pondělí 21. listopadu 2011

A je tu zima


Photobucket

Photobucket

Photobucket

...a pořádná! Tady na Ebay jsem vydražil tuto šálu z lišky. Ti z vás kdo nosíte kožešiny víte, jak jsou příjemné. Nic jiného totiž nezahřeje tak jako kožešiny. A když si oblečete ještě kašmírový svetr, budete pěkně v teple.

Kabát jsem si už před šesti lety koupil v H&M ve Vídni a moc rád jej nosím. Oranžový svetr jsem objevil v sekáči, rukavice z jehnětiny jsou od Kreibicha a za kalhoty a boty děkuji showroomu H&M. Fotka je ze čtvrtka a nesu si tašky s kolekcí Versace for H&M.

68 komentářů:

  1. Skvelé! Ideálne by bolo, keby bol zakomponovaný už v kabáte, formou golieru, ale aj tak velmi fajn:).
    Kašmírový sveter, je skvelý a celkovo sa kašmír podla mna hodí hlavne "na telo", tkaže si to dobr zvolil:)
    Flavio

    OdpovědětVymazat
  2. Vyjimecne nelibi. Od pasu nahoru parada, ale ty kalhoty jsou na muj vkus moc monterkoidni....:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Je mi líto, jak v Česku všechno škatulkujeme. Modrá jsou hned monterky...

    OdpovědětVymazat
  4. tak kombinace modré a svitive orandžové někomu muže připomínat popeláře, proč ne, každý jsme jiný, podle mě to neni o škatulkách :)
    Mě se vyjimecne taky outfit nelibi :)

    OdpovědětVymazat
  5. Víťo, ty jeden zlosyneee :D Tiše doufám, že to není z pravé lišky... no, asi jsem naivní. :D Jinak barevná kombinace kalhot a svetru je velmi příjemná! ;)

    Tom

    OdpovědětVymazat
  6. Me se ten sal i rukavice na tobe libi, ale vadi mi k te cerne colour-blockova kombinace modre a oranzove.. moc mi to s tim cernym zbytkem k sobe nepasuje.

    OdpovědětVymazat
  7. ikdyž tohle není zrovna můj šálek kávy, líbí se mi, jak si potrpíš na materiály a kvalitu! .)

    www.kavarenskapovalecka.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  8. nepaci :(
    Teda, aby som bola presna, prva foto vyborna, potom mi pohlad sklzne na ten spodok a cele mi to pride nekompatibilne.

    OdpovědětVymazat
  9. Ten kabát nosím jen venku, takže když si jej sundám, vypadá to celé trochu jinak ;)
    Tom: Ta šála je z kožešiny, jinak bych nepsal, že je z lišky... ;)
    Jan: Kreibich dělá skvělé rukavice!

    OdpovědětVymazat
  10. heh, chudák liška:D nee, sluší ti to:)

    OdpovědětVymazat
  11. Pokud nosíš pravou kožešinu, tak si ubožák..Je to smutný, když lidi kvůli modě přestávají uvažovat......

    OdpovědětVymazat
  12. Zvířata se se nezrodila proto aby je nějakej ignorant nosil okolo krku! Potkat tě, tak ti nakopu prdel. Navíc hroznější outfit jsem už dlouho neviděla.

    OdpovědětVymazat
  13. Nakopal(a) bys prdel i nekomu, kdo ji maso nebo nosi kozene veci? Mel(a) bys, jinak si pokrytec...

    OdpovědětVymazat
  14. Zrovna tohle je ten případ, kdy je mi těch zvířat líto... Nejsem nějakej zarytej ochránce zvířat, kožené věci mi přijdou celkem v pořádku, když si někdo chce kupovat kožichy - prosím, je to čistě jeho věc... Ale proboha, když už na sobě nosím zvíře, tak ať to aspoň vypadá pěkně!

    OdpovědětVymazat
  15. Budto odsuzuj kuzi, maso, kozesiny - vsechno proste. U vseho ziji zvirata v klecich a umiraji aby z nich meli lidi prospech. Maso a kuze nikomu nevadi ale z kozesiny se muze kazdy hned posrat.

