pondělí 24. října 2011

Pánská pasáž - Konečně něco pro muže


Photobucket

Možná už jste už zaregistrovali Pánskou pasáž v Rathově pasáži, do které můžete vstoupit z ulice Na Příkopech nebo z Ovocného trhu. Koncept se mi líbí: obchody a služby věnované pánům. Nejvíc mě zaujal Le Premier, který prodává košile na míru a pánské doplňky.

Tento obchod se mně zalíbil už tím jak vypadá nebo spíše tím, co nabízí. Připomíná mi Herrenausstatter z dob Rakouska-Uherska; obchody, které vedly veškerou výbavu, jakou mohl elegantně oděný muž potřebovat. Tady tomu není jinak. Sice je to malý obchůdek, ale nabízí všechny potřebné doplňky a je věnovaný pouze pánům. A to u nás snad ani není, ne? Všude jsou muži až ti druzí. Pánské oddělení je vždycky až vzadu, v desátém patře, anebo si dělí podlaží s dětmi.

Základem sortimentu jsou košile, které vám ušijí na míru. Můžete si vybrat ze spousty druhů a vzorů bavlněných látek (žádné směsi polyesteru, ve kterých se v létě uvaříte), můžete si vybrat tvar límečku a manžet, knoflíky, barvu obšití knoflíkových dírek, kontrastní barvu rubu límečku a manžet a také si můžete zvolit, kam si chcete nechat vyšít monogram. Základní model vyjde asi na 1.800,- což je skvělá cena v porovnání s běžnou konfekční košilí. Určitě si tam aspoň jednu nechám ušít, abych se na vlastní kůži přesvědčil! :)

Další jsou boty. Loake, dodavatel britského královského dvora a ručně šité, celokožené boty americké značky Allen Edmonds. Mají je až do velikosti 48 nebo snad 50 a stojí asi pět tisíc. Já jsem si nedávno jedny boty této značky pořídil a jsem spokojený. Už mi chybí jen ty cedrové napínáky, které z boty vysávají pot a pach a drží jí správný tvar.

V Itálii ručně šité hedvábné kravaty, lehounké šály, nádherné manžetové knoflíky z Francie, hedvábné kapesníčky, kožené opasky, barevné tkaničky do bot, barevné ponožky, samovázací motýlky, kšandy a kožené tašky Estime, ale třeba i „neviditelná“ trička pod košile či návleky na saka, aby se při převozu v kufru nezmačkala, – to vše naleznete v sortimentu Le Premier. A prý chystají i šití obleků a barevných kalhot na míru.

Já jsem z tohoto obchodu nadšený. Konečně něco pouze pro muže! A majitel obchodu Jakub Lohniský (který je autorem blogu Muži v Česku) vypadá, že pánské módě rozumí. Já jsem toho názoru, že pánské oblečení a doplňky by měl prodávat muž. Ví o čem mluví už proto, že ho sám nosí. A nikdy nezapomenu na to, jak můj taťka mohl nechat oči na bujně obdařené prodavačce, která mi nutila příliš velkou bundu a já ji pak musel celou zimu nosit a vypadal v ní jak strašák.

V Pánské pasáži mělo být mimo jiné holičství Thomas's Barber Shop, ve kterém měli holit břitvou. Místo něj tu však najdete kadeřnictví Franck Provost, o kterém už psali na InVogue. Já jsem zvědavý na avizované vídeňské c. a k. dvorní krejčovství Knize, které tu má mít pobočku a u kterého šije například Kníže ze Schwarzenbergu. Jestlipak budou mít i v Praze maketu koně pro zákazníky, kteří si chtějí nechat ušít rajtky? :D Spíš bych ale řekl, že tam budou prodávat jen svoji konfekci…

Obchod naproti Le Premier, kde prodávají například Polo Ralph Lauren, je mi nesympatický, a to jsem ani nemusel vkročit dovnitř. Prodavačky se zrovna nepřetrhnou a že by byly motivované se také říct nedá. Ani nevypadají tak, jak bych u prodavaček Polo Ralph Lauren čekal. A to jak na mě několikrát blbě čuměly, ukazovaly prstem nebo se „nenápadně“ smály je nepřijatelné. Ale abych jim nekřivdil – umí být i hbité. To když přijde zákazník pár minut před zavírací dobou. Rychlost jakou ho vyhodí, je nevídaná.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

37 komentářů:

  1. Tleskam, skvele,skvele, to je dobre, moc!

    OdpovědětVymazat
  2. Chcípáčovský krámek, jenž se po vzoru majitele snaží budit dojem, že je něco víc.

    OdpovědětVymazat
  3. skvele, zajdem sa tam pozriet a mozno aj nieco kupit pre draheho, ja taketo moc moc rada :))

    OdpovědětVymazat
  4. Víťo nevíš prosím, jestli se v Le Premieru dá koupit i nějaký dárkový poukaz na ušití košile?

