čtvrtek 12. července 2012

Budete fandit českým Olympionikům?


Photobucket
To sako je mu příliš velké. Sportovec není moc vysoký a to sako jeho postavě vůbec nelichotí. Kdo ho do toho oblékl?!

Photobucket
Samantha ze Sexu ve městě by řekla: "She looks like shit. Is her stylist blind?" A bohužel by měla pravdu. Pokud nebyli stylisti nevidomí, je toto trestuhodné!

Photobucket
Až umřu a dostanu se do pekla, budu tam kromě poslouchání Michala Davida a nošení trekového oblečení nucen nosit tyto ohavné "boty". Pokud má někdo námitky - mimo to, že jsou ty boty ohavné a nevkusné, nehodí se k sukni, sametovému saku a takovému náhrdelníku, a už vůbec ne na červený koberec. Pokud tedy nějaký ničitel přírody neodhodil červený koberec během výstupu na Sněžku, což zjevně není tento případ. Nemám nic proti Markétě Irglové, třeba ji jen zasáhlo dočasné pominutí smyslů.

Češi jsou na svoji pověst, co se módy týče, tak hrdi, že usoudili, že exces Markéty Irglové na předávání cen Tony není dost, a proto svůj styl musí předvést na Olympijských hrách, aby jej viděli opravdu všichni. Zatím se jim daří reprezentovat český nevkus, jak se jim bude dařit při bojování o medaile?

Celý svět oblékají návrháři zvučných jmen. A Čechy?

Photobucket

Zatímco britskou reprezentaci oblékla Stella McCartney... (Jednoduché a vkusné a hned poznám, že jde o Velkou Británii)

Photobucket

Photobucket

... Italy Armani a Prada...

Photobucket

... a Američany Ralph Lauren... (Sportovní klasika. Ale abyste si nemysleli, neuvěřitelně mě irituje typicky americká rasová a genderová vyrovnanost této fotky. Převažují ženy, z nichž většina z nich jsou blondýny, nechybí invalida a Hispánec a lidé jsou různého vzrůstu, aby se nikdo necítil vynechán. Matoucí je snad jen to, že nejde poznat, kdo z vyobrazených jsou homosexuálové a nikdo nemá brýle.

Photobucket


Photobucket

... obléká Čechy Alpine Pro, esence českého vkusu, který můžete vidět dennodenně v našich ulicích. Jen doufám, že naše reprezentantka z fotky nebude v těchto holinách závodit, jinak se nedočkáme ani bronzu. Myslím, že kdyby sportovali nazí, jako kdysi ve starém Řecku, byli by na tom o hodně lépe.

Jak se dresy naší olympijské reprezentace líbí vám?
Myslíte, že na příští Olympiádě bude naše sportovce oblékat Rejoice? Jste zklamaní, že dresy nejsou batikované? A proč mají na nohou holiny a ne trekové boty? Nebo fejk Crocsy? Myslíte, že tvůrci předpokládají, že pohled na naše dresy a hlavně jejich key piece má odrovnat soupeře? Je to jejich tajná taktika, která nás má dovést k vítězství?

116 komentářů:

  1. musím přiznat, že při komentáři k první fotce mě napadlo přesně to samé, co komentujícího tady nade mnou. ten muž na fotce mi navíc nepřišel ještě jako takové neštěstí jako zbytek fotek. Markéta Irglová sem nepatří, ale ta chuděra je fakt úplně mimo. alespoň umí pěkně zpívat:) Budu doufat, že byla pod vlivem čehosi, když si v tomhle oblečku vyrazila. A co se týče olympijských "uniforem", jak zmínil komentující výše, jde o sport. Nicméně za mě sport v tomhle klikyhákovém cosi fakt ne! Celkově Alpine Pro nějak ne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas, naprosto se vším :-)

      Vymazat
    2. ty klikyháky jsou inspirovány Kupkou

      Vymazat
    3. hmm a kolik lidí si to s tím obrazem spojí? a jak moc velkou podobu v tom vidíte? Já moc velkou teda ne.. přijde mi, že kdybychom řekli, že je to inspirováno čímkoliv jiným, tak je to jedno.

      Vymazat
  2. Vítku, promiň, ale tady jsi trošku mimo.. Jedná se o olympiádu a kdo jiný by tedy měl oblékat sportovce, než-li outdoorová značka, do funkčních textilií atd.. ? To, jak kolekce vypadá je už věc druhá, ale zrovna v tomto případě jde spíše o funkčnost..

    Co se týče prvních dvou fotek, celý je to trošku mimo, ale působí to na mě jako účel.

    V tomhle případě bych u tebe viděla spíš článek z KVIFF, jak to nejde těm, kterým by to na tom červeném koberci skutečně jít mělo a ne o Olympionicích, kteří se do toho ať chtějí či nechtějí musí obléct a asi jim to je jedno, protože je zajímá výsledek a průběh olympiády, než to, v jak vypadajícím oblečení poběží/budou skákat/plavat atd..

    OdpovědětVymazat
  3. Nutno uznat, že toto se české reprezentaci nepovedlo, není to nijak oko lichotivé a je zřejmé, že se to dá udělat mnohem lépe. Na druhou stranu tu opravdu jde o sport a funkčnost oblečení, takže je možná dobře, že se toho nechopili naši návrháři - byla by jich na to, dle mého, trochu škoda. Není to modní přehlídka, ale olympiáda, což sice vyžaduje jakousi fazónu, ale sport je tu přednější (doufám :)) Každopádně se mi líbí změna námětu, díky tobě alespon vím, jak ty dresy vypadají :)

    OdpovědětVymazat
  4. Vidím dobře? To sako má KAPUCI?

    OdpovědětVymazat
  5. Shrnuto: vypadá to děsně, ale jde nám o výsledky. Takže fandit a nepindat.

    OdpovědětVymazat
  6. Přesně takové komentáře jsem čekal. Důležité jsou výkony a ne vzhled - to je to české myšlení. Je to přece mezinárodní soutěž, kde nás vidí celý svět, tak proč si dělat hlavu s tím, jak vypadám, že?

    Vím, že časy se změnily, ale... Možná až na klobouky těch sportovkyň na první fotce nevypadá oblečení vůbec zastarale.
    http://cruiselinehistory.com/1936-nazi-color-film-berlin-in-the-year-of-the-olympic-games/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. úplně souhlasím výše! Pohodlí a funkčnost vede??!!! A kde zůstal styl a šmrnc? Asi někde na poslední příčce.. ach jo. Nechápu co s olympiádou mají dočinění holinky?! To v nich jako půjdou na opening ceremony.. hmm ať žije české vnímání stylu... ale jinak sportovcům fandím!

