sobota 7. května 2011

Český design na BigBrands.cz


Měl jsem tu možnost zúčastnit se snídaně s českými designéry, kterou pořádala společnost Big Brands - nákupní klub, kde můžete každý den nakupovat jiné značky s velkými slevami. Jeden ze zakladatelů tohoto klubu, Vassili le Moigne, chce s pomocí Big Brands dostat produkty českých designérů k českému zákazníkovi. Od 9. do 14. května se má na Big Brands konat týden českého designu, kdy bude oblečení, bytové doplňky a další produkty českých designérů prodáváno za nižší ceny. Mně se tento nápad líbí, třeba by se tak čeští designéři mohli lépe zviditelnit.

Večer jsem se byl podívat na prezentaci Freshlabels.cz, které na trh přináší vlastní kolekci oblečení pro ženy – Odivi for Freshlabels. Akce se konala v prostorách Nové scény Národního divadla, které, bohužel, nebyly zrovna velké, všude byla spousta lidí, a tak jsem toho z přehlídky moc neviděl ani se se svými dvěma metry. Ale jinak jsem se tam bavil a tady je moje fotka:

Photobucket

Foto: Lukáš Dohnal pro Czech Original Fashion

40 komentářů:

  1. Mě nepřišla ta hromada lidí na škodu - aspoň to tam žilo.

    Teď si vlastně vzpomínám, že jsem tě tam viděl.

    OdpovědětVymazat
  2. Jo, já to nemyslel negativně. Jen na přehlídku nebylo vidět, jak to tam žilo :)

    OdpovědětVymazat
  3. pěkné, jen ty boty bych teda odsunula do kategorie "outdoor - město? společenské akce?! oh no!"

    eL

    OdpovědětVymazat
  4. Anonymní: mě právě ty converse přijdou super k tomu saku, vypadá to celé uvolněněji. líbí se mi to snad nejvíc ze všeho, co měl Vítek na sobě, nejvíc :)

    OdpovědětVymazat
  5. Kdy už konečně vyjdou z módy ty šílený conversky?? Když už si v tom lidi musej ničit nohy a nosit to ke všemu, tak ať si je aspoň umyjou, že Víťo.

    Zuz

    OdpovědětVymazat
  6. Musím souhlasit se Zuz. Ty boty jsou šílené a byly by, i kdyby se náhodou skvěly čistotou. Příště už jen na okopávání zahrádky, ju? ;-)
    O.

    OdpovědětVymazat
  7. eL: Záleží, co je podle tebe "společenská akce". Conversky a sportovní boty tam měla spousta lidí a to že mám motýlka neznamená, že bychom tam měli mít formální oblečení ;) Jak říká Vell - chtěl jsem tu košili s motýlkem shodit.

    Zuz: Víš, proč Conversky nosím? Jsou to asi jediné boty, které lze bez problémů sehant v mojí velikosti. Pokud máš ovšem typy na vkusné boty ve velikosti 48, tak sem s ním! A k té špíně: měla jsi někdy Conversky? Pokud ano, tak bys měla vědět, jak časem vypadají, i když je umyješ.

    OdpovědětVymazat
  8. záměr jsem pochopila, ale i tak bych proti tomu měla výhrady.. já vnímám converse boty jako boty do parku nebo do muzikálu na střední. Pro tebe je oblékání koníček, tak čekám, že budeš shazovat kreativnějším způsobem a víc vytříbeně. Ber to jako výzvu do budoucna

    eL

    OdpovědětVymazat
  9. já mívala bílý conversky, po měsící jako prase a nešlo to dolu, i když sem to drbala, až jsem se jednoho krásnýho dne naprdla a sprostě je stčila do pračky... vyvázly bez zranění a byly jako nový! Akorát se ti na chvíli malinko srazej, ale to se hned rozchodí. Takže doporučuju :))

    Jinak conversky jsou skvělý, právě proto, že jsou tak epický a zajetý, že si je jde vzít ke všemu!:)

    Melanie

    OdpovědětVymazat
  10. Pane lingvisto, nezamenujte prosim TYP za TIP.

