pondělí 7. března 2011

„Batoh není a nikdy nebude přijatelným doplňkem. Ani ve snu.“


Photobucket

Nadpis tohoto příspěvku, pocházející ze zimního Vogue Hommes International, byl jedním z bodů článku „20 Přikázání aneb jak se vyhnout módním faux-pas, která by mohla zkazit Vaši zimu“. Můj dnešní příspěvek bude o neodmyslitelném doplňku mladých, starých, studujících i pracujících – prostě většiny Čechů: sportovní, horolezecký, nylonový BATOH.

Baťůžkáři mě budou zase kamenovat, ale já prostě nechápu, proč je někdo nosí. Ve městě. Dovolím si citovat Outdoor shop: „Batohy představují výborné pomůcky nejen pro outdoorové aktivity. V levém menu jsme batohy rozdělili do devíti základních skupin, na turistické batohy dle objemu, expediční batohy, horolezecké batohy, ultralehké batohy...“

Víte, k čemu batohy sloužily původně? Wikipedie říká: „Batoh (ruksak) je vak nošený na zádech, opatřený dvěma popruhy. Původně jako zavazadlo určené k pobytu v přírodě“. Když se kdysi začala rozmáhat horská turistika a výlety do přírody, začali je nosit turisté, aby měli volné ruce a třeba se jednou rukou mohli opírat o hůl. Také věděli, že nosit batoh jinde než v přírodě nebo na horách je nepřípustné.

Dnes se situace změnila. Pokud jste student a máte něco jiného než hnusný horolezecký nylonový batoh s pestrobarevnými pruhy a plastickými gumovými nášivkami, jste zřejmě out. Taška na rameno je u nás naštěstí také ještě oblíbená, a dokonce ani nemusí být z nylonu, pytloviny nebo batiky v barvě zvratků či projevu střevní chřipky. Ale taková taška do ruky? Každý hned blbě kouká a pokud je trochu větší, tak se všichni ptají „ty někam jedeš?“. Já osobně mám nejraději tašky do ruky s připínacím popruhem - když mám plné ruce, tak si ji na chvíli pověsím na rameno za popruh. Jinak tašky na rameno moc v oblibě nemám - sjíždějí z ramene a krčí blejzr nebo kabát nebo jej stahují na jednu stranu, když je příliš plná.

Co říkáte vy na oblibu Čechů v každodenním nošení více či méně dokonalé horolezecké či sportovní výstroje i s doplňky? Proč je u nás sportovní oblečení tak oblíbené a nosí se ke všem příležitostem, školou začínaje a pokud to doženu do extrému - divadlem konče? Když už to musí být, tak přece existují í hezké batohy

A na závěr si nemůžu neodpustit krásnou ilustraci Fritze Schönpfluga z knihy „Společenský rádce pro šechy životní okolnosti“. Sice pochází z roku 1927, ale myslím, že většina věcí v ní popsaných včetně těchto obrázků se dá použít i v dnešní době. Jen u toho pána si namísto vesty tvídového saka domyslete goretexovou bundu. Dnes můžeme být na plesu kolikrát rádi i za takové tvídové sako.

Poznámka:
Protože někteří čtenáři asi u 30. komentáře nabyli přesvědčení, že nenávidím lidi s batohy, jsem hloupý, povrchní a netolerantní snob, chtěl bych uvést pár věcí na pravou míru: Tento článek je o tom, že se mně nelíbí horolezecké batohy (když je batoh vkusný, nemám nic proti) a že mi proto připadá divné, nosit je ve městě, zvlášť když se to nakombinuje s rejoickama, goretexovou bundou a trekovýma botama. Občas je pak totiž Václavák k nerozeznání od místa srazu nějaké expedice. Chápu, že ti lidé mají rádi outdoorové aktivity a nosí oblečení k tomu určené, i když jsou právě ve škole nebo jdou do kina - a právě to mi přijde divné. Představte si, že by nadšený hokejista chodil po ulicích Prahy v hokejové výstroji. Všichni by si ťukali na čelo anebo jej zrovna dali zavřít do blázince ;) Mě se prostě nošení horolezeckého oblečení ve městě nelíbí, což ale neznamená, že proti lidem, kteří je nosí, něco mám. Ať si nosí, co chtějí! Někteří moji kamarádi je také nosí a nebrání to nijak tomu, aby to byli fajn lidé a do jejich stylu oblékání jim nekecám. Tím příspěvkem jsem chtěl lidem s horolezeckými batohy tak trochu naznačit, aby si uvědomili, že mohou vypadat jako kdyby právě přišli z expedice v Boubínském pralese, a že i když mají toto oblečení rádi, mohli by se občas obléci trochu jinak. A článek jsem si po sobě několikrát přečetl a nic urážlivého ani žádné soudy jsem v něm nenašel, tak laskavě netvrďte, že jsem povrchhní a netolerantní. Není k tomu důvod.

Photobucket

Foto: Outdoor Shop

132 komentářů:

  1. Moje rec! Kazdy den vidim spoustu pomerne pekne oblecenych muzu i zen, kteri to "zazdi" batohem!!! Mimochodem, vzpomnela jsem si na jedno foto, ktere jsem kdysi videla - chybi jeste desne trekove tenisky - nikoliv panovi, ale v textu :o) http://modnipeklo.cz/2010/11/jak-poznate-cecha-v-louvru/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co se divíte, že mnoho lidí je oblečených do účelových, pohodlných a sportovně-elegntních oděvů? Kdo má cestovat po městě, cestovat mezi městy za každého počasí na vysokých podpatcích, lodičkách, kostýmcích, v punčoškách, s těžkou taškou mnohdy, když platy v ČR neumožňují jízdu taxikem, vlastním autem atd. Všichni ti povrchí estetici módy jsou veskrze nepraktiční lidé bez vlastního pořádného dandy vkusu. Kritizují, jak zde lidé chodí oblékaní, ale už se nezamýšlí nad tím, proč? Každá žena i muž by velice rádi chodili oblékaní jako elegáni, ale copak je to praktické z výše uvedených důvodů? Zlatá mládež s nabitou kreditkou v kapse na zadku značkových džín ať jdou do prdele i těmi všemi přeestetizovanými kritiky.

      Vymazat
    2. Sport znamená volný čas a sportovní nebo sportovně elegantní je podle mě toto. Úbor "horolezce" elegantní není.

      http://s3d3.turboimagehost.com/sp/8abbad8f6e5195e4bdf242c88f1d6774/Tommy_Hilfiger_FW_2012_Ad_Campaign_1.jpg

      Po Praze se většinou pohybuji pěšky nebo MHD a "promiňte, dnes nepřijdu, protože prší/sněží/fouká" by mi neomluvili ve škole ani v práci. Jsou to vše jen výmluvy. Kdyby opravdu chtěli vypadat elegantně, tak by si namísto hnusné goretexové bundy neonových barev vzali sportovní kabát, namísto rejoicek vhodné kalhoty a netvrďte mi, že se někdo za běžného dne ve městě zapotí tak, že k tomu potřebuje funkční (= polyesterovou) mikinu nebo že trekové boty jsou jediná pohodlná obuv. I batohy mohou být hezké.

      Vymazat
  2. Skvělý článek! Sama sebe se ptám denně na to samé, takže jsem docela zvědavá, jestli někdo přijde s odpovědí PROČ TOTO!!!

    OdpovědětVymazat
  3. Ano, Češi milují sportovní oblečení a tak se znalci smějí, že v zimě vypadají česká města jako alpská střediska. Můžeme to pranýřovat jako buranství, ale vidím nejméně dva důvody, proč tomu tak je: 1. V Česku se pořád hodně chodí pěšky, cestuje hromadnou dopravou či vlakem. Světlý baloňák, boty na podpatku a malá kabelka v ruce či na rameni jsou vhodné pro uživatele taxíku či vozu, ve kterém jde také odložit potřeby na celý den (kniha, lahev s vodou, notebook atd.) 2. Češi jsou chudí a oblečení drahé. Spousta lidí prostě nemá v rozpočtu peníze na to, koupit si více kusů zimních bot, zavazadel, svršků, aby byli dle potřeby sportovní nebo elegantní. Vítězí tak univerzál, a tím je většinou sportovní věc. Chodíte-li 320 x za rok do práce, 1 x týdně do lesa a 1 x ročně do divadla, spíš se přežije ta bunda na šatech, než kašmírový kabát na turistický výšlap.

    OdpovědětVymazat
  4. A asi jsme taky pohodlní. Pokud cestujete, jistě si všimnete mnoha vymóděných Italek s ulámanými podpatky během výstupu na nějakou zříceninu. Na druhou stranu třeba Holanďané nebo Skandinávci nám jsou svým sportovním (a řekla bych trochu asexuálním stylem) dost podobní.

    OdpovědětVymazat
  5. V osmé třídě jsem batoh zahodila a už nikdy ho nevytáhla. Vypadá to hrozně a pokud to někdo vláčí třeba do města, je to ještě horší a tisíckrát nevkusnější. Jediný batoh, který jsem ještě nevyhodila, je s obrovským plyšovým Mickey Mousem, který jsem nedávno vytáhla na brusle :D

    OdpovědětVymazat
  6. Batohy nenosím, ale nelze je házet do jednoho pytle všechny. Existuje mnoho typů které jsou přizpůsobené různým podmínkám. Je třeba respektovat, že je lidé nosí třeba proto,že právě mají problémy se zády, skoliozu tzn. páteř stočenou k jedné straně právě kvůli nošení kabelek na rameně nebo těžkých věcí v jedné ruce.

    OdpovědětVymazat
  7. Anonymní - nemyslím si, že by bylo nemožné chodit pěšky nebo jezdit MHD v bílém kabátu s malou kabelkou (kdo říká, že musí být malá?) a na podpatkách - já jsem toho důkazem - jde to!!!! a vídám spoustu lidí, kteří to provozují s podobnou výstrojí jako já, takže nejsem anomálie. A notebook se dá taky nosit pohodlně a stylově! A že oblečení je drahé? Ani to není pravda! A univerzální nemusí nutně znamenat, že v tom přežijete 6 týdnů v divočině!!!! Upřímně - spousta těch, co se oblékají jako horalové se pohybují spíš ve městě, než v horách. Proč si tedy nepořídí něco "univerzálního" do města?!

