úterý 26. června 2012

Piknik časopisu Apetit


Photobucket

Velké zklamání! Tak bych shrnul piknik časopisu Apetit, který se konal minulou sobotu od desíti dopoledne do sedmi večer. Problém ovšem bylo to, že kolem poledne, kdy jsem přišel, už nezbývalo nic k jídlu, kromě stánku s grilovaným masem pana Kšány, vína, cidru a ledového čaje. Nezlobte se na mě, ale proč je na akci, která má trvat devět hodin všechno vyprodané už po hodině nebo dvou? Ještě, že hned vedle byly prodloužené farmářské trhy (věděli snad organizátoři, že se všechno tak rychle sní?!) a dobře zásobený stánek s grilovaným masem pana Kšány.

Photobucket

Jako u Suchánků. Takto nějak popisují rodiče obchody za socialismu: Musí se přijít před otevírací dobou, pak stát dlouho ve frontě, a protože se stejně všechno hned vyprodá, jdete domů s prázdnýma rukama (žaludkem).

Photobucket

Protože bylo všechno sežrané, vystáli jsme s kamarádkou frontu jak na banány u stánku s jahodovým a třešňovým pivem (které bylo skvělé!), sedli si k pódiu a zrovna když jsme jejímu belgickému kamarádovi vykládali o tom, jak se Češi nevkusně oblékají a národním krojem jsou Rejoicky doplněné goretexovou bundou a batohem na túry, prošly kolem tyto dvě dámy. Rozhodl jsem se vyfotit je a udělat reportáž alespoň o oblečení účastníků.

Photobucket

Photobucket


Samozřejmě Rejoicky. Trekové sandály a trekové boty, sportovní tričko a hnusné batohy. A k unisex oblečení krátké vlasy, aby nikdo nepoznal, jestli jsem žena nebo muž a kolik mi je. Tato fotka by mohla stát v českém slovníku cizích slov u výrazu "androgynní".

Photobucket

Pak jsem zahlédl stejně oblečeného muže a začal si myslet, že jsem snad svědkem pochodu Praha-Prčice či výšlapu na Vítkov.

Photobucket

Nechyběly ani děvky dívky v sexy oblečcích, které důmyslně odhalovaly jejich přednosti. Pro starostlivé matky: Nebojte, ona zástupkyně nejstaršího řemesla matkou toho dítěte nebyla ;)

Photobucket

A jak by na takové akci mohly chybět kabelky z Vitónova holešovického butiku?


Photobucket

Či Gucciho. A pásky Guess s obrovským logem, aby každý viděl, že na to jakože máte.


Photobucket

Jak nedávno psala Áda na Módním pekle o úborech starších korpulentních dam, této chyběl jen květák. A jak vidíte, dopadla, chudák, špatně. Jak byli všichni frustrovaní z nedostatku jídla, pili pivo ve velkém a tuto paní někdo zřejmě pozvracel. Nebo jak jinak myslíte, že docílila barvy své řízy?


Photobucket

Ale líbila se mi ta atmosféra, musím říct. Bylo hezké, teplé slunečné odpoledne a lidé seděli v trávě a dřevěných židlích... Tak jsem si to u pikniku představoval. Sice bez jídla, ale aspoň tam měli to pivo a grilované maso pana Kšány ;)

116 komentářů:

  1. Pěkný report, hezky napsané :-)
    Úlovky děsu jsou dobré, měl si štěstí :-). Jen teda podle mě až moc inspirované Adou a jejím stylem (nechci ti ale křivdit).
    Daniela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, že o tom u nás píše hlavně Áda, ale to snad neznamená, že smí jen ona. Každopádně se jí do Módního pekla navážet nebo jí konkurovat, ale tady jsem prostě musel :D

      Vymazat
  2. tak to je dosť škoda, že takto sa im tá akcia nepodarila.A tie módne úlovky-fíha! :D

    OdpovědětVymazat
  3. Jedním slovem HRŮZA!!! Nechápu, jak někdo může chodit takhle oblečený...a čím dál tím častěji si říkám..Proč jsem se musela narodit zrovna v Čechách? Neříkám, že nemám Čechy ráda, ale za to, jak se někteří oblékají se stydím. Nechápu to. A kdyby se mě nějaký cizinec zeptal...A jak se u vás oblékají? Nevím co bych mu odpověděla.
    Jinak pěkný(i když zrovna ne pozitivní) report z pikniku.
    A vy, co takto chodíte oblečení...STYĎTE SE!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bóže, Terezo, to myslíš úplně vážně?

      Vymazat
    2. Myslím, Terezo, že jsi si sama odpověděla.

      Vymazat
    3. Proč by se měli proboha stydět?! Za to, že se oblékají, tak jak chtějí? Tohle je absolutně jejich věc, kterou přímo (!) nikoho neurážejí ani nepohoršují. A vůbec, co je na tom tak špatné? Zkuste se víc zabývat sama sebou a dělat něco důležitějšího a prospěšnějšího, než se rozplývat nad takovými věcmi. Protože je to ubohé.

      Vymazat
  4. hele, nikdo netušil že se to vyprodá tak rychle ;) a děvčata ze stánků nemohly přijet s kamiónem
    já tam byla v 10:30 a výběr jsem měla bohatý, moc jsem si to užila!
    jediné co mi vadilo, že na viet food friends bylo tolik lidí, že jsem viděla prd :(
    a ty lidi... no což, takhle hrozně se neoblékáme jen na apetitu, ale v celé republice.

    OdpovědětVymazat
  5. haha, no pobavil si ma tym ''desom'' :D

    OdpovědětVymazat
  6. Neupírám ti tvé právo na názor, ale je pokřivený a mimo realitu. Doporučím ti přečít následující článek - http://kackazvykacka.blogspot.cz/2012/06/prispevek-ktery-tu-nemel-byt.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne, pleteš se, Můj názor není "pokřivený a mimo realitu". Ve dvě tam kromě grilu a nápojů nic nebylo, to realita je. Chápu také pohled osoby z článku v odkaze, ale toto je můj názor, názor návštěvníka...