      Vymazat
    2. ach jo... ACH JO!

      vytahovat sem fotky naaranžovaný pro Olympii, kterou bych se vážně neoháněla.

      vzhled je pro mě marnivost, záleží mi na tom, jak vypadám, ale zase pokud jdu sportovat a šla bych v kloboučku... skoro si říkám, jestli se někdy hejbeš :))






      myslím na tvůj blog pokaždé, když jsem v Německu. připadá mi, že máš víc myšlení, jako Němec, než jako Čech. připadá mi, že si to sám myslíš a v myšlení Čechů ti vadí. Je to jednoduché jako facka, prostě se tam odstěhuj a nebo přestaň Čechy pomlouvat. Navíc (ale je to možná tím, že jsem z Prahy a zbytek Čr skoro neznám) mi to přijde tady často civilizovanější, než někde v Německu (ale zase Berlín je na tom jinak).


      zdravím a omlouvám se za nesouvislý komentář, není myšlen zle, jen mám chuť se zastávat svojí země, kterou neustále przníš kvůli něčemu tak přízemnímu, jako je oblékání.


      Anka

      Vymazat
  7. budem mierne offtopic, ale k Markétinej fotke mi napadlo... viete v aký deň bola uverejnená na internete? v deň kedy vychádzala (tuším) posledná česká Elle a v celom úvodníku Andrea rozoberala červený koberec a správnosť výberu topánok a že aké sebavedomie môžu dodať žene (či už na červenom koberci alebo mimo neho...)... nie som si istý, čo dodávajú Markéte tie jej "lunochodky"...

    spievať vie, to je fakt, ale s etiketou jej to teda moc nejde, čo je škoda...

    OdpovědětVymazat
  8. jj jde přece o fuknčnost, takže to všechno vyhrajem, protože ty chudinky v Pradě a Ralphovi nemaj šanci proti naší český elpajnpro kvalitě. ještě bych jim dala rejoicky pro jistotu, aby jim to líp běhalo.

    a na závěrečnou ceremonii něco ve stylu Markéty, ta umí. ("hlavně žádnej make-up, abych nebyla za děfku.")

    OdpovědětVymazat
  9. myslim, ze kdyz uz je cela kolekce inspirovana kupkovou dvoubarevnou fugou (a me seten vroz sam o sobe libi) , tak ze si s tim "navrhari" z alpine pro mohli pohrat lepe...

    OdpovědětVymazat
  10. No.....opravdu by mě zajímalo, co by řekla Samantha o Tobě.... Myslím, že by ses z toho vzpamatovával ještě hodně dlouho...

    OdpovědětVymazat
  11. Pokud se nemýlím, mám pocit, že v tomto oblečení nebudou naši sportovci bojovat o medaile ne? Tak proč mají mít na zahajovací ceremoniál oblečení s membránou, hlavně aby nepromokli? Takže proč česká reprezentace nezvolila nějaké šikovného, mladého, módního návrháře? Protože by nenavrhl funkční oblečení?
    Olympiáda je v první řadě sportovní událostí, to ano, ale také událostí, kde se ,můžou Čechy vytáhnout. Ukázat, jaká je to země. Ale když si tam naše reprezentace nakráčí v této děsivé kombinaci, ukáže jen, že Čechy jsou zemí, kde se lidé oblékají naprosto děsně. Legíny(nebo co má ta pani na sobě?) v kombinaci jakože s blejzrem a holinkama? To neni správná volba.
    Někdy je třeba funkčnost, na ceremoniál ale neni třeba.
    A ještě jeden vzkaz pro ty, co jim o funkčnost jde. Všimli jste si, že i funkční oblečení může být stylové? Viz. Velká Británie a kolekce Stelly Mc.Cartney pro Adidas(a mimochodem, kolekci od Stelly pro Adidas můžete zakoupit i u nás). Takže proč chodit v příšerném funkčnim oblečení od Alpine Pro? Má snad Alpine Pro ve svém týmu nějakého šikovného návrháře? Tady ani tolik nejde o jména, jestli má Itálie oblečení od Prady. Tady jde o to, jak to vypadá. Ať už to navrhne Armani, nebo nějaký mladý nadějný návrhář bez zvučného jména. Jde o vzhled. A toho docílí i ten nejméně známý návrhář. Jen prostě musí mít talent.
    A děkuji Vítězslave za inspiraci pro můj další článek pro CCF. Děkuji! :)

    OdpovědětVymazat
  12. Samozřejmě lze tvrdit, že estetika dresů jejich výkony a výsledky neovlivní, ale rozhodně to lze považovat za celkem lichotivé, když reprezentujete svou zemi v něčem krásném (Velká Británie) a v něčem, na čem jsou pochybné obrazce (Česká republika), které, dle mého názoru, nic nezobrazují. Přece jen je to čest i pro samotného návrháře a hodí to lepší světlo na celou zemi.
    Opět něco, co se České republice, ani Irglové, nepovedlo... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě lze poznamenat, že ten fotograf, kterého se nechci dotknout, který fotografoval českou reprezentaci v těchto dresech má velmi skvělé nápady! Ta ladně hozená nožka působí velmi rafinovaně s tím pozadím. A to sako, na první fotce, mu padne jako ulité!
      Ironie!!! :)

      Vymazat
  13. Tak tohle trochu rozohnilo i me. Predpokladam, ze jsi zadny sport nedelal. Ano, ostatni svetove velmoci sice maji dobre navrhare, ale my ty jmena proste nemame. Roli bude hrat i rozpocet. Penez na sport je min, takze je mi jasny, ze se za hadry nebude zbytecne vyhazovat. Kazdy sportovec radsi vezme penize na pripravu nez jako doplatek za na miru upraveny sako. K první fotce se Štěpánkem: kanoiste maji pomerne svalnate ruce, takze aby se vesla ramena, tak se vzala vetsi velikost a tudiz je to volne. No a krejci proste asi nebyl. Gumaky maji byt trochu nadsazka.
    To, co prezentujes jako uniformy od Stelly McCartney, jsou zavodni uniformy. Nema to nic spolecneho se slavnostnim nastupem. Nasi sportovci budou zavodit v necem podobne, podle ceho i ty poznas, odkud jsou. K tomu me napada: ty bude koukat na Olympiadu???
    Nejsem ten typ, co by daval vzhled nekam do pozadi, ale jestli nejaky nas sportovec vyhraje medaily, tak je mi v tomhle pripade naprosto sumak, ze u toho bude vypadat jako hastros!
    Sportovci si tezko muzou vybirat, v cem chteji nastupovat. Navic kdyz COV s nekym uzavre smlouvu, tak se toho moc nenadela.
    Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uplny souhlas. Btw, chtela bych dodat, ze kdyz vis tak pekne komentovat o velikosti, tak bys to mel uplatnit i kdyz si kupujes to svoje.

      Vymazat
  14. Chlapče vidíš si vůbec do pusy? Asi ne, protože bys nevyplodil takovýhle....

