čtvrtek 21. dubna 2011

Sobotní trhy v Beaune


Photobucket

Francouzské trhy se mi vždycky líbily. Zelenina je čerstvá, ovoce k nakousnutí, sýrů velký výběr, klobásy voní a na blešáku nikdo neprodává odpad.

Bavilo mě se jen tak procházet a pozorovat trhovce vykřikující, že právě oni nabízí ten nejčerstvější chřest anebo nejkřupavější chleba a zákazníky ochutnávající sýry a olivy.

Toto byly letošní první trhy v burgundském městečku Beaune, s rodiči jsme se tam vypravili navštívit bráchu.

P.S. Všimněte si té velké slaměné kabely - mají ji snad všichni nakupující na trhu :)

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

32 komentářů:

  1. tu srnčí hlavu s pecnem chleba bych prosila!:) moc pěkné!

    couchpotatoslife.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. ta taška je parádní :) a ty klobásky zbožňuji, z trhů jsou vždycky nejlepší!

    OdpovědětVymazat
  3. mmmm, krasné a chutné! tie strieborné čajníky a všetko to jedlo...hneď som vyhladla! :)

    OdpovědětVymazat
  4. mňaaam tam bych si nakoupila zásob :P až na ty srnčí hlavy :(

    OdpovědětVymazat
  5. promiň ale tvůj styl je žabí.. jestli tě někdo považuje za jednoho z top fashion bloggerů v čr, tak je situace smutnější než jsem si myslel. kde je originalita, vlastní přístup? jenom kopíruješ, nejsi inovativní a pohybuješ se někde rok zpátky. princip fashion blogů je podle mě naprosto opačnej, mrzí mě, že to tu chápe tak málo lidí..

    OdpovědětVymazat
  6. To musí být skvělé. Vím, kde v Dejvicích koupit výborné sýry, olivy, domácí pesto a tiramisu takové, že chuťové buňky se mohou utančit radostí, ale tu atmosféru nic nenahradí. I když příjemné a upřímné prodavačky, které s radostí vypráví o chutích a dávají ochutnat a mají každá jiný přízvuk a osobitý styl, se zasluhují o to, že atmosféra je tam také velice, velice příjemná.

    OdpovědětVymazat
  7. ty jo sbihaji se mi z toho sliny!

    OdpovědětVymazat
  8. JMS: A koho podle tebe kopíruju a čím jsem rok zpátky?

    OdpovědětVymazat
  9. Francouzi a jidlo, ach. To je smrt. Miluju je!

    OdpovědětVymazat
  10. najviac ma uchvátili.........tie klobásy :D bože som strašný nechutný mäsožrút :D

    OdpovědětVymazat
  11. takový nádherný pečivo..a tech chřest... u nás ho skoro nikde nemaji ;-(

    OdpovědětVymazat
  12. to JMS, ja bych taky chtela vedet jaky ma byt ten princip fashion blogu, ale opravdu, bez ironie, stale hledam neco noveho jineho originalniho

    OdpovědětVymazat
  13. Mám rád trhy tohoto typu, kor ve franici to muselo být to pravé! )

    OdpovědětVymazat
  14. Promiň, špatně jsem se vyjádřil. Žabím stylem, rokem zpátky a kopírováním mám namysli to, jak se oblíkáš... Je to takový vzhlížení se ve fashion trendech, prostě mi to nesedí a rozčiluje mě, že tě považují za pánskýho fashion-guru u nás. Ale to je čistě můj subjektivní názor asi proto, že mě otravuje ta nekonečná zara/h&m hitparáda v tvym šatníku a blbosti typu ohrnutý kalhoty a boatshoes a hlavně triko "karl who?" (tenhle nápis je originální jen jednou, a to na tašce lagerfelda). Jinak k tvýmu blogu se nevyjadřuju, obecně mě blogy moc neberou, dávám jim tak 3 roky existence max, než přijdou jiný formy sebeexhibování... Ještě pro Bertu- princip fashion blogu nevím, jak říkám, moc to nesleduju (narazil jsem na toto náhodou), ale myslím, že by měl fashion blog zaznamenávat nadčasovou fashion, něco co prostě bude mít styl i za 5 let, i když se to nosit nebude (a to nenajdeš v kolekci H&M na jaro/léto 11)... Takovej blog u nás neni a asi nikdy nebude. Proto jediný co sleduju je Sartorialist. To je pro mě vytříbenost... A tu já ve fashion cenim nejvíc. Mějte se fajn... jms