      Vymazat
  7. Občas mne velice mrzí, když vidím hezké kousky oblečení, ale špatně zkombinované, ve špatné velikosti..
    Myslím, že zrovna perla ulic nejsem, ale český dress code je někdy opravdu zážitek, kdo nezažil neuvěří, rifle a tričko, k tomu tenisky - hlavně, že je to pohodlné a zapadám. Aaach jo!
    A mohu potvrdit, že oblékat se hezky a za pár korun se opravdu dá :) a nemusím nikde vystavovat falešná loga, aby lidé viděli, že fakt nejsem laciná! ;D

    OdpovědětVymazat
  8. Přišly jsme s kamarádkou po jedenácté a už téměř nic nebylo, co bylo, na to byly extra fronty. Ale i tak jsme si to užily. A odpoledne jsem se s jinou vrátila jen piknikovat a viděly jsme tě. :)

    OdpovědětVymazat
  9. A do nich, do všech. Jak už jsem jednou psal, jsem ti komentoval jinej post, jsem ze Znojma a sám tu o to zakopávám denodenně.
    Taky nejsem (jakožto prodejce v obchodě s ovocem) "perla" ulic, ale pořád na tom snad nejsem tak blbě, jako ta "smetánka" našich ulic. :)

    Teda, teď v létě chodím polonahej, takže nějaké barevné, stylové a meteriálové variace není třeba řešit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. TO MYSLIS VAZNE??? A TY CHCES JAKO NEKOHO KRITIZOVAT? ziju v Italii, kde je trosku vic nez usmolenych 30 stupnu 2x do roka, tady od cervence do srpna telota pod 35 neklesne ani v noci, ale nikdo, NIKDO neni takove prase, aby chodil do pul pasu svleceny nebo v uchylnych kapsacovych kratasech. V CR maji vsichni plnou hubu toho, jak "ti ostatni" se oblekaji hrozne, a pak vypali takovou bombu, jako ty. Nejsi perla ulic, ale jsi na tom hur, nez ta tvoje "smetanka". ti jsou aspon obleceni.

      Vymazat
    2. Člověče nic o mě nevíš, tak mlč. :)
      Když jsem od 7 do 21 na brigádě venku, rozhodně nehodlám chodit oblečenej dle nějakých "norem". Prostě se během práce opaluju a rozhodně si to se svou postavou můžu dovolit.

      Ale neboj, když už jdu večer do společnosti (do centra, do města), umím se obléci.
      Hezkej den.

      Vymazat
  10. Presne toto sa mne stalo na Apetit pikniku minuly rok (niekedy v zari). Prisla som okolo 1-2 a nic tam uz nebolo. Dost ma to nahnevalo, a prekvapuje ma, ze sa organizatori ani nikto iny nepoucil...skoda skoda..inak zábavný report :D

    OdpovědětVymazat
  11. nerikam, ze nektere kreace nejsou trosku mimo, ale podle me se tam ty lidi prisli pobavit/najist/odpocinout a nejaky styl oblekani jim byl uplne ukradeny. treba si privstali, aby na ne vubec neco zbylo.)

    OdpovědětVymazat
  12. A jaktože se nám nevyfotil i sám mistr? Velice mě mrzí, že jsi mě ochudil o možnost okomentovat tvůj outfit, ale povedlo se ti ulovit pěkně vyžrané úlovky jen co je pravda.
    Pavel

    OdpovědětVymazat
  13. Joo, joo....taky budu dělat report. Buď rád, že sis mohl dát ty moje sušenky, co jsem prozíravě v 11 nakoupila do zásoby :D

    https://www.facebook.com/binfood

    OdpovědětVymazat
  14. panebože .. niektorí ľudia sa fakt nevedia obliekať :/ tvoje fotky by sa hodili na stránku módní peklo :P

    OdpovědětVymazat
  15. Tak to je něco. Ale je pravda, že lidi u nás se neumí moc oblíkat :((

    GIVEAWAY O BOURJOIS !! :))
    http://fashionpuding.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  16. souhlasíme s tím, že se lidi u nás neumí oblíkat, čím menší město, tím je to znatelnější.

    B&M

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No v takovém Brně to není zas o moc lepší, věř mi :)

      Vymazat
  17. To ses zas předved, Víťo.
    A spolu se Eričkem ze South Parku musím říct: Proč se všechno musí totič kolem mý (rozuměj tvý) prdele! (To když mu Marťani zabudovali do zadku anální sondu.)

    Věci můžou být i složitější, než se zdá.
    Zkus zapojit hlavu a třeba tě napadne tisíc a jeden důvod, proč malovýrobce nezvládne upéct tisíc a jeden kejk, pokud je to MALOvýrobce, pokud to kuchtí ve své kuchyni a - světe div se - kejk nejde konzervovat! Ha!
    Tákže, pívo uskladnit - je snadné.
    Dorty a spol uskladnit a vydávat za čerstvé - není snadné.
    Proč tedy Apetit nezkrátil dobu?
    A neužil sis to nakonec?
    No ták, vidiš.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já chápu, jak to bylo s vystavovateli/prodejci, ale toto je můj názor, jak už jsem výše řekl, názor návštěvníka. Je prostě škoda, že na devítihodinové akci po pouhých pár hodinách nic nezbylo... A jo, celkem jsem si to užil, protože díky prázdnému žaludku jsem se s kamarády rychleji opil :D

      Vymazat
    2. To je pořád dokola nic nebylo - houby, bylo a dost minimálně do pěti, spíš déle. Nebylo (celkem pochopitelně vzhledem k povaze jejich práce) u kulinářů, ale to se v případě pěkného počasí a vysoké návštěvnosti dalo čekat a právě proto byly součástí pikniku prodloužené a rozšířené Karlínské trhy (ano, plánovanou součástí pikniku). Dělal jsem na nich u jednoho stánku a viděl jsem nabídku kolem. Stačilo zvednout zadek a přejít ulici do druhé části parku. Těch, kdo tohle nedokázali je mi líto, ale mohli si za to sami.