    1. pleteš dohromady jablka a hrušky - fotky Čechů jsou jiného ražení než fotky Angličanů
    2.Zatímco Češi mají nafocené sportovce s proporcemi postavy odpovídajícími danému zaměření olympionika, fotka Aneričanů rozhodně nepatří do těch reprezentačních. A pro pó - jak asi bude v bílých kalhotech vypadat např.Kristi Castlinová, která má poněkud objemnější stehna?
    3. Proč vždy porovnáváš ČR jen se státy, které mají poněhud jinou výši ekonomiky? Proč neukazuješ ty, se kterými jsme porovnatelní a se kterými máme podobný rozpočet pro OH?
    4. Ty budeš říkat něco o velikoastech oblečení? To je joke??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Komentár vyššie pobavil :D :) súhlasím ;)

      Vymazat
  15. No každopádně obleky Čechů, ať už jsou na cokoliv, jsou vrchol nevkusu. A nemyslím, že je potřeba se ohánět rozpočtem, protože místo tohoto by se jistě dalo zplodit něco vkusnějšího a nemuselo by to být dražší.

    OdpovědětVymazat
  16. Myslím, že řešíte naprostý blbosti.

    a) co je vám vůbec do toho, co naši sportovci nosí? To je snad jen jejich věc. Jen proto, že někdo není oblečen do módní značky je pro vás póvl? Jste ubohý ve své povrchnosti. Na oblečení přeci vůbec nesejde

    b) pokud vím, tak závodit se bude na hřištích, v bazénech, na drahách atd - nebude se soutěžit na přehlídkovém mohlu fashion show, takže si své soudy o oblečení olympioniků laskavě strčte z klobouk. Není to vůbec relevantní

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Reprezentují Českou republiku. Já jsem Čech a když nás na takové akci, jako jsou Olympijské hry reprezentuje někdo v tak nevkusném oblečení, tak se mě to týká. Neříkám, že musí být oblečeni do módní značky, o tom tu nikdo nemluví. I když je to sportovní oblečení, může být vkusné, ne? A nechápu, proč děláte, jako bych kritizoval sportovce a pletete sem jejich výkonu. Já mluvím o tom nevkusném a ohavném oblečení ;)

      Vymazat
    2. Kdyby jim to vybral Víťa, to by byli teprv chudáci :D

      Vymazat
    3. a najednou jsi Vítku Čech,jindy bys byl raději berlínský fashion guru
      nelapej se vlastnenectví jen stran oblečení
      a navíc jsi Moravan tak čechy nech ležet,oni si poradí i bez tebe

      Vymazat
    4. A já myslel, že Čech je označení obyvatele Čech i České republiky... zajímavé!
      Mistrovství ve fotbale či hokeji neprožívám, protože alkoholem páchnoucí vulgární ožralec (ožralci) jedoucí tramvají a řvoucí "Kdo neskáče není Čech", přičemž poslední slova se ztratí v tom, jak ze sebe chrlí zvratky, to celé degraduje. Ale Olympiáda je přece něco jiného.

      Vymazat
    5. Nikdo te nenuti skakat na Staromaku. Olympiada je trochu jina akce, ale jestli ma clovek sport rad, tak se doma mrkne i na to MS v hokeji nebo fotbale. Tou tvoji posledni vetou, ze Olympiada je prece neco jineho mi prichazi na mysl, ze na to budes koukat jenom proto, aby jsi nebyl 2 tydny mimo misu, protoze cela CR bude mluvit o OH. Obcas me docela zarazis.
      Martina

      Vymazat
    6. lol, proč sem chodí někdo, kdo říká, že na oblečení nesejde?

      Vymazat
    7. To je věc názoru. A zrovna u sportovců mne oblečení netíží, sportovkyně většinou stejně vypadají docela mužně :), šaty ani cokoli jiného, obávám se, už to nespraví. Někdy spíš naopak. Nejsou to modelky a modelové, tak bych oblečení neřešila. Spíš mi vadí, jak jsou sportovní hrátky přeceňované, máme v ČR plno jiných užitečnějších lidí, než jsou sportovci, ale o těch se v médiích nemluví, nepíše, lidi o nich neví, dokud je náhodou nepotřebují. Doba žádá reality show a chléb hry.
      Mimochodem u některých profesí je mi oblečení vcelku lhostejné a za podstatnější považuju chování a odbornou erudici. Všechno není jen o hadrách. Majka

      Vymazat
  17. Ó jééé, to je zase článek, prosím, nemotej se do funkčního a sportovního oblečení. Pro komentáře výše ke kolekci Stelly McCartney pro Adidas - nefunkční příšernost, jak je v nějaké jejich kolekci zabudované něco stylového a trendy a tak, je to víc než nepoužitelné a to mají dobré věci. Stejně jako AlpinePro má dobré a hezké věci, i když olympijská kolekce vážne ulítla. Utěšuje mě, že normálně to stejně nikdo nosit nebude:-)
    A mám ještě jiný pohled na věc, spousta "méně soudných" jedinců, co například v Tatrách klopýtají v ťapkách, balerínách a nízkých teniskách a stylových teplácích od adidas, to je opravdu pohled pro bohy. Kromě toho, že ohrožujou bezpečnost svoji i okolí, protože jim samozřejmě noha nedrží a bota klouže.
    Z.

    OdpovědětVymazat
  18. vždyť ty Amíci vypadají jak Beverly Hills 90210 :) zlatý naše holiny

    OdpovědětVymazat
  19. ... musím uznat, že to oblečení na zahajovací ceremoniál je (v porovnání s GB či US) trochu mimo. nevadí mi značka, ani materiál, spíš ta celková různorodá směsice (o gumácích pomlčím).

    ale je trochu směšné porovnávat nás a ostatní země. musíš si uvědomit, že to, co stálo oblečení takové Američany, muže představovat třeba 2/3 našeho rozpočtu. nejsou lepší věci, do kterých se dá ve sportu investovat?! to si piš!
    a navíc, dovedete si někdo představit ty komentáře, kdyby byli naši oblečení v nějaké luxusní značce? ... v tomhle oblečení stráví stejně na olympiádě minimum času, takže bych to ani nijak neřešila.

    já jim fandit budu, i kdyby byli v pytli od brambor.
    L.

    OdpovědětVymazat
  20. No upřímně...ono to zas není taková prdel navrhnout funkční a eště esteticky snessitelný věci...když jsme poprvé slyšela že letošní kolekce se bude inspirovat Kupkovým obrazem, měla jsem fakt radost, kdyz jsme to viděla málem jsem padla....ty holiny taky nechápu, ale tak azs na druhou stranu jde tam o to co umej en o to co maj na sobě no..irglové boty nechápu, ona je celá jak dkyby ji člověk sebral mezi bezdakama na staromaku...na druhou stranu kdyz se podívám na to co nosí třeba takoví naši fotbalisti enbo hokejisti tak teda nas tym by si taky zaslouzil nejaky slusny obleceni...

    OdpovědětVymazat
  21. Teda z těch prvních třech fotek jsem málem odpadla :D. Dokonce ani na olympiádě Češi nezapřou svůj "skvělý" vkus =/.

