úterý 13. srpna 2013

Zmatňující pudr - Clinique Clarifying Powder Make-up


 photo clinique-pudr_01_zps330bf0b9.jpg

Dlouho mi stačila jen denní péče o obličej, ale ta horka mi zhoršila pleť natolik, že když jsem se vydal do Clinique doplnit zásoby třífázové denní péče, odešel jsem s Anti-blemish solutions, řadou proti akné. Ale o tom až příště.

Abych nevypadal tak strašně mezitím, než začne anti-blemish působit, vzal jsem si ještě zmatňující pudr - Clarifying Powder Make-Up. BB krém na mně v tomto horku totiž - jak bych to řekl - nedrží.

Clarifying Powder Make-Up není jen pudr. Zmatňuje jako pudr, ale zároveň kryje skoro jako make-upA je skvělý. Dokonale splyne s pletí, vyrovná její tón a zmatní ji na dlouhou dobu. I v těchto horkách se na něj můžu spolehnout. Pleť zůstane matná a neleskne se. I když se zpotíte. Jen si osušíte čelo a je to. Pleť zůstává matná několik hodin.

A co je hlavní - vypadá přirozeně. Nikdo si nevšimne, že máte pudr. Takže pánové, pokud byste se snad styděli za to, že používáte pudr, nemusíte k tomu mít důvod. A nemějte obavy, v Clinique nakupují zkrášlovací kosmetiku i muži a personál vám ochotně poradí s výběrem správného produktu a správného odstínu. Stačí mi to horko, nepotřebuji ještě mastný, lesklý obličej. A každý chce vypadat dobře, ne?

Co vy, pánové? Používáte pudr nebo něco podobného? Nebo myslíte, že je to zženštilé?


 photo clinique-pudr_02_zps48f0930f.jpg

 photo clinique-pudr_03_zps81251cec.jpg

52 komentářů:

  1. Není děsivější představa než chlap, co mi leze do kosmetické tašky a v koupelně stráví více času než já....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím, proč by o sebe muž neměl dbát. Já bych také mohl říct, že žena patří za plotnu a kolem ní se motají děti, o které se má starat a čekat na manžela s teplou večeří. Je mi líto, že emancipace dnes dosáhla takové míry, že ženy mají tu drzost říkat mužům, co by měli a neměli dělat.

      Vymazat
    2. Dámy, zřejmě byste měly důkladněji číst, než začnete komentovat. :)
      A náhodou by bylo příjemné, kdyby většina mužů začala vypadat hezky, upraveně a čistě.

      Vymazat
    3. Kdy bude "normální" aby muži měli červeně nalakované nehty a nosily sukně? Kde je ta hranice, co je v pořádku a co ne? Kde končí běžná péče a začíná něco divného? Neříkám, že chlap má smrdět a vypadat jako bezdomovec, na druhou stranu mít zásoby kosmetiky jako žena? Není to trochu mimo?

      Vymazat
    4. Na to bych mohl říct, že je mimo, aby měla možnost studovat, pracovat nebo volit.

      Vymazat
  2. nemám nic proti homosexuálům, ale co je moc, to je moc...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, já Vítka chápu. Kdo neměl problémy s pletí, snadno se pak poví cosi o fintilech, homosexuálech atd. Zejména člověku, co neměl nikdy mastnou pleť nebo akné.

      Vymazat
    2. Souhlas! Win

      Vymazat
    3. Na to můžu říct jen jedno. Kupte si v lékárně zinek, ládujte ho do sebe a nebudete mít problémy s pletí

      Vymazat
  3. I don't want to live on this planet anymore...

    OdpovědětVymazat
  4. S Clinique nemám žádnou zkušenost, ale obal pudru mě baví. Možná jednou vyzkouším :).

    Přijde mi dnes normální, že chlap používá nějaká ta zkrášlovadla, v mých očích je co se týče líčidel ok make up a pudr. Povinnost by měla bejt úprava obočí a nehtů. To, ale stačí i doma neprofesionálně. Co si nedokážu představit je řasenka, stíny či tvářenka :)) Samozřejmě vyjímkou jsou přehlídková mola.

