pondělí 11. června 2012

Žlutý pudr od Clinique (Clinique Redness Solutions Instant Relief Mineral Powder)


Photobucket

Můj článek o BB krému vyvolal vášnivou diskusi. Muži a make-up? To přece nejde dohromady. Zvláště pak, žijeme-li v zemi, kde by většina mužů raději přiznala, že jsou pedofilové, zoofilové či nekrofilové, než že mají na poličce v koupelně byť jen hydratační krém. Moji spolužáci na střední v Rakousku používali korektory, chodili na manikúru a pedikúru, řešili depilaci a výhody a nevýhody opalovacích krémů či solárií, chodili ke kosmetičkám a na trhání obočí, zatímco u nás je péče o svůj vzhled stále něčím, za co je třeba se stydět.


Chápu, že ne všichni mají takové zlepšováky zapotřebí, ale žijeme v době, kdy jsou důležité nejen znalosti a dovednosti, ale také dobrý vzhled. Víte, že Jean-Paul Gaultier uvedl v květnu 2008 na trh s celou řadu make-upu pro muže? Ve stejném roce uvedl Yves Saint Laurent korektor Touche éclat, také speciálně pro muže a o kosmetice pro pány můžete číst i v sekci Beauty na inVogue (který píší muži pro muže).


Možná se vám při slově „make-up“ vybaví disco slečny s bílým tělem a hnědým obličejem, nalepovacími řasami a lesklými, vyšpulenými pusami, které okázalé líčení kompenzují minimalistickým outfitem a hledají mecenáše. Ale správný make-up nemá být vidět! Myšlenkou je přece napomoci pleti a vylepšit případné nedostatky.


Jako obvykle má tento výrobek mé oblíbené Clinique pekelně dlouhý název. Ale pokud hledáte něco na zarudnutí, určitě jej vyzkoušejte. Tento žlutý pudr dokonale splyne s pletí, sjednotí její tón a zmatní ji. Elegantní obal skrývá pudr, zrcátko a štěteček, takže v malém balení u sebe vždy máte vše, co je třeba. A nejde vidět! Nikdo si ještě nevšiml, že jej (v případě potřeby) používám. Seženete jej v prodejnách Clinique za 890,- Kč a podle jejich stránky "ve vybraných drogeriích Sephora, Marrionaud nebo Douglas".

27 komentářů:

  1. U chlapa mi hydratační krém nevadí, možná když má pupínek a chce ho překorektorovat tak s tím taky nemám problém.
    Ale upřímně, já nechci aby můj přítel měl spoustu kosmetiky a byl v koupelně kvůli péči o pleť dlouho. Asi na mužích hledám jiné kvality než jestli mají lesklou pleť a potřebují pudr nebo naopak matnou. Co se vzhledu týče - důležitou považuji spíš vysportovanost a podobné věci.

    Nicméně - chápu, že to používáš a je to volba každého chlapa. Já kdybych se nenarodila jako žena, asi taky budu tyto věci nakupovat, protože... Cítila bych se bez toho zřejmě ošklivě :D (ale to teď tak soudím čistě kvůli tomu, že vím, jaký rozdíl je, když se namaluji a když ne. u muže to musí být podobné:))

    OdpovědětVymazat
  2. ty máš snáď celú poličku v kúpelni od Clinique :P

    mne osobne nevadí, ak je niekto zástancom aj takéhoto typu kozmetiky... lesk na pery pre mužov a pod, to je naozaj mierne mimo, ale produkty, ktoré majú zakryť nejaký ten nedostatok na pleti sú myslím si v pohode... osobne mám len korektor, pre prípad, že sa objaví niečo nechcené na mojej tvári, snažím sa skôr o prevenciu a starostlivosť o pleť, čo je však pri mojej životospráve občas márne

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, po řasence a rtěnce netoužím a ani je používat nechci, ale korektor a pudr? Podle mě na tom není nic špatného...

      Vymazat
  3. Tento produkt znám a už ho také dlouhou dobu používám.
    Osobně si myslím, že každý chlap by měl o svou pleť alespoň trochu pečovat, protože jak sám ve článku píšeš, vzhled je určitým způsobem důležitý. Bohužel u nás v Česku není zvykem, aby se muži o svou pleť pravidelně starali. Což je myslím si škoda. Nemyslím tím mít v koupelně na poličce desítku různých kosmetických produktů, stačí jen tři, čtyři, kvalitní, které nám pomůžou být v tom každoddením životě o něco hezčí, pokud je to potřeba...