    OdpovědětVymazat
  22. Dresy ČR nebudou nikdy vypadat skvěle, protože většina našeho národa upřednostňuje funkci a ne estetiku, vzhled nebo reprezentativnost ve světě módy (s odůvodněním, že móda a sport jsou 2 odlišné věci. Takže proč by měli nosit moderní věci na sport?). Bohužel to vypadá, že ani naši návrháři se nechtějí inspirovat v zahraničí a radši si vytváří dál svoje funkční paskvily. Je mi líto našich sportovců, že to musí nosit zrovna při olympiádě. I když chápu, že je důležitá funkčnost oblečení, tak vím, že se to dá udělat i mnohem lépe a za stejnou cenu. V Alpine Pro to podle mě odflákli, ale možná se pletu a celé to byl nápad zadavatele a návrháři neměli ani prostor pro vlastní fantazii. Kupkovými obrazy se dá inspirovat i mnohem lépe (http://www.google.cz/imgres?q=blanka+matragi+kupka&start=77&hl=cs&client=firefox-a&hs=0Zf&sa=X&rls=org.mozilla:cs:official&biw=1083&bih=763&tbm=isch&prmd=imvnso&tbnid=k7NyDDkJplJ_5M:&imgrefurl=http://www.artmagazin.eu/galerie-vytvarniku/blanka-matragi-v-praze.htm&docid=lvduejQbLjjjrM&imgurl=http://www.artmagazin.eu/www/artmagazin_eu/images/nov/matragi_1420.jpg&w=450&h=350&ei=zNT-T8-LG9HLswae4I2dBQ&zoom=1&iact=hc&vpx=418&vpy=4&dur=4613&hovh=198&hovw=255&tx=168&ty=94&sig=113092695131264834883&page=4&tbnh=125&tbnw=158&ndsp=29&ved=1t:429,r:2,s:77,i:12)

    OdpovědětVymazat
  23. Myslel jsem, že jsem se k tomuto tématu vypsal v diskusi na Módním pekle, ale tehdy ještě nepředstavili "společenské" oblečení naší reprezentace, takže:
    S Víťou spíše souhlasím, mohl si dát ale víc práce s fotkami a porovnáním. Každá země má pro sportovce - snad, vůbec se o to nezajímám - dvoje oblečení. Sportovní (funkční, chete-li) a "společenské". Kam patří naše holiny netuším, snad variace na anglické počasí? Stella např. pro UK navrhla i obleky, nejen ty dresy... To by se mělo porovnávat. Pak by se mohla porovnat i prezentace daných modelů: a ta naše je fakt tristní.

    Argumety "kolik by to stálo" neobstojí, jak už tu zaznělo, máme hodně mladých návrhářů a návrhářek, ti by za to majlant určitě nechtěli, už jenom proto, že by se zviditelnili.

    A jen poznámka ke korektnosti americké reprezentace. Nevím, jestli na fotce jsou sportovci/sportovkyně, ale dá se předpokládat, že americká reprezentace bude různorodější než česká, stejně jako je tamní společnost. Proto mi nepřijde ani tak korektní - jako spíše přirozené - že na fotce jsou lidé různého pohlaví a barvy pleti. Vozíčkář je tam pravděpodobně z toho důvodu, že na hry navazuje paralympiáda a je dobře, že se na ni tímto způsobem upozorní.
    (Opravdový) P.

    OdpovědětVymazat
  24. Jo, ta fotka ostatně úplně korektní není, chybí mi tam např. osoby s asijským původem (muž i žena), černoška/afroameričanka, latinoameričanka, žena na vozíku ad. A brýle - řekl bych - nemá nikdo proto, že se v nich špatně sportuje, já bych si taky vzal kontaktní čočky.
    O.P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, spíš jsem tím narážel na fakt, že Američané všude kde to jen jde ukazují, jak jsou tolerantní a otevření a co já vím co... Ve filmech je vždycky intelektuálka - žena (blondýna), která je jakože ošklivá, ale nakonec rozpustí vlasy a odhodí brýle a je z ní kočka a hlavní hrdina se do ní zamiluje. Vojsku velí černoch nebo černoška, aby to náhodou nevypadalo, že je diskriminují či mají za podřadné, brýle mají vždycky intelektuálové a nerdi... Víš co chci říct, ne? ;)

      Vymazat
    2. "nejde poznat, kdo z vyobrazených jsou homosexuálové" ?? No já myslim, že ten ulízlej týpek na konci hvězd je jasnej :D A minimálně dvě ženský tam maj hodně chlapský rysy, takže už opravdu chybějí jen ti Asiati...

      Martin

      Vymazat
  25. @ Vítězlav 17:19 (nejde mi "odpovědět"): Jasně, vím, ale ono to fakt funguje, když se ukáže, že nemusí být jen plukovník, ale i plukovnice (a černá k tomu). Nemá smysl se "rozčilovat", stejně jako když vyjde slabikář, kde je představena rodina, kde tatínek pracuje jako prodavač v obchodě s oblečením a maminka je pilotka. Je to signál pro holky, že mají i jiné možnosti. Jiná věc, že konkrétně v těch filmech už je to klišé. Ale sem se debata na tohle téma nehodí.
    O.P.

    OdpovědětVymazat
  26. to oblečení je hrozný a nepadnoucí a nemá žádnej nápad

    ovšem ta poznámka o slepým stylistovi mě zrovna od tebe dost pobavila - přesně to si totiž říkám u většiny tvejch modelů - buď že jsi slepej, nebo nemáš doma zrcadlo, protože jinak by ses do takovejch velikostně naprosto nepadnoucích věcí nemohl přece vůbec oblíkat

    OdpovědětVymazat
  27. Ty se chlapečku sám neumíš obléknout, ale máš potřebu kafrat do toho druhým...

    OdpovědětVymazat
  28. na prvnim fotu jsem si myslela,ze jde o oversize svetr,ahaaa ono je to sako, to jen na okraj

    co se modelu pro sportovce tyka moc se mi libi ty,kterymi do Londyna vybavil Bogner Nemce

    ale ty pro nase sportovce jsou preci otresne vzdy,tak letos tez neprekvapi

    OdpovědětVymazat
  29. Z pozice jaké autority si můžeš dovolit určovat co je vkusné a nevkusné? Zvlášť pokud Ty sám cit pro estetiku naprosto postrádáš, jinak si neumím vysvětlit že na svých fotkách vypadáš jak upocené jelito natlačené do o číslo menšího střívka. Pokud se o českém nevkusu bude vyjadřovat Anna Wintour na stránkách Vogue, tak prosím, alespoň k tomu bude mít náležitou kompetenci.A že nás bude negativně vnímat celý svět? Ve všech zahraničních časopisech se srovnávají dresy těch nejznámějších návrhářů tzn. Itálie, Anglie, Amerika… Češi, Rumuni, Slováci a spol. si v tomhle ohledu nemusí dělat starosti a pokud se za své krajany stydíš, zažádej o změnu občanství, svým šarmem ukrajinského prodavače lahůdek se o Tebe popere celý východní blog!
    Karolína