    OdpovědětVymazat
  8. Batohy nosím výhradně jen na výlety, do školy mám jednu velkou kabelu a to mi stačí naházet tam všelijaké věci do školy a jít. Na co mi bude batoh, když mi to ničí záda (říkala mi to i doktorka) :D

    OdpovědětVymazat
  9. ale ved su aj pekné batohy/ruksaky :)
    http://www.briefcasemondo.co.uk/lg_images/PELLEVERA_CORTONA_Leather_Rucksack_p4030bla.jpg
    http://www.danielfootwear.com/images/P/p-715.jpg
    a nemám rada take tašky do ruky vždy ma z toho boli ruka :D

    a to heslo si už daj konečne preeeeeč :D

    OdpovědětVymazat
  10. ja jsem nosila kdysi na notebook batoh od samsonite, normalni mestsky batoh bez jakychkoli visich popruhu, sitovanych kapes atd, naopak mel nenapadne ocka zipu konstruovane tak, aby jimi sel provliknout maly visaci zamek a pocitac byl v bezpeci... takze pokud batoh (kvuli zadum je to rozhdone zdravejsi), tak aspon nevybirat v aoutdoorovem obchode, to fakt nechapu. ale cesi jsou pohodlni a horalstvi berou jako zivotni postoj, takze to bude chtit predpokladam jeste tak dve generace, nez pochopi, ze ve meste nemusi mit na batohu popruhy na skialpinistickou prilbu a cepin, pripadne karimatku :))) kazdopadne ani kecy o nedostatku penez neberu jako logicke, protoze kdyz si koupim kvalitni batoh na hory nebo kvalitni pohory, nechapu, proc v nich travit cely tyden a tim si je opotrebovavat a nicit (protoze vsichni nosi ty batohy orvane a spinave..), kdyz chci, at mi vydrzi do tech hor. no nic. je to nekonecny boj obavam se.

    OdpovědětVymazat
  11. Ja to chapu u lidi, co maji problemy se zadama, takze tahat tezsi zavazadla v ruce pro ne nepripada v uvahu. Kazdopadne pochybuju, ze je nase republika plna takovych lidi. Proc? Proste jim to nedochazi, ze to jde i jinak, jen to chce zapojit mozek. Nebo je jim to jedno.

    Nejvic me ted o vikendu dostala jedna padesatkyne. Ja jsem si vyrazila na vystavu - sukne po kolena, puncosky, sako, sala, kabelka, boty na nizsim podpatku, vse hezky sladeno do cerno-ruzova. Ta osoba se na me divala celou cestu v tramvaji skrz prsty, pricemz byla ztelesnenim veskereho (nejen modniho) pekla. Ani za pouziti fantazie (a ze ji mam vyvinutou) jsem nenasla zadne 2 kusy toho, co mela na sobe, ktere by k sobe alespon nejak pasovaly. Z takovych lidi mi je smutno. Ne z toho, ze oni vypadaji jak krupani, ale ze se svym krupanstvim povysuji nad nekoho, kdo se snazi.

    OdpovědětVymazat
  12. To je sice hezké, že je baťoh modní faux pas, ale v čem má člověk nosit věci na trening?

    OdpovědětVymazat
  13. Taky jsem důkazem toho, že na podpatcích se dá chodit téměř všude. Dvakrát týdně jezdím vlakem docela dlouhé vzdálenosti, přestupuju a i s 12ti cm podpatky zvládám mít na levém rameni kabelku a v pravé ruce táhnout či přenášet kufr (krosnu bych na záda nedala. Další znak "vytříbeného", nejen českého vkusu, ale o tom třeba zase jindy).

    Jelikož jsem tolerantní, "horaly" nechávám být. Tedy alespoň do té doby, co si hledí svého a nemají problém s mojí elegantní "výstrojí".

    Každopádně chválím autora, opět si mě pobavil a doufám, žes tím současně nasadil brouka do hlavy mnoha lidem... Že centrum Brna vypadá na přelomu zimy/jara jako lyžařské středisko, to skutečně stojí za zamyšlení.

    OdpovědětVymazat
  14. Hahaha! Skvěle jsi to vystihl! Nepochybuju o tom, že bude hodně lidí mít argumenty typu: "mám křivá záda" nebo "Koupila mi ho maminka". Podle mě máš naprostou pravdu (stejně jako s těma teniskama) :D ale taky si myslím, že Českou republiku nikdy nepředěláš a vždycky tu budou baťůžkáři, igeliťáci a ponožky v sandálech :) Je to věčné a nesmrtelné téma, kdy se my, stylu chtiví, rozčilujeme nad banalitama a ostatní si klepou na čelo, že to tak řešíme :D
    V každém případě - někdy ten batoh může vypadat i docela stylově, ale těch případů jsem ještě moc nezaznamenala. V Čechách spíš vůbec, v zahraničí po málu.
    Jak říkáš - taška do ruky s popruhem je nejlepší

    OdpovědětVymazat
  15. Mám stejný názor, uplně jsi to vystihl. A můj taťka by opět exceloval protože "na co potřebuje novou kabelku, kdyby jsi měla jeden pořádný batoh, knihy by ti ho tak nezničily jako tu kabelku":D A hlavně nejvíc nesnáším batohy v MHD kdy lidi zabíjím pohledem když ho mají n azádech a nedej bože když mě s ním žduchnou nebo bouchnou, to si něco vyslechnou:D

    OdpovědětVymazat
  16. Sama batoh nenosím, ale často se po městě pohybuju s velkou zátěží - středně velká kabelka, další 1 - 2 (textilní!!!) tašky s věcmi na cvičení či knihami, kastrůlky k obědu atd:-) a nepřijde mi to o moc víc elegantní. Batoh by byl aspoň pohodlný.
    A ty peníze jako důvod obliby sportovního oblčení u Čechů bych nezavrhovala, ale i tady platí, sytý hladovému nevěří. Dovedu si představit matku samoživitelku se dvěma mládenci 18 a 20 let na VŠ a příjmem cca 10 tis. měsíčně. Prostě nemá na to, koupit chlapcům každému jeden vycházkový kabát (byť by byl z Globusu za 1800) a jednu sportovní bundu (třeba zvládne ušetřit na víkend na lyžích jednou za rok). Tak koupí jen tu bundu.

    OdpovědětVymazat
  17. holky to moc nedelaj, ale je fakt ze vetsina chlapu je nosi, protoze s taskou pres rameno x do ruky si připadají zženštile... taky to nechápu a nelíbí se mi to!

    OdpovědětVymazat
  18. V rámci stylu, který uznává VOGUE asi ne, ale v rámci street mody batohy nepusobi nepatricne. Neni batoh jako batoh, ty od Burtona jsou super.

    OdpovědětVymazat
  19. Miluju tašky do ruky, ale do školy tahám takovou nálož, že bych došla nejspíš jenom s ušima :D. Ale batohy opravdu ne-e. I když není batoh jako batoh, z Paříže jsem si loni přivezla takový červený batoh na laptop a ten je skvostný i když u mě momentálně vede taška přes rameno, protože nemůžu přehodit přes elegatní kabát červený batoh (byť stylový) přestože většině spoluobčanů to příjde zcela v pořádku. Vrcholem všeho je moje spolužačka a její ultra elegantní šaty jako za mládí T.G. Masaryka a k tomu huňaté ponožky (svítivě oranžově pruhované) a přes záda sportovní ruksak :D. Naposledy jsem se blýskla v angličtině když jsem k tématu řekla, že letí pánské psaníčka. Učitel na mě koukal jako kdyby spadl z višně a pak se ptal na co, že jemu stačí kapsáče :D. K pomilování

    OdpovědětVymazat
  20. Mohl bych poprosit diskutující, zda-li by mi nemohli poskytnout tipy, kde takové pánské tašky přes rameno sehnat? Moc obchodů mě nenapadá a nechci skončit s nějakou Puma brašnou...

    Ideální by byl přímo odkaz na konkrétní modely.

    OdpovědětVymazat
  21. hmm hmm, uvažuju co na to říct :) Ocenila bych, že se nevyhýbáš "kontroverznějším" tématům a že se nebojíš říct názor, jakkoli jednostranný mi může připadat:) Nicméně píšeš, že NECHÁPEŠ, jak je někdo může nosit, což bych řekla trochu nadsazuješ, protože kdyby ses nad tím zamyslel, a já předpokládám žes tak učinil, taks musel přijít minimálně na pár možností. Tak takhle vidím jednu z možností, z vlastní zkušenosti:

    Sama jsem nosila vesměs batoh až do maturity. Vždycky sem měla období, kdy jsem chtěla začít nosit kabelky a tašky, ale vydrželo mi to vždycky jen krátce. Minimálně šest předmětů denně, svačiny, těláky, aspoň litr pití sebou... Až teď na vysoký potřebuju do školy jenom peněženku a kus papíru, a můžu si dovolit nosit, co se mi doopravdy líbí, pro parádu, i když čas od času se mi zasteskne po tom pohodlí a volných rukou..

    Jak tu někdo podotkl, že spousta lidí bude argumentovat větou "mám křivá záda" je nejspíš pravda. Ale já si říkám, COPAK TO NENÍ OPODSTATNĚNÝ DŮVOD? Chci říct, že co jiného než tohle by mohlo jako argument obstát?
    Sama k lidem se skoliosou patřím, a mám s ní problémy už dlouhá léta a bohužel právě moje idiotská teenegerská touha nosit tašky těžký jak skot domácí, mi moje problémy kdysi ještě podstatně zhoršila, až mi začali hrozit korzetem.. Mám ráda módu a taky mi nepřijde úplně cool, když si někdo vezme do školy metrovou krosnu, ale pro normální batohy mám pochopení, protože bohužel, někdy je třeba volit mezi zdravím a módou a v takovým případě rozumnej člověk volí zdraví.

    Myslíš, že by to mohla být jedna z možností? Zajímalo by mě, jak by ses zachoval ty, co by sis zvolil:) Teda opravdu mě to zajímá, nemyslím to nijak nakvašeně nebo rejpavě:)

    Lenka D.

    OdpovědětVymazat
  22. Kopie Módního pekla? Nuda...

    OdpovědětVymazat
  23. a já jsem kyttičkovaný baťůžkář :D důkaz místo slibů - petratopol.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  24. libi se mi, ze uprimne vyjadrujes svuj nazor na cokoliv. jen tak dal.