    www.fashionphotography-cz.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  4. Pokud se to nepřehání, je to jistě v pořádku, ale nelíbí se mi na tom jedna věc. V dnešní době jsou kladeny hodně vysoké požadavky na vzhled, jak sám zmiňuješ. Bývala to doména žen, v dnešní době stírání rolí se to čím dál tím víc týká i mužů, ale otázkou je, zda je to vlastně něco, o co bychom měli stát? Ano, člověk má být upravený a čistý, ale zdá se mi, že tlak na to, aby byl člověk za každých okolností dokonalý, se stupňuje. Pod časopisovým a hlavně reklamním diktátem se jaksi přestává rozlišovat, co je dílem retuší, make-upu nebo přírody. Sama dekorativní kosmetiku samozřejmě používám, ale právě mi vadí ten fakt, že za ta léta sebezkrášlování už se jaksi sama sobě bez make-upu nelíbím. Původní zvyšovač sebevědomí se postupně stal nutností, bez které si nedovolím vyjít mezi své známé. Myslím, že z žen nejsem jediná, která se bez nalíčení cítí zranitelně a neatraktivně. A to rozhodně není pocit, o který by muži měli mít zájem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Částečně souhlasím, ovšem s tímto cílem jsem začala make-up i používat, ochranná bariéra před světem. Podotýkám, že vyžaduju make-up "vylepšené já", tzn. aby působil pokud možno co nejvíc přirozeně, ale přitom maskoval nedostatky, excesy s šílenými barvami mám už dávno za sebou. Bez ohledu na nároky nebo nenároky společnosti bych ho používala tak jako tak (a pokud mne muž bude mít rád jen s make-upem, tak zaslouží poslat k šípku, však ani ti chlapi nejsou po probuzení jako růžolící princezničky :)
      Jinak mám dojem, že české ženy moc make-up nepoužívají, buď je to přehnané, ale většina, kterou potkám na ulici, je zcela bez make-upu a vypadá příšerně (na slunci přeexponované počítám do té první kategorie. A teď mne zas budou všichni kamenovat, že chudá česká žena na to nemá čas ani prostor. Ovšem je zajímavé, že např. v Itálii je mnohem větší krize než zde, a tam na to ta chudá žena má. Můj subjektivní pocit je, že jiné národnosti to umí s make-upem (a péčí o svůj vnější i vnitřní svět) mnohem líp (když si odmyslím klasiku "people of Walmart", kterou bohužel najdeme snad už všude ve světě). Na druhé straně mají v zahraničí jistě lepší výběr a víc možností (jsme v podstatě odpadiště Evropy). Kupříkladu kvalitní make-up v potřebném odstínu v ČR nekoupím, kdybych se na hlavu stavěla. Majka

      Vymazat
    2. Majko, ještě že máme ty internety, ebaye a tak, co zachrání chudou českou ženu od potupného života bez make upu v potřebném odstínu. Moje zkušenost je, že čím míň kosmetiky používám (jak dekorativní, tak pěstící), tím líp moje pleť vypadá. Na pudr za 9 stovek bych se zvysoka.. Jediné, do čeho se fakt vyplatí investovat, je životospráva a krém s vysokým UV faktorem.

      Vymazat
  5. Vždycky jsem litovala kluky, že mají mnohem míň možností, jak vylepšit svůj vzhled, než holky. Tohle je taky cesta, no. Když ten makeup není vidět, tak proč ne...

    OdpovědětVymazat
  6. Muj pritel o sebe pecuje (ne zrovna pudr nebo korektor, ale kdyby nemel dokonalou plet, nevadilo by mi to). A musim rict, ze prave diky tomu, ze se o sebe stara, me pritahuje porad stejne jako pred par lety! Spousta chlapu se ve vztahu zmeni a prestanou se o sebe starat a zacnou se chovat nechutne a to je des!!! Ja bych takovyho chlapa uz nechtela:) Takze podle me by se meli panove od tebe trochu inspirovat a pecovat o sebe vic:)

    OdpovědětVymazat
  7. Ty homoprase! Kdybys nekouřil, možná bys neměl ty tvoje "pupínky" a nemusel si kupovat make-up!!!

    OdpovědětVymazat
  8. Pěkný článek, souhlasím s tebou :). Terka

    OdpovědětVymazat
  9. Zdravím,

    já to jen doplním ... používám ho dlouho a jedině kde ho seženete je v Palladiu přímo v prodejně Clinique. Nikam jinam nechoďte, je to úplně zbytečné, prodavačky z prodejen Sephora, Marrionaud nebo Douglas na Vás budou koukat jak na blázna ... co že to po nich chcete ...

    Cx.

