středa 19. října 2011

To pravé pro dokonalé oholení


Photobucket

Pro muže může být těžké najít ty správné přípravky na holení, zvláště když máte ve většině drogerií na výběr mezi několika málo značkami. Některé po použití pálí, dráždí, nehydratují, objevují se „červené tečky“… Pánové mi určitě budou rozumět ;)

Nedávno jsem objevil krém na holení a balzám po holení od Institut Karité a okamžitě jsem si je zamiloval. Na první pohled mě zaujal obal. Myslete si, že je to ode mě povrchní, ale když už něco používám (skoro) denně, tak chci, aby to kromě praktické funkce i hezky vypadalo, a to se dnes vidí málo kde. Alespoň podle mého vkusu.

Našel jsem negativní ohlasy týkající se pěny, která prý nejde vytvořit, tak jsem trochu zapochyboval. Ale ukázalo se, že to byl nesmysl – stačí vzít štětku, namočit ji v horké vodě a je to. Nějak se ten krém přece napěnit musí, že ano. A když něco neumím, tak nebudu tvrdit, že to nejde a že se mi to kvůli tomu něco nelíbí.

Holicí strojek po krému dobře klouzal a co je nejdůležitější – po oholení nebyla pokožka suchá, podrážděná ani nepálila. Byla hladká, hebká a díky obsahu bambuckého másla hydratovaná a zklidněná. Cítil jsem se svěže a přitom ten krém nemá žádnou agresivní vůni; voní decentně a nevtíravě. Potom jsem použil balzám a pleť mám jemnou ještě několik hodin po oholení. Neobsahuje alkohol takže nepálí a hned se vstřebal, takže mi na pokožce nezůstala takováto mastná vrstva, která jde u některých balzámů ještě dlouho cítit. Voní stejně příjemně jako krém na holení a opět díky vysokému obsahu bambuckého másla hydratuje, což se v tomto nevlídném počasí zvláště hodí. Takže žádné svědění a pálení hned jak vyjdete z domu.

Krém na holení asi nebude pro ty, kteří jsou zvyklí na pěnu nebo gel, který si vymáčknou na prsty, pak si jej rozetřou po tváři a během chvilky jsou oholení. Je třeba použít štětku, což může někomu chvíli trvat – chce to halt trochu cviku – ale mně to za to stojí. Balzám po holení můžu doporučit všem, je lepší než kterýkoliv, který jsem doteď měl.

A ke štětkám na holení: zapomeňte na syntetické štětiny. Jde to s nimi špatně, chce to štětiny z jezevce, ze kterých se štětky na holení obvykle vyrábí. A když už jsem si kupoval přípravky Institut Karité, vzal jsem si rovnou i štětku Tweezerman (vůbec jsem nevěděl, že je dělají!) a jsem s ní spokojený.

Cena se může zdát vyšší, ale dobré věci něco stojí. Balzám se prodává v balení 250 ml, což je hodně. Stačí jej nanést jen trochu, takže jistě dlouho vydrží. V Česku můžete kosmetiku Institut Karité koupit u Profimedu.

10 komentářů:

  1. já měl to jejich mýdlo na holení a nebylo nač si stěžovat! :)

    OdpovědětVymazat
  2. To mýdlo je další věc, kterou se chystám vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
  3. s kvalitní štětkou to nejlepší :D

    OdpovědětVymazat
  4. "Byla hladká, hebká a díky obsahu bambuckého másla hydratovaná a zklidněná." To je jako vystřižené z reklamy na dětské plíny :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Požívám vše od Istitut Karité z dámské pleťové řady a vlasové kosmetiky. Nic lepšího neznám!!

    OdpovědětVymazat
  6. Dneska jsem byla ve vetešnictví a viděla tam nějakou vintage ''štětku'' a hned jsem si vzpomněla na tebe:)

    OdpovědětVymazat
  7. zadny vetesnictvi zadny vintage, chce to kvalitni stetku z jezevce, idealne rucne vazanou (ne strojove strihanou) - sivler tip - tohle jediny jsem koupil na ebay (hledej Silvertip Badger Hair Shaving Brush #Richmond Fan Knot) - rozdil v jemnosti pri dotyku a naslehanosti peny je neskutecny
    jinak nakupuji tady - www.executive-shaving.co.uk - kosmetiku Taylor of Old Bond Street - ale holim se britvou a tam jsou udajne na krem na holeni jine pozadavky nez u skrabatek (posilaji do CR a postovny maji rozumny)

    OdpovědětVymazat
  8. Děkuji za tip! Zrovna před chvílí jsem se na Taylor of Bond street díval v KaDeWe a říkal jsem si, kdo ví co je to zač. Určitě vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  9. ja pouzivam tu pro sensitive skin, je takova osvezujici, vonava a pritom nevtirava (ale tezko na dalku doporucovat vuni, na to to neumim popsat)
    http://www.executive-shaving.co.uk/taylors-jermyn-street-aftershave-balm-sensitive-skin.php

    kdyby to slo sehnat v brne, tak to nebudu kupovat v UK :)

    OdpovědětVymazat
  10. Zrovna vcera jsem si koupila od teto znacky krem na ruce, doufam, ze me mile prekvapi :)

    OdpovědětVymazat