pátek 25. listopadu 2011

Šmejd ze Zary


Photobucket

Na jaře jsem procházel kolem Zary a uviděl tuto tašku. (Měl jsem ji tady a tady) Velká, celá z nádherné broušené kozí kůže, s připínacím popruhem na rameno - přesně taková, jakou jsem hledal. Musel jsem ji mít! Myslím, že stála čtyři tisíce.

Jak jsem byl naštvaný, když se mi asi po týdnu začalo rozplétat jedno z uch, ze kterého pak začaly trčet i nitě! Dobrá, to by se ještě dalo spravit. Ale když se po dalších deseti dnech začalo odtrhávat jedno z poutek, na která se připínal popruh na nošení na rameni, rozhodl jsem se tašku vrátit. Po třech týdnech, a to jsem ji nepožíval denně. Moc se mi líbila, ale když to byl takový šmejd...! Reklamace proběhla v pořádku a peníze mi vrátili bez problémů.

Ale není to poprvé, co jsem měl v Zaře problémy s taškou! Na jednom pouzdru se mi po několika málo použitích rozbil zip, na další tašce se mi rozpadá ucho. Nikdy jsem nebyl fanoušek Zary (vysoká cena versus špatná kvalita a divné velikosti, které mi většinou nepadnou), i když jsem tam našel několik skvělých kousků. A toto moje mínění nezlepšilo.

Jaké zkušenosti se Zarou máte vy? Nakupujete tam rádi?

Photobucket

Photobucket

Photobucket

42 komentářů:

  1. Pre ktorú tašku si sa nakoniec rozhodol?
    Pre tú Pradu alebo DG?:)
    Inak Margiela a Delvaux má krásne tašky,mrkni sa na ne!
    Ak si si ešte nevybral, mohlo by ti to pomoct s rozhodovaním!

    Ak už máš tú svoju tak sa s nou rovno vyfot a zves to sem:)

    Flavio

    OdpovědětVymazat
  2. jelikož jsem v inditexu pracovala tři roky, tak vim o kvalitě výrobků své a nakupuju všude zásadně ve slevách a to ještě v těch posledních, kdy cena celkem i začíná odpovídat kvalitě. jinak já osobně mám ze Zarou dost špatný zkušenosti ne tolik s taškama jako z botama.

    OdpovědětVymazat
  3. S Topshopem je to můj nejoblíbenější obchod a nikdy jsem s kvalitou problém neměla. Zvláštní, že by se pánská Zara až tak lišila? Kamarádi tam nakupují a taky vždycky vpohodě.

    OdpovědětVymazat
  4. Mně se ze Zary dokonce rozbila jedna kabelka dvakrát: první den po koupi a podruhé así týden poté, třetí mi již vydržela až doteď, což už je asi třetí rok. Takže občas možná opravdu záleží na daném kousku. Nicméně se v českých obchodech málokdy stane, že ti věc vymění bez keců, za což má Zara opravdu hvězdičku.

    OdpovědětVymazat
  5. Je ti zvláštní, ale já si snad nikdy nic v Zaře nekoupila...

    OdpovědětVymazat
  6. Já si věci ze Zary nekupuji, takže nemůžu posoudit jejich věci jsou fajn, který padnou do oka, ale nejsi jediný od kterého slyším stížnost ohledně kvality výroby. Snad natrefil jsi na lepší a kvalitnější))

    OdpovědětVymazat
  7. stejne jako xpixiex...v zaře nakupuji jedině v druhém a třetím kole slev...jinak je zbytečně předražená a za plnou cenu bych tam nekoupila opravdu nic

    OdpovědětVymazat
  8. Zaru mám moc rada. ako tak premýšľam, kabelku Zara nemám žiadnu... tak neposúdim. inak sa mi raz rozthli komplet nohavice po 5 minútach :)), ale "našťastie" tak správne, že sa dali pohodlne zašiť znovu
    ale inak je Zara u mňa stále obľúbená

    OdpovědětVymazat
  9. Tak kde tedy nakupovat? Myslím, když jsem tady v ČR.Zara pochybná kvalita, H&M je na tom s kvalitou ještě hůř, ostatní obchody nic moc a TOP SHOP se mi tu zdá předražený víc než Zara.Poslední dobou mám opravdu problém s nákupy, buď je cena nadsazená anebo kvalita šílená.

