pondělí 17. září 2018

Jak funguje prý zázračná černá maska?


 photo cerna-maska-pilaten_01_zpsr6zdp8qx.jpg

O "černé slupovací masce" Pilaten Black Head jste asi už slyšeli. Pochází z Asie, obvykle ji používají ženy, a mě zajímalo, jaká je, zda opravdu uvolní ucpané póry - a vůbec vytáhne úplně všechno (včetně chloupků a vousů!), jak jsem slyšel. A zda funguje také u mužské pleti. :) Tak jsem ji na Elninu přihodil k nákupu spolu s několika dalšími maskami a byl jsem zvědavý, jaká bude.


 photo cerna-maska-pilaten_02_zpsv1njblhj.jpg

 photo cerna-maska-pilaten_03_zps5k5astdp.jpg

Pleťová maska je k dostání v menší černé tubě o obsahu 60 gramů nebo v šestigramových pytlících na jedno použití. Je tekutá, ale dost hutná na to, aby se dobře nanášela a nestékala. Jen dávejte pozor, aby vám nevytékala z tuby, když ji položíte, a snažte se neušpinit si prsty. Rychle zasychá a i když se smývá celkem dobře, chcete ji mít na obličeji, a ne na prstech.


 photo cerna-maska-pilaten_04_zpsxh0vfruc.jpg

Ideální je použít masku po horké sprše, kdy je pleť napařená a póry jsou roztažené. Naneste si ji na čistou pleť - stačí na nos a pod oči (t-zóna) nebo kdekoli, kde se vám hodně tvoří akné a nebo kde se vám ucpávají póry. Poprvé jsem chtěl zkusit, jak to funguje, tak jsem si ji nanesl tak, jak na fotce. Ale pak počítejte s tím, že si zároveň uděláte depilaci chloupků, o kterých ani nevíte, že je máte.


Počkejte asi půl hodiny, než maska zaschne. Poznáte to tak, že když protáhnete obličej, cítíte, že je maska suchá, a že se okraje začínají slupovat samy. Během schnutí masky máte odpočívat, tak to dodržte. Když jsem ji zkoušel poprvé, bylo docela horko, a jak jsem u toho pořád něco dělal, z čela mě trochu stékala. :D


 photo cerna-maska-pilaten_05_zpsntafmryx.jpg

 photo cerna-maska-pilaten_06_zps00kkkdcu.jpg

Masku opatrně sloupněte, směrem zespodu nahoru. Chvílemi je to, řekněme ne úplně příjemné; maska je k pleti docela dobře přilepená, a tak to trochu připomíná odlepování náplasti. Díky aktivnímu uhlí na sebe maska naváže veškeré nečistoty, odstraňuje přebytečný maz a černé tečky již po prvním použití. Sloupnutí vylepší oběh krve v obličeji, čímž pleti dodá zdravější vzhled.



 photo cerna-maska-pilaten_07_zpsdxcjev0q.jpg

 photo cerna-maska-pilaten_08_zpsbd0osex9.jpg


Na sloupnuté masce uvidíte to, co vám z pleti vytáhla. Na internetu jsem viděl různá videa toho, co lidem na masce zůstalo, a když to srovnám s tím, co na masce zbylo mně, někteří lidé se asi myjí jednou za rok jako ve středověku. Na masce jsem měl pár bílých teček a pár jemných chloupků, ale jinak to nebylo hrozné, jak jsem si myslel, že by to být mohlo. Na druhou stranu si pleť dvakrát denně čistím. ;)

Tak když to shrnu - masku doporučuji. Po prvním použití uvidíte výsledek: póry jsou čisté, pleť působí svěže a je hladkká! Za ty peníze je to dobrý nákup. :)

Žádné komentáře:

Okomentovat