středa 7. července 2010

Království za brýle!

Včera jsem přišel ke zjištění, které se dnes změnilo ve zděšení. Nevím, jestli je to jen únavou, počasím nebo se mi to jen zdá, ale zhoršil se mi zrak. Všiml jsem si toho včera, když jsme byli s taťkou v Makru. Na určitou vzdálenost, která nebyla zase tak velká, jsem s určitostí nemohl rozpoznat jeho obličej. A pak jsem si v autě všiml, že nejsem schopný přečíst některé směrové značky.

Už dlouho jsem viděl špatně, ale ne tak špatně. Mám brýle na čtení, jen 0,5 dioptrie, ale nosím je jen občas, vlastně skoro nikdy. A teď jsem bez nich stěží schopen napsat tento text. Hned jsem tedy začal brouzdat po Ebay.co.uk a hledat ty správné brýle. Samozřejmě mě lákaly všechny ty obroučky Chanel a Prada, ale většina – a vůbec drtivá většina obrouček nabízených na Ebay – byla taková ta úzká

Chtěl bych nějaké s většími skly a pokud možno masivními obroučkami a z dílny nějakého návrháře. V optikách prodávají kdejaké no name obroučky za ceny, za které si můžu na Ebay koupit zbrusu nové obroučky třeba od Givenchy. A myslím, že už jsem našel ty pravé – od Dolceho a Gabbany:

A tyto dvoje z linie Versus Donatelly Versace se mi také líbí, i když ty obroučky jsou na můj vkus moc tenké. Ale je to alternativa, pokud ty od D&G nevydražím.


11 komentářů:

  1. hmmm, tak bryle se mi libi presne v tom poradi, jak jdou fotky....prvni nejvic:)

    OdpovědětVymazat
  2. tie prve su najlepsie!

    OdpovědětVymazat
  3. Ty od D&G jsou skutečně nejlepší, ale nemáš pravdu s tím, že tu nejsou žádné fajn značkové. Sestra si pořídila obroučky Tommy Filfiger a rozmýšlela se právě ještě mezi D&G a Chanelem. Měl by ses pořádně porozhlédnout po obchodech, než vydražíš zbytečně dražší, které ti třeba ani nebudou sedět. ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Ty první brýle jsou moc hezké :) Já si nedávno pořídila nové (bez brýlí toho fakt moc nevidím :D), sice jsem oželela své vysněné Chanel, ale asi bych měla strach je objednávat přes internet, že mi nebudou sedět tak jak mají :/

    OdpovědětVymazat
  5. 1,2,3, v tomhle pořadí jsou nejlepší :))

    OdpovědětVymazat
  6. Ty první jsou nej. Nevim teda v jaké optice jsi byl, ale já tam vždycky najdu brýle od světových návrhářů. A přes net bych se je neodvažovala koupit.

    OdpovědětVymazat
  7. Asi sem divna, ale mne se k tobe vic hodi ty Versus, holt nejdu s davem :)

    OdpovědětVymazat
  8. love the first pair of glasses...super chic and retro

    http://donotshoeme.blogspot.com/

    follow if u like what u see?

    xoxo

    OdpovědětVymazat
  9. Brýle nosím již více než 25 let (to zní strašně, že?) a nebýt fotek z raného dětství, nevěřila bych, že jsem je někdy nenosila. I když mám opravdu hodně dioptrií, nijak mě nošení brýlí neobtěžuje, naopak, dobře zvolené obruby jsou vítaným doplňkem. Pokud máš málo dioptrií, musíš řešit pouze vzhled brýlí, já bohužel musím volit kompromis, důležitá je především funkčnost. Se zvyšujícím se počtem dioptrií člověk vybírá především skla a teprve podle nich obruby (každá obruba není vhodná pro vybraný typ skel).

    Nicméně, výběr je dnes obrovský (nejen v Praze) a téměř každá dobrá optika nabízí brýle známých návrhářů, obvykle je v ceně i pouzdro a kapesníček na čištění. Nechci tě odrazovat od nákupu on-line, ale přesto: koupí brýlí to nekončí, optika poskytuje servis (běžně záruka 2 roky nebo více, poté servis za poplatek) a většinou čištění ultrazvukem zdarma. Skvělá služba, kterou poskytují některé optiky a kterou ocení ti z nás, kteří už bez brýlí nepoznají ani sebe sama, a to ani v zrcadle ze vzdálenosti 30 cm: optik tě nafotí v několika modelech, prohlídneš si to (my slepci ve svých brýlích!!) okamžitě v optice na počítači (např. několik modelů vedle sebe, můžeš si udělat pořadí...), příp. si to necháš poslat na mail a doma se můžeš rozhodovat, jak dlouho chceš.

    Já cca od 15 let nosím výhradně značkové brýle se skly Nikon, dřív jsem nosila např. C. Klein nebo DKNY, teď mám brýle Versace s kamínky Swarovski – stály cca 7 000,- Kč (což je mimochodem méně, než dám za skla).

    OdpovědětVymazat
  10. Výběr obrovský je, to je pravda. Ale na druhou nejsem jako student zrovna ve stavu, kdy bych si mohl dovolit koupit brýle/obroučky za 7000. Navíc když se dají koupit na Ebay úplně nové obroučky od návrhářů třeba kolem tisícovky nebo i levněji. Ale když máš speciální potřeby, tam si musíš připlatit, to je mi jasné, já to tak mám s botami. Mám velikost 48 a když vidím nějaké co se mi líbí a co mi padnou (což se stává velmi ojediněle), tak si je prostě koupím...

    OdpovědětVymazat
  11. Přesně jak píšeš, každej holt musíme utrácet za něco jiného. Já si třeba v pohodě můžu přes internet objednat boty vel. 39 s jistotou, že mi budou sedět. Každopádně úplně vidím, jak dopadneš s těma brýlema, nakonec si jich přes ebay nakoupíš po tisícovce 7, protože nebudeš moct odolat! : ) Takže ve finále si budem kvit, akorát ty budeš vypadat každý den v týdnu jinak. To není fér! : ))))

    OdpovědětVymazat