    OdpovědětVymazat
  10. Já si zase u H&M stěžovat nemůžu... Na jednom tričku se mi zkroutily švy a boty mají vůbec nekvalitní, ale ochotně je reklamují. A Topman nemám rád. Buďto jsou Britové strašně malý anebo já jsem příliš velký. A kvalita je tam podle mě hrozná, ještě horší než v Zaře. Na všech tričkách odtud mám žmolky, koženka křičí Plast! a svetry tam mají snad jen z akrylu a polyesteru a ne z bavlny nebo vlny. Ty se dají v H&M nebo Zaře koupit.

    OdpovědětVymazat
  11. Pracoval jsem přímo v pánské Zaře. Veškeré zboží, které jsme dostávali, mělo dvě visačky: jednu červenou, pro západní Evropu(tu jsme odtrhávali), a druhou modrou - pro nás. Rozdíl mezi těmito visačkami byl mnohdy i 70 éček.

    Jsou to mega šmejdy a opravdu netuším, proč za ně narozdíl od západu platíme horentní sumy...

    OdpovědětVymazat
  12. To je zajímavé... Mě by zajímalo, proč musíme platit o tolik víc než v zahraničí. Vzhledem k poměru platů u nás a na západě u nás tak zboží vyjde několikanásobně dráž...

    OdpovědětVymazat
  13. Nevím, jestli brečet nebo být ráda, že jsi napsal tento článek. Mám už 2 měsíce vyhlídnutou koženou, kobaltově modrou tašku v Zaře a zítra jsem si ji chtěla v Berlíně koupit! No, radši budu bez kabelky než abych si potom rvala vlasy za to, že jsem si jí já blbá koupila. :D
    Díky Víťo, nejsem o 100eur lehčí. ;)

    OdpovědětVymazat
  14. já jsme se zarou v podstatě žádné problémy neměla, nicméně souhlasím, že je zbytečně předražená a že se vyplatí nakupovat až ve slevách. ale mají tam hezké kabáty..:)

    a s tím zahraničím - já myslím, že problém je, že lidi si to stejně koupí, i za větší prachy. vždyť zaru mnoho lidí považuje za "lepší" značku, stejně jako třeba benetton, atd. přitom jsou to v podstatě "šméčka"...

    OdpovědětVymazat
  15. Blonde: Myslím, že víš o které tašce mluvíš :) Mají krásné, luxusně vypadající věci, protože hodně kopírují návrháře. Ale kvalita nic moc... I kdy možná se to liší kus od kusu, ale já jsem tam měl vždycky spíše špatné zkušenosti :(

    OdpovědětVymazat
  16. Flavio: Ta taška D&G byla vyprodaná dříve, než jsem si ji stačil koupit a Prada je poněkud nad moje finanční možnosti... stále hledám :)

    OdpovědětVymazat
  17. Já mám Zaru celkem ráda, především jejich ryfle jsou snad jediné v ČR, co mi padnou. Ale souhlasím se všemi jde o vysoko nadsazené ceny, to samé Topshop!!!
    Snažím se co nejvíce nakupovat v zahraničí. Př. kalhoty v Zaře, které jsem kupovala ve Španělsku za jejich plnou cenu, byli na naše za 499,-, sem se tyto kalhoty dostali asi o 2 měsíce déle a za krásnou cenu 1699,- tj prostě výsměch!!
    Topshop to samé, když porovnám cenu na eshopu s cenou v obchodě mnohdy nestačím zírat. Přesto všechno v ČR se nakupuje všeobecně špatně a radši Zara a Topshop než tričko z HM, kde kvalita po jednom vyprání odpovídá hadře na podlahu.

    OdpovědětVymazat
  18. Topman má zase výhodu, že to co je na jejich eshopu rychle vyprodáno k nám dorazí za půl roku a je tam toho dostatek :D Ale zase mě naštve, když mají něco ve slevě a u nás se to až do vyprodání prodává za plnou cenu...

    OdpovědětVymazat
  19. Musim rict, ze jsem si v Zare taky nikdy nic nekoupil az na nejake kalhoty pred par lety - proste mi tam nikdy nic dobre nepadlo a tak jsem tam v podstate prestal chodit.
    Ale k tem cenam, je to opravdu neskutecne, jaky je rozdil mezi CR a napr. UK Je naprosto mimo moje chapani, jak muzou byt v CR ceny tak vysoke, vzhledem k platum... V UK nakupuji o desitky procent levneji a velmi casto jsou tu akce typu 'kup 2 veci a 3 dostanes jako darek' A vubec netyka jen obleceni... Chapete to nekdo???