    OdpovědětVymazat
  30. Tak za prvé Vítku, o velikosti oblečení bych zrovna v tvém případě vůbec nemluvil. Jestli nám tu někdy předvedeš kalhoty správné velikosti bude to malý zázrak, nebo to možná naopak zapříčiní další Velký třesk, o tvých ostatních kouscích ani nemluvím, kalhoty jsem napsal jako první, protože jak tu všichni víme ty žádné kalhoty správné velikosti nemáš! Za další moc by mě zajímalo jestli by tě americká kolekce zajímala stejně kdyby daní sportovci měli na fotce místo velkého koníka Ralph Lauren nápis Alpine Pro, nebo Columbia, tím chci říct, že to vypadá elegantně, ale zas tak nic extra na tom nevidím, v polokošili, kalhotách/kratasech a sportovních botech vídám na ulici denně spoustu lidí. Navíc tohle oblečení je prostě jen reklamní kampań dané značky, sportovce v tomto uvidíš maximálně tak na této fotce, co se zahajovacího ceremoniálu týče jdou všichni sportovci oblečeni vesměs v jednotných oblecích, nebo sportovních soupravách, které mají jen sladěné v barvách země, kterou zastupují. Takže se nemusíš bát Víto, i když nepředpokládám, že zrovna ty budeš sledovat olympijské dění(budeš se jistě věnovat daleko mužnějším aktivitám jako je pomádování vlasů, přepudrovávání tvého skvostného obličeje a závodu v pojídání makronek, nebo cupcake-ů), že uvidíš v televizi například Šebrleho(jestli víš kdo to je) jak závodí v saku s kapucí a holinkách.
    Pavel

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Netrpělivě čekám na Víťovo vyjádření :D

      Vymazat
    2. Jestli je to jen reklamní kampaň dané značky, tak je to dobře pro Alpine Pro, ale škoda pro mladé české návrháře, kteří by určitě navrhli něco lepšího. Nemohu si pomoci, ale tato kolekce vypadá jako "že ji vytlačili z prdele". Alpine Pro nabídlo sponzorství a tak na jejich modely (aby nebyla práce se tvořením nových střihů) prdli nějaké potisk. A aby to neznělo tak hrozně jak to vypadá, tak tam dali smyčky od Kupky - to nepůsobí tolik vulgárně. Také by mě zajímal, co myslím "malými kalhotami".
      A Šebrleho znám. Kdysi jsem byl dokonce na jeho autogramiádě ;)

      Vymazat
    3. Také jsem netrpělivě čekal a to čeho jsem se dočkal je velké zklamání. Nejenže jsi si svůj názor neobhájil, znovu jsi nám tu předvedl, že nedokážeš vyplodit jeden kloudný argument, a že tvoje hloupost nezná mezí. Neodpověděl jsi mi ani na mou otázku ohledně americké kolekce, takže tvoje vyjádření je prostě a jednoduše k ničemu, to si se radši ani vyjadřovat neměl.
      PS: nevím jestli to děláš schválně, nebo píšeš ve spěchu, ale některé tvoje slovní spojení nedávají vůbec žádný smysl a vůbec se nevztahují k tomu co jsem napsal
      Pavel

      Vymazat
  31. Je jasné, že každá země se chce blýsknout, bohužel v tomto ohledu nelze srovnávat nás a nejvyspělejší země světa. Já jen doufám, že budem hlavně oslňovat výkony - v tomto případě oblečení vem čert. Jinak sledovat se rozhodně hodlám, protože jsem hrdá na to, že moje profesorka z gymnázia je v reprezentaci a poběží maraton :) btw ten příspěvek nad mým mě opravdu mile pobavil.

    OdpovědětVymazat
  32. Tvůj blog si také bohužel může prohlédnout celý svět a to ti nevadí, že si nás pak v zahraničí mohou spojovat s bandou umaštěných cvalíku, v nedobře padnoucím levném oblečení, kteří se marně pokouší o ,,vysokou krejčovinu ,, na český způsob, zatímco jim čouhá sláma z bot?Propadl bych se studem, když jen pomyslím kolik cizinců je zde dnem i nocí umučeno pohledem na tvé zběsilé kreace, doufám jen že si v té smrtelné agónii nestačí zjistit z jaké země pocházíš. Sportovci nás mohou reprezentovat alespoň svým výkonem, tebe bych postavil před Mezinárodní soudní tribunál za ta zvěrstva co na sobě pácháš ,s doživotním nošením pro tebe jediného patřičného oděvu určeného pro veřejný život , ,, burky,,která by zakrývala celé tělo i s obličejem
    S.

    OdpovědětVymazat
  33. Těším se na článek o tom, nakolik vkusné a národ reprezentující jsou schopny být prostitutky. Toto téma rozhodně nezanedbávej, výpovědní hodnotu má koneckonců podobnou, jelikož právě jejich styl si zapamatuje hodně z turistů a tudíž by ti to rozhodně nemělo být jedno. A co teprve takové mezinárodní srovnání!
    Buď se nauč psát, ať to má švih, nebo odívat, ať to má smysl. Jana
    P.S. Zdravím Karolínu.

    OdpovědětVymazat
  34. PS:
    „Zatímco britskou reprezentaci oblékla Stella McCartney... (Jednoduché a vkusné a hned poznám, že jde o Velkou Británii)“
    to ti velmi gratuluji Vítku, málokdo by poznal, že to modré co má Andy Murray(nejspíš zase tápeš o koho jde, malá nápověda: bohužel to není kadeřník ani maskér olympioniků) na triku by snad mohla být Britská vlajka a že by Jessica Ennis(tady už ti nedávám vůbec žádné šance) měla na tílku napsané Great Britain? Ne ne, máš pravdu nejde to dost dobře přečíst je to jednoduché a vkusné, tudíž také tipuji, že by to mohla být kolekce pro Británii.
    PPS: Nad některými tvými výroky mi zůstává vyloženě rozum stát
    Pavel

    OdpovědětVymazat
  35. TO nejde neodpovědět.
    V tomhle se musím lehce zastat sportovců. Dříve jsem závodila na nějaké urovni v plavání jak tady v čechách tak výjezdy do zahraničí. Pro mě to bylo potupné a urážejí mít na sobě ubor, který vypadal strašně (nemluvím o plavkách, ale o věcech ve kterých člověk chodil po bazenu, nebo na zahájení). Opravdu jsem se styděla po kodaždé když jsem přošla kolem dobře vypadajících cizinek.
    Ono nejde jenom okomentovat to a potopit autora článku, ale trochu se vcítit do samotných sportovců. Jaké asi mají pocity, když půjdou před Celým Světem v tomto na zahájení. Já bych se bych se opravdu styděla !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ježiš ženská, viděla jsi někdy zahajovací ceromoniál olympiády? Nejspíš ne, jak už tu někdo psal, nechodí se tam v tomto oblečení, ale v předepsaných oblecích nebo soupravách v barvách reprezentující země. Panebože tohle je jen reklamní kampaň značky Alpine Pro, v tomhle oblečení se nezávodí, nechodí se v něm nikam. Stydět by ses měla a to hodně, ale za to, že děláš nějaký sport na vrcholové úrovní a vlastně o sportu jako takovém nic neví, tím narážím na to, že nevíš v čem se chodí na zahajování olympiady.