    OdpovědětVymazat
  25. Nosím kabelu cross body,má i krátké ucho přes ruku,vypadá elegantně a je i praktická,když potřebuju mám volné ruce, batoh jsem nenosila ani za studií, mně prostě nesedél,ale na druhou stranu si myslím,že některé blogerky si s tím dokáží pohrát a mají batohy se stylem,ovšem ne sportovní :-),tak v tomto případě,proč ne, na tenis či sport,proč ne, ale pro mě ne ,ne ne.

    OdpovědětVymazat
  26. Ráda nosím kabátek a kabelku, mnohem raději než batoh, bohužel po pár hodinách tahání těžší tašky taky citím svá křivá záda. Takže se omlouvám že kazím estetické cítění, ale když od 5 od rána cestuju a na kolej se dostanu v 6 večer, holt musím logicky uvažovat a vzít si na záda ten šíleně nechutný výrobek, že. Nechápu, že to někdo nechápe:D

    OdpovědětVymazat
  27. Njstrašnější je taková ta kombinace kozačky na podpatku a sportovní batoh, to bych vždycky vraždila. Smutné je, že to bude chtít ještě pár generací, než se to Češi odnaučí :(

    OdpovědětVymazat
  28. nebo podpatky a krosna. to je ještě větší peklo :) vídám pravidelně pátky/neděle na autobusákách...

    OdpovědětVymazat
  29. kabáty a baťohy jsou největší peklo.. jinak proti batohům samotným o sobě nic nemám, ikdyž nosit je po městě jen proto, že člověka nenapadne žádná příhodnější taška, je ptákovina :D

    OdpovědětVymazat
  30. já teda nosím batoh do školy každý den a klidně vám všem povím PROČ: mám skoliózu a nechci si ji ještě více zhoršovat taškou přes rameno, kabelkou apod... není totiž sranda tahat přes jedno rameno učebnice, sešity, pití, svačinu, notebook atd... toť vše, jak jednoduché a prosté...
    a taky si myslím, že kdo nemá se zádama něco už teď, tak to z toho nošení kabelek a tašek přes rameno bude mít za pár let. nazdar!

    OdpovědětVymazat
  31. Odkud začít při reakci na něco takového? Asi nejlíp od sebe a pak ti na oplátku vyložím svůj pohled na tebe,když už si nás baťůžkáře ohodnotil. Jsem student, mám rád sport přírodu a nějakou "módu" mám upřímně na háku. Jezdím na skejtu, lyžích a rád chodím po horách, ale mám rád i města. Ale v životě by mě nenapadlo tahat cokoliv co potřebuji s sebou v rukách a je mi naprosto přirozené hodit tyhle věci na záda. Upřímně je mi putna jak se hastrošíš ty a ostatní módní mudrcové tady,ale nechápu co je vám po tom co nosí ostatní a ještě si dovolíš to spojovat s češstvím. Byl jsem nejednou za hranicemi naší vlasti a to většinou v západní Evropě a skejťáci, turisti, studenti, mladí, staří, všichni nosí všude batohy. Tak se prober z toho sna ve kterém žiješ a příště až někam pojedeš tak otevři oči! A abych teda ohodnotil tvé oblékání: nemusím být žádný expert abych ti mohl prozradit, že tvá figura je poněkud větších rozměrů než si asi namlouváš. Většina těch hrůz co nosíš ti je naprosto komicky malá a proto se na tebe lidé možná dívají úkosem, jak o tom píšeš a ne kvůli nějaké přiblblé tašce, ve které asi v pohodě zvládáš odnést z obchodu desetikilový nákup. Abych to shrnul: nevím co je tobě i ostatním přispívajícím do toho co kdo nosí? Kdo vám dal patent na to co je ten správný styl? Ty fotky na kterých jsi vyfocen jen ukazují jaký jsi nebetyčný SNOB, který si hraje na to co nejsi a podle toho co píšeš mám dojem, že máš velký problém se svým sebevědomím, který si kompenzuješ kopáním do lidí, kteří se k tomu ani nemůžou vyjádřit. Jsi ubožák a nechápu proč jsem ti vlastně věnoval pět drahocenných minut svého života. HAWK

    OdpovědětVymazat
  32. Za chyby v mém příspěvku se omlouvám, byly zapříčiněny rozzuřením nad tím co jsem si tady přečetl.

    OdpovědětVymazat
  33. Mám ráda město, mám ráda modu, ale taky mám ráda sebe. A to je důvod proč si dvakrát za týden vemu batoh, protože nosit notebook, učebnice, pití a spoustu dalších věcí v ruce mi přijde prostě hloupé v návaznosti na mé zdraví. Zdraví Skolioza

    OdpovědětVymazat
  34. Anonym 14:11: Myslím, že by lidé mohli rozlišovat oblečení podle toho, jestli jsou do práce nebo do lesa s přihlédnutím k tomu, kde pracují. Pokud bych byl šéfem nějaké kanceláře a přišla by mi tam sekretářka v ridžojskách, trekových botách a s batohem tak bych si řekl nejen že je vulgárně oblečená, ale že je jí ta práce i ukradená, když přijde v oblečení, ve kterém se půjde hned jak bude moci věnovat svému volnému času.

    Klára: Já všechyn batohy do jenoho pytle neházím. Jsou i batohy, které vypadají hezky. Mám na mysli batohy, které chce někdo nosit ve městě, a přitom je kupuje v internetovém obchodě v kategorii „horolezecké batohy“. A když je někdo nosí ze zdravotních důvodů, tak proti tomu nic nemám. Ale netvrď mi, že většina 20-25-letých studentů FF UK má skoliózu.

    Pauline: Ano, jsou i hezké batohy. Ale proč je skoro nikdo nenosí? Bys. Jaké heslo? Jestli myslíš při vkládání komentářů, tak to by tam být nemělo, protože jsem jej nikdy nenastavil. Podívám se na to ;)

    Simsalabim: Batohy Samsonite jsem viděl a vypadají o moc lépe než jako třeba ten výše. A to, že se někomu líbí horalství není výmluva pro to, aby chodil oblečený jako horolezec i do školy nebo do práce. Mně se také líbí doba 10. a 20. let a nechodím kvůli tomu do školy v žaketu s cylindrem. Vypadalo by to směšně.

    Anonymní 14:46: Nevím, na jaký trénink chodíš; já chodím na Tai-chi a boty a sportovní oblečení nosím v koženkové tašce do ruky s připínacím popruhem.

    Plush Lady: Jsem rád, že se ti líbil můj příspěvek a jen bych chtěl podotknout, že proti lidem v horolezecké výstroji nic nemám. Jen říkám, že se mi nelíbí a je pro mě nepochopitelné, proč ji někdo nosí v Praze.

    Lenka: Já jsem student a na oblečení a podobně si většinou vydělávám sám. A ujišťuji tě, že toto sportovní oblečení o kterém píšu je poměrně dražší oproti věcem, které si kupuji já. Pak se nemůžeme divit, že na „normální“ oblečení jim už peníze nezbývají.
    Anonym 16:41: Já jsem měl na mysli hlavně batohy jako ty nahoře.

    Martina: Šaty/kostým/oblek a batoh je na FF UK bohužel častým úkazem. A podle mě je perverzní zkombinovat takto společenské a horolezecké oblečení.

    Pavel Králíček: Hezké tašky přes rameno mají v Marks & Spencer (i kožené a za skvělé ceny), Storm, Benettonu, Zara, občas v Tie Rack…

    Lenka D.: Ano, nadsazuji a jsem rád, že je tu konečně někdo, kdo umí číst a nechytá hned za každé slovo :) Osobně jsem na střední nosil tašku do ruky, protože jsem měl možnost nechat si věci ve skříňce anebo přímo ve třídě, ale mám na mysli spíše vysokoškoláky a starší, ne středoškoláky. Jak už jsem řekl, chápu nošení batohů ze zdravotních důvodů. Ale myslím, že zdaleka není tolik lidí, co nosí batohy, postiženo skoliózou. A když už musí být batoh, tak proč každý vleze do prvního outdoorového/sportovního obchodu a koupí nějakou nylonovou ohavnost? Existují přece i hezké batohy.

    Jan: Proti taškám do ruky rádce nic nemá (jaké jiné tehdy byly?), a móda se mění, co se motýlků a gumáků týče. A co máš proti derby shoes ke smokingu? Myslím, že moje byly jedny z nejelegantnějších. Kdyby se mi podařilo sehnat polobotky nebo střevíce z lakové kůže, tak bych je nosil. A ať se ti zdají mnou použité výrazy jakkoli niveaulos, jen jsem se snažil věrně popsat skutečnost.

    ABNY: Mě to říkat nemusíš, na FF UK se to děje dnes a denně…

    HAWK: Velmi by mně zajímalo, z čeho usuzuješ, že jsem snob. A také proč si myslíš, že „patent na to co je ten správný styl“. Zkus si můj příspěvek přečíst ještě jednou ;) Jen vyjadřuji svůj názor. A pokud umíš číst a přemýšlet (což očividně umíš), tak musíš vidět, že nikoho neodsuzuji ani do nikoho „nekopu“. Já jen píšu, že se mi nelíbí horolezecké batohy a že nechápu, proč tuto součást horolezecké výstroje někdo nosí ve městě. Když už chce někdo nosit batoh ve městě, tak proč si nekoupí nějaký batoh k tomu vhodný?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Po přečtení téhle diskuze mám pocit méněcenosti a pochybuji nad sebou protože jsem vlastně také křupan. Jelikož cestuji do města vlakem díkybohu, sem tam autobusem, hodně chodím po městě pěšky, jezdím na výkendové kurzy a tahám sebou spoustu knížek nebo dalších věcí, používám hodně batoh a potkávám spoustu lidí s batohy na zádech. Párkrát jsem zkusil sebou táhat po městě módní tašku přes rameno, nejenže jsem si připadal jak chudý novinář ale byl jsem z takového cestování víc unavený než odrelaxovaný a uvolněný.
      Proto je mě srdečně jedno jak vypadám, hlavně že se cítím dobře. Oblečení volím volně vhodné do města, hlavně pohodlné a nemusí to být outdoor ani módní výstřelky.
      Na závěr bych dodal hlavně to, že je důležité co má člověk v hlavě a jak se chová. Může mít nejnovější model pro šamponky ale může to být absolutně omezené hovado s cigaretou v ruce.
      A velice se nasměji až si někdo založí blog kde si začne dobírat takové módní "fajnšmekry" jako je zřejmě autor tohoto blogu, kteří na sebe dokážou navléct bůhvíco za drahé ceny a přitom v tom vypadají jako absolutní socky za drahou cenu.