    OdpovědětVymazat
  20. Ne, nechápeme :( A jaké tam mívají slevy! Třeba kolekce Jimmy Choo pro H&M - jistá taška, kterou jsem chtěl, u nás vyšla myslím na 7000, zatímco v Rakousku a Německu asi na 4500. A nakonec ji měli v online shopu zlevněnou na 100 EUR! A to už je docela rozdíl, ne?

    OdpovědětVymazat
  21. já nechápu ty obchody narvané turisty, ja skupují všechno a všude, přitom u nich je to daleko levnější, u nás zakopáváš o davy italek a angličanek, jakoby v životě neviděly obchod? Může mi to někdo vysvětlit?:)

    OdpovědětVymazat
  22. Tuto otázky si také neustále kladu a mám chuť jim říct "proč si to tu kupuješ, když je to tu tak předražené?!" :D

    OdpovědětVymazat
  23. to je děs no..já v zaře nakupuju pouze trika nebo rifle a to jsem vždycky spokojená;)

    OdpovědětVymazat
  24. je to proto, že třeba v uk je daleko větší trh s oblečením, větší rivalita a prostě se to vyplatí. je vůbec nezajímá, jaký jsou v čr platy. na druhou stranu nenadávejte na čr, v mnohém jsme na tom daleko lépe než "západ" a za tím si hodlám stát.

    OdpovědětVymazat
  25. Vítězslav: Viem, myslel som nejaký ekvivalent DG:)
    Kto hladá ten nájde...)
    Vela štastia a nezabudni vyfotit!:)


    Neviem, s retazcami skúsenost nemám,ale už som sa stretol s názorom,že do CR vraj putuje tovar,ktorý by si nedovolili v GB povedzme, predávat, že sa jedná jednoducho o "new with deffects". Možno by bolo lepšie keby si to nakupoval bude cez e-shopy alebo v GB,FR,D apod.

    Flavio

    OdpovědětVymazat
  26. Kvalita Zary je skutečně tristní (chtěl jsem napsat k zblití, ale buďme korektní). Když jsem si tam dovolil reklamovat boty, kdy byla každá velikostně jiná (přitom číslo na podrážce bylo totožné), dívali se na mě, jako na nějakého rejpala, který řeší kraviny, tedy že mu botička na pravé nožce trošku plandá... A poté, co nedávno zvedli ceny ještě výš, už nemám chuť tam jít tím tuplem. To už budu raději půl roku šetřit na tašku u konkurence, která mi ale vydrží a nerozpadne se po týdnu...

    OdpovědětVymazat
  27. Proč v české Zaře stojí stejné oblečení dvojnásobek? Protože prostě existujou lidi, kteří jsou ochotni za tuhle pochybnou kvalitu tolik peněz dát. Ať je to jejich neinformovaností, neznalostí kvality, či dobrou reklamou (populárností) Zary. To je to samé, jako že Češi považujou krokodýla za něco nóbl luxusního (přitom kdekoliv v zahraničí je to spíš nižší střední třída), prodejcům pak nic nebrání v tom, nasadit si cenu třeba 1800 za polo, 4500 za boty (na západě 30€, resp. 70€). Proč ne, když jim to jsou lidi ochotní dát... Druhá věc je, pokud to tam lidi kupují z "naštvanosti" na to, že design, do kterého se zakoukali, se nedá nikde sehnat v lepší kvalitě. To se mi stalo s jedním svetrem, ale jinak pochybuju, že do Zary a Lacoste chodí jen samí naejření lidé :))

    Ahoj Martin

    OdpovědětVymazat
  28. Ano, asi to bude tím, že lidé mají Zaru za něco lepšího. A co mají všichni s Lacoste vážně nechápu... stejně jako polo trička Ralp Lauren byla původně určena ke sportu a dnes si lidé myslí, že je to kdoví co za luxus...

    OdpovědětVymazat
  29. V Zaře nakupuju akorát v zahraničí nebo v posledním kole slev, kvalita dost pokulhává za nastřelenými českými cenami. Chodím si tam pro džíny, ty mi skvěle sedí. Koupila jsem si jedny za éčka v přepočtu za necelý pětikilo a pak jsem ty samý viděla v Brně s cedulkou 899 kaček. Ale mám je už x let a furt dobrý

