čtvrtek 2. února 2012

V Berlíně je zima jak v Rusku!


Photobucket

Jak se říká, je zima jak v Rusku. Jsem rád, že mám svůj kožich, protože jinak bych asi umrzl!

Pod košili a svetr z kašmíru si navlékám ještě tričko z merino vlny, o jehož přednostech jsem už psal, protože více vrstev lépe chrání před chladem. Pak šálu, ta moje je od Dents a z ovčí vlny. Na akryl a podobné uměliny zapomeňte, vůbec nehřejí a jen se pod nimi potíte nebo mrznete. Pak rukavice. Podle toho, jak je mi zima na ruce poznám, jaká je teplota. Když kvůli chladu nemůžu ani dokouřit cigaretu, tak je hodně velká zima :D

Photobucket

Tyto rukavice z jehnětiny mají barevnou vlněnou podšívku a jsou teplé a přitom praktické. Mohu v nich listovat knížkou, vybírat peníze z peněženky nebo ovládat telefon s dotykovým displayem. Nemám rád takové ty příliš tlusté a nepoddajné rukavice, které si musíte kvůli každé blbosti sundávat. A důležitá je čepice. Já mám nejraději tu svoji z králíka. Nic nezahřeje víc!

Photobucket

Důležitá je také péče o obličej. Nemohu si vynachválit hydratační zmatňující krém od Korres určený speciálně mužům, a na rty jedině balzám od L’Occitane s bambuckým máslem. Mají také skvělé krémy na ruce…

Jak se proti mrazu chráníte vy? Máte nějaké tipy? :)

27 komentářů:

  1. Já jsem po mamince zdědila kožešinový "límeček" z králíka, tak ho taky asi vytáhnu. Dnes -13 mi po ránu dalo docela zabrat brrr. Líbí se mi ty rukavice, taky bych potřebovala nějaké, s kterými bych mohla ovládat iPhone

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simone, já si myslím, že rukavice určitě najdeš. Já si vždycky říkám, jakou mají ženy výhodu, protože je tu pro ně větší nabídka hezkých rukavic...

      Vymazat
  2. teplé ponožky a nejvíc tlustá zimní bunda, ve které vypadám jak debil, ale je v ní teplo :D

    OdpovědětVymazat
  3. Tatínek vždycky říká "zima jak v ruským filmu" :) Život mi zachraňuje králičí šála, asi se v Čechách podívám i po nějaké čepičce...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus senior bazar v Praze anebo Ebay! Tam je největší výběr a mají často i dost levné norky :)

      Vymazat
  4. Prosila bych odkaz na nějaké seriózní vědecké pojednání na téma hřejivost vlny v porovnání se syntetickými tkaninami. Dík.
    Nebo je to čistě Tvá jedinečná empirie, která se má považovat za neotřesitelné faktum?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle mojí "empirie" hřejí vlněné šály víc než akrylové. Ale může to být můj názor. Každopádně mám raději přírodní materiály než umělé. Ale nic ti nenutím, tak si nos co chceš. Kvůli tomu, že mi reklamy nutí oblečení z umělých vláken si jej nebudu kupovat. To je můj názor.

      Vymazat
  5. pro me jsou naprostym zakladem kozene boty s koziskem az do spicky a poradnou podrazkou. jinak na vlnu taky nedam dopustit. a co jeste patri do povinne vybavy je bodycko, kdyby se mi vykasavala kosilka,tak me asi trefi..

