pondělí 27. února 2012

Lesany a horolezci mají důvod k radosti


Photobucket
Louis Vuitton, S/S 2012

Photobucket
Lanvin, S/S 2011
Photobucket
Lanvin, S/S 2011

Hnidopichům rovnou radím, aby nadpis mého příspěvku brali s nadsázkou, protože správnou überlesanu jistě ze všeho nejvíc potěší, když v drogerii dostanou novou barvu na batiku nebo jí děda z venkova věnuje lněný pytel, aby z něj mohla vytvořit novou žebračenku. A správný horolezec (který je vždy připraven ve svých trekových pohorkách zdolat pražskou velehoru na Václaváku ehm v Divoké Šárce, ... ehm, kde je v Praze něco, co by vyžadovalo trekové boty?!) má radost z výprodeje v Rejoice.


Mám na mysli trekové sandály. Už minulé léto předvedl Lanvin sandály podobné těm trekovým. Ale letos to Louis Vuitton dotáhl až do konce: Přidal k nim i ponožky! Že by se lesany a horolezci konečně dočkali a jejich milovaný styl byl konečně posvěcen tak slovutnými návrháři? Nebylo by to poprvé; Prada předvedla už před několika lety kožené páskové sandály, ke kterým měli modelové dlouhé vlněné ponožky. Blýská se na nové časy?

Ale aby se zase neradovali příliš, ráčí si přečíst tento článek o tom,
co se zatím děje v Číně. Nemám slov...

23 komentářů:

  1. Víťo, zkus to příště bez toho popichování a vykrádání názvů a pojmenování z Modního pekla, působíš pak jako jedna velká kopírka.

    K těm zvířatům -je to něco strašného, kam až jsou lidé schopni zajít. Jen nechápu proč ten odkaz uvádíš zrovna v takovém kontextu, aby se někdo "náhodou moc neradoval" ( opravdovým lesanám je stejně tvůj blog ukradený, ani neví, že existuješ). Hlavně těmhle lidem vůbec nejde o styl, takže je jim jedno, jestli to co nosí je zrovna in nebo out.
    Zbytečný post.

    R.

    OdpovědětVymazat
  2. farby pekné ale boty hruza pohroma!

    www.karissaworld.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. Do doby, než jsem klikla na odkaz dole, jsem se hodně smála a chtěla i chválit, ale pak se něco jaksi pokazilo :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, je to morbidní. Chtěl jsem tím poukázat na to, že tady hned každý řeší límec ze sto let staré lišky, zatímco v Číně se dějí taková zvěrstva... :(

      Vymazat
  4. :D :D :D :D no nene! Tak to je konec :D

    OdpovědětVymazat
  5. tak teraz naozaj neviem, či to mysleli z recesie alebo vážne. ...inak miesto tých úvodných posmeškov o lesanách a horolezcoch (podľa mňa trošku zbytočné a "od veci") by ma naozaj zaujímal tvoj názor na tie modely a čo myslíš, dostanú sa časom tieto veci do bežného šatníka aj u mužov, ktorí sa zaujímajú o módu, keď si našli cestu na prehliadkové móla? (alebo to je len žart návrhárov? ...ozaj neviem čo si myslieť =D ...mirka

    OdpovědětVymazat
  6. napadalo mě tolik věcí na komentář ale po kliknutí na odkaz si už nevzpomenu ani na jednu. hovada

    OdpovědětVymazat
  7. Lesany maju aspon svoj osobity styl (a aj nejaky svetonazor).
    To sa o vela blogerinach furt navlecenych v uniformach, ehm, H&M handrach, co prave dorazili do skladu, bez toho, aby im to vobec slusalo, povedat neda...
    Jana