    OdpovědětVymazat
  5. Ale když nad tím přemýšlím, začala bych u našich spoluobčanů s pořádnou hygienou :D :D

    OdpovědětVymazat
  6. přepudrovala jsem manželovi v práci nos a čelo - z legrace :) jako ano - pomohlo to, obzvlášť v těch vedrech co máme za sebou a on pracuje a mluví se zákazníkama, takže to i dobře vypadalo , ale i tak mi přijde divné, kdyby měl svůj vlastní a stál se mnou u zrcadla a pudroval se ....

    OdpovědětVymazat
  7. Musím říct, že obdivuju tvojí odvahu, spostu mužů by se nepřiznalo k tomu, že používá nějaký skrášlovací prostředek :) Ale proč ne každý si rád zvedne sebevědomí!

    OdpovědětVymazat
  8. Já ti hrozně fandím. Mám ráda muže co se nebojí přiznat že se starají o pleť a přitom jsou stále muži. Anonym co ti tu nadává do homosexuálů je patrně nějaký zaostalý chudáček s pocitem že správnej chlap smrdí i z fotky.
    Já mám naštěstí doma skvělýho chlapa, který se právě nebojí používat kosmetiku a ještě ke všemu roztomilou a nikdy mu nikdo nic neřekl(však je to taky dvoumetrový hromotluk se zlým výrazem). Evropské výrobky jsou na nás poměrně nudné a mnohem raději si užíváme korejské roztomilé a recenzujeme je na http://roztomilosti.blogspot.cz/
    V těhle nelidských vedrech mi hodně pomáhala podkladová báze pod BB cream, tu mám od Etude House a je úžasně voňavá. Ano občas jsem se trochu leskla, ale dokázala jsem být slušně nalíčená i když jsem někde přespala a večer se neodlíčila.

    OdpovědětVymazat
  9. Já mám spolužáka, který používá makeup, takže na pudru nevidím vůbec nic zvláštního. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Clinique je dobrs kosmetika, jen pudry a makeupy maji tmave odstiny. Proti pudru na muzich nic nemam.

    OdpovědětVymazat
  11. Lidi vzpamatujte se. Dávno už ne jenom ženy, ale i hošani používají pudry. Není to pro hošany žádná známka změkčilosti. Že nějaký hošan o sebe dbá je pouze dobře! Byl jsem nedváno v Německu a musím říci, že tam by se nad tim, že hošani používají pudr (Clinique můžu pro hošany doporučit), vůbec nedivili! Jan P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tolik hošanů na tak malém prostoru.. :D
      omlouvám se, ale pobavilo me to :D

      Vymazat
  12. ja tento púder používam tiež... a ak by ho náhodou začal používať aj môj priateľ, stáli by sme vedľa seba pri kozmetickom stolíku a spoločne si nanášali púder, vôbec by mi to nevadilo. ...alebo počkať, hmm - vadilo! =D ...mirka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no zrazu suhlas, tiež s chalanmi na bytě si volakij puder zužitkujeme a vraj tiež taká zábava čiže po tom je! šak mezi chalanmi nie rievnivosti okolo puderu, oni takisto zacitiju žiar dobrodružstvia a ich tiel. Clinique fantástičnej puder. Zdraviju chalania z Levyho Hradca. Karolko a spol.

      Vymazat
  13. Já se u Clinique nemůžu zbavit pocitu, že je to předražená drogerka. Není to špatné, ale třeba účinné látky v krémech jsou až příliš hluboko na seznamu ingrediencí.

    http://blogosexu.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale vemte to ze strany hošanů, kteří chtějí svým vzhede vyjádřit svoji osobnost. Viděl jsem hošana a ten šel jak trhan, přesto sympatický a velmi líbezny muž. Pak jsem byl v Německu a tam hošani byli na jíné úrovni, než hošani zde. A to nemluvím o hošcích do 20let, ty věděli, co je módá pánečku. Jan P.

      Vymazat
  14. Me zase prijde divne uz jenom spojeni chlap a kosmeticka tasticka. A to povazte nesmrdim, dbam o sebe a jsem upraveny...jako chlap. Myslim, ze valna cast chlapu to ma podobne. Tim ovsem neodsuzuji nekoho kdo si cpe na oblicek pudr a podobene...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdo říká, že chlap, který používá pudr u sebe nosí kosmetickou taštičku?