      Vymazat
    2. Jenze v tomhle se pravdepodobne nastupovat bude.

      Vymazat
    3. Bohužel ne, olympijská pravidla jsou neměnná a ani české holinky je nezmění!!!

      Vymazat
    4. "Stydět by ses měla a to hodně, ale za to, že děláš nějaký sport na vrcholové úrovní a vlastně o sportu jako takovém nic neví"

      Možná trénuje místo toho, aby si válela šunky u bedny a čuměla na olympiádu.

      Fakt nevím, proč by sportovec měl vědět takovéhle věci. Sport je o něčem jiném. Tohle k ničemu nepotřebuju, pokud se dostanu na olympiádu, tak mi tam řeknou co si mám obléct.

      Vymazat
  36. Bože, Víte tady kráčí o sport a co nejlepší výkony a ty ti nezaručí ani tričko od Karl Lagerfeld(a). Nemluvě o tom, že by se zbytečně vyhazovaly peníze za oblečení s cedulkou Made in China. Tak se probuď a přestaň psát takový nesmysly!!!!!!!!! K.

    OdpovědětVymazat
  37. http://www.mocr.army.cz/ministr-a-ministerstvo/sport/zpravodajstvi/do-londyna-sportovci-pojedou-v-obleceni-s-motivem-kupkova-obrazu-63304/#images

    Mně se to líbí!!

    OdpovědětVymazat
  38. Vítku, nevíš co je se Sandrou Leopardovou?

    OdpovědětVymazat
  39. Nehodlám číst 60 příspěvků (takže se omlouvám pokud tu někdo něco podobného napsal) Ale mám pocit že jsi změnil blog o módě ( o kvalitě tvych kreací nebudem diskutovat) na blog o outdoorovém oblečení! jsi trapnej starej se víc o sebe dávej jsem nejnovější trendy co bylo k vidění na Milánském a Pařížském fashioweeku a ne kde kdo nosí či nenosí trekové boty! pro mě jsi zakomplexovanej blb!!

    OdpovědětVymazat
  40. Prohlédni si celou kolekci a ne jenom děsivé fotky,co jsi sem dával,je to fakt zajímavé. Bohužel nemám tendence někde pobíhat po kopcích nebo na kole s cedulkou Czech Team, takže vlastníkem se nestanu:-)
    http://www.alpinepro.cz/ohkolekce/
    Zuzka

    OdpovědětVymazat
  41. Ten tvůj postřeh o hyperkorektnosti americký fotky mě pobavil. Jsem ráda, že nejsem sama, koho to štve.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, je to v každém filmu a tady vidíme, že i na fotkách :D

      Vymazat
    2. Vidíš a zase odpovídáš správně jen ke komentáři, který k tobě není kritický. Sakra, když už sis vybral dělat blogera(bohužel) dělej to aspon správně.
      Pavel

      Vymazat
    3. Na některé komentáře mě prostě nebaví odpovídat a nebaví mě se s někým dohadovat o tom, proč jsem tu napsal to či ono. Klidně řekni, že se ti můj blog nelíbí, ale co čekáš, že ti na to budu odpovídat? Mě když nějaká stránka nebaví, tak na ni nelezu.

      Vymazat
    4. No, ale jednou jsi si vybral tohle provozovat tak bys to měl snad dělat na 100 procent a ne odpovídat jen na to co se tí líbí a lichotí ti

      Vymazat
    5. a navíc jsem neřekl, že tvůj blog nemám rád, chodím sem, protože se tu vždy dobře pobavím nad komentáři, nad tvou jednoduchostí a hlupáctvím a nad špatnými kreacemi, které tu předvádíš

      Vymazat
  42. Tak jo, ok...nebudu už psát o nevhodnosti kreací vyvořených pro český olympijský tým, tady vesměs souhlasím s Vítkem. Ale lidi sakra, proč sem lezete, když jediné co chcete dělat je urážet Vítka? Co máte sakra za komplex?? Jasně, ne všechno se vám líbí, ale urážky co tu padají bych nečekala ani od lidí s demencí. A hlavně když už se ani netýkají oblečení, ale čistě Vítkovi osoby. Už radši shut up!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná máme pořád zbytky naděje, že přestane psát o sportovních hadrech a urážet trekové boty apod. a začne se konečně zase věnovat módě a svým outfitům! Och, popel na naši naivní hlavu!

      Vymazat
    2. Tak já se přiznám, že sem ,,lezu,, hlavně pro pobavení a částečné odreagování se po náročném dni. To co zde nacházím mi na ostatních blozích bohužel shází, tedy vtipné komentáře, i to jak mi hlavní aktér předvádí, co rozhodně nenosit a čemu se vyvarovat a to přímo názorně sám na sobě, včetně toho jak nikdy nepózovat před objektivem!. V tomhle vidím jedinečnost tohoto blogu a patřičně ho oceňuji. Nebudu předstírat, že má na mě rovněž blahodárné účinky- za tu dobu zmizely všechny mé komplexy a mé sebevědomí nebezpečně stoupá, protože vím, že může být i hůř. Vítka nikdo neuráží, on sám všechny vulgární komentáře maže ( což je samozřejmě dobře! ). Jak už bylo někde řečeno, tohle je veřejný blog – tzn. každý má právo vyjádřit jakýkoliv svůj názor v mezích slušnosti, nevím jestli to víš milá Mili, ale v demokratickém státě máme něco jako- svobodu projevu –, takže si namísto svého –sakra –demence-shut up, otevři Listinu základních lidských práv a studuj!!!je to potřeba k tomu aby byl člověk tolerantní vůči ostatním

      Vymazat
    3. Omlouvám se za překlep samozřejmě schází

      Vymazat
    4. Mažu jen komentáře, ve kterých jsou hrubé výrazy. A myslím, že inteligentní člověk dokáže kritizovat i tak, aby nikoho neurážel. Slyšel jsi někdy o taktu?

      Vymazat
    5. Proč jsi tedy v některém tvém minulém, stejně přiblblém článku smazal můj komentář, kde jsem záměrně zaměnil vulgární výrazy za slova jako je přirození, nebo homosexuál. Víš moc dobře, že jsem mohl použít i jiná slova, která se na to hodí a která dle mého názoru slýcháváš za svou neskonalou aroganci a totální imbecilitu(lékařská diagnoza, ne vulgarismus) dost často. Nevím co se tu ohaníš tím, že mažeš vulgární komentáře, to si tedy vyjed o trošku víš a smaž i ten svůj, protože výraz "že ji vytlačili z prdele" určitě nenajdeš ve slovníku spisovné češtiny.