    OdpovědětVymazat
  16. Souhlasim s anonymem. Když už lidstvo jí maso, tak se prostě ta kožešina nebo kůže (jak chcete) využít musí? A nebo si dám stejček a kůži vyhodím do kontejneru, to bude lepší, no ne?
    Kupujte si koženkové boty nebo třeba pláťáky chcete li, my se radši budeme hřát, a každý večer si dáme jednu motlitbu za mrtvá zviřátka. Nechť nám odpustí, je jim země lehká /a na naších nohách, krích, rukách hřejí dál/

    OdpovědětVymazat
  17. ...no trochu jako strýček Fester z Addamsových
    btw přijde mi to nebo máš trochu unavený výraz
    Prorsum

    OdpovědětVymazat
  18. Ewy: Pokrytectví nejvyššího kalibru. Znáš snad někoho, kdo by jedl lišky?

    (Jako asi spousta těch, kdo se tu ozývají, jsem proti kožešinám, kůži i masu - kdyby měl náhodou někdo potřebu reagovat argumentem o pokrytectví odpůrců kožešin.)

    OdpovědětVymazat
  19. Já jsem ten první anonym ano a i pokrytec, protože pořád věřím v to, že si lidi konečně vyndají mozek v prdele a dají si ho do hlavy. Mimochodem jsem i veganka, spolupracuji s organizací svoboda zvířat a angažuji se o rozšíření povědomí o testování kosmetiky na zvířatech. Komu to z ní jako klišé nech si zašmátrá v tom místě po mozku.

    Ewy: Viděla jsi někdy jak zmíněná zvířata ať už na maso, kůži nebo testování kosmetiky umírají. Jaké mají životní podmínky a jak důstojná je jejich smrt? Žij si ve svojí módní pohádce. U takových slepic jako si ty i pochybuji, že máš vůbec něco koženého. Nejspíš ani nepoznáš rozdíl mezi koženkou a kůží.

    OdpovědětVymazat
  20. Boha jeho ta liška nežila v kleci. Pobíhala po lese a někdo ji zastřelil. Takhle to chodí, u nás se lišky, srnky a dokonce i velmi malá populace muflonů střílí. A oddělávají je myslivci, tak se tu všichni uklidněte. Btw umělé kožešiny nejsou o nic lepší a musí se to rokládat spoustu let. Tím taky zrovna nepomáháte matičce přírodě ;)

    OdpovědětVymazat
  21. takto bež na Upper East Side, hodil by si sa mi tam :)

    OdpovědětVymazat
  22. to Trubka:
    než něco plácneš, tak se vzdělej. V České republice existují desítky farem s kožešinovými zvířaty.
    A další věc, jak tu někdo psal - že se musí kůže využít, když se zvíře zabije pro maso, vy jíte někdo maso z lišky?
    Chápu když se využije kůže z krávy, která byla poražena pro maso, ale kožešiny jsou zbytečný luxus, kvůli kterému trpí mnoho zvířat celý život v malých špinavých klecích, ať už lišky nebo norci.

    OdpovědětVymazat
  23. a proč teda není takový povyk kvůli koženým šortkám, taškám apod?.. Fakt to nechápu...
    A není liška na stejném žebříčku jako slepice, kráva, prase nebo kůň? Jedno se jí a druhý ne a hned je to někde jinde..
    Tak ať jsem pokrytec, mě to je fuk. A že pak někdo pochybuje, že mám něco koženého, to už pak nechápu,proč bych se tedy takových věcí zastávala. Ano, jsem slepice, dle gusta ,)

    OdpovědětVymazat
  24. Heh, tak to jsem nevěděla, že jsou u nás farmy s liškama. Beru zpět. Jsem prostě trubka. :)
    Ale stejně mě nikdo nepřesvědčí, že jsou kožešiny zlo. Mám jeden pravý kožich a je to to nejlepší do kruté zimy.

    OdpovědětVymazat
  25. Věděla jsme že tato diskuze bude směrovat k lisškám a kožešinám.
    Taky nejsem kdovíjaká ekoložka a přední představitelka PETY, ale...Lišku kvůli masu nezabiješ. Víte, ono je lepší celé to zvíře nějak využít. Jenže lišku(kromě kožešiny) asi nevyužijete. Aspoň si to myslím..

    Jinak ta kombinace modré a oranžové je hezká,a le ty kalhoty se mi opravdu nelíbí. Nevím, možná je to tím, že mi opravdu připomínají montérky.

