středa 10. listopadu 2010

Budapešť

Před nedávnou dobou jsem navštívil s kamarády Budapešť. Je to krásné město, moderní, a kolekce v některých obchodech jsou oproti nám kupodivu napřed. Všichni mluvili anglicky (což mě překvapilo), ale první věc, co mě zarazila a škokovala bylo zjištění, že Maďaři se oblékají mnohem lépe, než Češi. Neviděl jsem ani jedny ridžojsky, trekové boty jen u lidí, kteří skutečně vypadali, že jdou někam na tůru, bot na běhání jen pár a když už měl někdo batoh, tak nebyl nevkusný ani ohavný. Skoro nikdo na sobě neměl to, co je podle mě bunda na lyžování, a teenageři nenosili skejťácké outity. Spíš vypadali nedbale elegantně, něco jako můžete vidět v reklamních kampaních Manga, H&M nebo Zary. Čím to je a proč tomu tak nemůže být i u nás?! A nebyli to turisti v centru!

Památník obětem 2. světové válkyMůj vojenský kabát F&F

4 komentáře:

  1. Taky se ptám "Čím to je a proč tomu tak nemůže být i u nás?!", třeba jednou...

    OdpovědětVymazat
  2. ja tam idem pred vianocami, už teraz sa teším :)) kabát máš úžasný, u nás som ho nikde nevidel a ani ďalší, ktorý sa mi páčil z kolekcie F&F... prosím ťa, bol si už v predajni F&F, ktorú mali otvárať v prahe, tuším v palladiu? (nie som si však istý)... že ako to tam vyzerá, či majú väčšinu kolekcie... lebo ak to tam stojí za to, asi sa preveziem do prahy :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem tam byl asi třetí den po otevření a bylo mi řečeno, že dostali pouze dva nebo tři kabáty (ten, co mám já), a to jsem mluvil s vedoucím obchodu... Tak nevím, zkus jim napsat...

    OdpovědětVymazat
  4. naprosto přesně ohledně mody v ČR. Koukám, že ty rejoice, zimní bundy atd jsou opravdu českou specialitou. smutné

    OdpovědětVymazat