      Vymazat
  18. strašne sa smejem :D:D skvelý článok :P

    liveyourdailylife.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  19. Také jsem loni byla na pikniku, také snědeno (naštěstí nevypito :)), ale nedivila jsem se, prostě dobré věci jsou hned pryč- máš zkušenost pro příště. Není v silách neprofesionála toho napéct tolik, aby se najedlo půl Prahy, ale to už bych opakovala vše, co bylo řečeno. A zase je škoda, aby ta akce trvala jen po dobu, než se všechno sní, ne? To by to mohli po půl roce chystání za hodinu ukončit..
    A k těm rejoickám- je klidně možné, že ti lidé si potom/předtím/mezitím výšlap na Vítkov udělali, proč ne? Navíc mi to nepřijde tak hrozné... Ty lidi prostě móda nezajímá. No a co? Každý má jiné zájmy. Stokrát horší mi přijdou ony "dámy" s výstřihy až do pasu (nebo od pasu), vybavené falešnými kabelkami, myslící si, jak jsou vysoce módní a na úrovni. Ale je to spíše k smíchu než k vzteku. Když už jsme u toho českého typizování, nejhorší je, že tady každý hledá chyby těch ostatních- stejně, jako se ony budou do očí (či alespoň za zády) vysmívat tobě, že máš hadry po dědovi, ty se budeš smát jim, že vypadají jako prostitutky. Lidem by tu bylo lépe, kdyby se naučili toleranci. Jsou to prostě jiné světy. Západ se mimo jiné vyznačuje také tím, že ať si tam oblečeš cokoliv šíleného (jakýmkoliv způsobem), nikdo na tebe nezírá, protože je to každému putna, popřípadě tě ocení lidé podobného vkusu, ale lidé vkusu opačného tě prostě skoro nevidí. Není to super? Výkřiky o tom, jak je to tu (rozuměj v Čechách) hrozné, viz komentáře výše, jsou z devadesáti procent způsobené právě onou negativistickou všímavostí, která se jinde v takové míře (dle mého názoru) nevyskytuje.

    OdpovědětVymazat
  20. Přijdu na trh s jídlem, kde není nic k jídlu. To má být negativismus? Ne, to je smutná realita :D

    OdpovědětVymazat
  21. Vítku, úžasně jsem se nasmála, skvělý článek :) a z těch haterů si nic nedělej, sto lidí, sto názorů :)

    OdpovědětVymazat
  22. haha, prestehovala jsem se do ceska pred dvema roky a vsechno o cem pises je pravda :D proste obleceni lidi v cesku je...(vetsinou!!) hmm.. nemam slov proste.. "Trekové sandály a trekové boty, sportovní tričko a hnusné batohy." RLZZ!!
    velmi se mi libi tvuj blog a tesim se ze aspon nekteri lide maji opravdu zajem o modu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, a ty "modernejsi" si vezmou sportovni boty adidas nebo nike, jeany, nejake sportovni tricko opet znackove samozrejme a k tomu silene se hodici sportovni kabelku puma

      Vymazat
  23. Zkuste se na to taky podívat z druhé strany - ze strany lidí, co to v domácích po práci/po škole připravují. Zas taková sranda to není... TD

    1) http://luciedvorakova.blogspot.cz/2012/06/apetit-piknik.html
    2) http://blog.trikopecky.cz/2012-06-24-jeste-jednou-o-apetit-pikniku-pote/
    3) http://www.mlsnijazykove.cz/2012/06/apetit-piknik-resume.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nikdo také neříká, že je to chyba prodejců. Třeba ten Piknik neměli organizátoři tak propagovat nebo sehnat víc lidí, když bylo v jejich silách uspokojit lidi jen během první hodiny. A to mohli organizátoři alespoň tušit, ne?

      Vymazat
  24. Odpovědi
    1. Vítězslav.
      Nice to meet you, Pathetic O.

      Vymazat
    2. Ježíšku na křížku. Víťovi je přes dvacet. Což mu nebrání vystřelit reakci, která by byla trapná už ve třetí třídě. Je tohle už závěrečná katarze, než Víťa konečně zmizí z týhle planety někam jinam, kde se obyvatelé konečně oblíkaj podle jeho představ (jako idioti)?

      David.

      Vymazat
    3. Myslíš Mumuland? :D
      A souhlas.
      Víťa mě ba hned dvakrát: Svym vytříbenym slohem (nadsázka, Ivičiči) a svym vytříbenym uavžováním (nadsázka, Ivičiči), jeho vytříbený styl oblékání je už jen třešnička, která mě až tak nepobaví. Tam je mi ho líto.

      Vymazat
  25. Ahoj, mohl bys mi prosím vysvětlit, co znamená věta- umět se oblékat???? A proč žiješ v Česku, když je to tu tak strašně nemódní a jenom blogeři (podle mého dojmu z návštěv více blogů)to zachraňují??! Dík za odpověď ;) Kamila

    OdpovědětVymazat
  26. Milý Vítezslav,
    pri všetkej úcte ako ťa mohlo prekvapiť, že po štyroch hodinách bolo všetko preč na pikniku, kde boli predajcami takmer výlučne "foodblogeri", teda ľudia, ktorí sa príprave svojich produktov nevenujú v rámci svojej práce, ale v rámci svojho voľného času?
    Taktiež nenapadlo ti kde a v akom čase sa tento piknik koná? Ak si len časť obyvateľov Prahy na rozdiel od teba dala tú námahu a išla na piknik "načas" nezdá sa ti pochopiteľné, že tebe nič nezostalo?
    Ja osobne si viem predstaviť i situáciu opačnú. Z oblasti kde si...hm...doma.
    Predstav si, že niekde sa koná akcia, ktorej súčasťou je predaj oblečenia konkrétnych značiek v akciových cenách.
    akcia sa koná od do.
    Nesnaž sa ma presvedčiť, že by si neprišiel minimálne načas, aby si si konkrétne kúsky mohol kúpiť.
    Nesnaž sa ma presvedčiť, že by si do svojho neskoršieho blogu o tejto akcii nepridal aj posmešný odstavček o tých, ktorí si mysleli, že veď akcia trvá 9 hodín, určite niečo zostane aj pre nás a neskôr sa sťažovali, že konkrétne ich veľkosť, či to čo chceli, už nebolo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Promiň, ale na plakátech se psalo jen o jídle a době trvání. Nic o exklusivitě toho jídla ani akčnosti. Obviňuji snad prodejce? Kdyby jsi četla mezi řádky, možná by sis všimla, že je to spíše kritika organizátorů, kteří pozvou pár nadšených hobby pekařek, pak to všude zpropagují, napíší ještě všude "vstup zdarma", což je na lidi jako magnet, a po hodině už nikde nic není...