      Vymazat
    2. Já jsem byl nedávno v Německu a tam jsem kosmetickou taštičku normálně u hošanů viděl. Jan P.

      Vymazat
    3. Ja psal o kosmeticke tasticce obecne ve spojeni s muzi, nepsal jsem nic o tom, ze ji musi nosit sebou v kabelce ci cem :-)
      JAN P.: No hold nasi hosani se maji od tech nemeckych asi jeste hodne co ucit.

      Vymazat
    4. naučte se rozdíl hold - holt. Já jsem jenom řikal, že němečtí hošani jsou daleko liberálnější a nosí psaníčka i kosmetické tašky. Nemají předsudky jako čeští hošani nebo slovenští hošani. Jan P.

      Vymazat
    5. To já slyším hošan a představím si chlapa v legínách...

      Vymazat
    6. A je to tu zase - opět se ukazuje, jak jsou češi v těchto věcech upjatí. Nevím co máte na mysli, ale v Německu jsem potkával i hošany v legínách a věřte mi, že nikdo se nad tímto nepozastavil. Ani nad tímto, ani nad pudrem, psaníčkem nebo kosmetickou taškou u hošanů. Děkuji Jan P.

      Vymazat
    7. Vy mně strašně bavíte, hošane Jane P.
      .D

      Vymazat
  15. Jinak já mohu doporučit Sothys Pore Refiner. Mám ho ozkoušený i na celodenní cestování a jedině on dokáže zkrotit mastnotu. Konzistence je ve formě mazání, které zpudrovatí. Hlavně vůbec nezanáší pory, takže je na obličeji příjemný.

    OdpovědětVymazat
  16. Upraveně a čistě, proč ne. V okolí jsem měla svého času různé metrosexuály, i doma, upravení a čistí byli, ale make-up naštěstí nepoužívali. Pudr bych snad ještě přežila, ale jak daleko je od pudru k řasence, stínům, rtěnce? Víc se mi určitě líbí žena, která si pudruje nos. Vidět na veřejnosti pudrujícího se chlapa, na rande bych s ním určitě nešla. Ovšem takový chlap (s řasenkou, stíny atd.) už je podle mě přímo úchylák. I kdyby se začali líčit všichni pánové, pro mě by se stali úchylnými. Moderna nemoderna, emancipace neemancipace, původní vzor byl lepší, přirozený, žena ať je krásná, muž ať je ten, na koho se lze v nebezpečí spolehnout a nemusí být při tom jako ze žurnálu a už vůbec nemusí vypadat jako ženská. Mám obavu, že dnešní mladá generace mužů směřuje do možná ještě horšího extrému než jejich otcové, ti alespoň byli schopní posekat trávu a zatlouct hřebík, čili zvládali běžné mužské práce, ale umí to dnešní metrosexuální omladina? Nebude se jen pudrovat a gelovat, trčet na Facebooku a jinak neumět nic? Minimálně po fyzické stránce je většina dnešních mladých chlapů odepsaných a kdejaký umaštěný stařec je strčí do kapsy. A to je docela varující!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že vůbec pudrování se na veřejnosti je nevkusné, ať už to dělá žena nebo muž. Od toho jsou tu toalety. A pokud svým komentářem chceš říct, že že dnešní muži jsou "zženštilí", mohl bych také tvrdit, že většina dnešních žen jsou mužatky. Nosí kalhoty, krátké vlasy, chodí do škol, ... Nietzsche přece řekl, že žena ztrácí na ženskosti, když je vzdělaná, čte a zajímá se o politiku, čímž ztrácí na přitažlivosti. A znáš německé rčení o ženách "Kinder, Kirche, Küche (děti, kuchyně, kostel)? Myslím, že Nietzsche a ideál ženy, která celý den vaří, uklízí a vychovává děti a čeká na manžela s teplou večeří jsou stejně zastaralé jako tvoje stereotypní názory na to, co je mužské a ženské.

