čtvrtek 18. října 2012

Maison Martin Margiela for H&M lookbook


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket


Jistě už také napjatě očekáváte kolekci, kterou připravuje švédský řetězec H&M ve spolupráci s Maison Martin Margiela. Pánská kolekce mi připadá střídmější a "nositelnější" i pro muže, kteří nemají rádi extravaganci a módní výstřelky. Například smoking vypadá klasicky, jen mu chybí límec, a ten třpytivý šál mu dodává šmrnc. Oblek na první fotce vypadá skvěle. Zajímalo by mě, jak zepředu vypadá bunda z poslední fotky a z jakého je ten "beránčí" kabát a to tričko pod ním, které vypadá jako z hedvábí. A samozřejmě jsem hodně zvědavý na kožich - i když bude jistě umělý.

Myslíte, že se kolekce u českých zákazníků setká s positivní odezvou? Nebo je pro náš příliš extravagantní? Jak se líbí Vám?

33 komentářů:

  1. ty fotky se ale zatím nesměj zveřejňovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Internetem už ale kolují...

      Vymazat
    2. ano, díky takovým, jako je Vítězslav, kterým je nějaký zákaz evidentně ukradený.

      Vymazat
    3. Co to tu píšete za nesmysly proboha? Jaký zákaz? :-)

      Vymazat
  2. ok, ale pokial si ich nenafotil ty aspon zdroj by sa zisiel

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. Obleky a klasické oblečení nosím velice rád, ale nemůžu si pomoci, tyto příliš krátké a upnuté kalhoty jsou no-go. Jasně chápu, je to teď v módě, "podívejte se na moje super boty" atd. ale, a to hlavně v kombinaci s kabátem, se mi to hrubě nelíbí. Ok, odhalené kontíky v létě - proč ne, ale s kabátem? Nicméně to "hedvábné" triko vypadá velice zajímavě :)

    OdpovědětVymazat
  5. Nechutný trend krátkých kalhot a nechutná čeština ("positivně" je špatně, je to pozitivně).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná se to změnilo, nevím, ale pamatuji se, že se připouštěly obě verze.

      Vymazat
    2. Vítek má pravdu, "positivně" je také správně. Takže zkus myslet positivně a zbytečně nehledej chyby :)hm?

      Vymazat
  6. Neviem ako v Cesku ale na Slovensku alebo aspon na Vychodom by to vela ludi asi nerozchodilo. Vcera som prisiel obleceny do skoly jemne extravagantne obleceny a ludia (studenti) na mna pozerali s takym sokom ako keby som prisiel obleceny v satach a pritom som mal len topanky v burgundy farbe, hnede vyhrnute nohavice + traky k tomu ciernu koselu s maslou taktiez v burgundy odtieni. Nic extremne takze neviem ako by zvladli takuto kolekciu zrkadlovy sal, nerovnomerne dlhy kabar, kozusinu nosiaci muz.

    OdpovědětVymazat
  7. Já se těším. Přijde mi úžasné snad vše :)
    Ne každému se to musí líbit, ale všichni co tady píšou, že je to nechutný atd.. Tak vůbec nechápou o co jde...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že ti lidé se neumí vyjadřovat. Je rozdíl mezi "nelíbí se mi to" a "je to hnusné". Ať se jim to nelíbí, ale ať to neodsuzují.

      Vymazat
    2. Negativně se k tady k tomu vyjádřili zatím 2 lidé a já byl jeden z nich, takže se to asi vztahuje i na mě. Rád bych se vás obou zeptal: Líbí se vám, případně nosili byste, při příležitosti a v počasí kdy si vezmete kabát/kožich (takže asi teploty blízké nule), nízké boty a krátké kalhoty jako pán na první fotce?
      Osobně si myslím, že i kalhoty na fotkách s vyššími botami jsou tak krátké, že v nižších teplotách by to bylo nepříjemné (tedy kromě toho že se mi to nelíbí, ale je to lepší než nízké boty :) )
      Mimochodem, různé obleky/formální oděv jsem ještě před několika týdny nosil denně a vítám zajímavé změny které mohu použít, takže pokud si myslíte že nevím o co jde... zvlášť, když Víťa napsal, že je to nositelnější i pro ty konzervativnější typy :)