      Vymazat
  27. Sorry, ale pohled na některé Tvé kreace ve mně vzbuzuje více negativní pocity....než pohled na hippie paní v batikovaných šatech..... Ta paní je narozdíl od Tebe free... tak jako by lidé ve svém "stylu" měli být...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebudu tady rozebírat to, že ta říza vypadá, jako by ji někdo ohodil něčím, co mu nesedlo. Ale "free" je to pravé slovo. A podle mě negativní. Chápu tě. I kdyby v tom ta paní přišla do divadla a všichni ostatní ve večerních oblecích (i když to by se nestalo, protože i do Opery jde každý jak buran) z ní byli v šoku, tak oni by byli páprdové a ona free a svá. Bravo! I don't want to live on this planet anymyore!

      Vymazat
    2. a piknik v parku je to samé jako opera? I don´t think so! To mě teda mnohem víc "vadí" ty ženský s těma fakeama... Ptž to je fakt ubohost... ale že si někdo vezme do parku tepláky..Já sám sice nosím tepláky jen po koleji:D ale co... ať si každý dělá,co chce..trochu mě to naštvalo.. místo abys fotil stylový lidi, tak se tady navážíš do ostatních...a sám máš co dohánět... btw. Já bych si na podobnou akci taky klidně vzal lněnou košili a kristusky a jestli bych se tu pak našel...tak to by ještě bylo tóčo!:D

      Vymazat
    3. Přečti si to znovu a zjistíš, že není a že pointa byla úplně jiná... ;)

      Vymazat
    4. Proč sis prdnul na blog ty citáty o módě?

      Vymazat
    5. Připadaly mi zajímavé, ale nějak mě tam ruší, asi je zase brzy smažu...

      Vymazat
  28. Ahoj Vítku, už dřív jsem přestala chodit na Modní peklo, protože to tam bylo pořád dokola o tom samém, ridžoisky, trekové boty, rifle, voživení, vykukující prádlo, a protože Áda začala být ředitelka zeměkoule, někdy až arogantní. Naopak ráda chodím na blogy lidí jako jsi ty, kdo se nebojí mít svůj styl. I když se mi vždy nelíbí tvůj outfit, obdivuju, že se nebojíš vystavit kritice a že zkoušíš nové věci a jdeš takzvaně s kůží na trh. Za to můj respekt. Ale tenhle "pekelný" článek mě spíš otrávil. Čtyřicet let tu byl socialismus, všichni chodili v tom samém, individualita byla nežádoucí. Ještě to potrvá, než se naučíme hezky oblékat, vážit si sebe a umět si vybírat. Nech to být a soustřed se zase na sebe. Těším se na další tvůj příspěvek. Eva

    OdpovědětVymazat
  29. Evo,vetsina lidi na tech fotkach zadny socialismus nezazila. Jo, jasne, vliv rodiny - tak uz by se konecne mohli odvlivnit. Proto je vhodne, ba zadouci, neustale opakovat: rejoicky ne. Dokud jim to nedojde, coz nedojde. Vyse jsem psal, ze NIC neni horsi nez rejoicky a trvam na tom, ani ty kurvi prustrihy mne neurazi tolik. Navic jsou netorovatelne vsude, mozna krome horolezeni. Ani pokud sli potom na Vitkov, je neomlouva. Vitkov je v Praze, tedy ve meste, je to kopecek, kam vede chodnik. Ani vystup na Rip je nevyzaduje.
    Opr.P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem myslel, že všichni Vítkov znají a že pochopí, že je to ironie :D V Praze není rejoicek potřeba vůbec na nic...

      Vymazat
    2. V Praze není třeba ani Tebe!!!!!

      Vymazat
    3. Já neříkám, že Vítek nemá pravdu, jen že mě otrávilo o tom zase číst. Nemyslím si, že je vhodné ni žádoucí o tom dokola pořád mlet, už proto, že ti lidé, kterých se to týká, modní blogy asi nečtou, takže jediný smysl těchto článků je, že se někteří lidé ukájí myšlenkou, jak jsou lepší než ostatní a jak je strašně obtěžuje se na ty nemožné vidláky dívat.

      Vymazat
  30. Tebe urazi rejoisky?To musis byt dost nestastnej clovek ze Te urazi cizi obleceni.Jinak souhlas s Evou,techto clanku uz je vsude prilis.

    OdpovědětVymazat
  31. Ta paní v rejoickách vypadá asi tak milionkrát líp než Víťa v jeho fujky upnutých špatně sednoucích kalhotách, které nejsou na jeho postavě ani trochu pěkné..

    OdpovědětVymazat
  32. Nějak se to tu začíná vymykat kontrole :). Ano, rejoicky jsou ošklivé, ale tohle nebylo divadlo, probůh. Ti lidé si šli dřepnout do trávy v parku, a ano, byť ve městě, třeba si nechtějí ničit hodobóžové oblečení. Na Vítkov sice schody vedou, ale také je tam milión jiných cest, kde se sportovní boty v pohodě zužitkují- vím o tom své, bydlím pod ním a nedávno jsem po jedné takové absolvovala výšlap v balerínách. Ano, lidé se tu neoblékají kdovíjak, a Karlín je řekněme poněkud výživnější než to, co potkáš na jedničce, ale mě to prostě neuráží. Uráží mě jen tělesný zápach (nejde-li o bezdomovce, tam to chápu) a příliš velké množství odhalené kůže. To je podle mě tou společenskou konvencí, co by se neměla překračovat. Jinak ať si vážně chodí klidně v těch teplákách (a kulturní události typu divadlo z toho teď vyjímám, protože to je skutečně extrém). Mně by se zase vysmáli na horách a v lese, protože odmítám chodit ve sportovním oblečení, a vypadám tam také jako exot, takže až vznikne nějaké módní peklo z přírody, budu první na řadě. Ale přijde mi, že opačně se to prostě tolik neřeší. Chápu, že člověka víc těší dívat se na lidi s podobným vkusem, jaký má sám, a některé věci jsou řekněme neestetické, ale na světě není jenom krása. Nicméně díky tomu může vyniknout. (Do háje, to zní jak citát z magazínu Katka.)

