středa 12. září 2012

Viktor a Rolf: Spicebomb


Photobucket


Už nějakou dobou sháním nový parfém, protože můj oblíbený Dior Homme už má dávno každý druhý a Terre d'Hermès už snad taky. A tak chci něco nového. Toto září jsem se těšil do na dva nové parfémy, které jsou u nás k sehnání výhradně v prodejnách SephoraSpicebomb od nizozemského návrhářského dua Viktora a Rolfa a parfém Lady Gaga, Fame (ne, ten jsem nechtěl pro sebe, ale Gaga je halt osobnost a její parfém mě velmi zajímal).

Flakon Fame mi připomíná Arpège od Lanvin. Možná proto, že jsem jej loni kupoval mamce k narozeninám a flakon tohoto nádherného parfému mi utkvěl v paměti. S tím rozdílem, že černá je samotná tekutina (prý si to tak přála Lady Gaga) a flakon je z čirého skla. Čekal jsem něco šokující, zvláštního, jedinečného, a - je to sladká ovocná vůně, která mi připomíná něco, co už jsem někde cítil; myslím, že Paco Rabanne XS Black voní skoro stejně. Nemůžu si pomoct. Zklamala mě.

Naopak ze Spicebomb jsem nadšený. Flakon je granát, který musíte před použitím odjistit. Po nanesení na kůži jsem cítil bergamot a výrazný vetiver, které se mísily s kořeněnými tóny a hořkosladkým šafránem, do toho pak grep. Tóny, z nichž některé už znám třeba z Dior Homme, a které mám rád. Ale přeci je Spicebomb jiný. Ta kombinace nevtíravé květinové nasládlosti s výraznou kořeněností a dominujícím vetiverem je skvělou mužnou vůní.

Spicebomb vydrží dlouho a líbí se mi, jak se jednotlivé složky pomalinku vytrácí a nastupují ty další, až nakonec voníte vetiverem a ano, trochu i tabákem, jak parfém slibuje. A není vůbec drahý, za 50 ml zaplatíte asi 1600,-.

Už jste je zkoušeli? Líbí se vám? Jaké vůně používáte vy? :)

25 komentářů:

  1. popis Spicebomb zní dobře, půjdu někam očenichat... nicméně za mě pro chlapy jedině cacharel pour homme (http://www.arome.cz/parfemy/cacharel/cacharel-pour-lhomme/) - fascinuje mě ta směs noblesního koření s výrazně samčím podtextem... no a pro mě Sun (Jil Sander), Eden (cacharel) a popř. stará dobrá 4711, podle nálady :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Musím ho jít očichat! Chci manželovi pořídit nějaký nový parfém a tenhle mě zaujal už na blogu Beryho. A když i Ty říkáš, že stojí za to, tak mám celkem jasno, že se dnes cestou na oběd stavím v Sephoře :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Mne by dostal do kolen pohledný jedinec opačného pohlaví vonící pánskou verzí Lalique Encre Noire. Bohužel tuto vůni nosí málokdo, potkala jsem ji jen jedinkrát. Asi že na internetu se shání už těžko a v kamenkách je drahá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu jsem pořídila příteli a do kolen mne dostává rovněž. A hlavně, v rámci nenápadné parfémové propagace; ten flakon je takový správňácký a s dřevěným víčkem :P - a né pro navoněnou slečinku /jak by mohl jinak leckterý parfémově netknutý jedinec podotknout/. Černému inkoustu zdar!

      Vymazat
  4. Ja se sprejuju metylalkoholem, ale opatrne at se Vam nedostane pres kuzi do tela.

    OdpovědětVymazat
  5. tím Dior Homme myslíš edt nebo edp Homme intense?protože Intense cítím velmi málo(aktuálně používám a i když je silný,používám i v létě)
    mě přijde že uniformou se stal Chanel Allure Homme touží po něm jak děcka tak i páni v oblecích a rusové ze zlatnických vitrín též


    Prorsum

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám na mysli EDT. A s tím Chanel Allure Homme souhlasím. A na mně se mi nelíbí a jak se tak rozšířil, ani bych jej nechtěl.