    OdpovědětVymazat
  10. Vítku, s tím ne-make-upem u chlapů to bude trochu i mýtus. Dokonce můj tatínek používá korektor, je-li třeba, a krémů má (pravda i díky mému působení :) dokonce několik a používá už mnoho let. Jen nemá potřebu to někde ventilovat, resp. chlapi v okolí krémy sice používají (make-up moc ne ani v podobě BB krému, kde je diskutabilní, zda je to make-up), ale moc o tom nehovoří, protože je víc zajímají jiné věci. A jedná se přitom i o generace poněkud staršího data narození. Samozřejmě věčně zhulený norek nebude slyšet na nic, anebo páni typu "chlap musí smrdět i z fotky" tímto budou opovrhovat, jako čímkoliv podobným, pokud by se tímto tématem vůbec zabývali. Ale velkou roli tady hraje i ženské působení, pokud mohu hovořit aspoň o svém okolí. Mimochodem celoživotně lehce metrosexuální páni na stáří vypadají o mnoho lépe než zanedbaní vrstevníci (myšlen celkový fyzický stav vzhled nevyjímaje) Majka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslel jsem to tak, že muži kosmetiku používají, ale nemluví o tom, protože to by bylo zženštilé... Ale toto je blog o pánských záležitostech, takže tu píšu i o kosmetice. Třeba se dočkáme doby, kdy pánská péče už nebude tabu. Jinak děkuji za hezký komentář :)

      Vymazat
  11. Velmi zajímavý článek. Už sis někdy nandaval make-up na záchodě v nějaký hospodě?

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj Vítku, jsem ráda, že se najde dost lidí (a snad to nejsou jen tví kamarádi), kteří tě tady podpořili v tom, že muž, který používá kosmetiku JE normální. Za sebe říkám ANO kosmetice, která dělá muže mužem (pleťový krém, korektor, tělové mléko, deodorant atd.), tekuté linky NE! :) Jedině tak, že se o pánské kosmetice bude psát a mluvit, pronikne do koupelen našich mužů a stane se jejich běžnou denní potřebou. Snad se toho dožiju, reklama je mocná!
    Naopak nechápu ty, kdo mají potřebu číst tvůj blog jen proto, aby tě mohli (samozřejmě srabácky anonymně) urážet.
    Nevím, jak to napsat, abych se mezi ně nezařadila...řekla bych, že bude stačit slušná otázka:
    Sleduju tvůj blog pravidelně a tvoje zájmy - móda, dortíky : )) - mi někdy připadají zženštilé, když to srovnám s muži z mého okolí. Nic proti tomu, i kdybys třeba po večerech štrikoval a paličkoval, je to tvoje věc a nakonec, kdokoli, a chlap obzvlášť!, kdo se naučí paličkovat, je u mě borec! Ale zajímalo by mě, zda holduješ i nějakým typicky mužským zálibám. Na pivo chodíš, to jsem zaznamenala, ale sleduješ teď třeba fotbal, hrál jsi jako puboš střílečky na počítači? Jenom mě to zajímá....
    A ještě něco, bylo tu pár komentářů k tvému kouření, tak se přidávám - zkus s tím přestat, kuřáci smrdí! Nevím, jakou máš spotřebu, ale zkoušel jsi někdy spočítat, kolik párů bot za rok by sis mohl koupit místo těch blbých cigaret? Už jsi někdy zkoušel přestat? Jak dlouho jsi vydržel?
    Díky za odpověď.
    Nikol

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, o to se také snažím :)

      K těm dortíkům... všichni chlapi co znám jsou mlsní a GTA byla moje nejoblíbenější hra! :D

      Vymazat
    2. Můj chlap je mlsný na tlačenku : )
      No a co to kouření? Jen se přiznej..

      Vymazat
    3. Ja to beru tak, ze koureni je spolecenskou zalezitosti. Nehulim jak fabrika, spis ve spolecnosti, u sklenky (sklenek ;-) , koureni k zivota a do spolecnosti vzdycky patrilo...

      Vymazat
  13. A nešlo by sem dávat třeba i tvé fotky/video před a po aplikaci? Zajímalo by mě, jakou to má účinnost, viditelnost, splývavost na chlapovi. Jako tip je to dobré, ale přeci jen reálný stav by byl ještě lepší. Díky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem také chtěl, ale nevím, jak by to šlo nafotit, aby ten vzhled/efekt byl zachycen věrně... Ještě to zkusím ;)

      Vymazat
    2. Je nutné použit nejaký podkladový krém alebo je možné ho aplikovat rovno na pleť?
      Díky
      Flavio

      Vymazat
    3. Ja ho aplikuji i bez kremu, dobre zmatni a splyne s pleti i tak. Ale v kombinaci treba s tim BB kremem vypada jeste lepe...

      Vymazat