    OdpovědětVymazat
  33. Ma pravdu tady pan. Mluvim o piknikuk jako takovem, ne obleceni. My prisli s rodinou az v 16:00(!!!! ano, jaka to hloupost), deti hladove, behal jsem po celem pikniku i prilehlem trhu a nakonec jsem musel k vietnamci na namesti pro tatranky.. Ano i takto muze vypada "food festival".

    OdpovědětVymazat
  34. Vítku!

    Nemáš rád kostkáče.
    Nemáš rád treky.
    Nemáš rád špeky.
    Nemáš rád fejky.
    Nemáš rád akce, kde se sní jídlo dřív, než tak stačíš přijít.

    A?

    Pokud jde o ty dva první body, tak o nich jsi tu už vedl mnohé disputace, zakončené umnými kopíranci z wikipedie. Tak už všichni známe definice pohorek, tkaniček i hoven ve vzorku.

    A?

    Co tím chci říct: Témata omíláš pořád dokola (Adě totéž prochází, protože umí psát. Ty ne.), nejsi novátorský ani myšlenkama, ani kreacema. Pokud jsme o myšlenky, tak tak je to ještě horší než u těch kreací.

    Otázka1: V čem vidíš smysl svého blogování? (Jo, baví tě to... já vim, ale krom toho eště ...?)
    Otázka2: Kolik zábavných článků si myslíš, že budeš moct ještě napsat, než tě ostrakizujou kemošky BooBek, Gůůlitly a Ráchela?

    OdpovědětVymazat
  35. Milý Vítku, ač nejsem vždy fanynka tvého stylu oblékání, celkově jsem ráda, že se najde někdo jako ty, kdo se zajímá o módu a koho to baví. Ale prosím - nezačínej už opět téma rejoicek a trekových sandálů a podobně! Na tvém blogu se to objevilo už tolikrát; jediné, čeho docílíš dalším opakováním je ztráta těch, kteří sem rádi chodí. I když s tebou zcela souhlasím na téma outdoorového oblečení ve městě, nemůžu to téma tady u tebe už po tolikáté vystát!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem vlastně psal o pikniku, na kterém nebylo po hodině nic k jídlo, a pak jsem zmínil, že se tam začali srocovat horolezci ;) :D

      Vymazat
    2. "Já jsem vlastně psal"
      "Já jsem vlastně myslel"
      "Je to je názor"

      - typické tvoje reakce, když docházejí argumenty. Sorry, vlastně ty ani předtim neargumentuješ. Tak tedy: typické tvoje reakce.

      Vymazat
    3. To berete všechno co napíšu tak vážně? Asi bych si měl dát na blog tento obrázek:

      http://chzmemeanimals.files.wordpress.com/2012/01/advice-animals-memes-socially-awkward-penguin-sarcasm-so-advanced.jpg

      Tvoje reakce je přehnaná. Zrovna u tohoto článku jsem takovou diskusi nečekal - prostě to byl článek o pikniku. To je tak zvláštní? Prostě piknik, který se organizátorům nepovedl, tak jsem vyfotil pár nevkusně vyfocených lidí.

      Mimochodem, závidím ti tu spoustu volného času. Já nemám dost času na to, abych se věnoval svým zálibám a ty ještě dokážeš sledovat blogy, které tě nebaví.

      Vymazat
    4. ty máš zase čas se zabejvat lidma které moda nezajímá, místo věnování sebezdokonalování sebe v oblékání kde máš nedostatky jako prvnák ve vyjmenovanych slovech :D a tvé odpovědi mě dost nuděj nikdy se nevyjádříš přímo nikdy si neobhajíš svuj outfit nic jsi nudnej ty lidi co sem chodí mě baví víc jak ty!!!!!!!!

      Vymazat
    5. Neodpovídáš na otázku.

      A rozlišuj prosím "bavit" vs. "líbit se". Budeš překvapen!

      Vymazat
  36. ach jo, ty outfity ... nekdy je mi z toho opravdu smutno

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně je spíš smutno z toho, jak zle se řeší takové outfity. Z toho je mi opravdu smutno. Víc openminderu jako JohnnieMakepeace a Gina.
      Móda nemá hranice, to je na ní krásný - proto mohou lidi chodit po městě v teplákách (pardón ve stylových teplákách:D) Není to o místě (neřešme divadlo atd., to je extrem), ale o tom, jak se lidi cítí a jak se cítit chtějí. Jde o pochopení jiných světů - trek.boty, rejoicky vyjadřují taky styl, ikdyž pro někoho nepochopitelnej - víc tolerance. Míša

      Vymazat
  37. A jak se, Víťo, díváš například na to, když slečna Matějičná nosí do společnosti vytahané šedé tepláky? To je předpokládám v pořádku..? Jakto?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Před rokem jsme viděl v pánských časopisech kombinace tepláků, saka a motýlku. A líbilo se mi to.

      Vymazat
    2. Opět neodpovídáš na otázku.

      Vymazat
    3. Já sem si jist, že ne

      Vymazat
    4. Tak v zásadě jsme se dozvěděli, že:
      a, Matějičná byla loni v pánských časopisech, nebo
      b, Na Matějičné se to Ivičičovi nelíbí.

      Proč ale tak tancuje kolem jasného: Tepláky jsou hnus i Therese, to ví bůh, páč anonymní chudáky zdrbne, jen to hučí.