    OdpovědětVymazat
  8. Já slov mám, ale jsou to slova hlubokého zklamání.
    Řekla jsem si, že se konečně podívám pořádně na zoubek tomuto blogu, který je na mnoha místech kritizován, a zjistím, zda oprávněně či ne. Jaký je můj názor.
    Těšila jsem se na zajímavého člověka - autora blogu - se kterým třeba nemusím ve všem souhlasit, ale stejně mě bude bavit ho číst, a přemýšlet o jeho článcích.
    Jenže to nepřišlo. Tady není o čem přemýšlet, protože tohle je lacině jednoduché a trapné. Myslím, že si sám uvědomuješ (případně se omlouvám za tykání, ale beru to tak, že na internetu se tyká tak nějak automaticky), že nadpisem nakrkneš hodně lidí. A možná to byl dokonce účel. To by bylo chytré, kdyby ovšem Tvůj nápad nevyzněl tak hloupě.
    Ne, nenaštval jsi mě, ani neurazil, jen ses v mých očích shodil na tu nejnižší laťku.
    A s tím, že to je nadsázka, vtip atd. na mě taky nechoďte (píšu záměrně širšímu obecenstvu, protože víme, jak to na internetových diskuzích chodí, že), protože tohle není dobrý vtip. Je přinejmenším trapný.

    Ale, ať to není jen kritika, ale taky něco konstruktivního - už delší dobu mě zajímá, jak si vlastně, např. Ty, Vítězslave, představuješ takovou typickou "lesanu" či "horolezce"? Já jsem se totiž s pojmem lesana poprvé setkala až na Módním pekle, a nejsem si zcela jistá, kdo to má být...
    Moc ráda chodím ven. Na výlety, čundry, túry, říkejme si tomu jak chceme... A po cestě tam někam za Brno se samozřejmě v tom samém oblečení promenáduji i v brněnském centru. Takže pak jsem tedy v tu chvíli "lesana"? Nebo jak to je?

    Zamyslel ses někdy nad tím, jak rozhořčeně kopeš kolem sebe kvůli tomu, že Tě ostatní (Češi obecně) shazují za to, jak vypadáš, přitom Ty se jen hezky oblékáš?
    Ale Ty děláš to stejné.

    OdpovědětVymazat
  9. ty ponožky v sandálech mě vždycky rozesmějí :D

    OdpovědětVymazat
  10. LOOL, 3/4 mužské populace v ČR bude konečně IN :D

    pribehy-ze-seznamky.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  11. Dumumlailai: před časem jsem se Víti ptala podobně... reagoval pouze na tu část komementu, která ho popudila;)... asi na to, na co odpovědět nedokáže a nechce, protože se mu to "nehodí do krámu", prostě nereaguje ;)... párkrát jsem užuž psala znovu, ale vždycky jsem po chvíli blog zavřela, nějak... s mluvením do dubu nechci ztrácet čas... btw, dub, kdyby nebyl dřevo, by měl určitě aspoň trochu slušnosti a odpověděl
    paradoxně, k dnešnímu pozastavení mě přiměl tvůj komentář, ne článek, ty už... nekomentuji, jen pro zajímavost čtu ;)... stejnak je nejlepší ten Víťův slang... horolezci... pro Tebe je Víťo horolezcem asi každý, kdo chodí po horách coo?! (a nepopouzej se hned, nepoznáš, že to schválně přeháním... stejně jako ty;) )... jo a ještě by mě zajímalo, když už jsem u toho... v čom bys šel na vejšlap do hor ty? jen tak čistě pro informaci, jak se oblíct př. na celodenní vejlet po Krkonoších, abychom byli s přítelem sladěný podle posledních trendů, kdybychom tam na tebe (nebo na Modnipeklo.cz) narazili, tak abychom nebyli zesměšněni před celým fashionblogovým národem ;)
    díky
    Johnnie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já na komentáře reaguji jen občas, protože mě nebaví dohadovat se s někým, kdo překrucuje anebo nechce pochopit moje slova. A teď jsem nebyl několik dní na internetu, tak jsem se k odpovědi nedostal.

      Podle (nejen) mě je lesana taková ta "přírodní" holka, která nosí batiku všech barev (viz Fler), pytlovinu, má dlouhé, rozpuštěné vlasy, žebračenku, neholí si nohy, netrhá si (brežňěvovské) obočí, doplňuje to pořádnými křuskami...

