sobota 15. října 2011

Co přinesl letošní Designblok?


Photobucket

V milých letech jsem Designblok nestihl, ale letos už jsem si jej už nemohl nechat ujít. A musím říct, že se moc povedl. Expozice ve Šporkovském paláci byly úchvatné. Líbilo se mi, jak si vystavovatelé poradili se starobylými interiéry paláce a buďto se je nesnažili zakrýt vůbec, což působilo krásným dojmem, anebo komunisty zprzněné místnosti na úplně přetvořili k obrazu svému. A že v jedné místnosti najdu travnatý dvorek s chodníčkem a záhonem, v další to bude vonět jehličím a připomínat lesík, nebo že v jedné bude biograf a popcorn, jsem opravdu nečekal.

Photobucket
Studio Pirsc Porcelain

Photobucket
Preciosa Lighting

Photobucket
Úplety a další oblečení, inspirované tradičním venkovským oblečením a lidovými kroji Moniky Novákové se mi moc líbily.

Photobucket
Šperky s perlami značky Antipearle prezentované v šedé kouli

Photobucket
Anamor Prokop. Design oděvu a šperku

Photobucket
Časopis Reflex promítal akty všude po stěnách a na podlaze.

Photobucket
Značka Chatty předváděla svoje oblečení v kulisách řeznictví. Nejvíc mě pobavily na stěně visící salámy z džínoviny :D

Photobucket
Skleník či designové svítidlo? Účelem je pěstovat si bylinky přímo v kuchyni. Tento skleník bude vyráběn jen v omezeném počtu kusů a vyjde vás na asi 30.000 Korun. Je to bezesporu nápaditý kousek, stejně jako byla i místnost, upravená jako dvorek. Podlahu pokrýval trávník a kolem stěn byla tu a tam květina.

Photobucket
Deers už vyrábí kromě jejich klasicklých třpytivých a vyzdobených broží, náušnic či čelenek i decentnější doplňky pro muže. Na Designbloku sice žádné neměli, ale rádi vám je udělají na zakázku, takže si je můžete nechat vyrobit podle vlastních představ. Někdy to musí také zkusit, protože brože jsou zajímavý pánský doplněk, který je in, a ty od Deers jsou krásné!

Photobucket
ABA reklama představila spoustu nápaditých předmětů každodenní potřeby jako tato rádia, která vypadají jako gumově hračky pro děti, podobné hodiny, budíky či náramkové hodinky. Opravdu hrají! :)

Photobucket
Myslím, že Michala Býma už moc představovat nemusím. Svoje návrhy zhotovuje z kvalitních, těžkých látek a na Designbloku předvedl jeden ze svých kousků pomocí videa na iPadu a nasvícení modelu laserem.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Posedlí mě opravdu pobavili. Už jen ten posed! Jedná se o spolek kamarádů, kteří jsou – jak už název napovídá – posedlí posedy a jejich cílem je, aby byl posed v každé domácnosti a aby tak tím zvýšili popularitu posedů. A jejich kovový posed, který se dá asi za 200 Korun koupit je prý druhá nepraktičtější věc na světě a má nekonečno užití! :D

Photobucket
Helena Fejková na Designbloku představovala novou parfémovou vodu pro muže. K vyzkoušení jsem se ale přes novináře a televizi nedostal a pak už mi nezbýval čas. Škoda. Na parfém české návrhářky pro pány jsem zvědavý…

Photobucket
Novesta představila novou kolekci bot a mě zaujaly především barevné gumáky. Prý chystají i rozšíření pánského sortimentu, tak jsem zvědavý.

OdkazPhotobucket

Photobucket
A na závěr Adidas Originals. Zvolili netradiční představení nové kolekce Jeremyho Scotta na panáčcích z Lega, kteří byli vyrobeni z papíru a zasazeni do městské džungle. Ta byla také jednou z hlavních inspirací Jeremyho Scotta pro vytvoření této kolekce.

Mrzí mě, že jsem si nestihl prohlédnout veškeré expozice, ale některé mě velice zaujaly nebo mile překvapily. Letošní Designblok se moc vydařil a nezaostával ani Designblok Dreft Fashion Week. Na to, že šlo o první ročník, byl profesionální a na světové úrovni, a já už se těším na další ročníky!

10 komentářů:

  1. já jsem ten parfém zkoušela. Je to taková ta těžká elegantní vůně, ale moc pěkná. A ten flakónek...ach.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Vítku, u jelenů máš chybu. Nejsou to jelení šperky ale deers.cz. Minulé designbloky byly lepší. Na tenhle mi stačila hodina a půl a ani jsem se neměla potřebu vracet.
    M.

    OdpovědětVymazat
  3. Teď mě štve, že jsem tam nakonec nejel. Umím si vybrat kdy být nemocný .. tak snad příští rok :)

    OdpovědětVymazat
  4. tiez ma to teraz zacalo pekne stvat ze sme tam s drahym neboli :D co uz tak priste :))

    OdpovědětVymazat
  5. mám jasno - příští rok musím!!!

    www.kavarenskapoavlecka.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  6. Nejlepsi clanek, co jsem letos o designbloku cetla. A ze jich bylo pozehnane.. :D

    OdpovědětVymazat
  7. Naprosto souhlasím s Martinou. Tleskám :)

    OdpovědětVymazat
  8. pristi rok tam musim! letos jsem byla v tu dobu v londyne :(

    OdpovědětVymazat
  9. jak muzete hodnotit designblok, kdyz tam autor nikdy predtim nebyl??
    navic letosni designblom nebyl nic moc, jeho uroven neni velka a tento "trend" je tu uz po nekolik let. svetove urovne urcite nedosahuje-to by si autor mel uvedomit.

    celkove byl designblok zklamani. snad pristi rok bude lepsi.

    OdpovědětVymazat
  10. mě se z celého designbloku nejvíc líbil právě ten klučina z poslední fotky :D jinak nic moc

    OdpovědětVymazat