    OdpovědětVymazat
  11. Děkuji za opravu, pane hnidopichu. Jsem rád, že si na mém blogu každý najde něco, co ho baví, a že potěší i taková hloupost jako chyba z nepozornosti ;)

    OdpovědětVymazat
  12. ... nebo spíš z neznalosti, hm?

    OdpovědětVymazat
  13. Pekné :) Konečne sa móda posúva aj v našich končinách ku motýlikom. Ja keď si vezmem motýlika tak som za idiota, tak dúfam, že sa to rozšíri viac k masám! Len tak ďalej :)

    Frankie

    OdpovědětVymazat
  14. Občas si to tu pročítám, a jsem z toho jakási zmatená. Na plesu FFUK jsou lidé v keckách burani, kteří botami na běhání zcela zabili svůj oblek. Argumentem jsou i reprezentativní prostory Národního domu.

    V reprezentativním prostoru Nové scény kecky buranské nejsou, naopak je to skvělý záměr.

    To jsem z toho lesní zvěř. Konkrétně jelen.

    OdpovědětVymazat
  15. Havana:
    Vítězslav má svoje normy, které mění podle svého momentálního prospěchu, x-krát se už z toho usvědčil. Fanynky bez mozku (pardon) mu tleskají tak hlasitě, že už slyší jen sám sebe. Nechtěj ho přimět z zamyšlení. K reflexi. Nedočkáš se.

    OdpovědětVymazat
  16. Tip na boty tvé velikosti mám - nechat si je ušít. Bohužel moc jiných možností u nás není (a neplač, každý máme něco, co na sebe v obchodě nikdy neseženem). Kamarád má stejný problém, navíc má ještě každou nohu jinak velkou. Najdi si ševce, ten ti udělá kopyta (se to tak myslím fakt jmenuje, to není urážka:) přesně podle tvých nohou, a pak už si jen objednáváš boty a on ti je šije podle toho (můžeš si je nechat posílat i poštou). Vyjde to dráž, ale jen pro milionáře to taky není, když si občas dopřeješ něco luxusního, tak proč ne boty? Navíc je to i otázka zdraví, tvoje nohy a záda ti poděkují, když nebudeš nosit conversky, co akorát ničí klenbu.

    No a jinak - špinavé boty, co vypadají špinavě, nebo čisté, ale zašlé boty, co vypadají špinavě mi přijdou jako stejné faux pas, když s nima jde člověk mezi lidi.

    OdpovědětVymazat
  17. Já mám tvůj vkus na módu ráda. Díky tobě jsem objevila plastový střevíčky od Vivienne Westwood (dobře, to k tomuhle článku nepatří. Ty Conversky k tomu outfitu ladí dobře. Za všechno může ten "prokletý" motýlek, který byl podle mě "chyba lávky" :) Hezký den.

    OdpovědětVymazat
  18. Havana a následný anonym: Napřed se zamyslete vy dvě. Jak můžete srovnávat módní přehlídku streetwearové značky a "Reprezentativní ples Univerzity Karlovy"?

    OdpovědětVymazat
  19. Vítězslave, prosím tě, přečti si to ještě jednou. Ještě jednou. Ještě jednou. Vidíš tam ta slova "reprezentativní prostor"?

    Ale když už tak o tom hovoříme - nebudu předstírat, že jsem módní guru. Nejsem. Jsem prostý pobíječ much. A jako taková se domnívám, že aby to působilo jako schválnost, ležérnost, vtip, tak by naopak musel být vršek daleko upjatější. Tohle - černá košile, tmavé kalhoty neurčitého původu,motýl a světlý kabát, na mě, prostého pobíječe much, působí dojmem "šli jsme se školou do divadla, tak jsem vzal něco staršímu bratrovi - oblek byl pryč, bo brácha je zrovna v tanečních, ale dělal jsem co jsem moh´.". Záměr mě, jako pozorovatele, v podstatě nezajímá. Zajímá mě výsledek, a ten je pro mě velmi rozpačitý.