    OdpovědětVymazat
  30. Víťa: Máš pravdu, myslím, že někdy v létě jsem viděla v Zaře kabelku, která se neskutečně podobala té od Céline!(a to nemluvně o Mulberry) To mě dost odradilo..
    A když už mluvíš o JCH pro H&M. Než se rozjela v obchodech Versace pro H&M, sledovala jsem na internetu ceny. V USA se prodávali za skvělé ceny např. dámské lodičky za našich necelých 2000kč. Řekla jsem si, ok, koupím si je. Ale jaké bylo pro mě překvapení, když se zveřejnily ceny pro nás. Mnohdy o tisíce dražší! Za ty lodičky u nás chtěli 3000kč! Neuvěřitelné. Opravdu to nechápu, když porovnám platy Američanů, Němců nebo třeba Britů, tak ČR je na tom dost špatně. :(

    OdpovědětVymazat
  31. V Německu stály 99 Euro... Což jsou necelé 2500,-

    OdpovědětVymazat
  32. Nejsu žádnej ekonom (nebo tak něco), ale tuším se tomu říká cenová diskriminace a je to ta stále omýlaná ochota, nás chudáku ve střední evropě, platit hromady peněz za průměrný věci. a k lacoste a polo ralph lauren: je drahy tady a je vpodstate dost drahy i jinde ve svete....takze to bych uplně nehodnotil...je to takovej ostrov sám pro sebe:) (a jo su trochu potrefená husa;), pro mě je to prostě klasika, hlavně pěkný barvy co zůstanou furt stejný (což se o švech jdoucích rovně říct nedá)

    OdpovědětVymazat
  33. Ano, Polo Ralph Lauren a Lacoste jsou drahé všude a asi proto si spousta lidí myslí, že je to "něco lepšího" a že se to hodí i do divadla a podobě... achjo.

    OdpovědětVymazat
  34. to Anka: To nevim v cem jsme na tom lepe nez zapad, ale klidne si za tim stujte:)
    Samozrejme, ze je v UK nezajima, jaky je plat v CR, o to taky nejde. Jde o to, ze obchodnici v CR neprizpusobuji ceny nizsim nakladum na pracovni silu, pronajem prostor, reklamu, distribuci a dalsi veci.
    Argument s velikosti trhu moc nefunguje, pukud se budeme bavit treba o Rakousku, ktere ten trh o moc vetsi nez CR nema...

    OdpovědětVymazat
  35. tak to divadlo byl snad vtip ne?

    OdpovědětVymazat
  36. No... když sedíte v Národním divadle v lóži a na jedné straně sedí pán v obleku s motýlkem a na druhé někdo v roztrhaných, vyšisovaných džínách a polo tričku, vypadá to poněkud... divně. A určitě nevhodně, nemyslíte?

    OdpovědětVymazat
  37. Já jsem se rozhodně nepřikláněl k tomu, že by to mělo být dobře. Doufám, že jsem tak nepůsobil. Zastávám stejný názor jako ty a to, že by se mělo oblékat podle příležitosti.

    To že se to dá vidět i v Národním je teda smutné (já jsem asi proti tomu imunní nebo jsou v Brně líp vycvičení:) nevidím to, nebudu si kazit divadlo:)).

    PS: nejradši sedávám v lóži:)
    PPS: nevím jestli znáš gilt.com ale nedávno začli posílat do evropy (je to prémiový shopping club...řek bych na jiné úrovni než například fashiondays...značky namátkou GANT,Marc by Marc Jacobs, ceny solidní) jestli chceš pošlu ti pozvánku.

    S pozdravem, Adam

    OdpovědětVymazat
  38. Nebyl jsem si jistý, jak to mám vnímat :)

    A nevím čím to je, ale když je ples u nás doma na vesnici, tak mají všichni (dobře, až na pár výjimek) kluci oblek, čistou a vyžehlenou košili, kravatu a černé polobotky. A to co bylo k vidění například na plese FF UK bylo hrozné.

    A za pozvánku budu rád. E-mail je nahoře vpravo. Díky :)

    OdpovědětVymazat
  39. Pozvánka nejde pozvat, tvrdí mi to že už je tvoje emailova adresa zaregistrovana, takže leda by ses přihlásil už sám o členství.

    Nebo to už jde bez pozvánek? (já jsem se hlásil asi před 2 rokama, takže nevím jak to je teď)

    OdpovědětVymazat
  40. Zřejmě je to bez pozvánek, ale ta stránka je prý nebezpečná a nechce mě to pustit dál

    OdpovědětVymazat
  41. Já nakupuji u Vietnamců, ceny jsou skvělé a s kvalitou - jak to tady čtu - jsou na tom mnohem lépe. Mně na značce, která je na visačce, nezáleží.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani já ne, záleží mi na materiálu a vzhledu. Značku beru spíše jako záruku jisté kvality a u řetězců spíše očekávám určitý styl, který značka má.

      Vymazat