    OdpovědětVymazat
  26. Vítku, nelíbí se mi akorát volba bot, šla bych do něčeho elegantnějšího. Když si k tomu představím klasické kožené černé polobotky, řekla bych, že vypadáš jak zlobivý aristokrat.
    A s kožichem Ti fandím, kašli na ekoteroristy. Až to bude nějakej nebohej tuleň na vyhynutí, pochopím protesty, ale zrovna liška? Tsss.
    Sekne Ti to. Líbíš se mi.
    Hana

    OdpovědětVymazat
  27. Komičtější outfit jsem ještě neviděl. Opravdu laciné. Snažit se vyvolat dojem člověka na úrovni s kožichem který vypadá jako pravě přejetá fretka od silnice zkombinovaná s opravdu lacině vyhlížejícími kousky z H&M opravdu nejde dohromady.

    OdpovědětVymazat
  28. Okej, nejím maso a nenosím nic koženého. Takže můžu s klidem v duši říct, že je mi z tebe (resp. z vás, jak to tu tak čtu) blbě. Ještě tak dokážu tolerovat kožený boty nebo pásky z hověziny atd., ale kabelky z krokodýlí kůže a lišky okolo krku jsou fakt zbytečný.
    Kristina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. teda ty jsi hrozně netolerantní.. Mě je blbě zas z tebe, jak tu všem kážeš co by měli dělat nebo nedělat! Jdi zpátky na stromy a tam si klidně blej, když je ti blbě! Ale nikdo tady zřejmě není zvědavej na nějaký kázání, co je správný a co ne..!

      Vymazat
  29. Mimochodem - hovno taky hřeje a nemažeš si ho kolem krku.
    K.

    OdpovědětVymazat
  30. V tom fakt chodíte venku? :-)))))

    OdpovědětVymazat
  31. Tak například ostatky norků se používají na masokostní moučku a z tuku se dělá to mýdlo, jak o něm Vítek psal, ne?

    OdpovědětVymazat
  32. Víťo, nic proti tvému vkusu, ale působí to, jako bys neformální jarní outfit zkombinoval s elegantním zimním. To dělá ta kožešina (které jsem mimochodem fanoušek), že se to spolu strašně "bije". Líbila by se mi, třeba k tomuhle outfitu http://www.thesartorialist.com/photos/on-the-street-young-paris-part-2/
    A ty boty,ach jo... Jinak přeji hodně úspěchů a měj se fajn! :-)

    OdpovědětVymazat
  33. Kdyby tenhle post obsahoval jenom tu první fotku, bylo by to super! :-D

    OdpovědětVymazat
  34. !!! Ah, klobouk dolů !!!

    OdpovědětVymazat
  35. Vypadáš jako idiot, kalhoty ti naprosto střihově nepadnou, máš v nich tlustý stehna a boty k tomu vůbec nepasujou. Trochu prrrrr.
    Nika

    OdpovědětVymazat
  36. prosím ťa, aké sú tie topánky? tiež som nad nimi rozmýšľal, no nezdeformovala sa im pri chôdzi podrážka? je mi jasné, že je z materiálu, ktorý nevydrží sezóny a sezóny, no nebol by som rád, kebyže ich mám po pár obutiach rozchodené a zničené...

    OdpovědětVymazat
  37. Podrážka se obrušuje, hlavně vepředu na špičce a je hladká, takže se nehodí do každého počasí ;)

    A jak někteří říkali, že se ke zbytku nehodí - já myslím, že hodí. Nahoře vypadají jako polobotky (brogues), ale mají pryžovou podrážku a žluté šňůrky, takže taková kombinace elegantní a sportovní boty...

    OdpovědětVymazat
  38. nasili je obcas nezbytne, aby otevrelo oci ... potkat te takhle, tak zazijes trochu utrpeni, co zazivala ta liska, co mas na krku. go vegan!

    OdpovědětVymazat
  39. Ubozak jsi ty, anonymni vegane. Na jednu stranu nechces nasili. Nasili u zvirat. Ale lidi by ti tyrat nevadilo. Otevri oci ty. Btw. jak muzes vedet ze ta liska trpela?

    OdpovědětVymazat
  40. vegan: zvířata se zabíjela a budou zabíjet a jen tak s tím někdo nepřestane. A je nefér, že kvůli kožešinové šále bys týral lidi, když jsi sám proti týrání zvířat, ale lidi co jí maso nebo nosí kůži ti zjevně nevadí. A netvrď, že je to něco jiného. Ta zvířata žijí ve stejně špatných podmínkách a umírají stejně špatnou smrtí...

