pondělí 19. prosince 2011

Košile na míru


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Tak jsem si v Le Premier v Pánské pasáži nechal ušít košili na míru a jsem velmi spokojený. Padne jako ulitá. V ramenou je dostatečně široká, a přitom dost vypasovaná na to, aby se nad okrajem kalhot nevytahovala, ale stále zůstala pohodlná. Rukávy mají správnou délku a tuhý límec a manžety se jen tak nepokrčí. Taková košile vyjde na 1890,- Kč a to si můžete vybrat látku, ze které bude košile, límec a manžety, jejich tvar, barvu obšití knoflíkových dírek, knoflíky, umístění monogramu, ... Můžete si vytvořit celou košili podle sebe. V obchodě vám vezmou míry a košile bude asi za měsíc hotová. Pokud chcete hezkou košili za dobré peníze, můžu vám Le Premier jen doporučit!

Oblek, opasek a manžetové knoflíčky jsou z H&M, kravata Lanvin z hedvábného dupionu, květina v klopě ze Zary, ponožky mám ze stejného obchodu jako košili, a boty Marks & Spencer.

Za fotky a manžetové knoflíčky děkuji Sandře, která mě fotila v Lucerně.

55 komentářů:

  1. Och, no... tie detaily su paradne, ale to sako...podla mna je ti skratka male!

    OdpovědětVymazat
  2. Malé sako a spojení club collar s zapínáním na manžetové knoflíčky je zajímavé.

    OdpovědětVymazat
  3. Já si vždycky myslel, že pravý fashionista musí mít velikosti v malíku, tím pádem zvládat i proporcionální oblekání a celkovou kompozici.

    Ty vzhledem k této komedii pravým fashionistou nejspíš nebudeš!

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadáš jak mentál!:D vždyť je ti to očividně malý!

    OdpovědětVymazat
  5. ty kalhoty ti vůbec nesedí, dle fotek to vypadá, že ti vepředu tvoří jakýsi "pytel", sako mohlo být o číslo větší...líbí se mi kravata, jinak opravdu souhlasím s příspěvkem nad...model působí, že jsi utekl z ústavu pro mentálně zaostalejší

    OdpovědětVymazat
  6. uz ti prisla? super! libi se mi ty manzetove knoflicky a modre ponozky! :-))

    OdpovědětVymazat
  7. Havlovky! Přesně to mě napadlo! Pokud to byl záměr, tleskám! Pokud ne...

    OdpovědětVymazat
  8. na mě to působí spíš dost rozpačitě, nejsem fandou krátkých sak, kalhoty mají divný střih, nehledě na to, že by opravdu mohly být delší...jediné co se mi líbí je tedy ta košile a manžetové knoflíčky.

    OdpovědětVymazat
  9. Ty kalhoty mají vepředu sklady a schválně jsou krátké, stejně jako sako.

    A nevím, co je špatné na kombinaci club collar a zapínání na manžetové knoflíky. Nechal jsem se při tom inspirovat košilemi z doby kolem roku 1910, které měly všechny zapínání na manžetové knoflíky a límečky se k nim připínaly podle příležitosti.

    OdpovědětVymazat
  10. Móda 1910 se mi líbí, jen bych zvolila jiný knoflíček, lebka je přece jen trochu moc :)

    OdpovědětVymazat
  11. "Wer hat eigentlich festgelegt, dass ein Hemdkragen spitz zu sein hat? Und: Warum machen Männer so ein Gewese um ihren Krawattenknoten, sind aber ohne Experimentierlust, was ihre Hemdkragen angeht? Wir möchten an dieser Stelle eine Lanze brechen für den Rundkragen, im Englischen Club Collar genannt; nicht weil ihn gerade einige Modehäuser wie Burberry, Aquascutum (Bild) oder Brooks Brothers zurück ins Spiel bringen, sondern weil der runde Kragen garderobetechnisch ganz neue Türen öffnet: Er ist eleganter, feiner und das sogar ohne Krawatte. Man kann ihn aber auch gut offen tragen, dann wirkt er lässig wie bei einem Polo-Shirt. Die frühen Beatles waren die Letzten, die ihn aus Überzeugung getragen haben. Jetzt, 40 Jahre später, erlebt er endlich sein Comeback."

    Thomas Bärnthaler, SZ Magazin, 11.9.2009

    OdpovědětVymazat
  12. Ve světě Vítka, potažmo fashionisty jako takového, neexistuje nesprávná kombinace, neřku-li snad přímo část oděvu!