      Vymazat
    2. tak tak,a stejně tak Chanel le Bleu,než se začal objevovat jako položka na wishlistu blogerů,co nakupují i minitesterové odstřiky šel též na poličku jako těžítko ale je ho škoda byl dost zajímavý

      Prorsum

      Vymazat
    3. Jo, to mě nezaujal žádný parfém Chanel, ale brácha nepoužívá skoro žádné jiné.

      Vymazat
    4. vážně? já kdysi na léto musel mít Égoïste platinum jinak prostě nebylo léto
      a zkoušels Guerlain Homme(edt cítit mojito)ale já zas volil edp Guerlain Homme intense(rum a myslím vetiver)

      Prorsum

      Vymazat
  6. Paco Rabanne XS Black.... ten nevoní po ovoci chlapče... růže!... jako by tam na lahvičce nebyla že? Nádherná sladká vůně... ale nic pro chlapa...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nevím, po čem má vonět, ale kdysi jsem v parfumerii dostal tester a ta vůně mi utkvěla v paměti. A ani mně se nelíbila.

      Vymazat
  7. Já používám Lagerfeld Classic. Dobrá nebo špatná volba pro sedmadvacetiletýho kluka?:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlavní je, abys byl spokojený ty. Třeba mě se parfémy Lagerfeld nelíbí, protože na mě nevoní tak, jak bych chtěl, aby voněly ;)

      Vymazat
  8. http://www.sunglasswarehouse.com/blog/wp-content/uploads/2012/03/Fashion_Meme.jpg
    jak to s Vítou doopravdy je!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdo by to byl řekl, že bloggeři jsou jen lidé, že? Co myslíš, že jsou nadlidi. I Anna Wintour chodí na velkou a smrdí to stejně jako u nás.

      Vymazat
    2. Vítek se tu bohužel většinou prezentuje jako nadčlověk, takže tak

      Vymazat
    3. Jedna věc je moje prezentace, druhá je to, jak si to vykládáš. Lépe řečeno, jak si to vykládat chceš.

      Vymazat
  9. Já osobně jsem velmi zvědavý na Calvin Klein - Encounter, a Prada - Luna Rosa. Od těchto dvou vůní si hodně slibuji, třeba jeden z nich nahradí můj Yves Saint Laurent - Le Homme Libre a Paco Rabanne - 1 Million. Nicméně Prada třeba v Sephoře vůbec není, takže čert ví, kde si k němu přivoním...:(
    Vít.

    OdpovědětVymazat
  10. Díky za tip, včera jsem ho byl vyzkoušet v Sephoře a už ho mám doma. O několik obchodů vedle za mnou přišla sama od sebe prodavačka s dotazem, co používám za parfém, že skvěle voní... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A malé doplnění - do konce září je v Sephoře 20% sleva, pokud máte O2 (http://www.o2extravyhody.cz/), takže parfém vyšel jen na 1300 Kč :)

      Vymazat
  11. Dekuju za tip! Pujdu se na ten parfem kouknout a uvidim, zda ho koupim jednomu kamaradovi na narozky nebo ne :)

    OdpovědětVymazat
  12. Poslední dobou jsem zanevřel na profláklé značky od modních domů a polodomů. Dopotřebuji YSL Opium a vrhám se na BOADICEA THE VICTORIOUS - ESCENTRIC MOLECULES a nebo BYREDO :)

    OdpovědětVymazat
  13. nikdy mi nesmí dojít D&G The One. oblíbil jsem si taky Givenchy Play intense, je tradičně přeslazenej, tak jako všechno od Givenchy, což mi vyhovuje.
    chvíli jsem si musel zvykat na Kokorico od Gaultiera, ale teď to považuju za top!

    OdpovědětVymazat