pátek 11. listopadu 2011

Přiznej barvu!


Photobucket

Možná jste si všimli „aféry“ kolem červených ponožek Karla ze Schwarzenbergu. A já ten povyk kolem nechápu. Ponožky jsou u mužů jedna z mála věcí, která může mít i křiklavou barvu nebo vzor a přitom se hodí i k formálnímu oblečení. Proč si nezpestřit oblek barevnými ponožkami a třeba i kapesníčkem v klopě?

Vždyť spousta mužů nosí obleky nerada právě kvůli tomu, že v nich vypadají stejně jako všichni ostatní, protože nemají tu možnost vyjádřit svým oblečením vlastní vkus. A mají pravdu! Už dávno přece nežijeme v devatenáctém století, kdy existovaly tabulky, které přesně určovaly typ, střih, barvu, materiál oblečení, rukavic a klobouků vzhledem ku příležitosti. Nedávno jsem si ke tmavě modrému smokingu oblékl švestkově modré ponožky. A podle mého to v kombinaci s motýlkem z fialového hedvábí vypadalo dobře.

Ať už k džínům, plátěným kalhotám či k obleku – barevné ponožky se hodí ke všemu. A je jedno, zvolíte-li kalhoty s krátkými nohavicemi, jak je to teď in a ponožky budete dávat na odiv schválně, anebo někdo ocení váš vkus až když si sednete nebo dáte nohu přes nohu. Je jen na vás, jak ponožky se zbytkem zkombinujete. A možná právě proto se muži barev tak bojí – asi že pro ně nemají takový cit jako ženy. Někomu stačí pamatovat si, že k tmavému obleku patří černé ponožky a černé boty, k béžovému béžové ponožky a hnědé boty a k bílému pak všechno bílé. Abych nemluvil jen o oblecích – barevné ponožky se samozřejmě hodí ke každému outfitu.

Pokud chci jednobarevné ponožky, jdu do Le Premier v Pánské pasáži. Najdete tam (mimo jiné) velmi kvalitní ponožky v krásných sytých barvách. Před nedávnem jsem si tam pořídil několik párů a můžu říct, že barva i tvar i po několika vyprání spolehlivě drží. Co mě příjemně překvapilo je, že nesjíždějí z nohy (když ponožky sjíždějí, tak mě může trefit šlak), na noze hezky vypadají, nekrčí se a jsou i dost dlouhé, takže když hodíte nohu přes nohu, nedopustíte se faux pas ukazování holého lýtka. A mají na výběr jak hladké, tak žebrované ponožky. Velikost je jen jedna, ale když jsou dost mně, tak musí padnout každému. Stojí 150,- za pár.

Nedávno už jsem zmiňoval Happy Socks. Ty mám rád kvůli velkému množství nejrůznějších vzorů. Je jen na vás, jakou barvu či vzor si vyberete, protože všechny modely dělají ve všech velikostech. Z nové kolekce mě zaujaly „chlupaté“ bílé s černou patou a prsty a pár v opačné kombinaci barev a ty s leopardím nebo zebřím potiskem. Ponožky z nové kolekce jsou o trochu delší než ty předchozí a na nohou dobře drží. A ta škála originálních vzorů je úžasná. Stojí asi dvě sta Korun za pár.

Co na barevné ponožky říkáte? Nosíte je? Nebojte se barev!

8 komentářů:

  1. Máš pravdu, mne sa to napríklad tiež velmi páči a je to super spôsob ako obzvláštniť oblek. Tie zebrované sú naj :)

    whatluciadid.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Uz par mesicu..ano, mesicu...si rikam, ze do tech blaznivych Happy Socks musim jit a zatim nic. Asi si letos poprve reknu Jeziskovi o ponozky:))

    OdpovědětVymazat
  3. Dobré ponožky já vlastím takové na ruby :D

    http://michellecakova.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  4. ja mám rada takéto ponožky, aspoň sa to lepšie rozdeluje po praní :)

    OdpovědětVymazat
  5. článek už i o ponožkách,tak to je dobrý :D

    OdpovědětVymazat
  6. mám pruhované barevné ponožky od značky jack jones(prodává veromoda) a mají taky moc pěknej výběr a jsou levnější(asi stovka za pár)! doporučuju :) můžeš kouknout ke mě na blog, mám je tam vyfocené.

    OdpovědětVymazat
  7. Souhlas - černý ponožky už skoro ani nenosím. Nedávno měli v Topmanu ponožky inspirované americkou vlajkou - všechny ty hvězdy a pruhy... Fakt pěkný.:)

    Honzouš

    OdpovědětVymazat