      Vymazat
    3. Spousta lidí nechápe, že módní přehlídky a lookbooky slouží k tomu, aby značka co nejlépe předvedla svoje výrobky. Nevidím problém v kotníkových kalhotách a vyšších botách. A každému je snad jasné, že mokasíny bez ponožek nebude nosit v zimě ke kožichu... Myslel jsem to tak, že vzhledem k obvyklé tvorbě MMM je tato kolekce (jednotlivé kousky) nositelnější. Nemusíte přece nosit kompletní look z přehlídky, ne? ;)

      Vymazat
  8. Některé kousky jsou nádherné, naopak u jiných mi zase připadá, že s módou nemají nic společného.. :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No... Móda je vlastně způsob, jakým se v určitou dobu něco dělá. V době renesance bylo módní píchat si pod nehty jehlami, aby se nehet obarvil sraženou krví. Anebo si do oka kapaly rulík, aby zvětšily zornice.

      Vymazat
    2. Ne, to nebylo módní. To dělali jen renesanční buzny analogické k tobě a dalším blogerům.

      Vymazat
  9. Ok, díky za vysvětlení, neorientuji se tak v terminologii. Módní přehlídka je něco jiného, ale pokud "lookbook" slouží k co nejlepšímu předvedení výrobků nebo prezentace stylu (wiki), zvlášť pokud si zboží můžu koupit v konfekčním řetězci, tak to beru jako "návrh, jak to můžu nosit". Pokud se mýlím, beru, ale tak jsem to chápal. Oblek na první fotce se mi ve skutečnosti docela líbí, zdá se, že střih je na vysokém štíhlého chlapovi dobrý, má vestu a barva je příjemně netradiční, ale nijak moc, takže skvělá kombinace.
    Problém je, že bych ho nemohl nosit ve chvíli, kdy si chci vzít nízké boty. Takto "limitující" oblek si koupit nechci. Souhlasím, s vysokýma botama se to dá, ale i s nimi by při normálním sezení pravděpodobně kalhoty vyjely dost nad horní linii boty, což, nemůžu si pomoct, vypadá u vysokých bot směšně. A obávám se, že i to bude odezva českého (ale i spousty zahraničních, co si budeme namlouvat) zakázníka - aspoň konzervativního nudného kravaťáka jako já :) Ty gatě jsou prostě krátké :)
    Normální tvorbu MMM neznám, ale pokud to bylo myšleno jako "nositelnější" než normální tvorba, pak ok. Ze svého pohledu bych dodal, že ne dost na to, aby to bylo nositelné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O délce kalhoty psali zajímavý článek na muzivcesku.cz

      Vymazat
    2. To už je nějakou dobu :) Jj, četl jsem, ale pro jistotu jsem se kouknul znovu. Styl na pomezí Le Premier a Thom Browne, spíš to druhé, podle mého názoru není to, co by zákazník na podzim v H&M hledal. U nás, i jinde. Lidí, kteří si to mohou dovolit, pár bude, neříkám že ne.
      I tady na blogu se objevil článek s příručkami o etiketě na titulní fotce, kde se o délce kalhot určitě píše taky :)

      Vymazat
  10. Ahoj Víťo, možná trochu od věci, ale kde sis objednával tu mikinu Boy London? Jak to bylo s platbou a poštovnym? Taky bych chtěl něco od tý značky, třeba triko, líbí se mi. Díky Lukáš :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://leavetheboyalone.com/store/

      Tady je jejich e-shop, poštovné bylo normální (obvyklá sazba z Británie, teď už nevím), zaplatil jsem kartou a mikina ty byla za pár dnů ;)

