středa 8. listopadu 2017

Kuba Feranec: Why? Because of Fashion!


 photo because-of-fashion_01_zps6fg8exza.jpg

 photo because-of-fashion_03_zps0aasigzc.jpg

Streetstyle fotograf Kuba Feranec vydal v nakladatelství Kniha Zlín začátkem září knihu Because of Fashion, ve které mapuji český streetstyle. Najdete v ní asi 280 osobností české módní scény, a u každé fotky najdete komentář nebo citát související s jejich vztahem k módě.

Kniha je zajímavá tím, že zobrazuje různé osoby v oblečení, které běžně nosí, není to tedy jako když se někdo předvádí na fashion weeku. O to zajímavější to je proto, že se jedná o lidi z módní branže a s ní spjaté, a jejichž styl Kubu nějakým způsobem oslovuje. Kniha začíná rozhovorem s historikem umění a kritikem a teoretikem módy Michalem Vaníčkem. Dozvíte se tak, o čem kniha asi bude, proč ji Kuba "napsal", a hejtuje tam český sportovně-trekový styl, ignoraci dress-codů a společenského oblečení (takže v tom jsme zajedno).

Teď knihou pořád dokola listuji, protože se u každé fotky zastavuji, dívám se, někdy si říkám, jaká je to šílenost, jindy si říkám, že je to inspirativní... Rozhodně ji nebudete mít "přečtenou" během chvíle, jak by se mohlo na první chvíli zdát. A ty citáty a věty o módě jsou také velice zajímavé - když začnete přemýšlet o tom, proč si daná ososba vybrala právě tuto větu, nebo co tím mysleli.


 photo because-of-fashion_02_zpsgyvo9bi4.jpg

Najdete tam návrháře, redaktory, hudebníky, fotografy, herce a další. Mám tu čest být v knize také vyfocený, ve smokingu cestou do Národního divadla.

Knihu Because of Fashion koupíte ve většině knihkupectví a módních koncept storech u nás a na Slovensku.

Žádné komentáře:

Okomentovat