      Vymazat
  38. Chtěl jsem napsat původně rozsáhlejší reakci k tomuto článku, ale nebudu se zbytečně sám nasírat. Hadry příšerný a nezajímají mě argumenty o pohodlnosti. Chata, příroda super, město prostě ne. Je to stejně směšný jako jsou směšný hipsteři a blogeři, který chodí stejně oblíkaný a není v nich kousek originality. Každopádně má Víťa pravdu, že když je někde napsaný program, jehož hlavní náplní je jídlo, do 19:00, tak není možný, aby to v poledne víc jak polovina stánků zabalila. Organizátoři to nezvládli a nepoučili se z chyb, kdy například první farmářské trhy končili totálně vybrakované po první hodině prodeje. Lidi prostě lační po kvalitním jídle. Argument, že se alespoň snažili je mi celkem ukradenej, protože doba hájení skončila po prvním ročníku, kde se organizátoři evidentně nepoučili. Ale pevně věřím, že to neskončí jako již zmiňované farmářské trhy, které se musejí potýkat s přívalem prodejců zeleniny a masa nakupovaného v makru a prezentovaného jako domácí produkt.

    OdpovědětVymazat
  39. Vážený Vítězslave,
    Vy jste se asi módě nenaučil v ČR. Ti lidé jsou absolutně bez vkusu. Projížděla jsem Vaše stránky a máte styl. Musím Vás jen chváli, takových mužů se u nás mnoho nenajde.

    Krásné léto
    Jana

    OdpovědětVymazat
  40. :DD žasnu, co se tu strhlo. Lidi, chce to trochu nadhled (ať se náhodou nevyzabíjíme skrze kus nějaké látky, už to tu začíná být lehce žabomyší ... ) Vítku, možná by to chtělo odpoutat pozornost jiným článkem :) Majka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vítku prosím tě, pozvi už konečně Majku na rande, ten její anální ski-alpinismus a patolízalské komentáře už tu všechny hrozně nudí

      Vymazat
    2. Ty jsi taky expert, další z čtenářů myšlenek. Za a s kuřákama na rande nechodím, takže jsi se netrefil. Ale že bys ty, anonymní dotyčný/á, zatoužil/a po randeti? :)) Za b pokud tady člověk sprostě nenadává nebo nezkritizuje kdeco, tak hned má jít na rande :D To je výborné :) Zastání se někoho neustále pranýřovaného ještě neznamená, co ty si tu domýšlíš. Majka

      Vymazat
    3. Za a) expert vážně sem b) láska hory přenáší (narážím na to kouření) za c) nezastaváš se, ale prostě a jednoduše lezeš Vítkovi do zadnice

      Vymazat
    4. Opravdu je patrno, že jsi expert na čtenářství myšlenek (to není kompliment) a virtuální pseudoznalost lidí a lásky :D A kdyby sis povšiml, tak Vítězslava často i kritizuju, viz starší příspěvky (a rozhodně neschvaluju vše, co tu propaguje nebo co nosí/nosil) Ale ještě míň schvaluju vulgarismy, kterými se to tady místy hemží a které vyplozují různí "experti". Majka

      Vymazat
  41. No nevím, jestli je velice nadnesené pořád někoho kritizovat kvůli oblečení. Obzvlášť ti, jejichž problém není nic jiného než si rychle nakoupit nový kousek a rychle si to vyfotit na blog.. A jak bylo výše řečeno, blogeři kritizují jiní, jak jsou jako stádo, ale sami se oblékají stejně. Jsou tací, co chodí velice vkusně oblečení a nemají potřebu si to ještě někde dokazovat. Kdyby ses Vítku aspoň choval jako chlap, ale tvoje starost asi není nic jiného než ošetřování beďárků před zrcadlem.. Pěkná slupka, ale uvnitř kde nic tu nic..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš? Ten je ten rozdíl mezi mou a vámi, anonymními komentátory a haters. Já nehodnotím lidi, já hodnotím jejich oblečení. Zatímco ty píšeš, že pod pěknou slupkou jsem prázdný a že si potřebuji něco dokazovat...

      Vymazat
    2. Bohužel většina lidí zřejmě hodnotí na základě oblečení automaticky i povahu (svět je čím dál povrchnější) Třeba tady http://ona.idnes.cz/promena-ctenarky-ve-stylu-pin-up-d40-/styl.aspx?c=A120628_103335_styl_sck
      proměna unylé lesany v dámu, a hned podle komentářů se z pohodové a hodné holky stává zlá zlatokopka (jenom protože dobře vypadá). A nejlepší jsou v diskuzi výmluvy na nevěru. Holky by holt měly chodit zcela přírodní a jakoukoli snahou o zkrášlení nepolíbené (a pánové vlastně taky), aby všichni byli věrní a měli se rádi :D M.

      Vymazat
    3. Ano, je to smustné :/ Proto kritizuji oblečení. Jak se říká, šaty dělají člověka, jak dokazují komentáře. Proto by na to měl člověk dbát, no ne?

      Na mém blogu si myslí, že soudím lidi podle oblečení a pak soudí mě, přitom já soudím jen to oblečení a neříkám, že musí být špatní/zlí/cojávímco...

      Vymazat
    4. Opravdu ti přijde, že soudíš jen oblečení a ne lidi, když napíšeš toto: "Nechyběly ani děvky dívky v sexy oblečcích, které důmyslně odhalovaly jejich přednosti. Pro starostlivé matky: Nebojte, ona zástupkyně nejstaršího řemesla matkou toho dítěte nebyla ;)"? Když ženu označíš za děvku, tak hodnotíš jen její oděv? Osobně bych to nazvala urážkou a výsměchem. A mimochodem podle oblečení se osobnost člověka opravdu nepozná, zato úroveň příspěvků na blogu už o něčem vypovídá. Tereza

      Vymazat
  42. uplně vidím, jak tam sedíš a s kámoškou pomlouváš oblečení ostatních lidí... jo, to děláme všichni, ale fotit to a psát o tom na blog? to je prostě fakt ubohý.
    bylo by dobré povznést se nad to, tohle je fakt pod úroveň. btw nejsem žádnej tvůj "hater" ani módní analfabet. hynek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani kamarádku módu nezajímá, ale na druhou stranu, toto je blog o módě. Kdybych psal o zahradničení, třeba bych se vyjádřil ke keřům či trávníku... ;)

      Vymazat
  43. Hynku, vis, co je to prd*l? Tak tam!

