pondělí 9. prosince 2019

Poklad ze sekáče


 photo dubenak-rukavice-engelmuller_01_zpsk2r7wcha.jpeg

Minulý týden jsem toho v sekáči hodně pořídil. Po úterním úspěchu jsem pro vás napsal článek o tom, proč neumíte nakupovat v sekáči, ale v sobotu jsem zašel ještě do břeclavské prodejny Genesis, kde mají úplně všechno za 39 korun. Ať už je to tričko, svetr nebo kabát. Je v krásném stavu, jako nový. U minulého článku o tom, proč neumíte nakupovat v sekáči, jste se mě ptali na adresy sekáčů, tak tady jeden máte, Genesis je všude. A i když je v tom břeclavském vše jen za 39 korun, vidíte, že i tam se dají najít poklady. :)

Nevím, zda má tento kabát nějaký "správný" název, ale říká se mu dubeňák. Pocházím ze Slovácka, kde se takový tradičně nosil v zimě ke kroji, a pokud jste sledovali Slovácko sa nesúdí, jistě jste jej tam zahlédli. :D Asi v sedmdesátých letech se dubeňáky objevily v běžné pánské módě, a jejich trend se pořád vrací. Je to kabát z ovčí kůže i se srstí. Zvenku je broušená kůže a vlna na vnitřní straně, takže je krásně hřejivý.

Už dlouho jsem takový chtěl, a minulý týden jsem na jeden konečně narazil ve zmíněném sekáči. Džíny jsou značky Levi's, jiné ani nenosím, vlněný svetr taktéž z toho sekáče, a rukavice od české značky Engelmüller. Ty jsou naprosto úchvatné, a i když je mám už, tři roky, pořád se na ně nemůžu vynadívat. Jsou z kvalitní hovězí kůže, a mají zapínání jako za starých časů - koneckonců jsou vyrobeny podle modelu z roku 1937. Najdete je tady.

 photo dubenak-rukavice-engelmuller_02_zpspamj0rcx.jpeg

 photo dubenak-rukavice-engelmuller_03_zpsexbm7fib.jpeg

 photo dubenak-rukavice-engelmuller_04_zpst1mkmu0n.jpeg

Žádné komentáře:

Okomentovat