      Vymazat
  43. V tom případě můžeš začít s taktem u sebe, tvá rádoby vtipná reportáž ( postrádající dávku nadhledu, inteligence a vkusu, který je typický pro Adu z módního pekla )urážející kolekci Alpine pro ( viz: tvůj vlastní výraz z 0:42 - ,,tato kolekce vypadá jako "že ji vytlačili z prdele" značí o tvých velmi taktních vyjadřovacích schopnostech.Stěžuješ se, že tě neustále někdo uráží, ale v tom případě se buď nezveřejňuj, nebo nepiš tak přiblblé články

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Velmi dobrý postřeh, ocenuji vaše bystré oko, ale bylo to od vás zbytečné. Vítek na tento komentář beztak nezareaguje a když už tak velmi hloupě a stupidně. Neočekávejte nic extra, vždyt jak už tu někdo někdy napsal, Vítek je mistr nelogismů a zmotaných slovních spojení:)

      Vymazat
    2. On musí psát přiblblé články protože kvuli těm sem lidi chodí kvuli jeho modním kreacím bohužel ne! myslím že když se člověk podívá kolik komentůřu mají jeho outfity a kolik podobné články je jasné že lidi se sem chodí bavit nad jeho "inteligencí"

      Vymazat
    3. Asi mě baví vás nasírat, ale někteří moje články a můj humor nechápete a berete to příliš vážně ;) To si opravdu myslíte, že všechno, co sem napíšu, myslím vážně? :D A také jsem jeden z mála bloggerů, kterého čtou i "normální" lidé, tedy nejen ostatní bloggeři, kteří jen achají a ochají nad outfity a novými kabelkami...

      Vymazat
    4. Tvůj humor nechápeš asi ani ty sám.

      Vymazat
    5. Svuj humor, kdyz uz.
      O.P.

      Vymazat
    6. Sv(ů)j humor, kdy(ž) u(ž). A když jsme u hledání gramatických chyb, můžete projít i komentáře nade mnou. Ještě otázka k iniciálům O.P. znamená to Otravný Piss? Jen tak tipuji. Nashledanou

      Vymazat
    7. Rad bych Vam odpovedel, nevim ale, co je inicial. Ma to neco spolecneho s inicialou? Jo - na_shledanou (!).

      Vymazat
    8. Na rozdíl od komentáře ze 17:51, který mě fakt pobavil, musím říct, že bys udělal lépe, kdybys nereagoval, docela trapas.Petra

      Vymazat
    9. Hranice jazyka jsou hranice mysleni.

      Vymazat
    10. Ha ha,O.P.- otravný piss, skoro sem se zlomil v pase:):):)tenhle blog je čím dál lepší

      Vymazat
    11. Hranice jazyka jsou hranice myšlení? To je nějaká současná verze výroku „Hranice mého jazyka znamenají hranice mého světa.“, kterou jste navázal na Wittgensteina? V tom případě Vám gratuluji, zdá se, že o OP Prostějov ještě hodně uslyšíme.Z.

      Vymazat
    12. Milý Vítku, není to poprvé, co jsem si všimla, že argumentuješ "normálními" (neblogujícími) lidmi jako čtenáři tvého blogu. Já jsem jedním z nich a stejně jako já, i většina "normálních" lidí, čte více módních blogů. A alespoň za mě musím říct, že preferuji módní blogy bez neustále se opakujících narážek na rejoice a že si mnohem raději zaachám a zaochám nad pěknými outfity než dokolečka číst tvé urážlivé "články" (zde uvozovky skutečně naznačují sarkasmus). Ztrácíš čtenáře a za chvíli ti skutečně zůstanou jen ti, co sem chodí jen kvůli komentářům, protože ty jsou mnohdy zajímavější než samotné tvé prezentování. Prosím neber toto nějak urážlivě, skutečně nejsem člověk, co si chodí na internet zanadávat. Spíš jako kritiku čtenáře, co to tu míval velmi rád. Pěkný den!

      Vymazat
  44. Tak to je jasné,nicméně ty nemůžeš nikoho naštvat ( na to ti chybí náležitá pohotovost, vtip a roztomilost enfant terrible, kterému lidé odpustí takovou tu rošťáckou drzost ), úlohou Šaška je, a vždy bylo především dobře pobavit, a ty svou roli hraješ za použití Stanislavského metody výtečně!!! Nevím proč se nedokážeš smířit s tím, že reakce na tvé outfity či články vychází především z tvého přístupu. Vím, je těžké si přiznat chybu ( proto ji vždy hledáš u ostatních – viz. jednou nikdo nechápe tvou nouvelle vague,všichni jsme netolerantní, na západě se to dělá tak a tak, jen tvůj blog navštěvují ,, normální lidé ,, -na to máš nějaké statistiky?, mně to spíš připadá jako snaha autora bez náležité dávky sebereflexe svalit vinu na všechny a všechno kolem, aby se nemusel vrátit k vlastním kořenům zla, které tohle vše způsobily – zde platí jednoduchý zákon a to – jaká akce, taková reakce – je mi líto

    OdpovědětVymazat
  45. Ta Irglová to nemohla snad myslet vážně probůh!! Vypadá jak "nanynka z Hordní- Dolní" Je to umělkyně, co toho dokázala hodně, ale ...

    Co se týče "našich dresů" nemá cenu se ani vyjadřovat - do této chvíle jsem měla pocit, že OH jsou vedle sportovních výkonů i o jisté prezentaci států, ale tuhle hrůzu musel navrhnout nějakej zhulenej rádoby expert.

    Doporučuji přečíst diskuzi na blogu Czech Chicks http://www.theczechchicks.com/2012/07/denim-shirt-and-my-old-jeans.html ... kde se opět názory čcháčků nezapřou :-))



    Víťo, fandím ti :-)))

    OdpovědětVymazat
  46. Oblečení na prvních dvou fotkách je děsné, to souhlasím. Prostě se to nepovedlo. Ale myslím si, Vítku , že je zbytečné tady Českou republiku takto urážet a psát články pod heslem Vše co je z ČR je špatné. Jsem hrdá na Českou republiku včetně nevkusné Markéty Irglové a nepodařených olympijských outfitů:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vždyť netvrdím, že všechno z ČR je špatné. A to, že Alpine Pro navrhlo nevkusné oblečení neznamená, že Olympioniky odsuzuji a nebudu jim fandit ;)

      Vymazat
  47. Nečetla jsem diskuzi až do konce, ale prvních pár komentářů mě pobavilo - že jde na Olympiádě hlavně o sport. Už pěknou řádku let tam o sport právě hlavně nejde :D Zvlášť ne když sponozem je třeba Mekáč, že...:) Takže to jen tak na okraj.

    OdpovědětVymazat
  48. Popíchnutí do trekovek a rejoicek není nikdy dost, minimálně dokud se objevují, kam nepatří, každý den.