    OdpovědětVymazat
  20. odkdy chlapi nosi psanicko? :B

    OdpovědětVymazat
  21. Víťo, je to takové nějaké...rozpačité. Opět se mi na Vás nelíbí ty krátké kalhoty. A boty- fujfuj. Špinavé. Já vím, Conversky vždycky trochu "zajdou", ale pak už se nedají vzít na takovou akci. Outfit vtipně neshodily, ale totál pohřbily. Ráda bych na Vás někdy viděla dlouhé kalhoty, které ale nebudou skinny, aby lichotily Vašim nohám. Ivana

    OdpovědětVymazat
  22. psaníčka se nosí od té doby co je Víťa přesvědčen že když si žena vezme pánskou bílou košili ohrne si rukávy bude to stejné jako když si muž/Víťa oblékne krajkové negližé a tak vesele rabuje dámské accessories
    a nechápe že prostě co je přenosné jedním směrem je neúnosné směrem opačným

    pořád razím to že je celkem pěkný/sympatický kluk ale stehna na šortečky ani skinny kalhoty nemá a tlapy na subtilní psaníčka též ne

    prorsum

    OdpovědětVymazat
  23. Také mám dlouhé nohy, takže podle ostatních mám vždycky krátké nohavice. Nechápou, že by mohly být kratší schválně.

    Petr

    OdpovědětVymazat
  24. Víťo,
    že špinavé boty jsou průšvih, to už snad zmiňovat nemusím. Chtěla bych se ale přidat ke kritice kalhot - nevím, jestli končí nad okrajem boty nebo jsou do bot zastrčené, každopádně: nevypadá to dobře. Nemyslím si, že bys "neměl nohy" na úzké kalhoty, to mě nijak nepohoršuje, ale ta délka ti strašně deformuje proporce (poměr mezi horní a spodní polovinou těla).

    Nemusíš se vymlouvat a vysvětlovat, jen bych příště být tebou zohlednila vedle trendů i to, jak na tobě dané kousky vypadají.

    Katka

    OdpovědětVymazat
  25. Ivana: "ale pak už se nedají vzít na takovou akci."

    Na T(AKOV)É AKCI byli číšníci v livrejích, nosili jídlo na stříbrných tácech a Vítězslava hned po jeho příchodu vyvedli, protože měl Conversky (!) a několik dam v dlouhých večerních róbách šokem omdlelo.

    Nová scéna reprezentativní není (jak tvrdí Havana) a už vůbec nebyla ten večer. Všude bylo přítmí, nakouřeno, politá podlaha lepila a ostatní v džínách a tričkách a mikinách, s tetováními, piercingy a v converskách klepali popel z cigaret přímo na podlahu.Ani by mě nenapadlo, že by tam měl někdo mít lakýrky. A motýlka? Proč ne? To vás ten motýlek a conversky tak strašně serou? Já jsem tam byla a Vítězslava jsem viděla u baru, bavil se s nějakými holkami a vypadal úplně normálně.

    Kritizujete Vítězslava, že by se nad sebou měl zamyslet. Zamyslete se napřed vy nad sebou, děvčata.

    Martina

    OdpovědětVymazat
  26. Anonymní: Ne, já tomu pořád nerozumím. Na jednu stranu se oslavuje jinakost (= ne tričko + džíny + mikina + sportovní botky) a Češi v teplácích jsou burani. Na druhou stranu je jedno, v čem přijdu na akci, protože se tam klepe popel z cigaret na podlahu. Nemusím tedy být jiný, protože všichni ostatní jsou jaksi stejní. Nevím jak jiným, mně to připadá nelogické... (Ostatně, že se někde uvnitř budovy klepe popel z cigaret na podlahu, to mi také nepřijde jako geniální argument. Tím, že to někdo dělá, je to v pořádku? Dělal by to u sebe doma?)

