdpovědětVymazat
  30. Nevím, jestlli je to fotkou nebo čím, ale ty džíny tě dělají hrozně silným.
    Možná bych to chtělo jiný střih nebo zvolit straight místo slim :)

    OdpovědětVymazat