    OdpovědětVymazat
  49. Po zhlédnutí fotek kolekce "Alpine Pro" ... no chce se mi bl*jt Velebnosti ... Přemýšlím co bych dělal jako Olympionik, kdyby mě do toho navlékly ... před celým světem vypadat jako totální d**il ... to už snad bílé tílko a červené trenýrky a pro ženy modré :-)


    Víťo, nechceš to smazat? Tohle je fakt hodně velkej úlet ... kdyby bylo nějaké modní peklo, tak návrhář z Alpine Pro tam sedí na trůnu ...

    a dáběl je v nebi ...

    OdpovědětVymazat
  50. Podobný kritický článek k odění našich sportovců se dnes objevil i na MP (módní peklo) Tvůj příspěvek se mi, k mému vlastnímu údivu, líbí víc. Peklo už je bohužel samo skoro v pekle. M.

    OdpovědětVymazat
  51. Ale Italové taky skončili docela prachbídně, i když je oblékl Armani. Takže tak. O kolekci se vyjadřovat nechci, ale líbí se mi Francouzi, Američané, Holanďani a docela i Maďaři. taky Jamajka má něco do sebe,ale to se mi líbí spíš ta mužská část.
    A nejsme jediní špatně oblečení-Švýcarsko mě hodně zklamalo, zmiňovaná Itálie a i Německo...

    OdpovědětVymazat
  52. fandit budu,, ale ty naše dresy jsou vážně odporné,, jako vždycky..škoda..:D

    OdpovědětVymazat
  53. Jo, taky mě irituje ta šílená ne-diskriminačnost té fotky.
    A přitom je to úplně naopak, co může být urážlivějšího než "normálně bys tam nebyl, protože nejseš dost dobrej, ale ze všech černochů co máme jsi nejlepší, tak pojď dělat černocha".

    Mám to vyzkoušené z pozice dítěte s tlustými brýlemi... už jako dítě jsem vnímala že do dětských pořadů nebo knížek dávají "tu brejlatou" jen proto, abychom se cítily lépe, ačkoli nám to vlastně sděluje "jo holky, my víme že jste škaredky a víme že to o sobě víte, tak sem dáme taky jednu takovou".

    (proti brýlím jako takovým nic nemám, mohou vypadat skvěle, šlo v první řadě o to, že pro děti tehdy byly jen ty fakanské kulaté brejličky a žádný lepší tvar, a taky o to, že od určité tloušťky skel už to nezachrání vůbec nic... ksicht bez očí je prostě divnej)

    OdpovědětVymazat
  54. ceske uniformy jsou uplny nevkus a primo nevhodne pro otevreni olympijskych her.
    V jednoduchosti je elegance a to se bohuzel ceskym navrharum nepodarilo. Nevim co by jeste mohli tem chudakum atletum pridat na ty uniformy. Myslim, ze chteli byt centrem pozornosti, coz se jim podarilo, ale v tom spatnem slova smyslu

    OdpovědětVymazat
  55. http://www.sport.cz/loh/ostatni-sporty/clanek/430878-holinky-bodovaly-cesi-sklizeli-uznani-i-usmev.html#hp-sez


    Vidíš, jaký to nakonec mělo úspěch? Pryč s předsudky a nudnou uťáplostí přísně se řídící módními "zákony". Češi se nebáli originality a vtipu a podle mě jeden z nejlepších outfitů! A nejen podle mě, ale i podle světových stylistů ;-)

    T.

    OdpovědětVymazat
  56. http://www.sport.cz/loh/ostatni-sporty/clanek/430878-holinky-bodovaly-cesi-sklizeli-uznani-i-usmev.html#hp-sez

    Vidíš, jaký úspěch jsme nakonec měli? Ony předsudky a uťápnuté dodržování módních "zákonů a předpisů" někdy můžou být na škodu. Češi se projevili jako originální a vtipní. A i podle světových stylistů měli jeden z nejlepších a nejoriginálnějších outfitů na celém zahájení OH. Jediní, kdo nás shazují, jsme my sami... ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hodnocení oblečení se většinou vyhnuli tak, že napsali, že jsme si udělali legraci z anglického počasí, jednou napsali, že jsme byli nejbizarnější.

      http://www.examiner.com/article/olympic-opening-ceremony-photos-most-bizarre-moment-goes-to-czech-republic

      Vymazat
  57. promiň za dvojnásobné přidání komentu...nějak se mi to poprvé seklo...;-)

    OdpovědětVymazat
  58. Jsme nejhorší! Nečekaně... :D

    http://greatlakesprep.com/2012/07/28/the-best-and-worst-dressed-of-the-opening-ceremonies/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. uz to trochu prehanis...jak dlouho ti trvalo najit anketu, ve ktere by to nekdo zhodnotil podobne jako ty? precti si komenty lidi pod tim clankem a na twitteru atd... svet tvuj brebt suverene splachl do hajlu a ty ted opet vypadas jako klaun...well done...

      Vymazat
  59. a já myslím, že to nakonec naše repre s holínkama vyhrála ... např.včera ve studiu LOH zmíněná pomyslná zlatá medaile za oblečení ;) Měl by ses porozhlédnout a trošku se otevřít...Ono se dá svým světem i zplesnivět, pojoj na to ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hitlera také milovaly davy. Dělá to z něj lepšího člověka? To, že se něco líbí spoustě lidí, ještě neznamená, že je to dobré, hezké nebo positivní.

      Vymazat
  60. Souhlasím, je to hrůza. A že nad tím slintají davy, je bohužel příznačné

    OdpovědětVymazat
  61. Tak oblečení českých sportovců na zahajovací ceremoniál bylo opravdu nevkusné. Upozorňuji, že to byl zahajovací ceremoniál, tudíž slavnostnější akce, tudíž není zrovna vhodné vypadat, jak kdybychom přišli zrovna "kdovíodkud". To, jak byli oblečení při vlastní disciplíně mě také moc nezajímalo. Nápad s holinkama byl celkem dobrý, ale to celkové provedení bylo příšerné. A dalo se to všechno sladit mnohem lépe. A také to vůbec není o penězích. Styl a vkus si za peníze člověk nekoupí. To je podobné jak talent. Talent na to se hezky a vkusně obléci. Talent, který podle mě bohužel většině Čechům chybí. Teď ještě k českým uniformám, styl, vkus a funkčnost se dá spojit a kdo říká, že při sportu se moc na estetiku nehledí, tak hledí. Přeci jenom jsme se takhle promenádovali před celým světem. Ale zase je fakt, že uniformy sportovců dokonale vystihly české ulice. Což je spíše smutné.

    OdpovědětVymazat
  62. americké oblečení fajn, ale ty zvednuté límečky... můj "douchebag alert" bliká červeně :D a za české oblečení jsem se strašně styděla, když si to ještě navíc většina z nich vzala ještě na slavnostní ceremoniál předávání medailí...

    OdpovědětVymazat