    OdpovědětVymazat
  15. panebože, ty olivy! a ty čerstvé chleby..ááá

    OdpovědětVymazat
  16. Třetí fotografii nekomentuju, ale jinak bych tam zakoupila několik vzorků a ochutnávala jako divá!

    OdpovědětVymazat
  17. jeee jeee !
    tam by som sa zbláznila od šťastia :D

    OdpovědětVymazat
  18. Málokde nabízejí trhovci zákazníky ochutnávající sýr! Země nekonečných možností! V jaké podobě se to tam odehrává? klecový chov zákazníků, zákazníci na řetězu jako medvědi nebo ve volném výběhu?

    OdpovědětVymazat
  19. Kdy bude něco takového běžné i v Čechách? :/

    OdpovědětVymazat
  20. to JMS dik za odpoved, toho si cenim, osobne nemam jediny kousek z hm a tento obchod me nezaujal, ale co clovek to nazor, tak mi nevadi, kdyz se v nem odivaji jini. Jsem moc zvedava, jak to s fashion blogy pujde dal, sartorialist je jedinecny, ale myslim, ze cesky rybnicek je na neco podobneho maly.

    Ja jsem zrejme voyaer, tak me ty blogy bavi a dost, je otazkou, jak dlouho mi to vydrzi, bavi me to nahlizeni do denicku jinych a nejvice jsem se vzdelala v modnipeklo.cz a priznavam i pobavila.

    a muj modni sen je seaofshoes.com, uzasna inspirace, vubec bych na blozich nepotrebovala uvadet, co je od jake znacky, i kdyz to vsichni delaji, protoze pokud se mi to libi najdu si ekvivalent sama, chapu to z reklamnich duvodu, jinak je to /pro me/ nadbytecne

    OdpovědětVymazat
  21. Aaaa, asi umírám! MILUJI TRHY!!
    www.beawesomekitty.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  22. tiež nakupujem na trhu zeleninu a ovocie...milujem to! aj ked s týmto na fotkách sa porovnať určite nedá :)

    OdpovědětVymazat
  23. Ten chlieb vyzerá lahodne!
    Sabs

    OdpovědětVymazat
  24. jms: aspoň že máš svůj názor a jenom nekritizuješ :-) já osobně si myslím že Víťův styl není asi nějak pokrokový jakože by tvořil nové trendy nebo já nevím co, spíš se snaží poukázat na to jak je situace v česku co se oblečení týče smutná... a vzhledem k tomu, že vím odkud pochází a bydlím poblíž a vím jak to tam vypadá, musím říct že Víťa je to nejstylovější co odtud kdy vyšo a nejspíš to tak na dlouhou dobu zůstane....

    OdpovědětVymazat
  25. Klobásy voní! Jak jinak. Cos mi přivezl?

    OdpovědětVymazat
  26. mnam, tam bych si jiste nakoupila :))

    OdpovědětVymazat
  27. K trhum bych rekla jen - sakra, kdy to bude u nas?!

    A k te diskuzi o udavani trendu - az se tady vic lidi (rozumej chlapu) zacne oblekat aspon trochu slusne...tim myslim opravdu slusne v pravem slova smyslu. Neotrhane, ciste obleceni z kvalitnich materialu a lichotivych strihu, tak teprve muze zacit nejake udavani trendu...
    Myslim si, ze je trapne tadyto ceske hodnoceni, kdo je lepsi fashion blogger a guru a buhvico... Jsou jen lide, kteri maji lepsi napady (a taky lepsi fotaky a fotogenictejsi obliceje), ale aspon jsme se nekam pohli. Lide zacali blogy cist a psat a zajimat se. Hlavne se zajimat!

    OdpovědětVymazat