      Když zmiňuješ naše otce - kolik dnešních holek umí vařit "pořádná" jídla (tedy tak jako naše matky) jako hovězí svíčkovou na smetaně, knedlíky, škrobit, dobře žehlit, šít, vyšívat... ? Sice nevím, co myslíš "běžnými mužskými pracemi", ale posekat trávník snad zvládne každý, zatlouct hřebík mi nedělá problém, ale na některé práce je pro mě lepší zavolat si profesionála, který to zvládne lépe a rychleji a má na to i vybavení, které já třeba nemám. A snad se neurazíš když řeknu, že tvůj argument je poněkud hloupý. Proč bych to měl vůbec umět? Já se také instalatérovi neposmívám, že neumí francouzsky nebo německy.

      Vymazat
    2. Přesně tak! I já když potřebuji, tak si zavolám profesionála. Jan P.

      Vymazat
  17. Já jednoznačně fandím každému, kdo se snaží se o sebe starat, vypadat dobře a mít svůj styl! Upravené obočí, kadeřník, péče o pleť, nehty, kvalitní parfém, to už je zapl.aťbůh dnes pro mladé muže mnohých vrstev samozřejmost, cítí-li potřebu použít nenápadnou korekci pleti, proč ne, je to fajn!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Samozřejmě. Nedávno jsem byl v Německu a tam hošani tyto ideály praktikují a nesetkal jsem se tam s tím, že by tam někdo hošanům, kteří o sebe dbají nadával do buzen atd. Jan P.

      Vymazat
  18. Jsem chlap a používám transparentni make-up od Alverde, prirodni kosmetiky z DM. Mam odjakziva mastnou plet se sklonem k akne a tento make up neni vubec videt, ale plet je matna a vypada ciste. Bez parfemace a chemie uvnitr. Clinique co jsem cetl slozeni nekterych pripravku, tak je to opravdu jen obycejna kosmetika a minimem prirodnich slozek, ovsem krasne zabalena s dobrym marketingem okolo, nemuzu si pomoct.

    OdpovědětVymazat
  19. já mám štěstí že mám pleť (zatím) celkem v pohodě, takže kromě čistících prostředků a občas nějakého krému nic nepotřebuju (musím zaklepat! :D). Ale pokud má někdo problémy s pletí a je to jedno z mála řešení, díky kterému se bude člověk cítit lépe, tak proč ne? :) Fandím už jenom za to, že máš odvahu to sem napsat! :D Zkoušel si sezení u kosmetičky? Některým kamarádům to docela pomáhá by řekl ;)

    OdpovědětVymazat
  20. Dělejte si co chcete, noste si co chcete, ale já prostě muže v legínách, s psaníčkem, pudrem a make-upem prostě nechci... Pro mě je přitažlivý muž ten, co se každý den ráno sprchuje, oholí si obličej, nakrémuje se krémem, co ode mě dostal k Vánocům, navoní se Chanelem, nahodí oblek a s drzým úsměvem odejde z domu. Nechci žádného "hošana", ať už Čecha či Němce, co se culí a je hubenější než já (a to jsem hubená). A nelíbí se mi ani mužatky. Toť ale můj čistě subjektivní názor a rozhodně nehejtuju.

    Pana Vítězslava neznám osobně a proto ho nehodlám soudit. Vy byste měli dělat to stejné. Je rozdíl řešit "muži a pudr" a "Vítězslav a pudr". Zajímalo by mě, co ho vede k této extravaganci - nechci říct, že je to něco špatného, spíše naopak.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, že mě nesoudíš, když mě neznáš. Spoustě lidí je to jedno. A zrovna pudr neberu jako extravaganci, protože není vidět, když jej na obličeji mám. Chci se jen s ostatními podělit o tipy na kosmetické přípravky, které jsou podle mě zajímavé...

      Vymazat
    2. Zkoušel jste nějaké vazké krémy na obličej? Jan P. PS: rozhodně jsem pro německý přístup, kdy není nikdo apriori odsuzován nebo plísněn.

      Vymazat
    3. Vy už si ty Německé hošany, prosím, strčte někam. Pochybuju, že jste vůbec kdy byl alespoň na hranicích.

      Vymazat
    4. Dokonce jsem v Německu žil. A mohu Vám s klidným srdcem říct, že jsem se tam nesetkal s tím, že někdo na diskuzi někomu nadával do buzen, jenom proto, že muž nosí legíny a používá pudr. A nevím co myslíte těmi narážky na Německo. Jan P.

      Vymazat
  21. Raději kluka poďobanýho od hlavy k patě než napudrovanýho. ´´Chlape´´ ty žiješ v jiným světě.

