sobota 29. ledna 2011

Příští zima ve znamení kožešin

Fashion weeky s módou pro pány na zimu 2011/12 už skončily a v kolekci snad každého návrháře se ve větší či menší míře objevily kožichy nebo alespoň kožešinové ozdoby a doplňky. Kožešiny nejlépe zahřejí, vždycky byly znakem luxusu a vznešenosti, a který jiný trend se stále drží už od pravěku?
Photobucket

Na přehlídce D&G jsme mohli vidět kožichy z liščí kožešiny, která se opakovala i na lemech bund.

Photobucket

Phillip Lim udělal z kožešiny dokonce tašky a rukavice.

Photobucket

Photobucket

Balmain předvedl oblečení lemované kožešinou mývala a semišový kabát podšitý ovčí kůží.

Photobucket

Na přehlídce Burberry Prorsum byly kožichy, límce, čepice a tašky hned v několika barvách a z několika různých druhů kožešin.

Photobucket

Trussardi využívá kůži – ať už lesklou, matnou, dřenou nebo s patinou – v kombinaci s kožešinami.

Photobucket

Roberto Cavalli

Photobucket

Kromě kožichu dlouhého až po zem předvedl Gucci tento huňatý kabát ze srsti mongolské ovce.

Photobucket

Louis Vuitton

Photobucket

Givenchy

Photobucket

Etro
Foto: style.com

32 komentářů:

  1. ja teda kozichy nemusim, i kdyz priznavam, ze nekdy vypadaji prijemne. :)

    OdpovědětVymazat
  2. nerikam, ze to vypada zle. ale z pocitu, ze mam kolem krku limec myvala, bych se musela luxusne pozvracet.

    OdpovědětVymazat
  3. vybral si fakt pekne kusky! Paci sa mi prakticky vsetko... Podla mna akokolvek kvalitna umela kozusina nikdy nenapodobi vlastnosti a efekt kozusiny pravej, aj ked sa to mnohym nepaci...
    Ja zastavam nazor, ze nie je nutne bojkotovat prave kozusiny a nosit vyhradne umelinu. Bola by som velmi rada, keby zvierata, ktore su na tento ucel chovane, zili v dostojnych podmienkach a zaobchadzalo sa s nimi normalne, vratane co najbezbolestnejsej smrti.

    http://viacstylu.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  4. mne sa pre zmenu kožuchy fakt páčia, na chalanoch is síce vidím zriedka - skoro vobec. Aj ja sama nosím kožuch a je to najlepšie čo som si mohla na zimu kúpiť :) Takže chlapci hor sa do toho! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. plne suhlasim :) kozuch je to najlepsie co moze byt

      Vymazat
  5. @lučiak: ona existuje u zvířat chovaných za tímto účelem nejbezbolestnější smrt?

    OdpovědětVymazat
  6. lučiak: bola by si velmi rada keby sa zvierata zabijali co najbez bolestnejsie?? no ja by som bola zase velmi rada keby si ludia konecne uvedomili, ze kvalitne vyrobena umela kozusina je na nerozoznanie od tej prvej... a chovat zvierata len preto, aby ich niekto zaziva stiahol z koze a vyrobil z nej kabat alebo tasku podla mna nie je ani luxusne ani nezahreju najlepsie... a chcela by som sa opytat autora clanku, co je podla neho natom VZNESENE??????? vazne..... ...mirka

    OdpovědětVymazat
  7. len tak na okraj.... tí co ste tu pisali, ake je to super... mate doma psa? ja by som poprosila kozusinovu kabelku a ak je vacsi aj rukavice z neho... stiahnut z koze samozrejme zaziva aby vyzerala co najlepsie... dakujem, budem z hrdostou nosit =) ...mirka

    OdpovědětVymazat
  8. hmmm... pekný chlap + kožušina = no dala by som si povedať :D krásne. dúfam že sa tento trend uplatní aj v našom meste, ale pochybujem.

    http://zorikep.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  9. Ten kabát od Balmaina mi přijde nejlepší kombinace, nejvíc vyteplený nápad:-)

    OdpovědětVymazat
  10. to anonymni a terka: dievcata, vy asi nereagujete na mna, lebo sudiac podla vasej reakcie ste si ani neprecitali moj komentar :)
    Ved naopak pisem, ze zverstva ako stahovanie koze zaziva a podobne by mali z tohto sveta okamzite zmiznut...
    a BTW nesuhlasim s tym tvrdenim, ze "kvalitne urobena umela kozusina je na nerozoznanie". No, bohuzial nie je.