    OdpovědětVymazat
  6. když je zima jako v rusku nosím punčocháče, přes ně legíny normální ponožky a takovéty na spaní (ty chlupatý, ale prostě jim říkám na spaní) :) a pak také vrstvím svetry :D

    OdpovědětVymazat
  7. reklamy nám nútia oblečenie z umelých vlákien? =D ...takú reklamu som ešte nevidela... a presne preto, že nemám rada lacné a umelé materiály nenakupujem v hm, kde je 95% vecí tekéhoto zloženia. čo sa o tebe a.k.a. chodiacej reklame na hm-veci povedať nedá, takže naozaj nechápem prečo zrazu tento postom =D ...mirka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No nevím, ale ve škole nám v marketingu říkali, že účelem reklamy je prodávat věci... Možná jsme špatně poslouchal.
      Většina reklma na trekové, sportovní a podobné oblečení je z uměliny. Běž se podívat do obchodu se sportovním oblečením a podívej se na to. Mně je to prostě nepříjemné, nechci na sobě mít něco, co je 100% polyester.
      A co se H&M týče... Mám ty věci rád, ale pokud sis všimla, nosím věci různých značek, různě je kombinuji. A nevím, jakou souvislost to má s umělými materiály vs. přírodními. Pokud snad chceš tvrdit že v H&M snad mají umělé materiály, tak máš možná pravdu, ale můžeš si vybrat i z bavlněných, vlněných, merino či kožených věcí. Je to jen na tobě. Ale jak říkám, klidně si noc svetry z recyklovaných PET lahví, ale mě je to prostě nepříjemné a nepřirozené. Ale nic ti nenutím, tak si ty svoje jedovaté komentáře nech pro sebe. Děkuji.

      Vymazat
    2. o športovom oblečení nepadla ani zmienka, to je kategória sama o sebe predsa... PET-lahve, k tomu sa snáď ani vyjadrovať nebudem... len som chcela poukázať na fakt, že v jednom poste máš na sebe veci z hm-ka, ktoré nie sú práve z najkvalitnejších materiálov a je to v poriadku a v ďalšom poste poukazuješ nato, ako nosíš len kvalitné materiály a oblečenie z umelých vlákien si nebudeš kupovať ako si napísal vyššie... (a prečo jedovaté komentáre? ja tvoj blog celkom rada sledujem, inak by som ho nenavštevovala, len mi prídu občas tvoje komentáre divné a protichodné)

      Vymazat
    3. To tvoje komentáře jsou protichodné, pleteš jabka s hruškama ;) Já nemluvím o kvalitě, ale o tom, že upřednostňuji přírodní materiály a nemám rád ty umělé. Všichni ví, že H&M není nejlepší kvalita, ale raději si koupím jeden elegantní kabát, jeden volnočasový a jednu bundu v H&M než jednu drahou bundu z goretexu, která je možná kvalitnější, ale aspoň ji nebudu muset nosit jak do školy, tak na večírek a do divadla a připadat si jako debil. Zvláště pak v Praze, kde je spousta možností, jak trekovou výstroj využít, že ano :D

      Vymazat
    4. Takže radši než 1OO% PES 100% senior norek, tradá : D!
      (směju se moc komentářům :D)

      Vymazat
  8. "Většina reklma na trekové, sportovní a podobné oblečení je z uměliny."


    Vytesal to už někdo?

    :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že inteligentní člověk pochopí, co tam má být a také jej napadne, jak k tomu došlo. Ale rád ti to vysvětlím, je-li to nutné, a chápu, že hledáš každou záminku, jak si ze mě dělat legraci, protože máš tolik času, že ti zbývá spousta času i na to, abys chodila na blogy, které nenávidíš (ten čas ti závidím) a vysmívala se (což je ubohé).

      Vymazat
    2. A mluvíš o překlepu, svým původem zcela nezajímavém, nebo o podmětu?
      Jen abych věděla, nad čím třepeš hlavičkou.

      A nééé, já tě nenenávidím, bavíš mě!
      Už sem dlouho na takovej nějakej článek čekala a upřímně se bála, že snad ani nepříde. Je sice trošku nedomrlý, umíš to líp, ale já si počkám!
      : )

      Vymazat
    3. Zkus hádat :) Chytrému napověz, hloupého kopni...