    OdpovědětVymazat
  22. Ať žijí buzeranti :)

    OdpovědětVymazat
  23. Já si myslím, že je to celkově nespravedlivé-ženy si můžou oblíkat kalhoty, stříhat vlasy nakrátko, nosit křiváky, některé se dokonce neholí, ale jakmile něco naopak ženského udělá chlap, je to hned nechutné a zženštilé.
    Když má chlap problematickou pleť, nevím proč by pudr nebo cokoliv jiného nemohl použít, nevím kdo určil, že makeup je jen pro ženy a vůbec mě tyhle nesmyslné společenské konvence nebaví. Znakem inteligentního člověka je schopnost tolerance, což teda vysvětluje některé zcestné komentáře tady.

    OdpovědětVymazat
  24. Tak před 10ti lety jsem pudrovala bratra, protože měl strašné problémy s pletí a nechtěl pomalu vyjít na ulici..... Pudr pomohl a nebyl ani poznat...Takže proč ne ?!

    OdpovědětVymazat
  25. Ja se take pudruji, vlastne i musim....po oholeni mam hrozne citlivou pokozku a hodne se mi masti. Pouzivat vodu po holeni nemohu. Takze krem a pudr a alespon se nelesknu :)

    OdpovědětVymazat
  26. Jsem majitelka mastné pleti a velice dobře vím, jaké je to obzvlášť v létě peklo. Mohu mít perfektně nalíčené oči i rty, ale lesklá pleť vše dokonale pohřbí. Sama tedy používám matující make-up a pudr (mimochodem mám take Clinique, ale sypký, transparentní).
    Absolutně nevidím žádný problém v tom, aby si tyto kosmetické vychytávky užili i panové. Vzhledem k opradu široké nabídce není dnes problém sehnat připravky, které naprosto splynou s pletí. Bohužel většinová společnost se k tomuto stále staví poměrně negativně. To bych ale vůbec neřešila. Dle mého názoru pouze ignoranti a hlupáci stale zakládají své názory na základě zažitých genderových stereotypů. Takový člověk nemá žadnou šanci stát se mým přítelem a ten zbytek je mi kdes. Já bych také mohla kritizovat jejich oblečení, make-up, celkový dojem, jednání, způsob života atd. ALE já to nemám zapotřebí.

    Jinak doporučuji všem korektor Clinique All about eyes - pro všechny, kteří mají akné či kruhy pod oči. Výborně kryje a není vidět.

    D.

    OdpovědětVymazat
  27. Takhle, nikoho neodsuzuji za to, že používá pudr, ale já osobně bych takového muže nechtěla. Sama pudr nepoužívám. Opravdu výjimečně se líčím make-upem a řasenkou, to ale jen na speciální příležitosti (divadlo, koncert, oslava, ples). Sukně nosím ráda, vlasy mám dlouhé. Ale přijde mi šílené, kolik dnes lidi za kosmetiku utratí a to jen kvůli nějakým zvyklostem, nehledě na to, že čím víc chemie na obličej, tím bude kůže horší. Nemluvím o někom, kdo má vážné kožní potíže a potřebuje to nějak zamaskovat, myslím spíš lidi, kterým se sem tam udělá pupínek apod. A nejhorší mi přijdou ženy/muži, kteří nedokáží bez nějakého nalíčení vyjít z domu. Myslím, že tělo samo o sobě je DOKONALÉ a všechny ty kosmetické vymoženosti jsou jen způsob, jak z lidí vytahat peníze. Když se to někomu líbí, beru to. Ale já si připadám hezká i bez toho a jsem ráda, že můj přítel na to má podobný názor. A víte co? Mně se nejvíc líbí právě takovej, občas s pár pupínkama, oholený pouze na obličeji, maličko zpocený, bez deodorantu (teď tím nemyslím nějaký prasečí smrad...), se svojí vlastní vůní, s úsměvem, nic neřeší a je spokojenej. A ne, není to tím, že bych se smířila s "houmlesákem". Přesně takový mě vzrušuje, líbí se mi a miluju ho takhle. Kdyby si strašně toužil dát pudr, budu ho milovat s pudrem. Ale takhle se mi líbí víc.

    OdpovědětVymazat