    Pomačkané a pro neznalé oko značně nevkusné "pytlovky" - anti fit, tapered leg, resurekce dávno zapomenuté estetiky, dosti originální a sofistikované!

    Sáčko, z něhož se co to jen jde dere ono opičí torzo ven - slim fit, vše navíc podáno jako úhledná syntéza jemných náznaků britského hunting-heritage a puristicky vytuněné prvorepublikové elegance.

    Prostředí a doplňky pouze uvozují kontext, osobně bych se přimlouval za Café Savoy, nejlépe však Café Louvre, aby to bylo tip ťop!

    J.

    OdpovědětVymazat
  13. Komentáře na tomto blogu by se možná hodily nějakému sociologovi jako ukázka typicky českých vlastností:

    1. Odsuzování. Liší se někdo od většiny? Ukažme si na něj a důkladně zkritizujme a nadávejme!

    2. Neochota přijímat nové věci. Krátké kalhoty, club collar, barevné ponožky?

    3. Asociace. Krátké kalhoty = Havlovky. Havel zemřel - Vítek to dělá schválně. Krátké kalhoty směl prostě nosit jen Havel. To že je to trend u nás nikoho nezajímá. Krátké nohavice = Havel. Jinak to prostě nejde.

    Vítku, máš to těžké. Když u nás většina kluků chodí oblečená jako burani a ve sportovním chodí úplně všude, tak se nemůžeš divit jejich reakcím na cokoli jiného. Mně se to líbí!

    OdpovědětVymazat
  14. Tady je totiž bezpočet podnětů - a hned na několika úrovních - a celé je to (nezamýšleně) natolik komické, že se člověk, bez ohledu na to, vstupuje-li sem cíleně či nikoliv, musí pobavit a dát o tom vědět i ostatním.

    Spatřuji zde jedinou, ne nutně českou, ale nám velmi blízkou vlastnost, kterou však není obligatní a všude na internetu rozšířený hejt, nýbrž jakási nemotornost, nevrodilost, neseznanost v přístupu ke kultuře oblékání, stravování, života všeobecně apod.

    Něco jako "teď jsem přišel na něco, co je všude jinde ve světě naprosto běžné (móda, jídlo, cokoliv) a budu vás ostatní upozorňovat na to, jak zpátečnícký a nevkusný a neohrabaní jste, dám vám to hezky sežrat, protože já jsem se probudil a vy ještě spíte" - a podobný primitivismus a rozšiřující se trend nejen na internetu je radno vymýtit, vysmívat se mu, bojkotovat ho apod. :)

    J.

    OdpovědětVymazat
  15. Ne všechno jiné a odlišující se je dobré!S celkem souhlasím, skladům kalhot rozumím, opravdu to vytvořilo příjemně starobylý vzhled, který nadevše vítám, ovšem na Vítkovi to vypadá v duchu válečného přerozdělování obleků po padlých kamarádech s o číslo menší velikostí. Nad délkou kalhot by se oko dalo přimhouřit, ovšem sako je MALÉ! Vidíte, jak se na první fotce Vítkovi krčí na hrudi? (A to aniž by měl tašku přes rameno, kterou z téhož důvodu nerad nosí.) To se stává, pokud vysněný kousek nekoresponduje s objemem vašeho hrudníku a ramen, ovšem přesto ho nutně musíte mít.

    OdpovědětVymazat
  16. Ty jsi holka, že? Jinak bys totiž věděla, že když máš na sobě sako a strčíš si ruce do kapes kalhot, sako se nakrčí ;)

    OdpovědětVymazat
  17. Já jako chápu záměr, problém je, že Víťa není drobný rachitický Ital a působí to trochu jako znásilnění. Bohužel je třeba respektovat svůj typ. Vítek je klasicky hezký, vysoký a velký. Možná by bylo lepší experimentovat s materiály a doplňky a ne se střihem obleku.