      Vymazat
  35. No muhehe, už jsme se bála, že se nedočkám :). Díky SlávkuVítě, mnu si ruce a prolamuju praskavě a radostně klouby: K čemu jsi mě dovedl dneska?
    1, Víííš, jak už bylo řečeno u postu o "pročprobohanosítrekovýboty", tak jsou lidi, který mají život zaonačený jinak (ne směrem k chlívu a stáji), ani nejsou nutně dementní, zaostalí, nejsou to křováci ani zakrslí králíci, jen je jejich zorné pole zaměřeno jiným směrem než tvé. Čili, po-lo-pa-tě: zatímco tvoje gyry nesou memy na téma pánské psaníčko v prvohorách a v novověku, jejich nesou memy jiné. Kupodivu obvykle nežijou jako Nana v plísni a obklopeni tuberkulózními chrchly, ale jistěže je jednodušší nazírat na ně jako na individua zbloudilá na cestě za světlem (ku kterému jim tak rád poskytuješ kompas i mapu).
    2, Opět musím zopakovat, že pravděpodobně žádný z nich by nepokládal za nutné mentorovat směrem k tobě a všem jiným Moly a Poly a Doly, a nebylo by to tím, že bys patřičný koment nezasloužil! Možná ladíš barvy a značky a štýly, ale zbývající tvůj projev je tristní, ač tak zábavný!
    3, Opět, (a třeba to už dojde tam, kam má): Až zas budeš pisánkovat o tom, jak tupci, špíny a vymlouvači (úhrnem ČEŠI, že, slečny /Češky, in, protože na podpatcích a s kabelou v ruce ...můj Bože a svatá prostoto/ komentátorky) nedodržují správné dekórum, tak prosimtě, dodrž styl i ty a aspoň jednou a nech si od někoho zkontrolovat pravopis (správný-pis = norma pro člověka vzdělaného).
    4, Mmmm.... přijít v době, kdy plno lidí čte Módní peklo, s článkem, který je téměř ctrl+c, ctrl+v, je poněkud... nadbytečné. Navíc, Ada oplývá vtipem, bystrostí úsudku, schopností jasné a břitké formulace, takže být tebou - nepouštěla bych se do podobných věcí. Vyfoť zase nějakýho mývala v nějaké pěkné formě inkarnace, zapózuj v kavárně a na nábřeží, zmiň se letmo, že se ti líbí holiny a studuješ germanistiku a šlus, tečka, ende. Jinak se ti děti budou smát!!!
    5, Oprav mě, jestli se pletu: Nestěžujou si obvykle Vítězslavové na netoleranci (Čechůůůůů)? Inu inu inu, inu inu inu, chchchc... mmmm.... no jo no. Sme děsně netolerantní národ! Někdo by měl těm baťůžkářům ty bágly zakázat. Dyk je to hnus! Velebnosti!!!!

    Veronika, která se těší jako malej Jarda na další článek!

    OdpovědětVymazat
  36. Já nejsem baťůžkářský typ, ale zas nadruhou stranu představte si situaci, kdy jako studentka střední školy jsem musela denně s desetikilovým nákladem učebnic a sešitů cestovat přes celou Prahu s několika přestupy. V ruce bych tohle těžko unesla, takže baťoch jsem ze zad sundala až po maturitě, jinak to nešlo. Takže si myslím, že studenty nošení baťohů ospravedlňuje tento fakt. J.

    OdpovědětVymazat
  37. My boy carries a nylon briefcase from Dunhill and manages to fit everything inside nicely.

    On the other hand, I think that some guys keep their gym clothes and shoes or other sports equipment with them through the day so they need a larger bag. It's unfortunate that renting a locker at the gym sometimes isn't possible or is really too expensive.

    If that's the case I'd prefer to see a guy carry a man's briefcase (the modern type, not hard-sided) and a simple gym bag separately. Definitely not a classic backpack. Quite un-sexy.

    OdpovědětVymazat
  38. HAHA, no cekal jsem, kdy to prijde a uz v sestem prispevku je tady zase ona skolioza:)))

    Ach jo. Kontrolni otazka: proc je v Ceske republice tolik lidi, kteri maji problemy se zady a tudiz musi nosit batoh, kdyz pritom vsichni evidentne nosi "zdrave" batohy?!

    Pak jeste ten hnus pohodi na zrovna tak hnusnou podlahu tramvaje/autobusu/vlaku/kdekoli, aby se tim pak behem zivota otirali o ostatni.

    OdpovědětVymazat
  39. A to uz ani nemluvim o debilech s krosnama - co otoceni v nacpane MHD to ubaleni nekomu nekam narvanym pytlem, VONI PRECE JEDOU NA HORY a ze tlucou lidi kolem nalevo napravo je nezajima. Clovek to neudela, protoze ma vic slusnosti nez oni, ale vzdy mam chut mu jim zezadu do te krosny strcit, ze by se otocili po sve vlastni ose a spadli by pod vahou toho, cim tam biji ostatni.
    No nic, nejsme jako oni....

    OdpovědětVymazat
  40. ...poslední anonyme z 2:27, píšeš jako důchodce. Jo, přesně jako ten, co nenávidí celej svět krom holubů a rohlíků z penny, páč to je jediná symbióza slučitelná s jeho životem. Život je peklo, viď. A co teprv až tě začnou bolet nohy a kyčle a vypadávat ti zuby a nebudeš mít na akedvátní dávku morfia. Připrav se, hrajem! Kolik žluči se dá nastřádat, když se začne dost brzo? Vzbuzuješ jediný tři věci: lítost, strach a údiv. (A začni si stěžovat na zaprděnost Čechů, prosíííím!!!!)

    OdpovědětVymazat
  41. Řekla bych to asi takhle- ať si každý nosí, co chce. Denodenně se setkávám s lidmi, kterým je móda úplně ukradená a nebo si myslí, že jsou strašně in, protože mají kabelku s obrovským nápisem Adidas, kterou má u nás v Plzni snad každý třetí člověk. Takže už mě to nepřekvapuje. Spoustu lidí asi ještě nenapadlo použít trochu fantazie při výběru našeho šatníku a hlavně si spousta lidí neuvědomuje, jak je výběr oblečení důležitý. Vždyť oblečení o nás něco vypovídá, není to jenom rozmar. Ale jak říkám, když jim to nevadí, ať si to nosí.

    To Pavel Králíček: zkus tuhle http://www.breo.cz/tasky-russack-piskova/

    OdpovědětVymazat
  42. Veronika 8.3.2011 0:06
    Dik !!!
    Opet netreba cokoliv dodavat.

    OdpovědětVymazat
  43. tak včera večer jsem si přečetla úvahu o batohu a doplňku (batoh a doplněk?!) a řekla si, že se dnes porozhlédnu kolem, jestli je to opravdu tak zlé

    pod dojmy popisů tady jsem čekala metro nacpané hromadou bytostí (nejlépe nefalšovaných Čechů, ti jsou nejhorší, že ano) v ošoupaném a roztrhaném oblečení s batohy ve vysokém stupni rozkladu na zádech

    a zatím ejhle, asi mám příliš malé nároky, ale všude kolem jsem viděla úplně normálně oblečené lidi, jejich oblečení mi přišlo ok a ani pohled na batoh, který se mi sem tam naskytl (šok - ne každý člověk tady má batoh - je to normální?!) mne nikterak nedoháněl k šílenství...

    ...stejně tak bych mohla Víťovi vyčítat zálibu v úzkých kalhotách, které mu nesluší, malý kabát nebo psaníčka od kolotočů, ale na co, když on se v tom cítí dobře

    a ještě musím vzdát hold Veronice, která mě vždycky pobaví trefnými komentáři, těším se na pokračování :)

    OdpovědětVymazat
  44. Vyčítám já snad někomu nošení batohů? Ne. Odsuzuji někoho? Ne. Tvrdím, že mě hnusné batohy ještě hnusnější svým rozpadlým stavem šokují? Ne. Jen říkám, že se mi nelíbí nylonové horolezecké batohy a že je podle mě divné, aby je někdo nosil do města, kde evidentně nejsou v horách.

    OdpovědětVymazat
  45. Myslím, že by tu měl někdo vydat knížku co přesně se má kdy a kam nosit, aby tu chodila armáda stejně vypadajích lidí, co budou vkusně oblečeni. Koukám, že člověk nemá moc možností, kábat s baťohem je hnus, bunda do města je hnus, podpatky k baťohu je hnus, sportovní boty co by se hodily k baťohu jsou hnus..
    Anonym 2.17 - někdo má holt štěstí, že si může nosit co chce a záda má v pořádku..u mě skoliozu zjistili na základce a v tý době jsem nosila prakticky jen baťoh. Takže vymlouvání to asi nebude.

    OdpovědětVymazat
  46. Ještě do doby celkem nedávné takové knihy existovaly a lidé se jimi řídili. A nebylo to uniformní oblečení. Předepisovala se například barva oblečení, délka šatů, boty, co se kdy má a nemá nosit aby to nevypadalo nevhodně. A lidi na to dbali. Pak by to třeba na plesu FF UK nemuselo vypadat tak jak to vypadá. Mě nejde ani o to, jak ošklivý (podle mého názoru) ten batoh je, ale o to, že spousta lidí se neumí vhodně obléci k dané příležitosti. A existují i jiné batohy než ty horolezecké.

    OdpovědětVymazat
  47. Tak si nejdřív srovnej v hlavičce, co vlastně chceš říct, co ti vlastně vadí, když ti nic nevadí, nalaď se na nějakou zřejmou míru nadsázky, nebo nadsázku nenaznačuj, a nebo si zkrátka jednoduše stůj za tím, co naťukáš. Voláš po manuálu, jak se oblékat, aby to nikoho (tebe, Ráchel, ABNY, a tak podobně dál, tak to pardon, du se převlíct ze šusťáků) neuráželo - ujišťuju tě (vás), že to, čím se necháte urážet, je vaše vlastní volba, daná stokrát zmíněnou dávkou (=absencí) tolerance, kterážto absence jest zapříčiněné nevímčím (a ani snad radši vědět nechci). Dál si prosím udělej definitivně jasno v tom, kam patříš - jsi pokrokový fešnista, nebo zkostnatělý zjev předminulého století? Věci plynou a vše se vyvíjí, lidi jsou (překvapivě) různí a touha sjednotit vkus je kravina vyvrácená snad definitivně už minulým režimem. Že budeš volat po podobný blbině, to mi řekni! Jak se to člověku přihodí? Možná stačí žít si ve svém světě motýlů a být šťastný (jak bys tím byl půvabný, jako porculánová panenka!) a nekazit si imič projevy, které tě usvědčují z malosti větší než malé. Věřím tomu, že na plese FFUK všichni tančili v bagančatech včetně pedela a bufetářky, měli nemožný šifóny a pitomý střihy, návdavkem pravděpodobně větší rozhled než ty a ku.va drát, hlavně stopro větší míru tolerance, jinak by tě museli pověsit za lišku na první švestce. (Jen kdyby se jedinkrát, jedinkrááár obrátila stejná míra odporu vůči tobě, to bych si snad i vyfotila).

