čtvrtek 12. dubna 2018

Mužný Tom Ford Noir Anthracite


 photo DSC_5190_zpsgyhwcus6.jpg

 photo DSC_5205_zpsvvpvsr6f.jpg

 photo DSC_5160_zps1e2mgybz.jpg

 photo DSC_5227_zpsngjwzxwt.jpg

Na parfémy Tom Ford jsem se už několikrát díval, vždycky jsem si k nim jen přivoněl, ale až teď jsem se rozhodl jeden vyzkoušet. Loňská novinka Tom Ford Noir Anthracite je výrazná, elegantní, klasická a velice mužná vůně, ostatně jako všechny vůně od Toma Forda. Evokuje mně posezení v pánském klubu, před hořícím krbem leží kožešina, a já pohodlně sedím v koženém křesle se sklenkou cognacu a doutníkem.

Antracit je druh uhlí, a vůně uhlí (opravdu!) je to, co vás hned při prvním přivonění zaujme. Po nanesení ucítíte pikantní zázvor a sečuánský pepř, a lehký závan bergamotu, vůně však není ani trochu sladká. V srdci parfému cítíte opět kořeněnost, a základ tvoří dřevité nóty santalu, cedru a ebenu. 

Oproti jiným vůním, které mně Tom Ford Noir Anthracite na chvilku připomněl (třeba Gucci pour Homme nebo Dunhill Icon Absolute) postrádá sladkost a "šťavnatost", což ale není vůbec na škodu, právě naopak. Je suchá, dřevitě aromatická, a udělá z vás elegantního muže (nebo tomu alespoň napomůže :).

Šedivý lesk uhlí se promítá také do krásného těžkého flakonu z matně lesklého skla, jehož víčko a strany zdobí drážky a monogram Toma Forda.

Tom Ford Noir Anthracite je parfémová voda, obsahuje tedy více vonné esence než obvyklá toaletní voda. Stačí dvě stříknutí a budete vonět celý den nebo celou noc - raději tuto vůni nosím večer. Nebo k obleku :) Koupíte třeba na Elnino.cz.

Žádné komentáře:

Okomentovat