    OdpovědětVymazat
  41. Super tip na rukavičky. Drahý nemůže sehnat nějaké ucházející. Mimochodem já dnes taky vynesla kožešinový límec a žádní aktivisti se na mě v metru nevrhali :D
    Docela mně baví a je mi záhadou proč tady nečtu takové ty monotónní reakce ve stylu "ááách", "krásný", "úžasnéé" :)) jako na dámských blozích? ....

    OdpovědětVymazat
  42. Na té poslední fotce to tak trochu vypadá, jako bys právě vybral kontejner.
    Zmuchlané střihově nesedící kalhoty podivuhodné barvy, nekvalitního matroše, k tomu nijak zvlášť neladící svetr, na to kabát a kolem krku kus opelichaného kožichu. V ruce igelitky. Jo, je to čisté. Ale jinak to vypadá jako náhodný výběr z kontejneru. Neladí, nesluší, nesedí.
    No nevím, možná, kdyby ty kalhoty byly tmavší a kvalitní, tak jo.

    OdpovědětVymazat
  43. Přidám svůj názor ke kožešinám. Jsem toho názoru, že člověk by se měl vyvarovat produktů ze zvířat jak jen to jde. Maso nepotřebujeme jíst pořád a když už ho jíme, měli bychom si ho vážit. Oblečení mít z kůže taky nemusíme všechno, a když už, měli by jsme řešit, jestli se to dalo využít i jinak. Lišku nikdo nejí, je jen "na parádu" (což je diskutabilní samo o sobě) a mě to celkově prostě uráží. dává se tím na odiv nevim přesně co. Moje kamarádka má kožich po babičce. Ano, ale slečna ho potřebuje, protože v místech kde žije je v zimě prostě kosa, kterou bez kožichu zatim nepořešíš. V Německu neni. Ne, nenakecáš mi, že je.

    OdpovědětVymazat
  44. Ježíš, to nejsou igelitky, to jsou nákupní tašky Versáčé fór Háém, vůbec nevíš, co se teď v fashionblogískovym světě nosí, ty anonyme závistivej! :-D ( souhlasím s tvým komentářem)

    OdpovědětVymazat
  45. Ja padnu :DDDD Sorry, asi takove mode nerozumim :)

    OdpovědětVymazat
  46. "Ještě tak dokážu tolerovat kožený boty nebo pásky z hověziny atd., ale kabelky z krokodýlí kůže a lišky okolo krku jsou fakt zbytečný." Kristina
    Mám úplně stejný názor a navíc mi to přijde nechutné. Zrovna ta liška je jak nosit mrtvolu na krku. Kristýna

    OdpovědětVymazat
  47. Miluju kožešiny. Vzrušuje mě to. Asi si založím kožešinový blog.

    OdpovědětVymazat
  48. Libi se mi to a sluši ti to..ale přidam svůj nazor na kožešiny tady v tom modelu je to jedina věc co se mi nelibi a opravdu krava se zabiji hlavně na maso ta kůže z ni je vedlejši produkt proč to nevyužit když už sme zabili kravu..a výrobky z kůže vydrži několik let kožené boty kabelka...ale asi si nikdo z vas na okrasu nepověsi kravský ocas kolem krku nebo ano? Prostě lišky, tuleni atd. se použivaj čistě pro kožišek..a ne tak že je zastřeli aby netrpěli...malý tuleněk ma bilý hebký kožišek který se z tuleně stahne zaživa a tuleněk stahnutý z kůže se živý hodi zpatky do vody a tam už ho někdo sežere do té doby trpi..je to proto že zastřelenim by se kožišek poškodil timto způsobem se co nejvic uchrani proti poškozeni..a pak se z takto týraného zviřete uděla kožich pro nějakou kravu ktera nevi co s prachama že...ale maso jist maso je přirozené jsme prostě všežravci ale opravdu ho potřebujeme tolik??? ne nepotřebujeme..nikdo nepotřebuje jist maso každý den opravdu ne...všeho je nadbytek a zviře neni pro nikoho živý tvor spiš zboži se kterym se obchoduje...je to smutné...kdyby si kožešiny nikdo nekupoval nemusela by se zviřata zabijet...nabidka x poptavka...a ano kožešiny se nosily v pravěku ale to proto že zviře snědli a pak použili k zahřati jejich kožešiny..v té době neměli na výběr a neměli nějak extra rozum ale v dnešni době je smutné kolik lidi klidně nosi mrtvé trpici zviře...