    A last, but not least - proč je tolik pobuřující, že se Vítězslavův ohoz někomu nelíbí? Proč by mě (nás) to mělo hned "srát"? Copak říct "líííbíííííí" je v pořádku, ale když člověk řekne, že se mu to nelíbí, tak je zapšklý a musí se nad sebou tiše zadumat? Kdepak, ani po důkladných úvahách se mé zmatení nezmenšilo.

    OdpovědětVymazat
  27. Jo, vždycky když chci něco na svém jinak "dokonalém" oblečení schodit, setkám se s nepochopením :-)
    Ty Conversky vem příště rejžákem (a žádný výmluvy že to nejde, mám jedny doma a jde) ;)

    yit-kha.blogspot

    OdpovědětVymazat
  28. Martino, já se nad sebou zamýšlím, výsledkem je, že nenosím špinavé boty ani do sámošky. Myslím, že Víťa trochu kritiky ustojí, a pokud si rád přečte pouze óóch áách, tak jsem se v něm asi spletla. Motýlek mě nesere, Conversky taky ne. Ty se zklidni, pořádně čti příspěvky. Pokud jdeš na takovou- podle Tebe- usmolenou akci, jdeš s davem a klepeš popel na podlahu? Asi ano, ale nejít s davem je o něčem jiném, víš...Ivana

    OdpovědětVymazat
  29. Není jedno, v čem na akci přijdeš. Ale košile a motýlek snad neznamenají, že jde o něco formálního, tak proč sem pleteš ples? To ty jsi začala s tím, že Convesky jsou jednou nevhodné a jindy zase ano.

    Ono není pobuřující, že se někomu Vítězslavův ohoz někomu nelíbí. Jde o to, jakým způsobem to prezentujete. A to si myslím, že je dost ubohé.

    M.

    OdpovědětVymazat
  30. V tom, co jsem já zatím Vítězslavovi napsala, nic ubohého není. Slušně formulovaná kritika. Víťu a jeho styl mám ráda, ale snad si mohu dovolit drobné výhrady. A Ty se tolik nečerti, nejde o život :-))Ivana

    OdpovědětVymazat
  31. such a great style you have my dear!!like trench in this combination and your hair are awesome:)
    Would you come into my blog and follow me if u like it??i'll do the same back..i'd be very happy to follow each other..i wait u!
    kiss from Milan!

    Patchwork à Porter

    OdpovědětVymazat
  32. A Vítězslav opět maže komentáře.

    Ne, ten kritiku neustojí, jak se tu někdo domníval.

    OdpovědětVymazat
  33. Outfit super, až na ty boty...je jedno, jestli je akce formální nebo neformální, ale špinavé boty (ať už converse nebo prada) to fakt nikdy.

    Jinak Fyzikové byli cool! (:

    Liška podšívka

    OdpovědětVymazat
  34. Od té doby, co znám Setha Cohena, miluju na klukách conversky ke společenskému oblečení.. vždycky jsem všechny známé kluky nosila to takhle nosit :D Ale prosím.. umyj to, jde to! :D Sama vím, že když své 5 let staré conversky hodinu drhnu, téměř se blyští :D

    OdpovědětVymazat
  35. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=226512130697239&set=pu.179490575399395&type=1&theater
    Hlasujte pro nás prosíím!!!
    Stačí dvě kliknutí:)
    1)like na stránku
    2)like na 38.fotku.
    Děkujeme 4.D :)
    Omlouvám se za spam

    OdpovědětVymazat
  36. Víťo,
    opravdu ty boty byl jeden velký průser - mám conversky asi tři roky, nosím je na lítačku do města, když se mi nechce nikde utíkat po podpatcích nebo v balerínách, ale věř mi, vždy je mám jako ze škatulky, stačí kartáček a jde to. Ano po čase trochu zajdou, ale ty tvoje vypadají, jako když jsi právě přijel z bramborové brigády.
    A za druhé - už to tu zaznělo - řídit se trendy je fajn, ale jak "odcamcaď pocamcaď". Skutečně si občas vybíráš kousky, které jsou dle tebe moýná moderní, ale fakt ti neseděj. Kromě trendů a snahy o originalitu se zkus někdy řídit i proporcema.

    OdpovědětVymazat