sobota 13. prosince 2014

Velké ruce potřebují velký telefon


 photo DSC_8206_zps194a3483.jpg

Když mamka poprvé viděla můj nový Asus ZenFone 5, jen se zasmála tomu, jak byly kdysi jen velké mobilní telefony a všichni chtěli malé - a teď jsou mobily čím dál tím větší. Ale větší ruce než já má už snad jen Shrek, takže čím větší telefon, tím lépe se mi drží a ovládá jednou rukou. 

 photo DSC_8208_zpsfef4959d.jpg

 photo DSC_8210_zps47b8b868.jpg

 photo DSC_8211_zps8a43d51f.jpg

Seženete jej za pět a půl tisíce, což je podle mě skvělý poměr ceny a výkonu. Nejraději bych si teď nafackoval za nákup toho Huawei Ascend G6 za 6.000, na který se mi teď doma práší. Asus ZenFone 5 je prostě mnohem lepší. Velikost také umožňuje pohodlné prohlížení fotek, psaní e-mailů nebo surfování po internetu či shlížení videí na Youtube. A to vše najednou. Zenfone 5 výborně zvládá několik úkolů najednou - z Instagramu na Facebook nebo do e-mailů (a v e-mailech z jednoho účtu na druhý) přeskakuje raz dva.

 photo DSC_8212_zps70b41cf9.jpg

 photo DSC_8213_zpsd1041984.jpg

Také se dá dobře ovládat rukou v rukavici, ať už nitěné či kožené. Takže nepotřebujete takové ty příšerné rukavice určené přesně k tomu účelu, které vypadají jako potápěčské a na palci a ukazováčku mají takové divné... jakoby fleky od bílé barvy.

 photo DSC_8221_zpsfd250f97.jpg

Z věcí "navíc" mě zaujala třeba svítilna, která je vydává hodně světla a dokonce si můžete vybrat, jestli chcete přerušované světlo nebo signál SOS. Nebo foťák na dělání selfíček. Na rozdíl toho hlavního je sice bez blesku, ale přesto dělá hezké fotky. A vůbec, pokud je venku světlo, uděláte s oběma stejně dobré fotky jako s kompaktním foťákem. A hrozně mě baví hlasové vyhledávání. V seznamu kontaktů stisknete "hlasové vyhledávání" a řeknete třeba "Gábi" - a ono vám to hned ukáže telefonní číslo! :)

Dokonce už zažil několik menších pádů, z nichž nejhrozivější byl ten, kdy spadl obrazovkou dolů a sjel několik metrů po šikmé chodbě. Naštěstí přežil všechny bez úhony. Asi jedinou nevýhodou je výdrž baterie. Když jej opravdu využívám k telefonování, psaní e-mailů, prohlížení Facebooku a internetu, vydrží jen jeden den. Ale tak je tomu asi u všech smartfounů... A stejně je to zatím můj nejlepší telefon :)

2 komentáře:

  1. Jak to, že někdo jako ty (myšleno v nejlepším možném), nepoužívá iPhone nebo podobný stroj? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iphone nepoužívám, nelíbí se mi, jak všichni jeho majitelé dělají, jako kdyby neexistovalo nic lepšího a proti i se mi celý ten Apple fetišismus - to jak musí mít každý hned nový model iphone, protože se starým by byli out a podobně. O tom svědčí už to, že nemluví o svém telefonu, oni mluví o iphonu.

      Vymazat