středa 11. května 2011

Výstava Glamour v Uměleckoprůmyslovém museu


Photobucket

Již zítra v pražském Uměleckoprůmyslovém museu začíná výstava Glamour. Můžete se těšit na dámské oblečení a doplňky jak od předních francouzských salónů a zahraničních značek, tak od čekých návrhářů. Zajímavá je také informace o tom, komu oblečení patřilo.

Oficiální text pořadatele:
"Výstava představuje výběr padesáti dámských společenských oděvů české i zahraniční provenience, které vznikaly v průběhu minulých šedesáti let. Seznamuje s hlavními módními trendy a základními typy společenských oděvů (např. koktejlové šaty, tzv.malé černé, plesové šaty atd.).Vývoj v posledních dvaceti letech dokumentuje především autorská modelová tvorba českých návrhářů."

Výstavu můžete až do 4. září navštívit každý den mimo pondělí a vstupné činí 80 Korun.

Photobucket
Večerní šaty Olgy Havlové, Valentino, začátek 90. let

Photobucket
Viskózové šaty s ručním potiskem, Jakub Polanka, jaro/léto 2010

Photobucket
Boty z hedvábného atlasu a štrasovou přezkou, Christian Dior, 1969

Foto: UPM, Worn

9 komentářů:

  1. Ty šaty od Polanky jsou nádherné. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. krásné...děkuji za tip... mě se líbí šaty od valentina...

    OdpovědětVymazat
  3. Teda, jak se mi Polanka zamlouvá (tedy spíš starší věci, třeba 2008), tak tenhle závěs vymáchaný v savu s análním otvorem uprostřed mi dvakrát do oka nepadl. To je jak fler.

    OdpovědětVymazat
  4. Zaregistrovala jsem to na FB stránkách Cosmopolitanu a už se to skví v diáři :) Až si v červnu udělám výlet za kultůrou a vypadnu z dálného východu (rozuměj Brno), jsem tam jak na koni! Doufám teda, že to nedopadne jako výstava na Špilasu o plesech - historie skvělá (i když občas by popisky mohly být přehledněji), ale ta ukázka aktuální tvorby jakési brněnské oděvní střední školy, z toho mě málem odnášeli nohama napřed.

    OdpovědětVymazat
  5. wow, tak se musim zajit podivat!

    OdpovědětVymazat