    OdpovědětVymazat
  5. souhlasím s hodnocením obchodu s nabidkou polo ralp lauren. Prodavačky nepříjemný jak činže a nulovým povědomím co prodávaj. A to jsem se jich ještě ptal jestli existuje v budoucnu šance na kolekci ralph lauren balck label. Reakce nulová, téměř mi připadalo že nevedí o čem mluvím

    OdpovědětVymazat
  6. Jakub (Le Premier)24. října 2011 v 8:43

    ad anonym: Z vaší reakce bych usuzoval, že se známe :) Zdraví vás chcípáček. P.S. Kde máte obchod vy? :)

    OdpovědětVymazat
  7. Jakub (Le Premier)24. října 2011 v 8:44

    ad Simone: Jistě, není problém, uděláme vám poukaz, jaký budete chtít (buď na částku nebo na zboží). Jakub

    OdpovědětVymazat
  8. Čím jste vykompenzoval tento Vítkův PR chvalozpěv - košile na míru zdarma, anebo poukaz na košili na míru zdarma?

    OdpovědětVymazat
  9. JAkub (Le Premier)24. října 2011 v 9:14

    to Anonym: Podepište se a já vám to řeknu :) Někdy není třeba za vším hledat nějaké nekalosti. Prostě se asi Vítkovi u nás líbilo. Popovídali jsme si a bylo to. Já do jeho textu vůbec nezasahoval. Ani jednou poznámkou. A mám čisté svědomí, že jsem mu ani neříkal, co má psát. Typický případ lidské malosti - napadnout a zpochybnit. Štve vás, že o vás Vítek nenapsal? :)) Mejte hezký den.

    OdpovědětVymazat
  10. byla jsem tam, a je to moc pěkný :)

    OdpovědětVymazat
  11. nemám ráda tyhlety uhihňané kačeny v obchodech. Naštěstí do takových nechodím... A kdy se nám ukážeš zase v nějakém šviháckém outfitu?

    OdpovědětVymazat
  12. Pro nás ženy trochu nefér:), ale moc ráda touhle pasáží procházím..hodně příjemné místo:)

    OdpovědětVymazat
  13. Já jiskřím závistí, ale přítel bude mít radost :) Díky za tip :)

    OdpovědětVymazat
  14. o pasazi i obchodu sem uz cetla, tak jsem se rada koukla na fotky, prijemne :) jen me prekvapuji malinke kresilka pro zakazniky, pro pansky obchod bych cekala neco mohutnejsiho :)) plne chapu, ze se ti tam libilo! a prodavacky kravky - to je problem proste, buhvi, jestli to majitele toho kramu vedi, jak spatne vybrali.. vim moc dobre, jak tezke je vybrat personal do kramu, ktery je schopny se chovat podle standartu nas zakaznik nas pan :/ jo a hezke logo le premier!

    OdpovědětVymazat
  15. Holky, nezáviďte. Vy pro sebe máte skoro všechny ostatní obchody, tak aspoň tento nechejte nám ;)

    OdpovědětVymazat
  16. Pro Jakuba: základ designu obchodu není špatný, ale chtělo by to udělat něco se stěnami, moc bílé, moc sterilní, k sortimentu a stylu zbytku interiéru (koberec, lustr, tmavý regál) se to dvakrát nehodí - vylepšila by to tmavší výmalba nebo nějaké tmavší tapety, a úplně ideální by pak bylo obložit stěny do části výšky dřevem, ať to celé více budí útulný dojem pánského klubu

    rovněž stůl bych otočila směrem ke dveřím, pro vás samotného to bude příjemnější, nebudete se muset otáčet k příchozím

    bílý regal bych vyměnila a křesílka rovněž

    OdpovědětVymazat
  17. takovou pasáž vám, pánům, přeju! :) a u těch holek od laurena jsem se vážně nasmála! :D

    www.kavarenskapovalecka.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  18. určitě také vyzkouším novou košili na míru

    OdpovědětVymazat
  19. Ty prodavačky to mně pobavilo. Dnes jsem o něčem podobném psala..... nevidím ráda když lidi odvádí špatnou práci obecně...:( ale k tématu, koncept obchodu se mně líbí, určitě s partnerem navštívíme. Mám ráda a fandím lidem co dělají něco čemu rozumí a čemu věří...

    OdpovědětVymazat
  20. to anonymní. Díky, máte v mnoha ohledech pravdu, Právě tu bílou stěnu řešíme. Teď nám ale dělají například novou skříň na obleky, takže se to zase změní. Prostě se to posunuje. Víte, on málokdo ví, že my jsme chtěli prodávat jen košile. A dneska máme kompletní sortiment :) včetně obleků a bot. A to je nejhorší na skladování.

    OdpovědětVymazat
  21. to all: Pokud přijdete k nám do obchodu a cokoli si koupíte, řekněte, že jste z blogu od Vítka a já vám dám 10 % slevu. Platí na veškerý sortiment. :)

    OdpovědětVymazat
  22. Jakube, pls, máte nějaký ceník pro ušití na míru? Manžel si nechává šít a uritě by měl radost z nového tipu :). Díky!