    OdpovědětVymazat
  11. lučiak: podla mna si dost protirecis, ked na jednej strane hovoris, ze kolekcia je skvela a na dalsej zase si proti tomu akym sposobom sa ziskava kozusina... a tiez myslim, ze si este asi nevidela naozaj kvalitnu umelu kozusinu.... ...mirka

    OdpovědětVymazat
  12. mirka, videla...aj dost umelych, aj pravych... a umela pravu neprekona, to mi ver. Najlepsi dokaz je prave cas.

    V ostatnom si podla mna neprotirecim vobec, treba len pozornejsie citat.

    OdpovědětVymazat
  13. ty kalhoty od Etra jsou skvělé!

    http://tikitihoduse.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  14. pro me balmain a gucci, please!

    OdpovědětVymazat
  15. Myslím, že máme podobný vkus. Od Gucciho se mi ale víc líbil ten dlouhý kožich.

    OdpovědětVymazat
  16. Všechno není jen o módě. Jak se sebou může žít někdo, kdo nosí kožešiny a zároveň ví, kolik zvířat bylo zabito jen kvůli jeho rozmaru? K zblití.

    OdpovědětVymazat
  17. Zvířata chovaná kvůli masu většinou umírají pomalu v agonii na vykrvácení, ale to nikoho nezajímá a všichni se dál cpou masem. Ale zabití norka elektrodou, což má za následek okamžitou smrt, už každému vadí. Farmy v USA, Kanadě nebo EU podléhají přísným pravidlům. Pak je tu způsob, jakým se zabíjejí zvířata například v Číně. To je ohavné a nesouhlasím s tím. Ale pokud se zvíře na kožešinu zabíjí stejnou anebo dokonce rychlejší a bezbolestnější smrtí než zvířata na maso, tak nechápu, proč to odsuzují i ti, co jí maso.

    OdpovědětVymazat
  18. Vítězslav: A kdo říká, že zrovna ti, co se tady ozvali, jedí maso? Podle mě je ohavné oboje, ale chápu, že pro dnešního pohodlného člověka je obtížnější změnit své stravovací návyky, než nekoupit si kožich. (Mimochodem v civilizovaném světě bývá dobytek zabíjen jateční pistolí, která zvíře omráčí, drůbež je omráčena elektrickým proudem a až následně zabita - rozhodně to nijak neobhajuji, jen reaguji na tvůj vysoce erudovaný výrok, kterým se snažíš obrátit vinu na jiné (to, že zřejmě sám jíš maso, je věc druhá)).

    OdpovědětVymazat
  19. Nevím, jestli Anonym 22:35 maso jí nebo ne, mluvil jsem obecně. Kožešiny lidem všeobecně vadí více, než když někdo jí maso. 'Já ho nejím a ty jo. Já zase kouřím a ty ne. Vždyť je to fuk.' Ať už jsou sami vegetariáni nebo masožravci.
    A co se týče té jateční pistole, často jsem viděl někoho používat ji při zabíjačce a ta agónie a smrtelné křeče, které následují po podříznutí, trvají i déle než minutu. Občas se stává, že to krvácející, umírající prase i utíká. Ano, je to opravdu nechutné. Ale zvířata se zabíjela odjakživa a bude ještě dlouho trvat, než to lidstvo někdo odnaučí.

    OdpovědětVymazat
  20. ste hrozní pokrytci... nemam co dodať... a porovnavat stravovacie navyky a nosenim kozusin je uplna blbost... pretoze aj nazory odbornikov sa lisia v tom, ci je naozaj pre cloveka zdrave nejest maso. a tie krce, ktore popisuje vitezslav su len stahy svalov, zviera uz nezije a nic neciti... jasne, ze ani jatka su neni tak uplne bez problemov, ale neda sa to porovnavat s kozusinami.... mirka

    OdpovědětVymazat
  21. Ne, stahy svalů se objevují až po smrti, mám na mysli smrtelnou křeč v době, kdy praseti teče krev z hrdla a ono umírá na vykrvácení. Najdi si na internetu, jak se usmrcují prasata a jak to probíhá. A nesrovnávám stravovací návyky s nošením kožešin. Jen poukazuji na to, že lidem vadí způsob, jakým se zvířata na kožešiny zabíjejí víc, než způsob, jakým se zabíjejí zvířata na maso. Přitom při druhém trvá smrt déle a je bolestivější.