    OdpovědětVymazat
  44. Souhlasím s tebou, je to děs, takové lidi potkávám i v Brně a je mi z toho smutno. Ale na druhou stranu si myslím, že sis mohl jen lehce drbnout, ten článek už je napsaný moc hanlivě :) ale teď nerýpu, to já jen tak, přišlo mi to už jako moc...

    OdpovědětVymazat
  45. Nelíbí se mi, když někdo jako ty, kdo se neumí obléknout, bude pomlouvat ostatní lidi. Také souhlasím s tím, že se lidé v Česku neumí obléknout. Jenomže u mně do té skupiny patříš i ty se svými věčně krátkými rukávy, nevkusně zvolenými doplňky a podobně. No nic, zdar při dalším focení street stylu.

    OdpovědětVymazat
  46. Kdo pozdě chodí, sám sobě škodí.
    Děláš jako by to byla jediná možnost se v Praze najíst.A ohledně oblékání tu mám jednu průpovídku o potrefené huse. Máš ještě doma ten teplákový overal? Nemyslím si, že by měl být jeden názor "to je dobré a tohle je fuj" ale když projdeš sám osobně to spektrum od A do Z (ano, mluvím o kvalitě a velikostech tvých outfitů) tak se máš co nejmíň navážet do lidí, co zrovna jsou tam kde ty jsi byl v době kdy sis vzal ten overal ve kterém si vypadal jako přerostlé mimino.
    Anna V.

    OdpovědětVymazat
  47. Daniela Kolarova: podivam-li se na Vasi fotografii, dochazim k zaveru, ze ani Vy byste o ne/vkusu mluvit nemela.
    Anna V.: pouzivejte interpunkci spravne, nebo vubec.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nikoliv Kolarova, ale Kocianova. Timto se take omlouvam herecce, ktera by se v podprsence (?) ve svem "pokojicku" pravdepodobne nefotila.

      Vymazat
    2. :D:D Tak teď jsem se pobavila, díky!

      Vymazat
  48. No tak kamarádka tam byla, ještě když měli jídla dost a prý to bylo super! Ale nedivím se ti, byl bych na tvém místě asi taky zklamaný a hlavně outfity kolemjdoucích musely stát za to.. jak tak koukám. ))

    OdpovědětVymazat
  49. Óóóó, jak originální a kreativní, to tu ještě nebylo, fotit lidi na ulici a kritizovat je, velmi průkopnické. Teda čím dál lépe. Přínos nula nic, obšlehnout co se dá, ale nějaká vlastní invence... Nevím, ale od někoho, kdo si věčně stěžuje, jak na něj nevkusně oblečení spoluobčané pohoršeně zírají, bych asi čekala trochu víc tolerance. On ne každý musí nosit dámská psaníčka a kolotočářsky potištěná trička - naštěstí jsou ještě lidé, kteří na sebe nenavlečou všechno jen proto, že je to od xxx. A i když nemám ráda průstřihy a falešný pásky, tak asi raději to, než někoho, kdo rozpoznává vkusné a nevkusné podle jmen návrhářů. Holt někteří lidé si svůj vkus tak dlouho brousili, až jim z něj nic nezbylo.
    (A než se někdo zeptá, tak ne, sama nechápu, proč sem lezu, asi mám nějaký sebepoškozující sklony)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stoprocentní souhlas.

      Vymazat
    2. mohu jedině souhlasit...hezky řečeno

      Vymazat
    3. Proč si myslíš, že oblečení soudím podle značky? Kdybych tak činil, asi bych nenakupoval v sekáčích, ne? ;)

      Vymazat
  50. Aha, to víš, v sekáčích se značkové věci totiž vůbec nedají sehnat... to bude ono.

    A myslím si to proto, že některý kusy oblečení typu Versace for HM jsou celkem obyčejnej nekvalitní hadr, kterej ani esteticky není nic moc pěknýho. Takže co se mě týká, tak si to s levným trikem z "butiku Holešovice" nemá co vyčítat. Ještě před několika lety by to všichni zavrhovali jako hnus - fůůůj, potištěný legíny-trika palmama, ale protože je to Versace, najednou je to pěkný? Tomu fakt nerozumím.

    Asi nikdy se mi nelíbil tvůj styl, ale říkala jsem si, jo, kluk co se nebojí vzít si něco mimo mísu. Jenže teď mi to přijde spíš jako kluk, kterej chce být tak zoufale v kurzu, že se chytně všeho možnýho i nemožnýho a okopíruje kde co (Peklo mám ráda, náhražky pekla ne). A když teda chceš kritizovat to, že si někdo vezme na piknik do parku rejoice kalhoty (teda, že se ty lidi nestydí vzít si na volnočasovou aktivitu v parku trekový kalhoty), tak tu pak nebreč nad tím, že na tebe někdo kouká jak na blázna, když si vykračuješ v triku s papouškama. Ona ta tolerance nejdřív bude muset být oboustranná.

    OdpovědětVymazat
  51. Když se vám blog nelíbí, proč sem chodíte a kritizujete? Já také se vším nesouhlasím a vše se mi nelíbí, ale když jsem pohoršená, tak blog nečtu... Prostě tohle čecháčkovství nechápu,do všeho se rýpat, hlavně do cizích názorů, stejně bude stejně se Vítkův pohled na vzhled spoluobčanů nezmění. Založte si vlastní blog, kde budete vyzdvihovat rejoisky a keen sandály.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každý blog má bohužel negativní i pozitivní ohlasy, za to se na lidi nemůžeš hněvat.

      Vymazat
  52. Tak zprva se mi blog hrozně zalíbil, ale najednou zklamání, narážím na tento post věnovaný urážkám outfitů lidí na ulicích. Fotografovat lidi a pak je takhle zbytečně veřejně ponižovat na blogu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nehodnotím lidi vzhledem k jejich oblečení, ani je nechci ponižovat. Já hodnotím jen to oblečení. To je rozdíl, ne?