      Vymazat
  11. To je magnifique, tahle kolekce! Já sem uplně puffy-paff, když jdu po Václaváku a vidim všechny ty ubohý socky se kterejma musim dejchat vzduch - dědky a báby starý ve starejch nemoderních hadrech, matky z ubulenejma fakérama,který maj ekl haft humusácký hadry z vietnamské provenience...ble...nebo dělníky v jejich nemoderních zaprasenejch montérkách. To mi neřikejte to si důchodce nebo dělník neumí z důchodu našetřit na nějaký tvídvový sako?nebo kožený kvalitní boty? Tuhle jsem viděl a bylo mi z toh blivňoučko nějakou matku s dítětem a vůbec ji nekorespondovali její křápy z kalhotama, dokonce u dítěte jsem zaznamenal hnusné boty někde z Globusu. Móda musí být vždy povýšena nad jiné potřeby, protože vyživuje estetično a ducha. Vítek jasně ukazuje, že je třeba i spodinu, plebs jasněji poučit o tom, jak a co nosit - opravdu na mě jdou mdloby a kolikrát jsem z toho dost uffy-uff.

    Děkuji Vítku

    Robo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tě žeru :-) Náš Vítek se v tomto možná zhlédne

      Vymazat
    2. Spodina je zadlužená a někteří nemají ani co do hrnce, pouze na dluh, ne tak důchodci. Staré páry se obávaj přežití druhého, ne z lásky, ale kdo přežije, jak zaplatí nájem. Většina lidí počítá každou korunu, takže vzhledem k tomuto se chodí v ČR ještě oblékané poměrně slušně. Nazí se po ulicích ještě lidi volně nepohybují :)

      Vymazat
  12. Honey, věř mi, že kolikrá na mě jdou mrákoty a musim se zastavit a vydejchat se, zajít si na nějakou slaďoučkou kokosovu pusinku do cukrárny, když vidim tu spodinu - dělník a má uplně flekaté montérky!Kolikrát mám sto chutí ho vzít za flígr a říct mu:,,tak hele miláčku, koukej si rychle šupajdit koupit si marseillský mýdlo šup si to vočisti tyhle flákance jedny eklový,, Jenže to nikdy neřeknu, poněvadž by mi dal nakládačku. Pak uplně cejtim ty návaly, celý moje tělo je paralyzováno - od mých Lanvin suede leather boots stoupá chvění přes mé okrové kalhoty stretch yellow denim criminal až po můj krémový blejzr od Balmaina cítím vztek, když vidim důchodce, jak jsou nemoderně, staromódně a tak chudě oblečení!Přitom, kdyby si našetřánkovali, uskrovnili by se na jídlu, na zábavě, tak by si taky mohli pořídit nějaké glamour and chic oblečeí. Ale oni ne a stále mě provokují!Někdy se štítím uplně dotknout se botou chodníku po kterém šli nějaké ,,dámy,, z východu ve svých kolotočářských kozajdách a to nepočítám ty kabelky nevkusné nechutné! A zcela správně kvituji Vítkuv názor na ty barbary, co chodí v horských sandálech nebo dalších ohavných trekových křápech po městech. Brrr, jde na mě husina uplně cítím jak mě jejich kostkované kalhoty obtáčí a škrtí jao velký a mocný had, božínku dost dost, zastavit a převlíct. Móda je nástroj sebeurčení, krásna, lásky, vzdělanosti, ale jak toto prosadit, když člověk je v té lepší kastě a všude tento smrdutý plebs. Fuj. Vítku, poraďte!

    Robo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Robo, děkuji za reakci.

      Absolutně souhlasím. Bohužel je to tak a asi ještě dlouho bude. Člověk se tím nesmí nechat otrávit. Já, když to vidím, na chvíli se zastavím, zavřu oči, počítám do deseti a zhluboka dýchám, snažím se to zahnat a myslet na něco hezkého. Nebo o tom napíši na blog, to je taková moje malá terapie. Tím se uvolním a mohu si pak udělat pěkný den jen pro sebe, třeba jako dnes, kdy jsem ráno vstal v poledne, posnídal terinu (králičí, ne Matějičnou) a poté chvíli rozjímal nad stránkami mých oblíbených módních časopisů. Nejraději mám určitě americkou Vogue, kterou vede úžasná Anna Wintour, zvláště zářijová čísla, která jsou tak silná a těžká a plná úžasných stylových fotografií, až z toho mívám takový zvláštní pocit v podbříšku:) K listování časopisy jsem si uvařil skvělý čaj z čerstvé máty a ochutil jej špetkou pravého třtinového cukru a kapkou čerstvé limetkové šťávy a usrkával jsem jej z úžasného porcelánového vintage šálku z čtyřicátých let dvacátého století, který velmi miluji! Jen se na něj podívej, Robo, že je krásný. Připomíná mi logo Boy London! Miluji jej! http://tinyrevolution.com/mt/mt-static/images/teaback.jpg

