čtvrtek 26. září 2019

Hnus Žakemus (Jacquemus)


 photo hnus-jacquemus-minnibag_01_zps7jiuqcsm.jpg

Není to ani deset let, co jsem založil svůj blog. Tehdy u nás nebylo možné sehnat věci jako lepší štětku na holení, kvalitní kožené polobotky, vázacího motýlka, a psal jsem o "skandálních trendech", jako třeba letní nošení mokasín bez ponožek či ohrnutí nohavic, což jsou dnes naprosto běžné a pohodlné věci. Připadá mně, že to bylo snad ve středověku. Za tu dobu se mnohé změnilo. Přesvědčoval jsem svoje čtenáře o tom, že vlněné sako je lepší než polyesterové, že nemají nosit trekový hnusobatoh, ale stylovou tašku. Dnes už můžu jen žehrat nad hnusotrendy, které ještě nedávno luxusní módní domy chrlí stejně rychle a stejné kvality jako Pražák po burčáku střílí na záchodě, nebo rovnou u stánku, jak už jsem byl, bohužel, svědkem. Protože v posledních několika letech se neobjevují žádné trendy, které by za něco stály nebo byly hezké, a klasika už není in, jen se vytahuje to nejhnusnější z dob minulých.

 photo hnus-jacquemus-minnibag_02_zps4hc4r4w1.jpg

Dalším z hnusotrendů, které ve mě vyvolávají nutkání k tomu, čemu se v Německu říká Volksverhetzung, jsou mini kabelky. Ne psaníčka nebo malé kabelky, ale jakési miniaturní atrapy kabelek pro panenky. Akorát je nenosí malé dívenky, ale dospělé ženy. Dávají tím najevo, že jsou bohaté a bezstarostné, a tak u sebe nepotřebují nic nosit, a tudíž nepotřebují ani kabelku. Dělá to tak třeba Anna Wintour, která nosí jen telefon, nebo anglické vévodkyně z Cambridge a kdo ví odkud, které však za sebou mají armádu asistentů a služebnictva. ¨

 photo jacquemus-mini-bag-le-chiquito_02_zpsmfbgpavg.jpg

Ale to dnešním influencerkám a celebritám nestačí. Když nenosíte kabelku, třeba by někomu mohlo uniknout, že ji nemáte, a tak si musíte vzít mikroskopickou atrapu kabelky, abyste daly všem najevo, že nechcete mít ruce plné zavazadel, ale přitom mezi prsty svíráte jakýsi hnus úplně k ničemu za deset tisíc korun. Můžete si vzít takovou tu mini kabelku na zachytávání potu z podpaží (jako baguette od Diora), dát si do ní svoje nezbytnosti, a mít volné ruce, ale raději si vezmete něco, co je asi stejně praktické na nošení, jako chodit se špetkou soli v ruce. Uf, a ještě se mně vybavil ten turecký kuchař s křečovitě sevřeným předloktím, a ta youtuberka, kterou omylem oflamboval, a ona z toho ještě měla radost, protože jí přibyli foloveři.

 photo hnus-jacquemus-minnibag_03_zpsh8qjixev.jpg

A teď už by mě jen zajímalo: Jak myslíte, že by lidé reagovali, kdybych začal v ruce nosit miniaturní model Ferrari? Jako takovou reakci na strojený blahobyt v podání minikabelek. Myslíte, že bych byl jako že trend setter (ráčejí prominout, dnes se tomu říká influencer), anebo bych spadl do škatulky řidičů SUV v centru Prahy se zvednutými límci polo triček, o kterých se říká, že mají malý penis? 

Žádné komentáře:

Okomentovat