    Veronika

    OdpovědětVymazat
  48. Nelíbí se Ti batohy? Nenos je. Nikdo Tě nenutí. Ale nekritizuj veřejně ostatní. Pro někoho to je velmi urážející a pak se nediv, že máš tady takový diskuzní kroužek. Oni by Ti také řekli, že se jim nelíbí, jak chodíš oblékaný do města a taky by jsi neskákal nadšením do vzduchu.

    OdpovědětVymazat
  49. Ne, nejsem zjev z minulého století a nevolám po uniformitě. Jen by snad lidé mohli projevit trochu společenského vychování a když už někam lezou, tak se snad mohou obtěžovat a aspoň trochu slušně se obléci podle té příležitosti. A když na ples někdo přijde ve smokingu a někdo v jenasech a tričku, a jedna holka má dlouhé večerní šaty a další halenku a sukni po kolena? Neříkám, že byli oblečení hrozně všichni, ale jak tak člověk stojí nahoře u schodiště a pozoruje příchozí... Že žijeme ve 21. století ještě neznamená, že máme nosit do divadla to stejné jako celý den, zvlášť když je to sportovní oblečení. Vzít si na sebe oblek ještě neznamená sjednotit vkus. Někomu se líbí chodit nahý a taky tak neleze do společnosti.

    Ann: Pokud vím, tak nikoho nekritizuju. Jen říkám, co se mi líbí a nelíbí a nekritizuji jednotlivé osoby, ale kusy oblečení - horolezecké batohy. Jak už jsem řekl, jsou i hezké batohy.

    OdpovědětVymazat
  50. A když napíšu, že se mi něco nelíbí, neznamená to, že nejsem tolerantní.

    OdpovědětVymazat
  51. Nenarážím jen na batohy. Hlavně na ten nedávný článek o botách..

    OdpovědětVymazat
  52. jsem hrdá majitelka krásného, modrozeleného, městského a do jisté míry elegantního batohu, který nosím, protože z tašek přes rameno mám křivá záda. Ano, divil by ses, kolik lidí má skoliózu. Vsadím se, že ji budeš mít brzo taky (pokud ji ovšem nemáš).. hodně štěstí.

    OdpovědětVymazat
  53. btw: podle tebe by měl každý člověk, co nosí batoh, mít skoliózu, aby mohl to nošení batohu nějak odůvodnit? Napadlo tě, ža takoví lidé tu skoliózu nemají právě proto, že jí chcou nošením batohu předejít? Zamysli se nad tím :)

    OdpovědětVymazat
  54. Ahoj Vítězslave,
    nechci mluvit za ostatní, ale vsadila bych trenky, že nikomu tady nevadí, že se ti nelíbí batohy, a že nosíš tašku v ruce. Co podle mě tvoje čtenáře POPUZUJE je způsob, jakým o tom dáváš vědět světu. O batůžkářích přece můžeš psát i bez toho aby tě za to kamenovali. Nejdřív říct, že batohy jsou hnusný, a že nechápeš proč si je lidé berou na sebe, že jsou nepřijatelné a nevhodné, a pak když se ti tu na hlavu snese takový krupobití, říct, že přece "ať si každý nosí co chce, že si tolerantní" je trochu protimluv, nezdá se ti? Protože pro tvoji informaci, to co si napsal moc TOLERANTNĚ nezní, a popravdě po prvním přečtení mi to zní skoro jako urážka. V komentářích píšeš, že nikoho nekritizuješ, což mi přijde absolutně SMĚŠNÉ - nevím jak si představuješ kritiku, ale tvůj článek NEPOCHYBNĚ KRITIKA JE. Nicméně, máme režim jaký máme, tohle je tvůj blog, tvoje rozhodnutí, řeší se tu móda, včetně jakýkoli kritiky, a můžeš si tu třeba napsat, že Večerníček je socka, protože má čepici z papíru.

    Nevím jestli to takhle formuluješ neúmyslně, protože se nad to neumíš povznést, jestli máš dojem, že tvůj názor je ten JEDINÝ SPRÁVNÝ, nebo to děláš naschvál, aby si na sebe strhl pozornost (což je svým způsobem chytré, protože i negativní komentář je lepší než žádný), mně ale přijde takový "agresivní" tón zbytečný. Samozřejmě ho klidně dál používej pokud chceš, jen si nejsem jistá, že ti pak bude ochotno naslouchat tolik lidí, kolik bys třeba chtěl..

    Honey

    OdpovědětVymazat
  55. Aaaachjo, Vitezslave, Vitezslave, z tebe teda zase pada matros. Batoh, jakozto student, vlacici denne okolo 10 kg veci, nosim. A je mi srdecne jedno, zda ti to nejak ublizuje, zda te to pohorsuje, odpuzuje a co ja vim jeste. Ty si, pro me za me, klidne po Praze pobihej v tom svem zupanku od Diora, Lanvin botickach s papirovou podrazkou a omotan do kozesiny (coz mi tedy prijde mnohem hure stravitelnejsi nez nejaky batoh, nas alespon nemusi trapit, ze pro nase hnusne nylonove batohy umiraji tuleni, nutrie apod.). Je sice naramne krasne, jak si vy fashion bloggeri, tim samozrejme nemyslim vsechny do jednoho, ale treba o tobe tu hovorim konkretne, stezujete na nedostatek tolerance, kdyz na vas lidi pouli oci z duvodu vyse zminenych (zupanek od Diora, zzenstila psanicka a ruzne kabelecky a tak dale, a tak dale), sami ji vsak take evidentne poskytnout nedokazete... Nemam nic proti tomu, kdyz clovek sdeli svuj nazor slusne – domnivam se, ze to neni az takovy kumst, u tebe jsem se setkala pouze se snuskou urazek. Jisteze se rada pekne oblecu, rada nosim kabaty a podpatky, pekne tasky a mohla bych pokracovat, ale rozhodne ne za cenu toho, ze budu mit problemy se zady, za to mi ani ta nejvetsi parada nestoji. Moudry clovek se podle me dokaze rozhodnout pro spravnou alternativu. Jak se rika, komu neni z hury dano, v apatice nekoupi… A propos, nemyslim si, ze ty bys to s tim svym poloprazdnym psanickem (a zrejme i mozeckem) pochopil.

    Ma ucta, J.

    OdpovědětVymazat
  56. "poslední anonyme z 2:27, píšeš jako důchodce. Jo, přesně jako ten, co nenávidí celej svět krom holubů a rohlíků z penny, páč to je jediná symbióza slučitelná s jeho životem. Život je peklo, viď. A co teprv až tě začnou bolet nohy a kyčle a vypadávat ti zuby a nebudeš mít na akedvátní dávku morfia. Připrav se, hrajem! Kolik žluči se dá nastřádat, když se začne dost brzo? Vzbuzuješ jediný tři věci: lítost, strach a údiv. (A začni si stěžovat na zaprděnost Čechů, prosíííím!!!!)
    8. BŘEZNA 2011 7:17"

    Proc jako duchodce?! Spis si znovu precti, co jsem napsal a snaz se pochopit dany text. Mne je preci jedno, ze si jedes na hory a uzij si to. Co mne ale SERE je, kdyz mne(a plno jinym) tou krosnou jednu nekam ubalis, protoze nejsi dost inteligentni ci vychovany(nebo oboji)na to, aby sis ji pred vstupem do prostredku MHD sundal.
    Ja ze jsem zlucovity?! Zamysli se spis nad svou sebestrednou sobeckosti; ja podle tebe "NENAVIDIM CELEJ SVET", kdyz v duchu penim nad tim,ze mi nekdo v metru vrazi krosnou do celisti.
    Ono se jednou stane, ze narazis na nekoho, kdo bude mit stejnou mentalitu jako ty. Uhodis ho zas tou krosnou a on te tam za to uzemni.
    Javimjavim, to bude hajzl, kterej nenavidi celej svet, vid?

    OdpovědětVymazat
  57. Otloukánku... nějak se mi na to nechce reagovat... naše světy jsou příliš jinde, než abychom je měli potřebovat protnout. Tak jen na okraj: MHD jezdím dost často, dokonce i vlakama, takže krosny znám i jejich svízele. Asi jsi dostal po tlamě pokaždý, a dost bolestivě, když je to pro tebe takový téma. Pak je tu ještě téma nevychovaných psů, psích hoven, drzejch batola, posprejovaných dveří vagónu a nepouštění sednout a nepouštění do dveří. Tolik věcí k nas.ání, až se hlava zatočí. Bez debat. Překvapuje mě jen to, že (zřejmě mladýho člověka) dokáže vyprudit k takovýmu komentu KROSNA. O nic víc nejde.

    OdpovědětVymazat
  58. Často čtu, jak je nám, studentům, batoh vytýkán. A obdivuji své spolustudentky, které nosí kabelčičku. Ale pak to většinou chápu, protože nedodržují pitný režim (káva z automatu se nepočítá), takže nemají u sebe lahev na vodu, nenosí knihy a hlavně nenosí notebook.

    Můj batoh je nejspíš sportovní, i když popisován byl hlavně jako batoh na notebook. A nikdy si na sebe nevezmu tu příšernou brašku, kterou k notebooku dávají. Proč? Protože nosit 3,5 kila na jenom rameni (i kdyby křížem) je vyloženě hnus pro má záda. Radši rozhodím vaše přecitlivělé módní žaludky, než svá záda.;o)

    Když do školy nemusím tahat počítač, vezmu si také normální tašku přes rameno, i když ta by zde nejspíš též neuspěla, protože je od Shanti.

