středa 25. srpna 2010

H&M Lookbook na nadcházející podzim a zimu

Nemám rád léto a už se začínám pomalu těšit na podzim a také samozřejmě sleduji podzimní a zimní kolekce. Následující fotky jsou z lookbooku H&M. Bohužel, většina věcí z těchto šesti fotografií nebude v Česku k dostání.

A docela by mě zajímalo proč. Myslí si snad vedení H&M, že Češi jsou nevkusní, oblékají se fádně a podobné kreace by si nekoupili? Za prvé – asi ano, za druhé – jsem si jistý, že spousta lidí toto oblečení opravdu chce. Mě osobně se líbí skoro vše, jen outfit ze druhé fotky bych si na sebe nevzal. A podobnou pláštěnku sháním už dlouho. Oblečení je elegantní, přitom ležérní a moc se mi líbí.

Co na outfity říkáte vy? Jak se vím líbí legíny u kluků? U nás bych si s nimi určitě vysloužil znechucené pohledy, ale na druhou stranu by se po těch letech, co je návrháři posílají na mola… ?

Edit 30.8.: Na hm.com jsem zjistil, že i když u nás toto oblečení k mání nebude (proč pak v showroomu rozdávají ty fotky nechápu…), bude k dostání ve všech našich sousedních zemích kromě Slovenska. Tedy v Německu, Rakousku, a dokonce i v Polsku. V Polsku! Proč v Polsku a u nás ne???







Foto: Hasse Nielsen pro H&M, zbytek fotografií naleznete ZDE.

7 komentářů:

  1. nejvic se mi libi outfity na poslednich 3 fotkach...a k tem leginam u kluku-to je tezky, stejne jako o holek to ne kazde sedi a ne kazde slusi...u kluku je to, myslim, jeste o neco komplikovanejsi uz tim, ze panske obleceni je obecne mene "odvazane"... ale zas pokud se najde typ kluka, kterymu to vazne pasuje, tak pak proc ne;)

    OdpovědětVymazat
  2. Mě se legíny nelíbí vůbec. Ani u žen ani u mužů.
    Jinak fotky jsou to moc pěkný. První mi připomíná staré časy, hlavně kvůli průstřihu na rukávech. Ten kabát je úžasný. Úplně jsem se zasnila. Druhá fotka se mi teda moc nelíbí, jediné co je na ní hezké, je ten model.:-) Další mi přijde docela fajn, až na ty legíny...nejvíc se mi líbí asi ten čtvrtý obrázek, taková elegantní klasika šmrncnutá šátkem. U předposledního modelu bych vyndala ty nohavice z bot a vůbec ty boty vyměnila za něco elegantnějšího, jinak se mi to líbí. a poslední fotka je taky pěkná, obzvláť díky tomu kabátu, nevím proč u nás muži delší kabáty skoro nenosí, jen samé sportovní bundy nebo vytahané mikiny, je to škoda.
    Lucka

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, mě se líbí legíny moc, začala jsem nosit tzv. džínové legíny--jsou pro mě mnohem lepší než džíny, nic mě nikde netlačí, jsou příjemné, přímo jsem si je zamilovala. Vem si, že já vzbuzuju u nás zvědavé a opovržené pohledy jenom kvůli toho, že nosim červenou rtěnku (v kombinaci s jemnym licenim, nic vulgarniho), někdy to už nemůžu vydržet, a to nebydlim na vesnici, naše město má kolem 30 tisic obyvatel, a bohužel skoro sami diskaci :( jak se s tim vypořádáváš?díky za odp pravidelná čtenářka Pet

    OdpovědětVymazat
  4. Modely jsou všechny šik! I ten druhý je zajímavý. A legíny u kluků? Nic nového pod sluncem. Ve středověku a v renesanci se nosily přiléhavé nohavice, i každá jiné barvy. Jen ti dnešní hoši mi v nich připadají nějak zženštile a nechlapsky, víc než ti dřívější, soudíc alespoň dle dobových obrazů :-) Ale já už jsem stará baba (ani nebudu psát, jak :-) A že lidé koukají divně, když vidí někoho oblečeného jinak, než je v obci a přilehlém okolí zvykem? Já se tím za mladých let přenáramně bavila! Tak to berte taky tak, Víťo! A užívejte si toho, dokud jste mladý:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Krasne outfity. Bral by som vsetko, len samozrejme to u nas v obchode nenajdem.... Skoda no.
    Na margo legin, tak isto ako u zien, ked sedia, tak nech ich dotycny, ci uz muz alebo zena nosi...

    OdpovědětVymazat
  6. Pet: Když jsem na vesnici, tak se oblékám trochu "konzervativněji". Jednou jsem šel ke kamarádovi, který bydlí o pár domů dál, byla už tma, a sousedka mě i přesto sledovala a druhý den naše ulice nemluvila o ničem jiném, než o mých návlecích... Nosit tady po ulici norka bych si dovolit asi nemohl :D Ale jinak to moc neřeším...

    OdpovědětVymazat
  7. Potkat muže v oděvu číslo 4 na pozvání na kafe bych nemohla říct ne :) Mě se nelíbí ty příšerné sněhologumáky :D A "turecké" kalhoty jsou nechutné i na ženách, natožpak na chlapech... ale kabáty jsou šik

    OdpovědětVymazat