    OdpovědětVymazat
  22. ale predsa prasata sa nezabijaju vykrvacanim... jasne, ze su aj sokujuce pripady, kde sa so zvieratami ozaj neludsky zaobchadza... ale na vacsine jatiek to prebieha co najrychlejsie... ale stoj, čo stoj sa zastavat zabijania zvierat kvoli kozusinam.... podla mna to nie je ani menej bolestive, ani to netrva kratsie... myslim, ze v oboch skupinach sa najdu hrozna pripady. neviem o ziadnej statistike, tak si nedovolim tvrdit, ktore zvierata to maju "lepšie". ide o to, ze zabijat zvierata kvoli tomu aby sa z nich vyrobila kabelka, kozuch, čapica a zabijat ich kvoli masu + zuzitkovat este aj ich kozu napr. je obrovsky rozdiel... a neviem, preco sa tu vsetci zastanci kozusin hraju na ochrancov zvierat - preco proste nepovedia, paci sa mi to, nosim to, seriem nato akym spôsobom to zviera zomrelo... taku reakciu by som brala viacej, ako toto pokrytectvo....

    OdpovědětVymazat
  23. Já si přece nehraju na ochránce zvířat. Jen říkám, jak to je. Viděl jsem zabíjení kuřat na jatkách a vím jak se zabíjí prasata a kožešinová zvířata. Kožešiny se mi líbí a nosím je, ale to, jak se zvířaty zachází v některých zaostalých zemích také odsuzuji, ať už je z nich maso nebo kožich. Jak řekla jedna moje spolužačka: "Začít zvířata chovat jako zvířata a ne jako věc, pak je využít, jak se uzná za vhodné, proč ne."

    OdpovědětVymazat
  24. http://www.peta.org.uk/features/burberry-when-plaid-goes-bad/

    OdpovědětVymazat
  25. Fakt hnus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  26. "Farmy v USA, Kanadě nebo EU podléhají přísným pravidlům."
    Haha, uz jenom z tyhle vety je videt, ze o problematice nevis zhola nic a varis z vody. Co se tyce chovu zvirat obecne, USA patri v tomto ohledu k nejvice zavrzenihodnym zemim, jejich legislativa je tristni. V EU jsou v nekterych statech kozesinove chovy ZAKAZANE a konkretne u nas se fakt neda o nejakych prisnych pravidlech mluvit a pokud bys je povazoval za dobra, tak vez, ze i podle toho minima se malokdo ridi.
    viz napr. http://www.denikreferendum.cz/clanek/7253-zvirata-na-ceskych-kozesinovych-farmach-ziji-v-otresnych-podminkach
    Zvirata ve velkochovech na tom nejsou o nic lip (a neboj, nejim maso ani jiny zivocisny vyrobky a prospivam velmi dobre).
    To tvoje pojeti luxusu bylo in tak pred sto lety (pekne je to popsany v Teorii zahalcive tridy od T. Veblena, doporucuji, urcite se ti to bude libit), dnes uz jsou in jiny veci i kdyz jak je videt, povrchnost se u mnoha lidi stale drzi.
    Co se tyce estetickeho hlediska, kozich bych ti tez nedoporucovala, jen podpori tvou golemovitou postavu se sirokymi boky a to i v pripade, zvolis-li svou obvyklou taktiku, tj. kupovat obleceni o jedno az dve cisla mensi... Bohuzel :(
    Anna

    OdpovědětVymazat
  27. myslim, ze zbytocne - a trapne - urazky su neni potrebné milá anna. ...mirka

    OdpovědětVymazat
  28. Anno, to o těch přísných pravidlech jsem četl v nějakém článku o kožešinách. A usuzoval jsem, že tomu tak je, soudě podle toho, jak se EU s prominutím sere úplně do všeho a všechno musí regulovat. Také by mě zajímalo, z čeho usuzuješ, že jsem povrchní - protože se mi líbí kožešiny nebo že se vůbec zajímám o módu?

    OdpovědětVymazat
  29. na zimu 2012 se strašně těšim.. stačí se podívat na to co plánuje Dolce & Gabbana.


    http://stefanbittern.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  30. o člověka, co má kolem krku mrtvou lišku bych si neopřela ani kolo...nejnižší forma existence. Jde vidět, že jsi člověk pro kterého zvíře=boty,kabelka,kožich s takovým vztahem by sis měl zajít k psychologovi. Třeba máš se zvířaty špatnou zkušenost z dětství. Seš taková Cruela Devil ze 101 dalmatinů, viď? Co kožíšek ze štěňátek nechtěl bys?

    OdpovědětVymazat