    OdpovědětVymazat
  49. Ony se ale chovají plemena krav speciálně na kůži a speciálně na maso... alespoň, co já jsem slyšela

    OdpovědětVymazat
  50. fajn, liška se mi tam jako jediná věc nějak nelíbí (je nějaká.. obří;), ale jinak paráda! :)

    btw. tyhle moralizující pošahaný vegany a ochánce zvířat fakt miluju :D

    tak.. a DO MĚ! (A.)

    OdpovědětVymazat
  51. Tož také tepláčky sem měla jako robátko, ešče dole na gumu. Na skok vysoký i skok daleký dobrý. Tož palec hore, máš styl!

    OdpovědětVymazat
  52. Víťo, ne vše, co je H&M je pěkné a ne vše, co je H&M ti sluší!

    OdpovědětVymazat
  53. Spodek s vrškem mi neladí. Modrá barva je super, ale tento materiál se ke kožešině prostě nehodí. Boty bych také zvolila jiné. Navíc mi přijde, že Ti ten kabát celkově přidává dost na objemu, ale to může být jen dojem z fotek...

    Výkřiky veganů a jiných aktivistů výše snad ani nemá cenu komentovat... Přijde mi, že tito lidé nejsou spokojeni sami se sebou, tak se potřebují relizovat jinde. Přijde mi, že jsou ve světě horší problémy jako nemoci a války, ale každému, co je mu po chuti. Ostatně máme štěstí, že žijeme ve státě, kde je svoboda slova...

    Jinak Ti Víťo fandím, ale tento outfit mi přijde trošku šlápnutí vedle...

    OdpovědětVymazat
  54. Odsoudit někoho za nošení kožešiny ze zvířete, které je chováno pouze a jenom pro posmrtné stáhnutí, není žádný vegansko aktivistický výkřik, ale zdravý rozum. Kratce řešeno, ten kdo nosí pravou kožešinu je buď vůl a nebo kráva. Když už jsme u těch zvířat. Jinak samozřejmě debil a debilka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a ty jsi debil/kráva že si tady dovoluješ druhým kecat do života co by měli nosit a co ne... Tyhle ty vegany, rádobymilovníky přírody a nevím co ještě fakt "miluju"... jděte si kázat někam jinam - nikdo vás tu nechce! kdy už to pochopíte, hovada! :-(

      Vymazat
  55. A co je podle tebe chování zvířete jen pro jeho posmrtnou konzumaci? Chápeš to? Je to úplně to stejné, zvíře umře. Tak otravuj všechny co jedí maso a ne ty, co mají rádi kožešiny!

    OdpovědětVymazat
  56. Konzumace zvířete mi pomáhá přežít a je to přirozená součást potravního řetězce a ne ozdoba.

    OdpovědětVymazat
  57. Ale zvíře zemře tak jako tak, tak to neřešte
    Petr

    OdpovědětVymazat
  58. Tak na té horní fotce vypadáte jako transka...omlouvám se za upřímnost. K dalším fotkám- stylově velmi nesourodé, ty hrozné nepadnoucí kalhoty z Vás dělají člavěka narychlo sešitého ze dvou polovin úplně jiných lidí. Tento outfit je fakt děsný, včetně trapných tašek z HM. To nechtě náctiletým blogerínkám.Ivana

    OdpovědětVymazat
  59. http://www.youtube.com/watch?v=eRSLFFvoeH0
    Tak něco pro lidi, kteří si stále myslí, že nosit kožichy je v pořádku. Možná by stačilo někdy otevřít oči a nestát si tupě za svým jenom proto, abyste ospravedlnili svou hloupost.

    OdpovědětVymazat
  60. Pokud vím, tak se zvířaty chovanými pro maso nebo pro kožešinu je v našich zeměpisných šířkách zacházeno stejně, nebo by alespoň být mělo. To, že v zaostalé Číně stahují zvířata z kůže zaživa, je jiná věc. Také tam jí psy a ještě v době první světové války nabodávali lidi na kůl. Myslím, že to o něčem svědčí. Kožešiny z Číny také nebývají příliš kvalitní - právě kvůli špatnému zacházení se zvířaty.

    OdpovědětVymazat
  61. Ten outfit nevypadá divně ale komicky :D .. a ke kožešině .. ano, někteří máte prvadu že s emá využít celé zvíře (maso, kůže) ale jak bylo zmíněno, lišky vám nedají k jídlu ani v čínském fas foodu ;)Kdyby to bylo aspoň pěkné, buďiž ale kus opelýchané kožešiny z lišky za krkem ..hnus. :)

    OdpovědětVymazat