středa 17. března 2010

„Psaníčka“ u mužů

Výraz „psaníčko“ nemám rád, protože pod psaníčkem si každý představí (nebo alespoň já) takovou tu malou plochou dámskou kabelku, do které se nic nevejde. Možná je to také proto, že podobnou kdysi nosívala moje babička pod paží a já jako malý kluk nechápal, co v tak tenké kabelce může mít. Mnohem výstižnější je anglická „clutch bag“ vyjadřující fakt, že se toto „psaníčko“ drží v dlani. Ale dost keců.

I když se vám to divné zdát může, na psaníčkách pro muže nic není. Objevila se na přehlídkách předních návrhářů a v zimním čísle Vogue Hommes International jim věnovali desítku fotografií. Ale musíte počítat s tím, že pobíháním po ulicích Prahy budete budit pozdvižení – na něco takového nejsou Češi zvyklí.

6 komentářů:

  1. nejvíc se mi líbí to od D&G, vypadá totiž zároveň i jako malá aktovka.)

    OdpovědětVymazat
  2. Přesně tak... a pro muže naprosto vhodné, no ne? :)

    OdpovědětVymazat
  3. .ja mám jeden dotaz ?kde v Praze se dejí koupiť podobné reťeze na ruku .je to má manie už pár let, ale nikde sem takové nevidel :( :S .prosím pomoc :)

    .zaphyr

    OdpovědětVymazat
  4. Tyto jsou z H@M, na ruce mám dva takové náramky a jeden se skládá ze tří spojených řetězů. Ještě nedávno jsem je viděl v pobočce Na Přikopě a myslím, že v Palladiu by je taky mohli mít. A v Topmanu mají něco podobného také... Hodně štěstí při hledání :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj....muj deda nosil taky tasku jen do ruky, ale driv se tomu rikala "BUZERTASKA"..nevim proc:)

    OdpovědětVymazat
  6. Táta měl taky podobné "psaníčko", podobné jako to černé z přehlídky DG, jen v hnědé barvě. Není to žádná novinka a je to pořád lepší, než pořád manželku nebo přítelkyni otravovat a cpát si svoje věci k ní do kabelky. Podstatné je asi provedení, pro muže bych volila masivnější kovové detaily a rozhodně se mi víc líbí ty s ouškem, nevím proč.

    OdpovědětVymazat