    OdpovědětVymazat
  18. Sako je velikostně perfektní (až na vás, anonymové, maminky přestanou rvát nepadnoucí sako po dědovi, pochopíte), bezva knoflíčky a fusky ou jé! Jen střih kalhot se mi nelíbí. Ale to se mi nemusí :)

    OdpovědětVymazat
  19. To, že někdo napíše svůj názor ikdyž nepozitivní do veřejné diskuze na veřejném fashion blogu, kde autor záměrně publikuje své outfity, pro inspiraci ostatním, neznamená, že tomu "my omezení češi, kteří zaspali všechny možné trendy ze západu" (jak z této diskuze vyplývá)nerozumíme. Když to prostě proporčně Vítkovi nesedí, tak mu to prostě nesedí, ikdyby měl na sobě nejnovější modní výstřelky nebo oblek z roku 1900...Kazí mu to postavu a celý outfit působí tak trochu komicky. Anonym J.: "teď jsem přišel na něco, co je všude jinde ve světě naprosto běžné (móda, jídlo, cokoliv) a budu vás ostatní upozorňovat na to, jak zpátečnícký a nevkusný a neohrabaní jste, dám vám to hezky sežrat, protože já jsem se probudil a vy ještě spíte" - s tím se prostě ztotožňuji, ze všech takových to blogísků mám podobné pocity.

    hezký večer

    OdpovědětVymazat
  20. http://charlie-chaplin.ememorials.in/userfiles/john/charlie-chaplin.jpg

    OdpovědětVymazat
  21. Ty modrý ponožky jsou dokonalý :))

    OdpovědětVymazat
  22. Osobně mi připadají tyhle "hater" komentáře dost smutné. Ještě smutnější je ale to, že ti, kdo hodnotí Vítkovy příspěvky, jsou ve většině případů pokrytečtí idioti, kteří si libují v shazování a urážení druhých. Dále si myslím, že ať Vítkovi kalhoty a sako sednou nebo nesednou / podle mě sednou naprosto perfektně/, je to něco jako závan čerstvého vzduchu pro národ, kde se osobní styl a elegance bere jako druhotná věc, která je v mnoha případech řešena nakupováním na vietnamských tržnicích a v maloměstských tzv. " Domech módy", odkud se vám sako po krátkodobém nošení rozpadne. UKLIDNĚTE SE A LASKAVĚ SE PODÍVEJTE NA SEBE, JESTLI NÁHODOU NEJSTE TI, KDO POTŘEBUJÍ PORADIT.

    S.

    OdpovědětVymazat
  23. Ty manžetové knoflíčky jsou boží!

    OdpovědětVymazat
  24. Ty ponožky miluju .. perfektní. Boty jsou skvělé.
    To je tak všechno.
    Možná, se snažíš být jiný, neotřelý, originální, průkopnický, extravagantní, možná se Ti ta móda líbí. Mně možná taky, ale určitě ne na Tobě.
    Je super mít styl a vkus, ale ještě lepší je, když poznáš co Ti sluší a co Ti nesluší. Je to můj subjektivní názor, ale v tomhle opravdu nevypadáš dobře, ani jinak, neotřele, originálně, průkopnicky. Vypadáš v tom směšně.
    A možná se Ti zdá, že Ti tu jen všichni buď závidí a nebo nemají vkus, ale možná mají pravdu a opravdu Ti to nesluší a vypadáš jen divně.
    A nebo jenom špatně stojíš.

    OdpovědětVymazat
  25. Měl sis nechat ušít na míru i oblek, tenhle ti je opravdu malý.

    OdpovědětVymazat
  26. S:nakupováním na vietnamských tržnicích a v maloměstských tzv. " Domech módy", odkud se vám sako po krátkodobém nošení rozpadne.

    A sako z HM je kvalitní ? Prosím vás od kdy ?
    A tohle je padnoucí oblek:http://www.esquire.com/style/tips/suit-fit-0708

    A.

    OdpovědětVymazat
  27. Jděte doprdele s kecama typu,nojo hejtři kteří kritizují a blabla....já nevim kdy už v těch nadutejch arogantních palicích pochopíte,že stejně tak jak vy máte možnost vyjádřit se negativně tak stejně tak ten zbytek co nesdílí váš názor má možnost vyjádřit se opačně?! neznamená to automaticky,že je člověk,zamindrákovanec,hejtr co nosí pouze hadry z jednoty Milada ,ong čong a kdo ví co ještě... ať byl záměr jakýkoliv,má mít jednoduše soudnost a pokud se zajímá o módu trochu v oku to,co jeho postavě sedne a lichotí a co ne! tohle se nepovedlo jednoduše to vypadá blbě tečka! no big deal?! fakt jako stejně tak jak jsou podle vás "hejtři " tak jsou i vůezdoprdelisti co maj podle mně doma kolikrát oltáře s fotkama konkrétního fashionblogera!!!! trapárna na entou,tohle neustálý handrkování,soráč za vulgarity a "nesofistikovaný vyjadřování" ,ale přijde mi to fakt demence ,je to furt jen to samý dokola: ááách jsi krásný! thumbs up! - jsi hnusnej debile!- nerozumíte módě,jste burani a hejtři! - (pak eseje jak to teda je od obou stran) - pak někdo vykřikne něco o hm a další post! fakt sociologickýho průzkumu hodný tahle celá bloger kultura...:D peace