      Ne, horolezcem v tomto smyslu pro mě není ten, kdo leze po horách. Horolezcem je podle mě ten, kdo nosí trekové boty, rejoicky, fleecové mikiny a goretexové bundy (= oblečení do přírody, lesů a hor) a to ve městě, do školy a podobně. Možná je to pohodlné a funkční, ale pohodlné jsou i trencle a nátělník (viz pantáta Škopek) a funkční je i gumový protichemický oblek (tak proč nenosí třeba to, že?).

      Pro mě je to oblečení do hor/lesů/cojávímkam a tam by mělo zůstat. Já mám také rád operu, ale nenosím smoking či snad frak dennodenně do školy (či do hor a lesů), protože by to prostě vypadalo divně. Kdybych na podobnou túru šel, oblékl bych se podle toho jak se patří. Já proti tomuto oblečení nic nemám. Jen nechápu, proč to všichni nosí. Vlastně chápu - z lenosti a pohodlnosti!

      Vymazat
    2. Díky za odpověď, a osvětlení Tvého chápání pojmů "lesana" a "horolezec". Nejspíš už chápu, koho bys takto označil. Co mi však stále uniká, je, proč Tě tito lidé tak rozčilují. Omezují snad nějak Tvou svobodu? :)
      Pokud Ti vadí, že se na ně musíš (denodenně v ulicích) dívat, pak Ti musím připomenout situaci, kdy Ty se naopak zase nelíbíš někomu jinému. Je to pořád to stejné.

      (Já se prostřednictvím svých komentářů nechci nijak dohadovat a překrucovat Tvá slova - pokud jsem tak udělala, tak se omlouvám, a můžeš to uvést na pravou míru. Já se jen snažím vyvolat diskuzi na téma, které mě zajímá.)

      Vymazat
  12. Ne, ti lidé mě nerozčilují. Jen chci svými články na něco upozornit. I když je svoboda oblékání a můžeš si na sebe vzít téměř cokoli, přece jen existují jistá společenská pravidla, kterými jsou lidé vázáni. A chodit po městě nebo ve škole v oblečení na horskou túru je podle mě úplně stejné, jako kdyby tam někdo chodil ve fotbalovém dresu nebo v šermířském úboru. Prostě je to oblečení na určitý sport a ve škole ve měastě to vypadá tak nějak nepatřičně, divně. Kdyby to nosilo pár lidí s tím, že se vrací z túry přes město, tak bych to pochopil, ale že to nosí tři čtvrtiny většina ČR k jakékoli příležitosti (například v centru Prahy v sobotu večer v cocktail baru - proč?), to moje hlava nebere. A proto si z něj dělám legraci... Doufám, že si někdo uvědomí, jak v tom vypadá. Šaty dělají člověka. A když mě v opravně počítačů přivítá "horoleec", tak to ve mně důvěru rozhodně nebudí...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám k tomu svoji poznámku - "sportovní" bunda bývá lépe řešená nejen funkčně, ale i velikostně. A pokud půjdu například do Šárky, tak si prostě sportovní oblečení vezmu, protože je to pro tebe možná novinka, ale většina lidí nekorzuje pouze po hlavních asfaltkách.
      A k uniformnosti - skoro víc mi vadí uniformní módní bloggerky, jedna jak druhá a většině to vůbec nesluší.
      Z.

      Vymazat
  13. tohleto navážení se do lyžařských bund a trekovek už začíná být nuda.

    OdpovědětVymazat
  14. Jen se ukazuje, že v módě by nemělo existovat žádné tabu, je ovšem rozdíl v tom, když se někdo odchýlí od zavedených konvencí úmyslně, nebo naopak proto, že neví, která bije. Proti ponožkám v sandálech apriori nic nemám, i když to sám nenosím a asi nikdy nebudu.

    MBfV

    OdpovědětVymazat
  15. Teda..nejaky cas jsem ted byla mimo civilizaci, tak se ted nestiham divit co je za nove trendy!! No nevim..na vylet do pralesa fajn, ale mezi lidi...ale tak proti gustu zejo..nastesti me nikdo nenuti to nosit :)

    http://thispics.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat