neděle 11. března 2012

Berlínské fotoautomaty


Photobucket

Photobucket


Photobucket

Po celém Berlíně najdete fotoautomaty. Většinou jsou otřískané, počmárané a posprejované a nevypadají právě důvěryhodně, ale fotí krásné, černobílé fotky, za dvě Eura čtyři kusy. Automaty najdete všude, stačí se jen dívat kolem sebe. Na frekventovaných ulicích jako Schönhauser Allee u Sennefelder Platzu nebo na Kottbusser Tor bývají v noci fronty, u mostu na Warschauer Straβe zase v neděli odpoledne, kdy tudy všichni chodí na procházky po nábřeží kolem East Side Gallery nebo na blešák na Boxhagener Platze.

Jen tak mimochodem, v Praze jsem potřeboval fotku na průkaz a tak jsme vlezl do toho automatu na Můstku. I když jsme si sedl až úplně ke stěně, fotka se nepovedla. Byl jsem na ní moc velký, nebyla ostrá, u oka mám jakýsi flek a za tyto čtyři hnusné fotky, které nejsou použitelné vůbec na nic, natož tak na doklad totožnosti, jsem zaplatil stovku.

Photobucket

A na závěr ještě jedna fotka, kterou jsem musel mít! :D

8 komentářů:

  1. První fotka s fotkami je TAK dobrá!

    OdpovědětVymazat
  2. vypadáš skvěle =)

    OdpovědětVymazat
  3. Viem, že táto otázka je trošku off-topic, ale raz si sa tu niekde vyjadril, že často nakupuješ cez ebay a zaujímalo by ma či aj predávaš alebo či máš skúsenosti s predajom. Zaujímajú ma hlavne poplatky.
    Počul som, že vraj sa tam nejako účtujú,no vebec sa v tom nevyznám. Aký poplatok sa platí príp. ked predávaš oblečenie? Je rovnaký pri sume povedzme 50$ a pri sume nad 1000$. Nemám s tým vobec skúsenosti a rád by som v budúcnosti využil možnost predaju cez ebay a každá rada mi bude nápomocná.
    Predom Díky

    Flavio

    OdpovědětVymazat
  4. Účtuje se jen poplatek za vystavení aukci, více fotografií a podobně, plus nějaká provize z výsledné ceny. Ale nejsou to žádné velké sumy, většinou jsme platil jen pár Euro ;)

    OdpovědětVymazat
  5. http://www.youtube.com/watch?v=Scsz6utMNzE

    mohla by sa ti pacit :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to ma potešilo:)
    Ešte raz díky.

    Flavio

    OdpovědětVymazat