    OdpovědětVymazat
  28. http://images.thesartorialist.com/thumbnails/2011/12/61411NR_4042Web1.jpg

    italsky original vs. vitek fashionisto vychodni evropy

    OdpovědětVymazat
  29. Kdo by chtěl tyhle modré ponožky, tak je máme v obchodě (Le Premier).
    Když přijdete do obchodu a řeknete "Posílá mě Víťa, měl bych tu mít jedny modré ponožky", tak vám je dáme zadarmo.
    Jakub, majitel Le Premier

    OdpovědětVymazat
  30. Schválně si porovnejte obě dvě fotografie (ze Sartorialist a tu Víťovu) - propadám se hanbou, jestli má tahle groteskní vzrostlá figurka nasoukaná v nevkusných hadrech být považována za Čecha, který se umí oblékat a rozumí módě.

    Ten kontrast je neskutečný.

    OdpovědětVymazat
  31. Jestli mi tedy dovolíte se vyjádřit. Je hezké, že se Vítek obléká jinak, snaží se nosit něco "jiného". Ale jak tu už jedna slečna(?) psala, ne vždy, to dopadně dobře.
    Taky reaguji na tento komentář:
    "http://images.thesartorialist.com/thumbnails/2011/12/61411NR_4042Web1.jpg

    italsky original vs. vitek fashionisto vychodni evropy "
    Proč ta zatprklost? My víme, že na Západě je všechno lepší, jak jinak, ale...(tím nechci napsat, že na Východě je to hezčí a lepší, ale na druhou stranu mě irituje jak si pořád stěžujeme, a když je nějaká snaha, tak to odvrhnem...)

    OdpovědětVymazat
  32. Jakube, nemyslim si, že zrovna Vy byste měl dělat promo svému prémiovému Le Premier skrz blog hastroše, odívaného v sockoidní Zaře a H&M.

    Chápu sice, že jakákoliv reklama plní svůj účel, ale prodejci a majitelé prémiového zboží by měli umět dostát určitého etalonu, a ne znásilňovat punc prestiže otevřeností vůči korunou smrdícím študákům, kvazi stylovým blogerským šaškům, co mají jednu věc od Burberry a domnívají se přitom, že dobyli svět a vůbec všem těmto "nižším" vrstvám.

    Pro plebejce z maloměst, venkova a naplaveniny vyšší móda zkrátka není, neumí zacházet se souvislostmi, tradicí, jemnými konotacemi a výrazivem oděvních prvků.

    OdpovědětVymazat
  33. spousta lidí tu má prostě pravdu, Vítkovi se toto vážně nepovedlo...Doufejme, že příště to bude lepší

    OdpovědětVymazat
  34. To Anonymní: Víte, mě tohle celkem uráží. Podepište se nejdříve, Pak můžeme diskutovat. Já nevím, ale my si rozhodně nehrajeme na nějaký luxusní butik. Ani ceny nemáme luxusní. Naopak. I ti korunou smrdící študáci jednou budou vydělávat, mohou to být naši zákazníci. Celý váš příspěvek je takový zvláštně zapšklý a divně arogantní. My si vážíme každého zákazníka, i toho, který u nás koupí tkaničky za 129 Kč. Opravdu nevím, co k tomu vašemu příspěvku více napsat - snad jen, že jestli někdo ukázal svoje maloměstské plebejství, tak jste to byl vy. A znovu - podepište se, komunikujte, diskutujte. Zatím jste jen ubohý anonym.

    S pozdravem Jakub Lohniský

    OdpovědětVymazat
  35. Manžetový knoflíček - originalita sama!

    http://paninky.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  36. Košile krásná, ale co ty hrbatý záda. Chlape, sakra narovnej se :)

    OdpovědětVymazat
  37. Mě to baví! K tvé lehce komické struktuře obličeje (nic ve zlém, chtěla bych být tvá kámoška!) mi to sedí víc než skinny jeans a McQueen. Doufám, že se o svátcích ještě pořádně vyřádíš, protože chci víc!!

    OdpovědětVymazat
  38. Ten knoflík je parádní, dodává šmrnc.

    OdpovědětVymazat
  39. Ty knoflíčky jsou nejhezčí, co jsem kdy viděla. Jedno velké wow!:))

    OdpovědětVymazat
  40. My 2 cents, když už jsem se prohrabal komentářema:

    1) Zara nebo H&M nejsou sockoidní značky. Není to kdovíjaká móda, ale nevím, proč by člověk nemohl nosit Zaru a Prada najednou. Já si nekupuju věci podle značky, ale podle toho, co se mi líbí, a tyhle komentáře nechápu.

    2) Víťa umí stvořit dobré kreace, ale bohužel mu většinou nesluší. Má prostě ohromné míry a měl by tomu oblečení přizpůsobit, někdy prostě působí úsměvně nasoukaně. Ale jo, někdy to dá dohromady celkem OK.

    3) Nevim, proč každý, kdo si tady nad Víťovejma kreacema nehoní péro nebo frndu je hned HATER a měl by být použitý jako vzorek populace do sociologického výzkumu. Za a) komentáře jsou tu k diskusi a za b) pokud jsou tu někteří lidé, co nedokážou snést, že na jejich ikonu (Víťa nebo Lady Gaga, who cares) má někdo jiný názor, tak by měli dospět.

    OdpovědětVymazat
  41. Nechci komentovat tvůj celkový oblek, ale dííííky za článek a hlavně za košilovou inspiraci. Ani nevíš, jaký je problém sehnat košili na drahého polovičku...když se líbí barva, tak je blbě všechno ostatní a nejhůř je na tom s materiály. Takže tohle by to molo řešit :-D

    Zuzka

    OdpovědětVymazat
  42. Promin, ale na ty prvni fotce to vypada, ze je ti sako male a kalhoty pusobi jako teplaky, jak mas ruce v kapse.

    OdpovědětVymazat
  43. Podobá s Levákem Bobem ze Simpsonových je čistě náhodná " http://nd04.jxs.cz/877/600/2d575d9833_72789618_o2.gif " ? Originalita se cení, ale je důležité zachovat určitou duchapřitomnost při oblékání a respektovat svou postavu.

    OdpovědětVymazat
  44. Nepovedený pokus, hodně nepovedený. Manžetové knoflíčky ok, ale ne k tomuto oblečení. Ty knoflíčky jsou nej z celého trapného prvorepublikového úboru. Pro modré ponožky? Lepší by byly červené? Proč lebky? lepší by byly určitě jiné. Příště. Nechoď nakupovat do lepremier a bude lepší :-)

    OdpovědětVymazat
  45. Takéto obleky milujem, ako Jay Gatsby nosil:)

    OdpovědětVymazat
  46. Ačkoliv jsem Víťo Tvůj fanoušek, tak toto se bohužel opravdu nepovedlo. Ale soucítím s Tebou, jelikož mi také nějaký čas trvalo, než jsem zjistila, že opravdu nemohu nosit vše, co se mi líbí, ale musím v první řadě respektovat svoji postavu. Jinak děkuji moc za tip na Le Premier!

    to Jakub Lohniský - Le Premier: Je mi moc sympatický váš přístup, už jenom kvůli tomuto do Vašeho obchodu asi brzy zavítám.

    A jinak moc nechápu, proč tu několik lidí schazuje Zaru a H&M. Všechno je především o střihu a materiálech a pokud přemýšlíte hlavou, tak v těchto obchodech se naopak dá najít rozumný kompromis mezi cenou, materiálem a vzhledem. Klasické české značky, které jsou možná kvalitnější mají kolikrát strašné věci, které by se hodili spíše pro starší generaci a ne pro 20-ti leté nebo lidi zapálené do posledních trendů a naopak luxusní značky, kde je super jak design, tak materiál, tak mi upřímně řekněte, kdo na to z Vás v této diskuzi má? Ani moje rodiče na to nemají a já jen doufám, že po studiích třeba někdy mít budu, jelikož móda a styl je pro mě nejen zábava, ale i vizitka a důkaz určitého vychování.

    OdpovědětVymazat
  47. Košile na míru, ale sáčko se ti nějak srazilo :)
    Ty kalhoty jsou asi retro nejretrovatější, ale to pytlovité nařasení na kou... dělá z chlapa dýni.
    Zcela neanonymní A.C.

    OdpovědětVymazat
  48. Co tohle je??? :-O To je jako vážně? :D

    OdpovědětVymazat
  49. Jinak proč by HM a ZARA měla být sociální??? .... V tom případě jsme všichni socky :D Povrchní jako prase.....

    OdpovědětVymazat