sobota 13. srpna 2016

Už žádný nepořádek v umyvadle: Zastřihovač vousů Philips Series 7000 se systémem odsávání


 photo DSC_8592_zpsttrp7nyo.jpg

 photo DSC_8573_zpsrqlemf7e.jpg

Už to bude dva roky, co jsem zjistil, že pokud se dva týdny nebudu holit, naroste mně třídenní strniště. Tehdy jsem si pořídil zastřihovač vousů Braun, abych svůj porost na bradě mohl udržovat. Pokud jste si takto vousy nikdy nezastřihovali, nebudete věřit, jaký to nadělá svinčík po celém umyvadle a všude kolem (viz fotku). Ať už se snažím jak chci, vždy jsou ustřižené vousy úplně všude kolem umyvadla. Teď však přišel Philips se zastřihovačem Series 7000 (typ BT7210/15), který má integrovaný systém odsávání ustřižených vousů do zásobníku uvnitř strojku, který má zachytit až 90% vousů. Jak opravdu funguje? 

 photo DSC_8581_zpsptqw4rw1.jpg

 photo DSC_8591_zpsc3psj07m.jpg

Holicí strojek má několik nástavců - jeden na delší vousy, další na přesné zastřihování kontur, třeba u kotlet (což já zrovna nevyužiji, protože takový porost nemám) a přesný hřeben na holení hůře dostupných míst, třeba u kníru nebo na tvarování plnovousu. 

Zastřihovač má přímo na rukojeti "kolečko" pro nastavení požadované délky vousů. Nabízí celkem 20 nastavení délky v rozpětí 0,5 až 10 milimetrů, vždy po půl centimetru, a nastavená hodnota se zobrazuje na digitálním displayi.

 photo DSC_8598_zpscwqp1jtr.jpg

 photo DSC_8600_zpsexag1iox.jpg

Čištění je velice snadné: ustřižené vousy se po sejmutí hlavice ze zásobníku vyklepou, a zbytek se vymete přiloženým štětečkem či pomůckou, která vypadá jako taková ta tyčinka, kterou se nanáší oční stíny. Břity a nástavce/hřebeny se dají oplachovat pod vodou. Takto vypadá komora na zachytávání vousů po sejmutí břitů a nástavce.

 photo DSC_8606_zpsq564frwg.jpg

Nevýhodou holicích strojků a vousů bývá to, že do cestovního pouzdra se obvykle nevejde nic víc než jen strojek a právě nasazená zastřihovací hlavice. Což mně u tohoto strojku ani nevadí protože když někam jedu, předem vím, jak často a k čemu ten strojek použiji, takže mně stačí jen ta jedna s nastavitelnou délkou. I když do tohoto cestovního pytlíku se vejdou snad všechny, a nabíječku sbalíte jen tak do kufru nebo do tašky. Ani ta možná nebude třeba, protože po nabití vydrží zastřihovač 75 minut provozu po hodinovém nabíjení. Jinak se dá samozřejmě používat při napájení ze sítě.

Žádné komentáře:

Okomentovat