      No a potom jsem samozřejmě vyrazil ven. Oblékl jsem si svůj nový vlněný kabát s příměsí kašmíru s límcem z PRAVÉ kožešiny z ekologické kolekce H&M "Kill the Beaver Save the Tree" ("Zabij bobra, zachráníš strom"), za který tímto děkuji showroomu (darovanému koni (kabátu) na zuby (krátké rukávy nekoukej)). Pod svůj nový úžasný vlněný kabát s příměsí kašmíru s límcem z pravé kožešiny z ekologické kolekce H&M "Kill the Beaver Save the Tree" jsem si vzal nádherný měkoučký a hřejivý svetr z merino vlny a na nohy své oblíbené kožené pumpky size zero (ovšemže elastické!!), violently happy socks a černé lakované high heels velikosti 48 z obchodu s nadměrnou obuví, jejichž podrážky jsem natřel načerveno. Netušil bys, jak je těžké najít boty na jehlovém podpatku v mé velikosti! Takto ustrojen jsem vyrazil obhlédnout, co se od včerejška změnilo ve světě pražské haute couture, hlavně v H&M a v Gantu. Pak už jen zkoušení, převlékání, prohlížení v zrcadle, šup rychlé placení kartou, no však to znáš, Robo, a nakonec krásným Gant Mini Taxi domů; bylo sychravo a těch nuzáků v MHD mi bylo skoro líto:) Takový já jsem nakonec filantrop!!

      Fashionisto

      Vymazat
    2. Drahy Fashionisto, ten salek je vskutku uchvatny a to natolik, ze by jej v Boy London meli povinnne balit ke kazdemu nakupu zdarma. Aspon ja se uplne vidim, jak se cely od hlavy k pate zahalim do kusu z BL kolekce, pak si naserviruju horky napoj v tom skvelem vintage salku a k tomu si pustim trochu Wagnera. A mozna pak prepadnu i Polsko!! Fufu

      Vymazat
  13. Ty bílé boty které jsou předem zašpiněné jsou skvělé! A praktické:D

    http://theinfiniteheaven.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  14. Děkuji Vítku za odpověď! Tvoje slova jsou v tomthle sakrblé fuj šedým počasí uplný závan tepla.
    Já měl dneska honičku se Stanem! To bys měl vidět, já blboušek jsem žehličkou na vlasy udělal bumy tam bumy sem do tamtoho fancy-zrcadla a všude střepy. Stano akorát jedl suflé, tak honem běžel a uklízeli jsme to, abych si nedal střepajzníček do nohy. Představ si večer Stano žehlil a pil u toho Moet Chandon Imperial Nektar a já ho krmil artyčokama ne a prostě já blbouš jsem drknul do té lahvinky a vylil sem to na mojí košili, kterou mi Stano nažehloval a zrovna si vem, že to byla zrovna ta Lagerfeldovka v jemně lososový barvě!Naštěstí to naše prohnaný fiží nebylo zasaženo. A potom ťuky-ťuk a tam byla zásilková služba a já opět sem se tak rozčílil, protože jsem viděl toho neupravence jedno neupravenýho, jak mi nese balík (objednal jsem si kožich s činčil)no a ten sakrblé doručovatel uplně zanedbanej v nějakejch crocscách a zcela neoholen. No to ti zase bylo. Ještě naštěstí,že stano mezitim pustil Angeliku na dývečku. Pá

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jejej já se zapomněl podepsat - no jasně, že jsem to já -Robo

      Vymazat
    2. ááá, hateři ožili, no konečně, chlapi, kde se pořád flákáte? Už tu začínala být nuda :)))

      Vymazat