pátek 3. prosince 2010

Jaký byl letošní Code:Mode?

Photobucket

(Pod)zimní Code:Mode se konal v té bílé budově hned u metra Vltavská a musím říct, že to nebyla dobrá volba… Rozhodl jsem se tam vydat v pátek kolem čtvrté. Bylo tam málo místa na to, kolik tu bylo vystavovatelů a návštěvníků. Napřed jsem se vydal do pravé části, kde mě dav tlačil úzkou uličkou, dokud jsem se neprodral do stánku někde na boku a pak se prodral zase ven. Opravdu tam nebylo k hnutí. Levá část budovy byla o něco lepší – díky tomu, že nebyla předělena bílými přepážkami působila o něco méně klaustrofobičtěji, ale i tak mi dalo spoustu práce prodrat se z jednoho místa na druhé, k některým stánkům se nedalo dostat vůbec a tvořily se takové fronty, že se nedalo projít.

A sortiment byl stejný jako obvykle. Brože z korunkových uzávěrů, plastové přívěsky „kunda“ či „kundička“, obyčejná trička s „originálním“ potiskem za přemrštěnou cenu jsou nuda, věci co už dlouho znám z toho obchůdku u Staromáku, pořád ty stejné věci… Chtělo by to něco nového.

Bylo tam příšerné horko, celou dobu jsem v ruce tahal kabát, svetr, šálu a tašku a jak jsem se měl tlačit tím davem, tak se mi ani nechtělo fotit. Ani si něco důkladněji prohlížet. Spíše jsem znova a znova zjišťoval, že dav už mne opět unáší. Doufejme, že příští Code:Mode bude lepší a inovativnější a nejen výroční trh určité skupiny lidí.

9 komentářů:

  1. Uf, aspoň nelituju, že jsem nešla...jsem klaustrofobik+"těžce (ne)originální" design za horentní ceny mě nudí...doufejme, že příště to bude lepší!

    OdpovědětVymazat
  2. Je škoda, že tě to tak nějak znechutilo. :(

    OdpovědětVymazat
  3. Akoby si opísal moj experience. Proste mega fail!

    OdpovědětVymazat
  4. same here. tak nejak jsem predpokladala, ze budovu vyuziji celou, nebo aspon par pater, ne jen prizemi...

    OdpovědětVymazat
  5. Líbí se mi, že někdo podnětně zkritizuje toto fiasco.

    OdpovědětVymazat
  6. Byla jsem se tam podívat...určitě naposledy.Totálně amatérské pojetí úplně všeho.Vzala jsem sebou ségru a její 2 děti...Docela jsem měla dojem, že si organizátoři myslí, že maminky nemají chut nebo peníze nebo ? na nakupování hadrů a že se o sebe nestarají...Tak jsme po 20-ti minutách šli pryč a přitom jsem měly docela nabalené peněženky.Obě jsme se těšily na něco zajímavého a máme rady netuctovost...nic takového tam ale nebylo...až na pár výjimek...A nejsem jediná, která toto tvrdí…To, že nám není 20 neznamená, že nosíme jen džíny a všechny ty hnusy z většiny českých obchodů...ach jo! Jo, a řemeslné zpracování těch výrobků nebudu moc rozvádět...

    OdpovědětVymazat
  7. Byla jsem někdy v dubnu kdy byl ten jarní, na tenhle už jsem se ani neodvážila
    Bylo to zkrátka nic moc.
    Trošku jsem nechápala že někdo některé věci může vůbec nabízet.

    OdpovědětVymazat
  8. http://www.engelbert-strauss.cz/

    OdpovědětVymazat