    Taška do ruky mi moc jako řešení nepřijde. Jezdím sice na kole, takže bych ji mohla dát do košíku, ale poté se s ní tahat, pokud má opět více jak 3 kg (což je při mém počtu knih zcela normální), je pro mé loketní klouby, už tak rozbolavělé, docela nepříjemné.
    Navíc ty podivné pytle, čemu se prý říká kabelka, se mi hnusí.

    Řešením mi proto přijde nějaký slušivý batoh, který bude mít i speciální kapsu na notebook. A k tomu dostatek peněz, což je ale jen sen.

    OdpovědětVymazat
  59. Ja vcelku súhlasím, že batoh (alpinistický, trekový) je nevkusný, ale zatiaľ som nedokázala objaviť slušnú alternatívu pre študáka, t.j. človeka, čo musí často nosiť so sebou notebook, vodu, nejaké to jedlo, knižky, odchádza na víkend domov... Áno, taška cez plece je estetickejšia, ale nemienim si ničiť chrbát kvôli tomu, aby som bola chic (rovnako ako nemienim chodiť na vysokých opätkoch, lebo v nich proste chodiť neviem), nehovoriac o tom, že sa mi tam všetko nezmestí.

    Takže ak máte tipy na pekné rozmernejšie (!!) batohy, nie tie kožené mašličky 2x5 cm, čo sem vkladali na začiatku, budem rada.

    OdpovědětVymazat
  60. J.: Když už mluvíš o té toleranci, přečti si komentáře. Já ve svém příspěvku píšu, že se mi nelíbí horolezecké batohy a že když jsou určeny do hor, připadá mi divné, že je tolik lidí nosí do města. To je všechno. A teď si přečti, co napsali ostatní. Kvůli tomu, že se mi nelíbí batohy jsem hned netolerantní snob s malým mozkem, které žije jen módou a pokud pro mě není někdo dost dobře oblečený, tak jsem znechucený a šokovaný. Mě je úplně jedno, co si kdo nosí a mám kamarády a kamarádky, kteří nosí batohy i goretexové bundy. To oblečení se mi nelíbí, ale nesoudím podle toho lidi, takže klid, jo? ;) Pokud tě (a ostatní) tón mého článku uráží, tak se omlouvám, ale myslím, že jsem v něm nic urážlivého nenapsal.

    OdpovědětVymazat
  61. Tak se nehaj, každej, kdo má minimální čtenářskou gramotnost, si udělá u článku dojem sám, jakkoli se to teď snažíš ukočírovat. Přemejšlej, než něco vypustíš do světa, stačí si obvykle po sobě text přečíst (klidně několikrát).
    Bebe

    OdpovědětVymazat
  62. Shirley: mně se zdají v pohodě batohy Dakine, mají vtipné potisky a vypadají dobře...

    OdpovědětVymazat
  63. "Mně je úplně jedno, co si kdo nosí a mám kamarády a kamarádky, kteří nosí batohy i goretexové bundy."

    Tohle jsi ale do článku nenapsal, to říkáš až teď. V TOM ČLÁNKU NENÍ SNAD ANI JEDNOU, ŽE SE TI TO "PROSTĚ JEN NELÍBÍ" NEBO ŽE SI MYSLÍŠ ŽE JE TO KAŽDÝHO VĚC A LIDI PODLE TOHO NESOUDÍŠ:) A ten článek rozhodně nezní, že by ti bylo jedno co kdo nosí, tak se pak nemůžeš divit, jak to lidi chápou.

    OdpovědětVymazat
  64. Hm, nevím, ale sama za sebe můžu říct, že občas bych raději brala batoh, než tašku, kterou nosím buď na rameni nebo v ruce...

    Notebook a knížky jsou těžké. K tomu litr a půl vody. Ne, vážně. Sice batoh nemám, ale kdybych na nějaký dobrý narazila, tak raději nosím ten. Těžké tašky navíc kazí záda...ale jak říkám, nosím tašky..

    No lidem, kteří nosí batohy, trochu křivdíš...Faktem je, že není batoh jako batoh:)

    OdpovědětVymazat
  65. Mnoho povyku pro další Vítězslavovo NIC...

    Sára

    OdpovědětVymazat
  66. Moje řeč ;) chceme více takových článků :)

    OdpovědětVymazat
  67. O víkendu jsem byla na plese, kde byl dress code Black Tie primo na pozvance, zdesilo me, ze v prostorach pred tanecnim salem ze sebe slecny stahovaly leginy a pohorky a cpaly to do batohu, se kterymi prisly, no to byste museli videt, jak tam balancovaly na jedne noze, a pak to pradlo, myslim,ze saty se hodne zlepsily, ale ta silikonova raminka a puncochace v sandalcich jsou asi vecne, skoda, ze neskoncily take v batozich.

    OdpovědětVymazat
  68. Do školy nosím jak batoh, tak tašku. Batoh je ale daleko lepší, je praktičtější a těch 6 kg se v něm přenáší prostě líp. Neříkám, že člověk musí mít nutně orvaný batoh, ale proč je hned všechny odsuzovat? Z tašky, ve které mám nosit učení mě bolí jak záda tak ruce.

    OdpovědětVymazat
  69. Tvoje články čítam vždy a aj keď nekomentujem (na to je tých 60 ľudí nado mnou) tak sa vždy bavím a súhlasím ... Ale teraz už fakt musím, lebo sa o chvíľu asi povraciam. Poviem asi toľko:
    To, že nám je z trekoviek, batohov šušťákových búnd apod. zle, je fakt, ktorý neviem či zmeníme ... My si môžeme robiť osvetu na blogoch a písať takéto články, tí, ktorým sú mierené si z toho aj tak nič neodnesú iba skonštatujú, že sme prisprostené detičky, ktoré nevedia nič iné iba kritizovať a fotiť sa vo svojich "nevkusných" outfitoch... (Hovorím v množnom čísle lebo anonnymní sa vybláznili už aj u mňa.)Na fakt, že na každé miesto bolo a stále by malo byť vyhradené určité oblečenie väčšina ľudí serie...
    Takže po 3 riadkoch omáčok asi toľko - môžeš kašľať na všetky nenávistné komentáre, lebo ty vieš, že vyzeráš dobre, aj my to vieme, že hovoríš pravdu vieme aj my aj ty a nakoniec dám bloggerské klišé: ser na nich, nač si robiť vrásky?
    (som zvedavá kto príde prvý s tým, že sa mu pchám do zadku, muhahaha)
    you go boy!

    OdpovědětVymazat
  70. Bambi a Anonym: Vždyť neodsuzuju všechny batohy, mluvím tu těch horolezeckých ;)

    OdpovědětVymazat
  71. Anonym: Díky za tip, Dakine sú naozaj zaujímavé, budem sledovať, či sa neobjaví niečo, čo by mi vyhovovalo.

    Ináč ja teda nie som žiadny fashion entuziasta, ale musím sa Víťu zastať, veľa jeho modelov mi pripadá zaujímavých (pravda, na komentároch sa občas zasmejem :)), keby takto po uliciach chodilo viac chlapov, veru by sa mi hneď na svet krajšie dívalo :) Nepáči sa mi automatické odsúdenie ľudí, čo chodia s batohmi a žien, čo nie sú ochotné cupkať v lodičkách s 12 cm opätkami, ale nadávať chalanovi, čo žije módou do snobských buzerantov je tiež mimo misu. Len viac dandy mužov v republike Československej! :))

    OdpovědětVymazat
  72. >9. BŘEZNA 2011 6:29

    "otloukanku" :))

    Dobry, to mne fakt rozesmalo a myslim to uprimne.
    Podivej, nase svety jsou asi opravdu prilis jinde, protoze mne prevae tyhle vseobecne, neustale a kazdodenni bezohlednosti od URCITYCH lidi proste serou.

    Zazlukly a nenavistivy duchodce nejsem. Jsi uplny flegmatik? PROC ma vsechno byt postrikane sprejarema, PROC maji v MHD lide byt otloukani krosnarema, PROC maji vsude byt psi hovna??!!

    _JA_ jsem ten spatny, protoze mi vadi bezohlednost nekterych jedincu?

    A dost uz, jsme hodne OT. Treba si priste tu krosnu pred vstupem do vagonu sundas, postavis si ji k noham a ze mne nebude dalsi otloukanek:))

    Peace!

    OdpovědětVymazat
  73. Kdepak je můj vtipný komentář? Moje reakce na Véronique? V posledních komentářích byl, a tady nic... (?)

    OdpovědětVymazat
  74. Kasli na Veroniku, ktera pise furt to samy a stejne to asi nebylo tak moc vtipny...

    OdpovědětVymazat
  75. Vítězslav: Jo přesně, na FF je to příšerný, nehledě na to, že polovina lidí tam vyznává styl alá lesana.. Například já skoliózu mám, ale přesto nejradši nosím koženou tašku přes rameno, protože se mi i mimo jiné hodí k oblečení.. Fakt se těším na ples, to budou zas modely :D Chystáš se tam? Já kdybych mohla, tak ve společenském chodím furt :)

    OdpovědětVymazat
  76. Batoh nosím, stejně tak tašky přes rameno - ty pochopitelně radši, protože
    to znamená, že s sebou nevláčím tolik věcí. Dvě tři knížky o 250 stranách,
    notebook, zrcadlovka (má poměrně běžná školní výbava) holt už něco váží a
    moje záda opravdu pláčou.
    Mnohem větší trauma než z batohu mám z lesklých, hypermoderně okovaných kabelek, případně z kombinace kabelka + igelitka.
    A ve výsledku je mi příjemnější batohový společenství fildy než sekretářsky elegantní prostředí ekonomky nebo práv.
    market

    OdpovědětVymazat
  77. uz jsem se taky vsiml, ze tady mizi urcite komentare. moje zmizely dva a ani v jednom jsem vitezslava nijak nepomlouval, nepouzival sprosty slova a podobne.
    celkem se mi zamlouvalo, ze nechava komentare a snazi se diskutovat. bohuzel to tak neni a nepohodlne maze.

    OdpovědětVymazat
  78. elis: hmmmm, tak ty asi nebudes moc inteligentni. mas skoliozu a zhorsujes si ji jeste nosenim tasek pres rameno. mozna az dostanes trochu inteligence, tak pochopis, ze zdravi je to nejcenejsi. je to strasna fraze, ale je to tak. tak ti preju brzke procitnuti.
    skolioze zdar!