      Vymazat
    2. Na tom možná něco bude. Ale hodnotit a posmívat se je taky rozdíl. Dík za reakci

      Vymazat
  53. ale no chce to se nad to trošku povznést. může ti být přece ukradené co ostatní nosí. je přece logické že pro to nemají všichni cit a podobně, případně je to nezajímá. třeba jedna z těch slečen umí krásně zpívat a když by slyšela tebe tak by se ti taky mohla posmívat. nevím no, takový haterský článek je už podle mě přes čáru....
    a jinak, za chvíli budou třeba i češi "in" - kamarád před měsícem vyfotil výlohu Louise Vuittona v New Yorku kde mají ponožky ve sportovních sandálech https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/s480x480/556479_4212123346772_1535213746_n.jpg
    ahoj. sylviett

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když už jsme u toho přirovnávání - já nikoho nenutím, aby můj zpěv poslouchal a nedávám tak nikomu šanci, aby jej mohl hodnotit.
      O těch ponožkách v sandálech od Vuittona jsem před nějakou dobou už psal. V zásadě nejsem proti, ale záleží na kombinaci a kam v tom jdeš: tlusté bílé ponožky vytažené až po okraj tříčtvrťáků v centru Prahy jsou děs, ale tady ladí i barevně a je to určeno do přírody. Vuiton nedělá jen obleky, kabáty a elegantní zavazadla... ;)

      Vymazat
  54. Vítku, vy se tady pořád oháníte společenskými pravidly, tedy tím, že do města sportovní oblečení nepatří. Souhlasím s vámi, ale způsob, jakým prezentujete svůj nesouhlas s jeho přítomností ve městech, je naprosto odporný. Ano, je to faux pas, ale ještě větším prohřeškem proti stylu podle všech pravidel slušného chování je upozorňovat na chyby ostatních. Měla jsem pocit, že se rád stylizujete do role gentlemana. Ale zjevně jde opravdu jen o stylizaci. Slušně vychovaný člověk se neprezentuje vaším hokynářským/pavlačovým způsobem.
    Navrch huj, vespod fuj. Bohužel.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se do ničeho nestylizuji, to jsou jen závěry lidí, kteří můj blog sledují nebo někoho, kdo čte jejich komentáře a dělá si názory podle nich či podle toho, co o mě někde napíší. A toto je článek, který kritizuje oblečení, tak nevím, co jste čekala. Když jsem četl knihu o historii trestu smrti, také jsem nepsal autorům naštvaný dopis ohledně toho, jak ta kniha byla odporná, tak nějak jsem s tím počítal. A i kdyby ne a zjistil, že je mi nepříjemné číst o tom, knihu bych odložil ;) Na ulici bych jim nikdy nenaznačil, že jsou nevhodně oblečení a co si o nich myslím, protože to je faux pas, ale když už o tom píšu kritický článek, tak co tam mám napsat? I v knihách o etiketě odsuzují (mimo jiné) nevhodné oblečení, madame ;)

      Vymazat
  55. Ano, a udržují slušný, edukativní tón. Snaží se vzdělávat, ne šikanovat. Kritiku lze psát slušně a s respektem k dané osobě, dokonce i tak, že ji můžete prezentovat tváří v tvář s tím, kdo podle nás chybil, když to popř. situace dovolí

    OdpovědětVymazat
  56. Víťa je prostě idiot. Nějaký mařky si vyšli na piknik do parku, kde se lidi válejí v trávě, tak proč se neoblíct sportovně? A vůbec, myslím si, že si pitomci typu Vlastíka a ženské z Módního pekla vytváří objekt kritiky sami, protože ať se snažím jak chci, lidí oblečených v tomhle kritizovaném stylu potkávám minimum a když už, tak na místech, kam se to hodí. Ne každý je posedlý vzhledem a dalšími povrchnostmi a věnuje většinu svého času péči o zevnějšek.

    Ad kecy o androgynním vzhledu - to je přesně to, co Vlasťa pěstuje. Nebo je snad mužné šňořit se jako bárbína, brouzdat po módních serverech a každý den se fotit v novým outfitu?

    Ad kecy o vyšší úrovni módní gramotnosti v zahraničí - nevím, nevím, zatím jsem cestoval mj. Skandinávii, Beneluxu, Kanadě, Mexiku, Thajsku a Vietnamu a dosud jsem se nedostal do žádného "ráje", kde by byli všichni upravení a "trendy".

    A jako vrchol všeho - smát se jakési staré paní za šaty je vyloženě ubohost. Zvlášť od synka z dobré rodiny, který určitě nebral nebo možná ještě nebere jako kapesné nějakou almužnu.

    OdpovědětVymazat
  57. Mně se ty komentáře nechcou číst :/ Každopádně Vítězslavě, klobouk dolů! Pecka, Tvůj blog jsem objevila až dnes, tak to tu teď projíždím, jelikož nám ve Frankfurtu prší a nedá se jít moc někam ven, ale zábava na večer se skleničkou vína je to dost dobrá! Proč to ty lidi, kteří akorát držkujou na to, že komentuješ něčí oblečení čtou? Lidi tohle je fashion blog, asi nebude tak těžké si přeložit, co to znamená, tak co tady fix děláte, když nejste schopni strávit komentář autora těchto stránek a reagujete ve stylu "smát se paní za šaty, zvlášť od synka z dobré rodiny a blablabla"?! Tak dělejte tak, ať na to máte taky, máte jedno odkud je, nebo kolik dostává kapesné, všichni máme stejný možnosti, jak mít, nebo nemít na věci, po kterých toužíme, uvědomte si, že je to jen na vás a vašich prioritách! Pak nemusíte psát takový kecy! Doteď jsem netušila, jak se těm "hnusogatím" co u vás nosí půlka populace říká, takže díky za rozšíření obzorů, mimochodem obrat hnuso...cokoli používám docela často, takže plusový body! :) Mám navíc pocit, že opravdu není težké obléct se normálně, když už ne nijak jinak, za pár korun, ale je vidět, že je to pořád pro spoustu lidí problém... A palec nahoru i za BB cream, přítel si kupoval v Paříži asi před pěti lety věci od Gaultiera a to je přitom surfař a normální chlap. Takže Víťo pokračuj a na kecaly se normálně vybodni.

    OdpovědětVymazat