pondělí 5. prosince 2011

Lanvin letos miluje Zara


Photobucket

Toto mě napadlo, když jsem dnes na Kurfürstendammu procházel kolem Zary. Na sakách, botách, motýlcích a hlavně těchto jehlách s látkovou květinou je zjevné, že návrháře aktuální kolekce Zary inspiroval Lanvin. Vždyť motýlky a tyto květinové jehly jsou doplňky typickými pro Lanvin.

Ještě musím říct, že personál tu byl o moc milejší než u nás. A to neplatí jen o Zaře. Jehlu mi prodavačka uložila do plátěného pytlíku, aby se nepoškodila, a opatrně vložila do papírové tašky. To je docela rozdíl oproti tomu, když vám u nás všechny věci prostě nahází do igelitové tašky.

10 komentářů:

  1. to vypadá zajímavě ;-) jinak souhlasím, tady to vypadá, že všichni pracují jen z nutnosti. už několikrát mi zkazil/a radost z nakupování právě prodavač/ka... navíc s těmi věcmi opravdu nezachází moc hezky :-(

    mujfialovysvet.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, muzu se zeptat ty jsi se prestehoval do nemecka? To uz tu nemas skolu?

    diky Martin

    OdpovědětVymazat
  3. Ne, Martine, jsem na Erasmu v Berlíně ;)

    OdpovědětVymazat
  4. jestli ono to nebude tím, že ty lidi opravdu pracují z nutnosti ... :))

    OdpovědětVymazat
  5. Anka: kdežto v Německu pracují jen tak pro srandu králíkům?

    Kytky na sakách se mi líbí, jen škoda, že se Zara u Lanvina inspirovala i zoufale nekvalitním zpracováním :(

    OdpovědětVymazat
  6. Anka: Já myslím, že všichni pracují z nutnosti. Kdyby nemuseli, nikdo by nic nedělal :)

    Zuska: Jestli myslíš ty třepící se okraje, tak tak tomu má u Lanvin být ;)

    OdpovědětVymazat
  7. no jo, sice se to třepí, ale to tak má být... fakt doufám, že se dožiju doby, kdy nějaký vlivný módní guru, třeba Versace, vymyslí kalhoty s dírou na zadnici... to bude teprv hlína:D

    OdpovědětVymazat
  8. Souhlasím! Já jsem tedy rozmlsaná tím, že pendluji mezi ČR a USA, jejichž servis se nedá snad s ničím srovnat. Vím, že pracovat od nevidím do nevidím za pár šupů není nic veselého, ale není to důvod tvářit se jako kyselý zelí, nezdravit a nepopřát pěkný den. V Česku popravdě nekupuji mnoho věcí, ale musím říct, že reakce mnohých prodavaček na moje návštěvy je stejná - odcházíte z obchodu, kde jste si nic nekoupili - a automaticky Vás ani nepozdraví, nejlépe ještě přihodí "kyselej ksicht".
    Tím nechci ale házet všechny do jednoho pytle, jsou i čestné výjimky.

    OdpovědětVymazat
  9. to nic nemění na faktu, že ty lidi pracují, protože musí ... :)

    OdpovědětVymazat
  10. Vítězslav: Sice mi to "u Lanvin to tak má být" přijde jako znouzectnost a zastávám názor, že kvalitní věci mají vypadat kvalitně i pro oko člověka, který o tomto lanvinovském výstřelku zrovna neví, ale střapaté okraje vem čert. Respektive bych předpokládála, že všechno ostatní bude dotažené k dokonalosti, což mi zrovna v tomto případě nepřipadá (už jen ta část květiny, co je tak podivně "vytažená" z jejího středu). Ale když se ti líbí :)

    OdpovědětVymazat