    OdpovědětVymazat
  79. Elis: Pak takovy, jako jsi ty, potkavame v balerinach, jeggins a kozeny bundicce treba cestou na Snezku... To jsou pak chvile, kdy se "trekkari a horolezci" smejou zase vam.

    OdpovědětVymazat
  80. Já se naopak u Veroničiných komentářů hodně bavím :) A zcela s ní souhlasím, jen je bohužel neumím napsat s takovým břitkým vtipem jako ona.
    Holt fashionbloggerská komunita by měla nejraději z celé ČR stádo vystajlovaných lidí, kteří by ve výsledku chodili stejně ve stejném oblečení - přesně tak, jako se majitelé těchto blogů fotí. Ač mě asi někdo obviní z typického čecháčství a kdovíčeho ještě, tak se zcela nepokrytě přiznávám, že na tento blog chodím pouze ze zvědavosti, co z Vítězslava zase vypadne.
    P. S. souhlasím s jedním z komentářů - měl by sis jednou zkusit v kabince obchodu zkusit o číslo větší oblečení! Věř mi, že ti padne mnohem líp a rozhodně nebudeš působit jako stokilová holka, která se nacpe do legín a marně věří, že si toho nikdo nevšimne ....:)
    Peťa

    OdpovědětVymazat
  81. Nutno dodat, že skoliozu mame vsichni . Nechtela jsem abys to pochopil jako negativni komentar. Bohuzel, je to nekonecne tema.

    OdpovědětVymazat
  82. Anonym 19:18: Ano, některé komentáře (nevím, které byly tvoje) jsem smazal. Vy sice tvrdíte, že odsuzuji lidi s batohy, což není pravda, a sami píšete, jak jsem omezený a netolerantní snob a alibista, což posuzujete jen na základě mých příspěvků a fotek a protože si ten text vykládáte jinak. A to přijde povrchní a omezené zase mě.

    OdpovědětVymazat
  83. "Anonymní řekl(a)...

    Elis: Pak takovy, jako jsi ty, potkavame v balerinach, jeggins a kozeny bundicce treba cestou na Snezku... To jsou pak chvile, kdy se "trekkari a horolezci" smejou zase vam."

    dokonalé! :)

    OdpovědětVymazat
  84. Hm, sice nevím, v čem jsem narážela na to, co píšeš, a proč jsem si vysloužila smazání, ale budiž, je to tvůj virtuální prostor a komentáře klíďo píďo zakaž.

    Nemusíš uveřejnit ani tenhle, je to de facto vzkaz pro tebe - nemůžeš se nikomu divit, že tě posuzuje podle toho, co nepíše a vyfotíš - tak to chodí, víš? Když ti někdo napíše, že máš skvělý vkus a jsi hvězda - podle čeho myslíš, že posuzuje? POdle článků a fotek. A to ti povrchní nepříde...? Neva.

    Ale jestli ti to pomůže, tak za mě: neříkám, že takový jsi, ale podle zde zveřejněného chování tak působíš (na mě). Že jsi snob jsme neřekla, ale netolerantní, to si myslím. Povrchní taky. Ne moc odvážný taky.

    Vše.

    OdpovědětVymazat
  85. Jaké je desatero zveřejnitelného příspěvku (který je slušný a věcný)?

    Veronika
    (Děkuju za pochvaly, těší mě to :)).

    OdpovědětVymazat
  86. Ještě douška pro
    Anonym 6:21:

    Asi si pleteš Veroniku a Véronique. Lépe čti, rozlišuj a piš jak slyš :).

    Veronika

    OdpovědětVymazat
  87. Eine letzte pro Otloukánka :):
    Neschvaluju bezohlednost a agresivitu. Na obou stranách.

    S krosnou jsem sice nebyla od roku nula sedum, ale nevzpomínám si, že bych ji někomu kdy vůbec vobušila o čuňu. (Že tě automaticky napadne, že jsem útočnej baťůžkář, c!)

    A proč "to tak musí být"? Poněvač lidi sou nastavený různě. A často ani nejsou duchem přítomný. A taky maj různý stupně inteligence a emoční iteligence a maj vlastní pestrý frustrace a různou výchovu a různej stupeň socializace, blabla. Ale tak to je a vlastní agresí to z nich nevytlučeš, leda bys je zabil. Můžeš je ohromit nějakou nečekaně milou reakcí, ale s tupcem nehne ani nejvyšpekulovanější. Tak můžeš jen pěkně vychovat svoje dětíčky a za drobné excesy je nemydli, každej se učí ;).
    Njn, peace. Čus bus :).

    OdpovědětVymazat
  88. No vidíš, nakonec si odpověděl sám: Vše je jen věcí osobního vkusu. Damašek i batohy. Tak jaké bude další téma?
    Bebe

    OdpovědětVymazat
  89. Ježiš ty se seš ale strašná buzna co?:Dkdyž pak vidim kluky jako ty musim se smát jak se změnili chlapy. Z dřívějších dob kdy se o ženu uměli postarat a ne ji zkritizovat hadry. jestli tu řekneš že je lepší bejt zženštilej metroušek než chlupatej, smradlavej chlap tak bys měl svým omezeným pohledem vědět že chlap se o sebe může starat naprosto normáně, být hezky oblečenej a přesto nebejt testosteron postrádající buzna jako ty.)
    zdraví Míša

    OdpovědětVymazat
  90. LOL. Kdyby Vítězslav postrádal testosteron, tak nemá klobásu. A ty dřívější doby, echm - Míša si doplní znalosti z historie a biologie.

    A já teda musim říct, že na mě článek zapůsobil veskrze pozitivně, jdu si umejt svůj batoh se síťkou (kterej nosím klíďo štramácky ke kabátu, protože jednou za čas vyvstává nutnost transportu krámů tak těžkejch, že je odmítám tahat v ruce) a naleštit kanady.

    -nenáhodný kolemjdoucí-

    OdpovědětVymazat
  91. ženy mají taky v těle testosteron a penis jim chybí a homosexuálové a lesbičky si jsou množstvím testosteronu blízko tak si ty ujasni znalosti z biologie

    OdpovědětVymazat
  92. Míša: Á, další jasnovidec, který přes internet tentokrát pozná, jestli se umím nebo neumím postarat o ženu. Myslíš, že dříve muži oblečení nenavrhovali, že to byla jen ženská záležitost? Spíše naopak. Co třeba jmená jako Poiret, Molyneux, Balmain nebo Christian Dior? Myslím, že ti do té doby kterou máš na mysli patří a že alespoň Diora bys znát mohl. A Gucci se svými třemi syny rozjeli obchod, kde vyráběli dámské kabelky a pleteniny...

    OdpovědětVymazat
  93. Naprosto souhlasím s každým slovem co jsi tu napsal!! Miluju ty tvoje články!!

    OdpovědětVymazat
  94. a co mám nosit do školy?:D igelitku?:D

    OdpovědětVymazat
  95. Nos klidně batoh, ale snad nemusí vypadat vypadat, že jdeš někam na expedici, ne? ;)

    OdpovědětVymazat
  96. no já se za něj stydím a přiznám:D není sice uplně sportovní, ale je adidas a koupila sem ho ve slevě (300..to uznám i já ,že to není žádná hitparáda) a navíc se opravdu stydím když ho nosím ke kabátu...ale musím říct silný argument-mám skoliózu:D

    OdpovědětVymazat
  97. ach Drahý Damaškový pindulíne
    taký znalec a neví že batoh měl loni na S/S Burberry a i ten profláklý Vuitton a teď použiji tvoje oblíbené Vintage.Batoh je doplněk přijatelný a nemusí být Burberry.někomu sedí (tobě) psaníčka a někomu propracovaný casual batoh Barbour

    OdpovědětVymazat
  98. Anonym 13:04: Neříkám, že batoh je nepřijatelný, citoval jsem Vogue Hommes International. A proti hezkému batohu nic nemám, o batohu Burberry z minulého léta vím, i o těch od Vuittona. Pokud bys četl správně, zjistil bys, že se mi nelíbí horolezecké batohy.

    OdpovědětVymazat
  99. IQ niektorych ludi tu je asi v minuse :D clanok je dost fajn ale tie komentarema fakt zabijaju :D Niektory ludia si hold musia clanok precitat 2 krat aby ho pochopili.

    OdpovědětVymazat
  100. A este ma napadla jedna vec.Co sa tyka ruksakov do skoly.Tak zdravotne najlepsie su skutocne tie ktore vyzeraju ako pre blbeckov.Velmi tazko sa zhanaju pekne ruksaky obzvlast pevne aby knihy ostali pekne stat a chrbtica nedostavala zabrat.Cize je to zrejme o tom ze si musi clovek vybrat bd byt "fashionista" alebo mat v tahu chrbticu a v takych situaciach som za chrbticu......moda je super ale nic sa nemusi prehanat..

    OdpovědětVymazat
  101. Já nosím tašky do ruky nebo na rameno a problémy nemám, ale chápu, že někdo má skoliózu. Ale souhlasím s tebou. Někteří lidé asi neumí číst. Já jsem napsal, že se mi nelíbí horolezecké batohy a všichni hned usuzují, že nenávidím lidi, kteří nosí jakékoliv batohy...

    OdpovědětVymazat
  102. Vítězslave, tak jednoduchý to neni, lidem vadí něco trochu jinýho. Mně třeba věta: Nevim, proč nenosej hezký batohy (a pro demo tam hodíš linky. Pojem hezký-ošklivý je dost indivindi. Jinými slovy: Nevim, proč nenosej batohy, co se líběj MNĚ.)

    (S tim čtenim máš resty aj ty.)

    Téma vyčerpáno! Už se cyklíme! Pes jitrničku sežral!

