středa 15. srpna 2012

Dobré ráno!


Photobucket


Když mám volno, spím až do poledne a nachystám si pořádnou snídani. Včera to byla domácí paštika, králičí terina, šunka a jambon persillé. Samozřejmě samé nezdravé věci, tak jsem si k tomu pro dobrý pocit dal pár jahod. Co jste snídali vy?

50 komentářů:

  1. home made špaldová kaše se skořicí, kakaem a muškátovým oříškem, blumy, černý čaj s mlíkem ..... jako hafo zdravá strava, ale upřímně ta Tvá "prasárna" vypadá zajímavěji :)))

    OdpovědětVymazat
  2. Tak toto bych k snídani určitě nechtěla :D, ale tak každému chutná něco jiné :). Já měla Café au lait a kaši Dolce Banana.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snídal jsem v poledne, takže to byl vlastně takový brunch ;)

      Vymazat
  3. Porce snobství :)

    OdpovědětVymazat
  4. kdybych snídala takhle, ať už v poledne nebo ráno, tak pak musím ještě další aspoň hodinu ležet a vydýchávat to :D

    OdpovědětVymazat
  5. kde nakupujete nadobi vo versailles? :P swag

    OdpovědětVymazat
  6. moc tuku na me! musli s jogurtem je nejlepší!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlavně aby tam nebylo moc andělů :DDD Z tvého blogu mě málem ranila mrtvice :))) Sorry.

      Vymazat
    2. Nikde nepíšu, že to je pravda, a že by tomu měl každý věřit. Jen, že ta knížka, jako příběh, je pěkná. A jestli tě málem ranila mrtvice z toho, že jsem se tam o ní zmínil, tak nemocnej tu jsi pravděpodobně ty. Už jen o tobě to docela vypovídá. A i když nevěříš takovým věcem, tak náboženství tu budou pořád. Nebuď trapnej. Sorry.

      Vymazat
    3. Nebo trapná, hlavně že anonymní.

      Vymazat
  7. boží.
    (prosím, ukaž nám víc detailů ze svého pokojíku!)

    OdpovědětVymazat
  8. Vítku, poslední dobou mi čím dál víc připomínáš Poirota :)) Myslím ten servis a péči o sebe, FB příspěvky (retro kufry), ne podobu samozřejmě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík, to beru jako velkou lichotku :D

      Vymazat
    2. Ještě aby ne, je to myšleno jako pochvala ;) Servis je krásně sladěný, něco takového má doma málokdo. Kdyby se ostatní muži snažili aspoň z deseti procent jako ty, hned by byli zajímavější, ale snazší je asi nadávat. M.

      Vymazat
    3. Poirota, jo... :))
      Já teda ale po ránu do sebe nejsem schopná skoro nic dostat, obvykle snídám jenom jeden knäckebrot a hrnek Granka k tomu.
      Ale tvoje snídaně vypadá líp, no.

      Vymazat
  9. to je krásný. sleduju občas tvůj blog a něco líbí, něco nelíbí.. ale TOHLE ! ano. taky zastávám názor že víkendová snídaně má být "opravdová" pohodová, dobroučká, a fakt pěkná. a hodně lidí nechápe, že mám doma jemné porcelánové nádobí se zlacením.. že si dělám k snídani palačinky a že si prostřu snídaňové menu na tác i když to pak zase částečně uklízím do lednice.. ale kdo to jednou zkusí, ten rozdíl si prostě pamatuje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, někteří prostě potřebujeme tu kulturu stolování :)

      Vymazat
  10. Já mám nejraději, když si na snídani můžu zajít do kavárny. To se samozřejmě podaří většinou jen o víkendu nebo když jdu ráno cvičit, to pak beru snídani s sebou do práce. A je to vždy velké latté a kus dortu nebo buchtička:)

    OdpovědětVymazat
  11. Umírám z tvého servisu, strašně se mi líbí =) Když nebydlíme na zámku, proč tak alespoň nesnídat, žeano =)

    OdpovědětVymazat
  12. myslím, že při jeho výšce a při tom, jak vypadá, by si klidně mohl nabrat i jednou tolik. Najez se a nepruď ;)

    OdpovědětVymazat
  13. náhodou, nad pořádnou snídani není. já si dávám pořádnou english breakfast (a pak se celý den krotím) :D

    OdpovědětVymazat
  14. ooo sen! teda nie to mäso ale ten servis :)

    OdpovědětVymazat
  15. jako já nevim, ale přijde mi, že Vítek má buď nějakou psychickou poruchu, nebo je to cestovatel v čase, který ve volnym čase žije jako lord, kterým opravdu je a druhý den jako my, lidé z doby, do které se přistěhoval.

    OdpovědětVymazat
  16. Kolik hodin jsi strávil přípravou teriny a paštiky? Pošli recept!

    OdpovědětVymazat
  17. Lidi si dneska neumí užít běžnej den, neustále si na něco stěžujou, brblaj a vstávaj z postele s kopcem negativismu na čumáku.
    Tohle dělám taky - krásný nádobí, bohatá snídaně, pustím si šansony a sedím u toho klidně dvě hodiny. A klidně si kvůli tomu o hodinu dřív vstanu...a ještě když je krásnej den, to pak plesá celej balkon!

    Je fajn, že jsou na světě lidi, kteří tohle ještě umí!

    http://muffinarium.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš skvělý blog :) Máš zkušenosti s anglickými muffiny?

      Vymazat
    2. Upřímně, ještě ne, ale je to jedna z věcí, které mám na wishlistu. :) Potřebovala bych ale, aby měl den tak čtyřicet hodin, aby se to dalo všechno stihnout.
      A díky!

      Vymazat
  18. Tak ten servis je opravud hezkej, ale zdá se mi, že v současném městském bytě to musí působit jak pěst na oko. Tedy pokud celý byt není v tomto stylu... ale v tom bych asi bydlet nechtěl. :)

    OdpovědětVymazat
  19. Krásné nádobí :-) Mám ráda, když staré (třeba i velmi cenné) věci žijí a nejsou jenom exponátem. Snídani samotnou bych si v téhle podobě sice odpustila (mně by tolik masa stačilo na týden - nerýpu, jen prosté konstatování) ale je to hezký obřad se vším všudy. Inspiroval jsi mě :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V tom s tebou souhlasím. Kupuji si staré věci, protože se mi líbí a musí být v takovém stavu, aby se daly použít. Ať už kalamář, želvovinový hřeben nebo stříbrná tabatěrka - musí to být zachovalé a fungovat. A hned to jde lépe :)

      Vymazat
  20. Ja snidam dvakrat tolik a to jsem slecinka:D

    OdpovědětVymazat
  21. Ty, Víťo, zdědila jsem sklep plný broušeného skla a hrnků a všeho možného, nechceš něco poslat k vánocům? :) Dneska už na to moc lidí není a já nějak nevím, co s tím :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ó! :) Tak mi pošli fotku a já bych to třeba nějak upotřebil :)

      Vymazat
    2. já taky, klidně něco odkoupím (ale až v zimě)

      kdyžtak am.nemcova@yahoo.co.uk


      P.S. úchvatné nádobí Vítku :)

      Vymazat
  22. navsteva u babicky? :)

    OdpovědětVymazat
  23. Je prima, ze lide jsou ruzni, nekdo rad pouziva stare veci, kterym tak vlastne vdechuje novy zivot a neni to (snad tedy) jen poza, nekdo ma rad strohost a jednoduchost moderniho designu, která je také krásná. Je to opravdu osvezujici! Preji dobrou chut k dalsim snidanim :-).
    Klara

    OdpovědětVymazat