úterý 4. října 2011

Kanye West, jeho první kolekce a kožešinový batoh


Photobucket

Pamatujete si, jak jsem sice zkritizoval nošení horolezeckých batohů ve městě, ale řekl, že proti hezkým batohům nic nemám? A tento z liščí kožešiny se stahovací koženou šňůrkou se mi líbí. Moc se mi líbí. Vlastně je nádherný. Nechci tu psát o tom, jestli je praktický a podobně. Když má někdo na to, aby si dovolil (světlý) kožešinový batoh a bude jej chtít nosit, tak jej určitě nepotáhne do školy nebo někam na túru, že jo ;)

Na pařížském fashion weeku jej jako část své první kolekce (dámského oblečení a doplňků) předvedl Kanye West. Kolekce, kterou vytvořil ve spolupráci s Louise Goldin a Katie Eary ze Central Saint Martins, byla dlouho očekávaná a přišli si ji prohlédnout mimo jiné Anna Wintour, Silvia Venturini Fendi, Azzedine Alaïa, Jeremy Scott či Carine Roitfeld.

Také jsem na ni byl zvědavý. Kanye West přece jen nikdy nenavrhoval a je rapper, takže jsem si představoval šílené věci. Ochráncům zvířat se kolekce asi moc líbit nebude - je v ní spousta kůže a kožešin. A to mě trochu zarazilo. Ne, že bych kožešiny a kůži neměl rád, ale přece jen je to kolekce na jaro a léto, a tak bych čekal něco jiného. I jiné střihy.

West použil jen tři barvy: černou, bílou a pudrovou. Vyšívání korálky, zipy, průstřihy a rozparky - to byly další prvky. A každý z 23 looků byl doplněn zlatým řetízkem s masivním hip hopovým nápisem. Myslím, že na poprvé to nebylo úplně špatné a od kritiků sklidila kolekce vlídné komentáře. A mě by zajímalo, nakolik - jestli vůbec - kolekci navrhoval sám Kanye West nebo jestli je jeho jméno pouhou značkou, jako je tomu například u pánské kolekce Marca Jacobse.

Batoh je úžasný, zbytek podle mě není špatný, ale na wow to není. Co na kolekci říkáte vy? Nosili byste takový batoh? Fotografie z přehlídky si prohlédněte TADY.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

foto: Style.com

20 komentářů:

  1. ta první modelka mě dostala asi nejvíc!!:)

    OdpovědětVymazat
  2. Ale jooo, neni to tak špatný. Střihy vypadají zvláštně, nicméně na první kolekci to je dobrý. A ten batoh....těžko říct. Určitě to je lepší, než klasický bágly, který vidíme všude..., ale nedovedu si úplně představit, kam ho budou lidi nosit.

    OdpovědětVymazat
  3. thumbs up! nečekala jsem takhle povedenou kolekci na to, že Kanye není hlavně návrhář a je to jeho první kolekce. S tím batohem bych i spala, na běžný nošení je možná moc velký. Rozhodně bych nosila tu bundičku s kožešinou co má na sobě Chanel na 4. fotce :3

    OdpovědětVymazat
  4. Mě se kolekce zdá amatérská, kdyby ji navrhla Maruška z Horní dolní, tak by ani pes neštěkl. Holt známé jméno... A k tomu "batohu"...myslím, že je hrozný, zbytečný, nevkusný a prvoplánový. Snaha ohromit a šokovat za každou cenu.

    OdpovědětVymazat
  5. konečně modelky, které jsou hezké v obličeji!

    www.kavarenskapovalecka.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  6. vidíš to a mě zrovna přijdou hrozně nezajímavé v obličeji :D

    OdpovědětVymazat
  7. Mě se to líbí, ale jak jsi řekl je to sand na jaro/léto ne?! :D všude tuhá černá nebo kožešina..taky by se mi líbily nějaký zajímavý detaily a víc kombinovat ty barvy..:)

    OdpovědětVymazat
  8. Givnechy taky měl kožešinový batoh ale tenhle je lepší! ;-)
    Kanymu fandím!

    OdpovědětVymazat
  9. Ten batoh je odporný... Na co tolik kožešiny? Ta liška se musí v hrobě obracet. Některé šaty jsou docela dobré, hlavně docela nositelné. Ale tím batohem mě těžce zklamal. C.

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Vitku, rada bych te upozornila na jeden blog, na ktery jsem dnes narazila. Je to tento http://moje-dokonalost.blog.cz Pan kopiruje napady na clanky - coz by mozna jeste ani tak trestne nebylo (zkopiroval tvou tasku Prada). Nicmene kopiruje i fotky, ktere si fotil dany blogger sam a to uz asi trestne je. A uplne nejtrestnejsi je, ze lze. Zkopiroval napriklad fotky z Campari party, kterou poradala jedna z tvych kamaradek. Posledni clanek je zkopirovany od Czech Chicks. Parndorfu rika Parnsdorf :)) No k smichu to ale asi moc neni. Urcite to rozsiris mezi dalsi bloggery, meli byste s tim neco udelat! Tereza

    OdpovědětVymazat
  11. ale mozna je to jen nejaky tvuj znamy, nevim :)

    OdpovědětVymazat
  12. Tereza: Vidím, že uveřejňuje fotky dalších bloggerů a prohlašuje, že jsou jeho... díky!

    OdpovědětVymazat
  13. Neni zac! Snad se s tim da neco delat.. (?) Nekteri lide jsou opravdu priserni :(

    OdpovědětVymazat
  14. Kanye má styl, o tom žádná :)

    OdpovědětVymazat
  15. moc pěkná kolekce,Kanye má smysl pro modu! :)
    Jinak skvělý článek! ♥

    OdpovědětVymazat
  16. Me se to celkove hodne libi, hlavne kozesinove boty a ty saty s dlouhym rukavem na prvni fotce. Ty jsou uplne uzasne, hned bych si je koupila, kdybych mohla. Naopak batoh se mi teda moc nezda, takovy groteskni a moc se ke zbytku nehodi.

    OdpovědětVymazat
  17. čekala bych víc , ale není to špatný ! první model mě vzal asi nejvíc .

    OdpovědětVymazat
  18. O ničem, měl by se chlapec držet svýho kopyta. I když i ten jeho rap stojí za starou belu. Kanye je mediální hvezda a dobrej ksicht na plakáty, toť vše. Ale mnoha lidem to stačí.

    MBfV

    OdpovědětVymazat