    Bebena

    OdpovědětVymazat
  103. Já bych Ti, hochu drahý, doporučila, aby ses tento pátek vydal na Žofín na ples PrFUK a pak tady o tom vystřihl článek. Že máte na FF UK spoustu divoženek, satanistů a dalších vyhrocených stylových skupin, to je známý fakt. Holt sis, co by estét, vybral špatnou školu, tak teď máš logicky noční můry. Přijď někdy k nám do krematoria, stačí na chvilku mezi 10-14 hodinou a pak o tom tady napiš, protože na takový článek bych byla vskutku zvědavá. Jsem totiž z těch, kteří nepovažují ony provařené kostkované holinky a další značkové serepetičky za nic tak těžce "cool" jako většina ostatních v krematoriu. Budu doufat v takový článek :)

    OdpovědětVymazat
  104. batohy nenávidím a naprosto souhlasím
    http://www.natalbernard.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  105. článek jsem četla už v den zveřejnění a dnes když jsem se vrátila (co kdyby tu byl nový post) zjistila jsem, jaká vlna kritiky a nepochopení se proti tobě snesla...přesně co jsem čekala-anonymové, bránící svoje rejoicky,horolezecké batohy a trekové boty...stejní lidé, kteří se na mě na ulici koukají divně, protože nosím podpadky....naprosto s tebou souhlasím!nenech se anonymy odradit-držím palce:)Denisa

    OdpovědětVymazat
  106. ...a proti zálibě v kožešině psali medvědi, mývalové a zajíci :DDD.
    (logika:)!!!)

    OdpovědětVymazat
  107. poslední anonym mě pobavil ! Trefa

    OdpovědětVymazat
  108. Deniso, ono taky jde o to, jak na těch podpatcích chodíš, jestli normálně nebo jestli při chůzi připomínáš čápa na lovu.

    Když se Vítkovi batohy nelíbí tak budiž, ale měl by se zamyslet nad stylem, jakým výše vyjadřuje své myšlenky - jednostranně, povrchně, bez hlubšího zamyšlení nad problematikou, chybí řešení problému (sportovní batoh je hnusný, batika je hnusná, cokoliv kolem outdooru je hnusné, z tašky přes rameno se krčí blejzr a povzdech nad tím, že se někomu nelíbila Vítkova taška).

    Z ód na paní Rachel z Instylu jsem pochopila, že na těch slavných meetinzích dává tipy jak vést blog, Víťa se asi místo poslouchání zrovna hrabal ve své tašce...

    eL

    OdpovědětVymazat
  109. Souhlas s eL. Pokud jde o Denisu (no nevim, jestli žiješ v tajze, ale v běžným prostředí lidi podpatky už znaj, tak těžko se divili podpatkům... ale to je asi na hlubší zamyšlení. Tvoje.) i pokud jde o Vítka (jen se obávám, že ho pokládáme za chytřejšího, než je, a proto furt dokola vedeme řeči a snažíme se diškutovat. Ale nějak už není "vo čom"...), i pokud jde o Ráchel. Asi má radost ze svého učedlníka.

    OdpovědětVymazat
  110. Jen těžko bych mohla víc souhlasit. Batohy jsou v naprosté většině případů nevkusné.

    Občas se ale dostanu do situace, kdy by se ten baťoh hodil... nicméně to řeším tak, že si prostě dám do každé ruky jednu kabelu. :) Těžko říct, jak to vypadá, ale baťoh už na mě nikdo nenavlíkne. Na odpoledne z Mnichova, kdy jsem byla nucena vzít si baťoh, obula si tedy k tomu odpovídající boty - tenisky, načež si po cestě koupila boty na vysokém podpatku, protože mě z tenisek už bolely nohy...nezapomenu. Prostě skončila jsem s lodičkama na nohou a baťohem na zádech. Maximální módní faux pas a ještě v Německu. :D

    OdpovědětVymazat
  111. :D:D musim říct, že jsem na tvém blogu poprvé (nechápu, jakto?!), takže tohle je i můj první tvůj článek a neuvěřitelně si mě pobavil:D taky jsem často povrchní snob, protože nesnáším ten horolezecký typ batohů jinde, než někde ve volné přírodě! potěšilo mě i to, že si zmínil moje "oblíbené" rejoicky a trekové boty. Vždycky když v metru někoho v tomhle úboru potkám, střihla bych mu pohlavek a omluvila se jen v případě, že dotyčný plánuje odpoledne stanovat někde na divoké šárce!
    takže díky za pobavení, jdu pokračovat ve čtení tvého blogu(:

    OdpovědětVymazat
  112. Mě irituje to, že se tady tolik anonymů pouští do Vítka, kdežto na módním peklu je to samé pochlebování Adě a naprosté souhlasení s ní. Nelíbí se mi ty urážky, které padají na Vítězslava , to ve vás tenhle článek vyvolává tolik zlosti? Vážně je zajímavé ,že s módním peklem každý souhlasí a hltá každé slovo Ady, přestože ani jednou nezveřejnila nějaký svůj outfit, za to Vítek se tu prezentuje dost.
    Mně osobně je úplně jedno ,kdo nosí jaký batoh nebo boty, sama mám kamarády, kteří je nosí a nepřestanu se kvůli tomu s nimi bavit, ale určitě to nepodám způsobem, že tu budu Vítka urážet, jak je netolerantní a jaký je to buzík.

    OdpovědětVymazat
  113. Těší mě, že si toho někdo všiml :) Cokoliv Áda napíše všichni hltají a přitakávají a pokud má někdo v diskusi námitky, hned se na něj ostatní vrhnou. Tady je to naopak... Také je zajímavé, jak si někdo vykládá "nelíbí se mi horolezecký batoh" jako "nenávidím lidi, kteří nosí jakékoliv batohy, hlavně ty, co to dělají ze zdravotních důvodů"

    OdpovědětVymazat
  114. Ja nenosím batohy asi od štvrtej triedy. Som si ako debil s tým pripadala. Ako keď ostatní chcú, nech si to nosia, ale mňa na batoh nikto nedonúti!!

    OdpovědětVymazat
  115. Kerstinne řekl(a)...
    "Anonymní řekl(a)...

    Nepotkáváte, protože nosím Martensky, baleríny se mi nelíbí, bundičky fakt nenosím, místo toho mám kabát a jeggins nevím co je, takže pláčeš pěkně, ale na špatným hrobě :D

    OdpovědětVymazat
  116. mne sa to strasne lubi cely tento clanok, totalne ti rozumiem co si tym chcel povedat :] inak na nyx.cz je forum "studenti: trotlove s batuzkem nebo nadeje naroda?" ...batoh je v nasich zemepisnych sirkach proste nesmrtelny :]]] vies ale Vitezslave, ono je to tym ze v cesku nema zmysel pre modu zatim "vybudovanou tradici" (ako by povedal samotar Jakub). Nova generacia blogerov trosku vylepsuje priemer, ale fashion sense je z europskeho pohladu imho hlboko podpriemer... nemame to proste v genoch ako francuzi alebo taliani, tak co chceme od tych ludi? ;]] casom sa to zmeni ale davam bolsevikovi este tak aspon 20 let....

    OdpovědětVymazat
  117. Vážně je zajímavé ,že s módním peklem každý souhlasí a hltá každé slovo Ady, přestože ani jednou nezveřejnila nějaký svůj outfit, za to Vítek se tu prezentuje dost.


    já myslím že Ada se prezentuje jako člověk z liku se kterým se ztotožní většina kdežto Damaškový P. se prezentuje jako něco s čím se ztotožní určitě bloggerky,pak několik klonů Damaška a pak už málokdo.Navíc Ada má vhled i co se týče zpracování Damaškový V. jde hlavě po tom aby Brand dobře zněla a aby to papouškoval VOGUE HOMMe a nejlépe VOGUE jako takový

    Čest Prorsum

    OdpovědětVymazat
  118. překlep Ada člověk z lidu

    OdpovědětVymazat
  119. nech tenhle typ článků Adě, jde jí to mnohem líp...

    OdpovědětVymazat
  120. Teda tolik komentářů. Víťo ( doufám, že Ti oslovení nevadí), držím palce. Článek byl výborný a nechápu, kde se vzalo tolik zlých komentářů. Podle mě to vůbec neznělo netolerantně atp. a to, že se sportovní batohy do města nehodí je pravda a není na tom nic špatného. Já jsem teď na semestr ve Francii a tady studenti chodí oblečení úplně jinak než v Čr a člověka s batohem a ve sportovních botách a bundě bys tady asi nenašel...

    OdpovědětVymazat
  121. Ani nevíš, jak ráda bych nosila kabelku do školy...Ale za tu bolest zad mi to nestojí...Někteří si holt vybírat nemůžou

    OdpovědětVymazat
  122. batohy na nádraží?! no, nekecej, božíčku takový nepochopitelný hnus. doufám, že se brzy dočkáme alarmujícího článku o tom, jak je odporný buran každý, kdo se pohybuje s igelitkou v blízkosti obchodního centra :))

    batohům taky nefandím, ale je to snad jedno z mála míst, kde se jejich častý výskyt dá pochopit a omluvit, no ne? cestoval jsi někdy vlakem? já bych do něho s taškou v ruce snad ani nezvládla nastoupit.. tak pochop nás, lemry.

    a pak samozřejmě ty zdravotní důvody. někde ses myslím podivoval (diskuzi jsem pročítala před časem), že by tolik lidí mělo problémy se zády. ano, má. devadesátdevět procent z nás nějakou tu skoliozku má a třeba o tom ani neví. a teď považ, že jsou třeba tací, kteří se nošením batohu chcou vyhnout právě tomu, aby jim problémy začaly.. prevence, aha!

    OdpovědětVymazat
  123. Když je batoh cool třeba jako Burton tak v tom problém nevidím ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proti tomu také nic nemám. To horolezecké batohy do města nepatří.

      Vymazat
  124. Nosím batoh, protože je to pro mne pohodlné a chci mít volné ruce. Když vidím, jak se ženy kroutí pod taškou na rameno a ještě mají podpatky, tak je mi jich líto. Zdraví a pohodlí je mi milejší než nějaká móda. Batoh vám nikdo jen tak z ruky nevytrhne, také se s ním jistě lépe utíká. Budu si nosit co já chci a nebudu se podřizovat diktátu módy. Dokud nebudu muset chodit v obleku batohu se nezbavím.

    OdpovědětVymazat
  125. ...pokud to ještě někdo bude číst: taky jsem hledala vhodný batoh do města, "ke kabátu", ne horolezecký :) Nakonec jsem objevila Pacsafe Metrosafe 350 GII tweed, 13L, fotka odpovídá skutečnosti:
    https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/93/57/80/935780d84c49bfd8ae3e15504964939d.jpg
    V menší verzi mají i Pacsafe Citysafe 350 GII herringbone, 5,2L:
    https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/e0/99/44/e09944e0705a7f83a17a69de7fd6fa4f.jpg

    OdpovědětVymazat
  126. Zdravím, kvalitní kožené brašny a pouzdra na notebook / mobil nabízí Holla Handmade - http://hollahandmade.cz

    OdpovědětVymazat