      Vymazat
  9. Presne tak Vito. Akryl a umeliny vobec, vobec nehreju. Najlepšia je angora,kašmír vlna,jednoducho prírodné materiály a smozrejme na vrchole je je kožušina v tvojom prípade ten kožuch, ktorý určite velmi dobre využiješ:)!


    Inak tebe sa dá ovládat iPhone cez rukavice?!
    Ja osbne ho nepoužívam, ale viem od viacerých ludí, že to vraj nejde!?
    Pripadá mi to trochu divné,kedže moj sa dá bez problémov ovládat aj s pomerne "tlstými! rukavicami.

    Flavio

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nedávno jsme si koupil krásný modrý propínací svetr s šedými puntíky. Krásný, ale jen z třiceti procent obsahuje vlnu. Ale moc se mi líbil, tak jsem si jej koupil. A vůbec nehřeje a v těchto mrazech přes něj nosím ještě kašmírový svetr.

      Já mám Samsung Galaxy Ace a jde to... Sms s tím nepíšu, to je jasné, ale třeba ke zprávě se s tím dostanu ;) A u iPodu jsme problémy nikdy neměl.

      Vymazat
  10. Zima zima zima zima je veliká! Při našich -25°C a velkém protivětru se nedá jít 2 km do školy jinak než: punčocháče, legíny, černé kalhoty(jeanovina studí), dvě trika s dlouhým a krátkým rukávem, dva setry, snowboardová neprofouknutelná bunda (nemám kožich :D), teplý šál proti mrazu, šálu proti větru a nakonec čepici. Jelikož má čepice není rodu králíkového, tak jsem nucena chodit s kapucí na hlavě a vypadat jako eskymák. Ale u nás ve měst je každý rád že dojde kam má dojít a na módu kašle. (i když jsem se snažila ladit barvy alespoň :)

    A souhlasím akryl nehřeje.
    Dragowlin

    OdpovědětVymazat
  11. vito, vito.. vis co je to "anal electrocution"? to se takhle blogerovi strci jeden kolik elektrody (muze si vybrat zda + nebo -) do ritniho otvoru, druhy do blogerskeho chrtanu. pak se zapne elektricky proud tak vysoky, ze sebou bloger zacne spasmicky klepat tak mocne, az si samovolne zlomi vaz. ano, je to bez krve a bez pozkozeni drahocene kuze, z ktere se pak muzou vyrobit paradni blogerske rukavicky a limecky. mozna by sis s tim mnozstvim animalii na svem tele mel davat pozor, aby te jednou nepotkal nejaky analni electro-executor, ktery nosi v ucte jemnou blogerskou korresovou kuzi.
    laterz.

    jon

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj,
    chtela jsem ti podekovat za tvoje prispevky. Tvuj blog povazuju ze vsech ceskych za nejvic zajimavy, ostatni mi prijdou strasne jednostranne zamerene, protoze tim, ze vsechny slecny chodi do h&m showroomu tak pak vetsinou vsechny posty jsou o obleceni z h&m showroomu, ktere nakonec ani nesezenete v obchodech (tim nechci nikoho nastvat, spousta lidem to nevadi a neberu jim to, ale ja osobne uprednostnuji kdyz se na internetu a na blogu o mode predevsim dozvim spis o mene znamych znackach, o zajimavych rodinnych firmach atd..). U tebe jsem se neco dozvedela a ocenuju, ze zminujes nevyhody umelych latek. Mam pocit, ze tady v cechach lide vubec nerozlisuji kvalitu latek, je to videt i prave na h&m a topshopu, kde uz neni mozne sehnat nic nez saty, svetry, ... z umelych podivnych latek, ktere se akorat strasne mackaji a jsou neprijemne. Nechci tim h&m a topshop schazovat, sama si tam obcas neco vyhlidnu, ale mam pocit, ze se kvalita strasne zhorsila a je to podle me zbytecna skoda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V H&M seženeš i spoustu bavlněných, vlněných a merino věcí, ale Topshop, ten křičí "umělina" a nemám jej moc rád.

      Vymazat