    OdpovědětVymazat
  23. tak, a ted pobocku v Brne, ve Vankovce treba :)

    OdpovědětVymazat
  24. Veronika: ceník nemáme, máme to velmi jednoduché. Košile na míru 1890 Kč (90 % látek), nové kolekce látek + italské, tam je cena 2490 Kč. Cena je včetně všeho - příplatky nemáme. Tedy kontrasty, obšití atp. Vše je v ceně.

    OdpovědětVymazat
  25. Miluji manžetové knoflíčky! Proč pánové nenosí víc manžetové knoflíčky? Mělo by se to nějak zprofanovat, protože to je úžasná věc. Jinak pánská pasáž je celkově prima. Na tupé prodavačky se dá natrefit všude, bohužel. Taková je doba.

    OdpovědětVymazat
  26. Možná proto, že je jednodušší si zapnout knoflíky přišité ke košili... Ale já jsem také pro manžetové knoflíčky. A nosím je jak jen to jde :)

    OdpovědětVymazat
  27. Po precteni clanku jsem si zacal delat zalusk na zminovane ksandy, ale v eshopu jsem je nenasel. Predpokladam, ze jsou v planu?

    OdpovědětVymazat
  28. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  29. Jeste poznamka. Precetl jsem si na blogu Muzi v Cesku clanek 'Jsem ty holce k smichu'.
    Dejme tomu, ze prijdu k vam do obchodu a budu vypadat jako Michal David. Taky mi budete rikat neco o 'veprovem krku'?
    Pokud uz svym sortimentem mirite na 'gentlemany', mel by tomu odpovidat i vas projev... Myslite, ze treba konkretne Michal David se po tomhle stane vasim zakaznikem?:-)

    OdpovědětVymazat
  30. @Martin: Pan Jakub není zdaleka jediným autorem, který se pod rouškou modního mentorství a s tím souvisejících zdánlivě pozitivních úmyslů věnuje racionalizovanému poukazování na čecháčkovskou malost, trhliny v elementárním povědomí o určitém vkusu, laciné šunty v obchodech a na ulicích apod.

    Ony sice ty ostrovtipem, fotografiemi a nějakým tím faktem podložené články mohou budit jistý ohlas, možná snad obdiv následovaný jakýmsi pomyslným poplácáním po rameni ve smyslu "tys na to kápnul", ale řeknu vám, že já v tom spíš spatřuji nedostatek pokory a dobrých mravů vůbec.

    Mám pocit, že narozdíl od jiných zdrojů, které mě baví číst pro svůj obsah, si autoři jako např. paní Adéla z modního pekla, ale i jiní, stylizací svého projevu a opětovným, explicitním upozorňováním na cosi, spíš "ulevují" na platformě, která je nějakým způsobem baví, naplňuje a není to při tom cíleně promyšlená taktika získání pozornosti, natož ta omílaná nóta "chci vás probudit z hlubokého spánku", jež mnohdy zaznívá. A o to já, jako čtenář s konkrétním záměrem nestojím, to už bych se rovnou mohl přesunout na některou z diskuzí na zpravodajských serverech.

    Není bez zajímavosti, že zrovna paní Adéla je typem ženy, za níž by se většina mužů neohlédla tak, jak by si nerezignovaná žena přála, a to i přesto, že by měla sebelíp prokomponovaný vkusný oděv.

    J.

    OdpovědětVymazat
  31. Pánská pasáž je skvělý nápad, hned jsme tam s kámoškou museli jít

    OdpovědětVymazat
  32. Anonymní J., zato vy jste nyní zejména hloupým hodnocením vzhledu autorky módního pekla projevil(a) mnoho pokory a dobrých mravů:-)
    Zdraví vás anonymní D.

    OdpovědětVymazat
  33. To J: Ale on vás nikdo nenutí na modni peklo chodit a číst ho.
    Lenka

    OdpovědětVymazat
  34. J. kritizuje, ze nekdo jiny nekoho kritizuje...:-) Bohuzel tim odvedl/a pozornost od toho podstatneho, tj. jestli neni lepsi zvolit spis styl poradit/poucit, nez ztrapnit/zesmesnit...
    Martin

    OdpovědětVymazat
  35. "Zdá se vám, že nemám v lásce tlusté lidi? Máte recht, nemám. Byla bych moc ráda, kdyby všichni ti, kteří přibrali vlastní vinou a ne kvůli nemoci či lékům, šli do sebe a využili blahobyt, v němž žijeme, jinak než stravováním u mekáče a vysedáváním na zadku. Za pár odepřených hamburgerů máte DVD s cvičením a za cenu balíčku sušenek můžete mít pytlík mrkve."

    Nevěřím, že by paní Adéla psala podobné - jakkoliv odůvodněné jsou - výplody, aniž by z toho promlouvaly komplexy.

    http://www.ceskatelevize.cz/ct24//regiony/jihomoravsky-kraj/115757-v-soutezi-mladych-navrharu-nejvice-zaujaly-originalni-panske-modely/

    OdpovědětVymazat